Arabisk fuldblod (OX) Narnia e ox Arabisk fuldblod (OX) Narnia e ox Arabisk fuldblod (OX) Narnia e ox Arabisk fuldblod (OX) Narnia e ox Arabisk fuldblod (OX) Narnia e ox
Stald Lobo Lua
Følg
Følger Følg ikke

Stald Lobo Lua

Kvinde, 40 år, Vestsjælland
Oprettet: 28. okt 2016
Offline - Senest online: 1. nov 2020 Bruger er på filterliste

Vi er et lille hyggeligt sted, der er igang med at udvikle en helt ny trænings metode af såvel ungheste som ældre heste med problemer.

Jeg har siden jeg var 9, arbejdet med føl, plage og hingste, hvilket jeg allerrede som 14 årig begyndte at bruge til arbejde med problemheste, omskoling og genoptræning og selvf tilridning mm.

i mine teenage år blev jeg ridemæssigt uddannet af gardehuser Kaptajn Arne, i dressur op til ridenieavu prix-sct george. og springmæssigt på hans hest af gardehuser madsen i spring til daværende 180 klasser.
Da jeg dog mest har stået på jorden, enten i form af at undervise, eller har omskolet, genoptrænet osv siden da, er jeg selvf ikke længere på det nieavu, som jeg var engang, det havde nok været noget andet hvis min interrasse havde været faldet for stævner.
jeg har dog lært en hel del andre ting siden om så meget andet, som har hjulpet mange andre, så jeg har det helt fint her på mine "gamle" dage med at ha valgt den vej jeg valgte.
Det har hjulpet en hel del heste, og det er det vigtigste for mig, også deraf staldens undercitat : let the horses speak.
Det er super vigtig for mig at man lytter til sine heste og hjælper dem, og kan jeg hjælpe en masse heste med problemer andre ikke kan løse, eller finde årsagen til, så er jeg fint tilfreds med det.
heldigvis er der med årene kommet en del flere på banen med de samme tanker, så personligt er jeg begyndt at fokusere på min personlige ridemæssige opdatering igen og fået lidt mod på at prøve at få genopfrisket min ridning jeg lærte for så mange år tilbage og via mindre stævner få nogle kriterier udefra på hvordan det går og hvad der skal arbejdes med.(ja man glemmer en hel del af at stå på jorden i så mange år)

Derudover så bestemte jeg mig allerede som 11 årig, at jeg ville ha en lusitano og ville avle dem.
Den drøm blev hængende og er nu en realitet, startende med 1 lusitano hoppe, som i år 2020 skal kåres til lusitanodag d.12 sept, i karlebo.
Går hun igennem kåringen, vil hun næste år (forår 2021) blive insimineret med sit første afkom, med en dansk ejet lusitano hingst. så det er jeg selvf rigtig spændt på.
Hun er impoteret, sammen med sin mor fra portugal da hun var 6 mdr. hun blev købt inden hun blev født, mens hun stadig var i mors mave.
Planen var også at avle luso araber, men desværre er den indkøbte araber ikke blevet høj nok til formålet og jeg har af den grund valgt at droppe iden, da den på gældnene ibiriske ox linie, der må bruges i avlen ligger i toppen af ox afstamninger og showheste og derfor ikke er bare lige at få fat i.
Jeg har derfor valgt at gå af med min elskede araber, pga flere aspekter, for det første er hun ridemæssigt for lille til mig og for det andet, fortjener hun bedre, end bare at gå og være foldbums.
Derfor har jeg valgt at bytte hende med en holsteiner avls hoppe, der skal indsimineres og ha sit aller sidste føl til næste år og så skal hun ellers nyde sit otium som hygge hest, plejemor for lusitanoens afkom og både støtte og selvskab også til lusitanoen, og så skal hun selvf forkæles i alle leder og kanter.
hoppen er for mig et privilegie at få lov at overtage, da hun er nært beslægtede med den vallak jeg fik min faktisk spring udvikling på som teenager, så det er en helt spicifk personlig ære i sig selv at få lov at få æren af at gi hende, hendes otium.
Det er første gang jeg tager en pensions hest ind til eget hold, så jeg glæder mig som et lille barn.

Jeg har pt 1datter på 1,5, som også skal passes, pt viser hun on off interresse for heste og biler skiftevis, så tiden må vise om hun bliver heste nørd eller bilnørd.
Desuden er jeg igen gravid, så min ridemæssige genoptræning bliver selvf on off, alt efter omstændighederne der følger.
der er dog planer om små stævne starter på lusitanoen til næste sæson, indtil hun self bliver for tyk. nu må vi se.
Avls planen med hende var at avle WE (working equitation) heste, meeen tiden har vist at hun foretrækker springning, så vi begynder selvf i det små, både for hendes og min skyld, da jeg med årene er blevet en del højde skræk og gyser ofte når jeg tænker på hvor højt man sprang i sine helt unge dage...så vi ligger stille og roligt ud, avlsplanen er dog ændret og jeg har lidt bestemt mig for istedet at lave en lusitano spring avls linie, da der faktisk har vist sig at være en hel del lusitanoer der springer opstanderne ud, og da folk mest sammen ligner dem med rene dressur heste, så fik jeg den ide at lave et spring avls pogram, så folk kan se at de kan langt mere end det folk normalt hægter dem på.
Det bliver self et større projekt og jeg har da heller ingen forventninger til kæmpe pludselig fame karekter, men hvis jeg kan åbne dørene for en spicifik spring linie på sigt og få folks øjne lidt op for lusitanoen som springhest, så starter jeg gerne i det helt småtte.

igennem tiden har der været en del studier også, dog brugt til eget brug til feks problemheste, ernærings problemer osv

pt står vi opstaldet, men vi håber at ku starte eget sted op her inden for nogle år når børnene bliver lidt større også for at selvf ku ha hestene hjemme og ku stå op og se ud af vinduet og se dem stå i solopgangen og græsse <3 mere fanstatisk syn findes ikke <3

MVh SLL
Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
Annonce