Når dyr er med i film og TV!

Når dyr er med i film og TV!

2831visninger 2 svar | 13. feb 2017
Hej Alle Sammen!
YEeesh i har gættet rigtigt, det er simpelthen søndag! (Faktisk er det mandag, for jeg havde problemet med nettet igår)... Anywayyys...

Jeg har længe gerne ville lave dette blog indlæg, og nu tænkte jeg det skulle være. Det er nemlig sådan at min søde pony og jeg var med i Danmark Har Talent i Lørdags og i den forbindelse fik vi en masse pæne kommentarer med på vejen. Ligeledes kom der dog også små debatter og spørgsmål omkring om dyr virkeligt høre til i indre København og hvordan det er at have dem med wpå film, tv og teater?

Derfor vil har jeg i dette blog indlæg valgt selv at fortælle om to af de projekter Dino har været med på. Dino har lavet både musikvideoer, kortfilm, novellefilm, shows - og nu også TV. Jeg har valgt at tale om vores deltagelse i "Danmark Har Talent" og om da Dino deltog i musikvideoen for Sony music "Fest Med De Bedst'"... Ligeledes har jeg snakket med Jasmin (Daydreamer DD) som nogen af jer måske kender, og Mia fra Team Kærholm, for at høre lidt om deres oplevelser! Så hvis du er klar - så er jeg klar! Let's go!

Dino
- Camilla Stormont



Dino har været med i mange projekter. For jer der ikke kender ham, er Dino en 17 år gammel pony der mangler det ene øje. Dino er super sej og godt trænet til at kunne færdes alle steder, f.eks ved siden af Nørreport station, hvor overstående billede er taget! Men lad os nu tage de to projekter jeg vil fortælle om!

Fest Med De Bedst - Rasmus Thude
"Vi skal bruge en pony til en musikvideo - kender du nogen?" sådan startede det da jeg kom i kontakt med Rasmus Thude, der skulle skyde sin nye musik video. Denne musikvideo var det 3. film projekt jeg var ude på med Dino. Dette projekt var helt specielt fordi det ikke var tilegnet "heste". Musikvideoen handler om druk og byture, og Dino's optræden var med for at gøre det hele lidt fjollet og syret. Dino ankom i en sidegade til Nørrebrogade kl. 21.00 om aftenen en Lørdag i December. Det var en sjov og meget speciel oplevelse. Det var julefrokost sæson - og jeg kan love for der blev vendt nogen hoveder over at vi pludselig havde en hest med, flere fulde mennesker var sikre på at de så syner. 

Jeg snakkede kort med instruktøren og Dino var inde og se det sted han skulle stå som var en opgang. Der var ikke meget plads og Dino var ikke glad for at stå derinde meget længere end 20-30 sekunder af gangen, så gik han ud derinde fra. Ingen stress og ingen hast, tror bare han syntes der var liiige lidt plads... Derfor satte vi noget hø ind til ham, som han endte med ganske roligt at stå og spise, som også er med i den endelige video. Det var en virkelig positiv oplevelse, og jeg var flere gange overrasket over at situationer hvor jeg tænkte: "Fuck! nu bliver han bange" der vippede han ikke engang et øre, jeg var SÅ stolt af ham.

Lidt videoer fra projektet:

Danmark har Talent 
"Hej Camilla, jeg ringer fra Blu.. Vi kunne godt tænke os en heste optræden i dette års sæson af Danmark Har Talent, og vi har fået anbefalet dig... Er det noget du kan?" En kort telefon opringning også havde jeg vidst sagt ja til at mig og en veninde kunne være med i Danmark Har Talent 2017 med vores to heste. 

Jeg vidste at Dino havde prøvet mange ting, men at stå foran 800 mennesker på folketeatret, det var alligevel noget der kunne give selv mig svedige håndflader - vel og mærke også for rullende kameraer. Vi fik desuden liiige at vide at vi altså skulle have hestene med elevator ned til scenen, wow... Denne gang vidste jeg dog hvad jeg ville have, jeg har haft Dino med ude så mange gange at jeg satte en lang række krav op til Blu (filmselskabet) netop for at gøre hele oplevelsen så behagelig som mulig, og jeg gjorde dem opmærksomme på at var der uro så bakkede vi ud med det samme, det her skulle ikke være på kompromi af hestene. Men igen overraskede hestene mig, ingen stress, alt var roligt. Vi endte med at læsse hestene da vi skulle hjem, midt ude på H.C Andersens boulevard, og hestene gik lige så roligt ind i traileren som om intet var sket - for satan hvor var de seje! jeg var høj mange måneder efter.

Som det jo er med sådan nogen ting, er det hele lidt snyd. Det blev nemlig filmet i September 2016, og altså ikke her i 2017 hvor det bliver vist! :)


Konklusion?
Jeg syntes det er HELT okay at have dyr med i film og TV, så længe man sørger for at miljø træne sin hest godt. Det er "pisse nemt" at lære sin hest et par trick og at gøre dte godt, men det er ikke nemt at få hesten til at udfører det i pressede situationer, med lamper, stærkt lys, høj musik, glat gulv og alt muligt andet. Det hele handler utroligt meget om miljø træning og om tillid.

Jeg syntes ikke heste hører til i indre by - men jeg har respekt for de folk der har trænet deres heste (og andre dyr) så godt at de kan tage dem med ind i f.eks København, uden at hesten bliver stresset eller utilpas. Jeg håber faktisk, at mange flere mennesker vil kigge på de her ting og tænke: "Fedt! Jeg skal ud og træne med min hest" frem for at tænke: "Ej det kan den ikke"... Hvilket faktisk bliver et tema i et senere blog indlæg! Haha..

Lucky
- Daydreamer DD



4 årige Lucky eget af Jasmin (Daydreamer DD) var frontfigur og reklame for et teaterstykke i 2016! Læs herunder omkring Jasmin's oplevelse!

Fortæl gerne om din oplevelse. Hvad skulle du med din hest og hvordan foregik det?

Lucky var blevet booket som værende 'Zorros hest' i Zorro the Musical hos 7 Kanten i Varde.

Han skulle være reklame stuntet for dem, og planen var også at han skulle optræde i selve stykket. 

Han skulle både deltage i et photoshoot med skuespillerne, samt ud og blive optaget på stranden, til en tv reklame. Han skulle ligeledes optræde til garderhusar arrangementet. 

Og så var planen som skrevet, at han skulle deltage i stykket. Han skulle komme ridende foran publikum op til pausen, stejle og så ride videre. Dette blev dog ikke til noget, da jeg måtte sige fra.


Hvordan trænede du din hest optil det i skulle og føler du der blev taget hensyn til at det var et levende dyr du havde med?

Der var ærlig talt ikke meget at kunne træne. Jeg stod ikke lige inde med en stor scene og flere tusinde mennesker der kunne bruges i træning. Så jeg måtte nøjes med at træne stejl og klap osv med de få mennesker rundt om mig, som jeg nu havde.

Jeg må ærligt indrømme at jeg godt kunne have haft brug for at få lov at træne med, når skuespillerne trænede. De forventede at Lucky bare kunne håndtere kæmpe scene, flere tusinde klapsalver og kæmpe højtaler lige i hans hoved, uden nogen form for træning. Så nej, følte ikke der blev taget hensyn til ham på det punkt.


Kunne du finde på at tage afsted igen til et lignene arrangement eller måske noget andet?

Ja sagtens. Men nu med denne erfarring i bagagen, ville det blive med flere krav, end det jeg havde tidligere.


Hvad er din holdning til at have dyr/heste med på TV og generelt ud steder, hvor det normalt ikke er meningen dyr skal være?

Jeg synes det er ganske fint. Kan ikke se problemet i det, så længe alle deltagende er velvidende om at det er levende individer vi har med at gøre, som ikke bare kan følge et tekst og så gøre hvad de skal.




Mille

- Mia Rosenlyst




Da jeg arbejdede på Asa-film havde vi brug for en ged til at være med i "Far Til Fire - Tilbage Til Naturen". Geden blev trænet af min dygtige kollega og veninde Mia, der her til fortælle lidt om hvordan den oplevelse var!


Hvordan var det at deltage med Mille i Far Til Fire?

Det var en god oplevelse, og synes det var et spændende job. ASA filmselskab havde godt styr på at have dyr med i film, og det fungerede. Er ikke i tvivl om at Mille også synes, at det var en  god oplevelse. 


Hvordan trænede du i tiden op til?

Trænede en masse miljøtræning med Mille, så hun var forberedt på de forskellige ting, der skulle forgå på filmsetet i forhold til hendes rolle i filmen med også på (kamera, lamper, fremmede mennesker, nye lyde og helt nyt sted). Gik en del ture med hende og trænede trappetræning forskellige steder. F.eks. ved naboerne, ved vandet og ved mine forældre. Jeg spillede musik for hende, så hun kunne vænne sig til fremmede lyde og trænede ved hjælp af positive forstærkning.


Hvad syntes du er det vigtigste når man har dyr med ud på f.eks. filmsets?

At det hele foregår på dyreres præmisser og dyret får de pauser og ro, at jeg fastsætter. 


Hvad er din holdning til at tage dyr med ud på TV/Film sets og andre steder hvor dyr normalt ikke er?

Jeg synes, at det er fint så længe det er på dyrernes præmisser, og man forbedre dyret grundigt inden med en del miljøtræning. 

Vigtigste af alt er om dyret er egnet til sådan en udfordring i forhold til temperament.

Jeg vil aldrig tage et nervøst dyr med på et tv/film set. Som træner og dyreejer er det vigtigt at kunne sige stop, hvis man ikke mener, at det bliver forlangt er på dyrernes præmisser.



Tak fordi i læste med endnu engang.

Hvad er din tanker om at have heste med i byen, på TV eller teater? Skriv gerne en kommentar.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Når dyr er med i film og TV!
  • Malene J
    Malene J Tilmeldt:
    feb 2017

    Følger: 1
      13. feb 2017 Jeg var jo med hele dagen 😀 Den fede oplevelse var egentlig ikke selve optagelsen til tv, men netop det at opleve hestenes ro hele dagen. Selv om jeg vidste i ikke gik videre, var det en positiv og dejlig oplevelse med hestene 👍🏽

  • Heidi B
    Heidi B Tilmeldt:
    maj 2011

    Følger: 2 Følgere: 2 Svar: 10
      17. feb 2017 Super godt og interessant at læse om... jeg har tit tænkt på om dyr i tv reklamer osv. nu også havde det okay med oplevelsen. Det viser jeres oplæg, at de godt kan.

Kommentér på:
Når dyr er med i film og TV!
Annonce