Små ponyer, hvorfor?

Små ponyer, hvorfor?

3704visninger 7 svar | 17. sep 2016

Mange spørger mig ofte; Hvorfor har du egentlig små shettere og minature blandinger? Dem kan man da ikke bruge til noget? Dem kan man ikke engang ride på? De står da bare og fylder!

Jeg stiller ofte spørgsmålet tilbage; Hvorfor så fordomsfuld?

Jeg har 7 fantastiske små ponyer. I højderne 60 – 100cm, 0-14 år.  Vallakker, hingste og hoppe, nogle med en grim fortid, andre der er født her. Og ganske korrekt, jeg kan ikke ride dem. Men spørger man mig, så er ridningen altså heller ikke det vigtigste ved at have hest. Jeg er glad for at ride ja, derfor jeg har mine store drenge, men de små, de skal ikke rides. Ikke af mig i hvert fald :o)


Hvad bruger jeg dem så til, spørger i?

Man kan jo i princippet alt med de små, som man kan med de store, lige på nær ridningen hvis man ikke er et lille barn (Note; Nej Shettere er ikke supermænd og kan IKKE bære fuldvoksne mennesker).

Jeg har taget mig friheden at liste diverse ting op, som man kan gøre med sin lille pony, som i måske kan bruge til inspiration. Måske der er lige noget for JER der i blandt :)

Kørsel: En lille vogn eller sulky, et seletøj og en pony med et godt hoved, så har du startspakken! Selvom de små ponyer ikke kan bære voksne mennesker, så kan de sagtens trække en. Så her har du alternativet på ridning, en god køretur!



Konkurrence kørsel: Hvis du er et konkurrence menneske, så findes der også konkurrencer inden for kørsel. Lige fra dressur, til maraton. Så nej, man behøver ikke pakke konkurrencerne på hylden, hvis det nu er det man gerne vil.

Tricks: Alle heste og ponyer kan lære tricks. Så går du med en indre showman i dig, og har en pony der ville egne sig til det, så er der intet der burde stoppe jer for at lave en lille showpony. Neje, kysse, smile, spanske skridt. Kun fantasien sætter grænser. MEN! Husk nogle tricks skal ikke indlæres ved mindre man er rutineret inden for faget. Indlæres de forkert, har man en hest der misbruger det. Og selvom vi her taler små ponyer, kan et ukontrolleret stejl, f.eks, stadig være voldsomt farligt!



Kåringer/Dyreskuer/Avl: Mange små ponyer er blandinger. Men lige så mange har rødt pas, deriblandt ren racede miniature og shetlændere. Med dem har du også muligheden for at gå til skuer. Få dem kåret og enda avle, i fald af man har forstand på avl. 

 OBS: At avle på blandinger frarådes, da der i forvejen er alt for mange små blandinger rundt omkring, som ingen hjem har. 



DHE/Heste velfærds stævne: Hvis man er til stævner, men ikke kørsel, så har vi i DK faktisk fået noget nyt. Nemlig det såkaldte DHE træf og heste velfærds stævne. Jeg har aldrig selv deltaget der, men jeg ved at alle størrelser, køn og racer er velkommende. Her kan man finde diverse klasser, både fra ryg men også fra jorden, som er det perfekte for os med små ponyer! Du kan melde dig til i alt lige fra agility til spring. Her er der garanteret en hyggelig dag, med konkurrencer for alle. 



Selskabs hest: Selvom de er små, så er de stadig heste. Så har du f.eks en anden hest, der mangler selvskab, så er de små ideelle partnere at have. 



 ture: Måske du ikke har en hund, eller måske du bare gerne vil gå en tur. At have en lille pony med på siden, gør en hver gå tur til et hit. Så i stedet for at ride en tur i skoven, så kan man få motion i godt selskab! 



Groundwork: Alt som en stor hest kan fra jorden, kan en lille også. Når jeg siger groundwork, så er det ALT man kan komme i tanke om fra jorden. Lige fra løsspring, longering, lange liner, til dressur fra jorden, både i kapsun eller måske enda helt frit. Kun fantasien sætter grænser. 



Slå græs: Det tror jeg enda er deres største talent. En hygge dag i haven, med en lille pony der slår græsset for dig. Bliver det bedre, en dejlig sommerdag? OBS: Husk at sørg for du intet giftigt har i haven, at du har tilladelse til at have en der i et lille tidsrum og at der intet er den kan komme tilskade på! 



Holde af: Sidst, men ikke mindst: Muligt de er små. Men hjertet er det største. Du kan kaste alt din kærlighed på de små, og de vil give deres tilbage til dig! :o) 



Så næste gang nogen måske spørger dig: Hvorfor? Så har du en helt liste her på HVORFOR IKKE?

Og måske du endda kan tilføje mere selv :)

Stay awesome! :o)


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Små ponyer, hvorfor?
Kommentér på:
Små ponyer, hvorfor?
Annonce