Traver Hard To Get Traver Hard To Get Traver Hard To Get Traver Hard To Get Traver Hard To Get
Emmelie N
Følg
Følger Følg ikke

Emmelie N

Kvinde, 33 år, Nordjylland
Oprettet: 21. okt 2010
Offline - Senest online: 17. jun 2021 Bruger er på filterliste

Jeg er en pige på snart 24 år, jeg har 4 travheste og to fjordheste og tre friesere og derhjemme. Jeg er uddannet landmand og har stor interesse for dyr, blev udlært i februar 2011 og blev videreuddannet fodermester samme år. Jeg har haft hest hele livet og har kørt ponytrav i 10 år indtil min pony døde af kolik for 2 år siden, hvilket var et kæmpe tab for mig, jeg red ogå monte på min gamle travhest der blev aflivet pga. alderdom:(. Nu rider jeg for sjov, har ingen erfaring med spring eller dressur, men elsker at ride, aldrig den samme tur hvergang . Ny drøm eller det en gammel men genoptaget drøm :) skal kører amatørtrav ! Starter i år 2013 men min stjerne Tarenza Cezz og året efter er Ups Money klar ;)

xoxo Emmelie :)

Det er ikke en hemmelighed at travhesten er min hest :) Det er en race der har fanget mig med deres hurtighed og temperament.

Her er facts om racen :) Enjoy:

Størrelse: Der findes ingen specifikke mål - travhesten kan måle fra 148 cm i stang og opefter. Normalt ligger højden på 150 - 165 cm i stang.

Farve: Almindeligvis sort, brun og rød. Andre farver forekommer.

Hoved og hals: Travhestens ydre træk varierer meget, idet den primært bedømmes efter dens hurtighed.

Krop: I korte træk er der tale om en lille, muskuløs fuldblodshest med en rektangulær kropsbygning. Skulderpartiet er muskuløst, brystet dybt og kraftigt, og bagparten kraftig.

Ben: Den har den kortere ben og virker knap så ædel i sit udtryk som fuldblodshesten. Lemmer og hove er tørre og hårde.

Anvendelse: Travhesten er en modig og meget energisk hest. Den er utroligt udholdende, og har fortrinlige åndedrætsorganer og hjerte.

Racebeskrivelse

Eksteriørbeskrivelse:
Travhesten er en selvstændig race, avlet til det formål at løbe hurtigt i travløb. Kun registrerede heste som er godkendt i et prøveløb, hvor den skal præstere en bestemt godkendelsestid, samt vise at den er regerlig, kan få lov til at starte i løb.

De individer, der avles på, udvælges primært på grund af deres evner til at løbe stærkt og deres sundhed og styrke. Der er der ikke kåringer for travere mere, eller nogle avlsmål som man avler ud fra ud over hurtigheden. Der findes dog en kåringskomite som kommer med en avlsvurdering som ender i konklusionen: "kan anbefales", eller "kan ikke anbefales" (begrundelse), men frit anvendes. Af den grund kan det være svært at sige noget generelt om eksteriøret.

Hvis man skal sige nævne noget der kendetegner travheste er det at det er lette, elegante heste. De kan minde om fuldblod i udseende. Derudover er de selvfølgelig kendetegnet ved en evne til at trave hurtigt. I Danmark er de fleste travheste avlet på Amerikansk blod. Ofte krydset med den mere robuste franske type.

Historie:
Nutidens traverrace stammer hovedsageligt fra USA, hvor hingsten Messenger xx regnes som racens absolutte stamfader. Messenger som altså var fuldblod, blev importeret til USA fra England i 1788. Han gik en del galopløb, og vandt 8 ud af 14 løb. Messengers stamtavle gik på fadersiden tilbage til Darley Arabian. På modersiden tilbage til Godolphin Arabian og Byerley Turk. Messenger gjorde sig ikke kun gældende ved at være stamfaderen til den amerikanske traver, men også som stamfader til mange gode galopheste, bl.a. Sea Biscuit.

Den 5 maj 1849 var et vendepunkt for den amerikanske traver. Da fødtes hingsten Hambletonian, som på trods af at han aldrig selv satte sine ben på en travbane, fik så stor gennemslagskraft i avlen, at man selv i dag kan spore over 99% af alle hingstelinier tilbage til ham. Hambletonians mor, havde intet navn, men var bare kendt som - Charles Kents' hoppe. Hun var i øvrigt efter norfolktraveren Bellfound, og hendes moder var efter Bishop's Hambletonian, en søn af Messenger.

Af andre racer der har været brugt i den Amerikanske traveravl kan nævnes: Canadisk traver, Hackney, Narrangansett pacer (pasgænger), Araber, Berber og Morgan. Da racen opstod skulle de enkelte heste trave en distance på en bestemt standard tid for at komme ind i stambogen. Derfor hedder traveren på engelsk for en Standardbred. Siden dengang har stambogen været lukket.

Frankrig og Rusland har udviklet deres egen "gren" af traverracen, baseret på de lokale køreheste. Den russiske Orlov traver har sin egen racebeskrivelse her på Heste-nettet så der kan du læse mere. Den amerikanske traver er den mest "speedy", d.v.s. bedst på de korte distancer. Den franske traver er til gengæld tungere og stærkere, og derfor bedre på de længere distancer. Gennem krydsning af de 2 grene har man forsøgt at tilføre de to typer lidt af det bedste fra hinanden, så den amerikanske traver blev mere distancestærk, og den franske mere speedy. Man taler endog om 'Det gyldne kryds', som er en traver avlet på 1/4 fransk og 3/4 amerikansk blod.

I Danmark har vi altid holdt os meget til den lette type, USA-traveren, men det franske blod er blevet mere og mere populært i de senere år. Især efter at franskmændene har åbnet deres stambog for udenlandske travheste, der dermed har været med til at forædle den franske traver betydeligt. Verdens hurtigste travhest er p.t. amerikanske Tom Ridge, med rekorden 1.08,6.


Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
Annonce