Fjordhest Trollfin (Trolle) Fjordhest Trollfin (Trolle) Fjordhest Trollfin (Trolle) Fjordhest Trollfin (Trolle) Fjordhest Trollfin (Trolle)
Sara Grimbühler, Abricos og Trollfin<3 .
Følg
Følger Følg ikke

Sara Grimbühler, Abricos og Trollfin<3 .

Kvinde, 28 år, Vestsjælland
Oprettet: 19. jul 2008
Offline - Senest online: 22. dec 2020 Bruger er på filterliste

velkommen til min bruger
lidt om mig selv:
Bor på en gård i vestsjælland. Min far avler fjordheste og vi har omkring 15 af dem(vi havde godt 30 for 2 år siden, men min far har lige halveret dem i et snuptag). Derudover har vi i vores familie 2 hunde og 4 katte. Jeg går til dressurundervisning hos Brgitte Skov Larsen og får pt ikke springundervisning. Jeg er medlem af AAGS som betyder: Aagerupgaard sportsrideklub

Går på Stenhus gymnasium i 3.g

Vil til tops med fjordhesten. Selv om man tit bliver lokket af andre racer er fjordhesten helt unik, og de bliver bedre og bedre ridemæssigt og de er blevet slankere. jeg har sådan en dejlig fjordhest, som kan springe så det er helt vildt! kun ros af springtræner som har trænet både professionelle og kronprinsesse Mary. og en fjordhest med dressur i top kommer der flere og flere af, og sådan en har jeg lige lånt ;D (fra 9/9-11)

95% af alle teenagere ville gå i panik hvis Mohammed Ali stod på en 50 meter høj bygning, som han skulle til at springe fra. kopier og indsæt dette og hvis du er en af de 5%, der vil medbringe popcorn,cola, og invitere sine venner for at grine og håbe han falder xD

jeg ville tage popcorn med

lidt om mine heste:

abricos fik jeg af min far d. 17/01-2008 fordi min shetlænder var blevet aflivet d. 10/01-2008 pga. dårlige ben. første gang jeg red hende stak hun af med mig og jeg kunne ikke holde hende. så jeg måtte starte helt fra bunden, så man kan jo sige jeg har lært hende alt fordi hun havde glemt alt. når men nu 4 år efter (15/3-12) går det hele fremad. når vi rider hjemme laver vi dressur øvelser til la klasserne + hun kan changere. Vi rider nu LB2-LA1 i dressur. I spring rider vi pt. LC, da hun har stået syg over vinteren, men skal snart til at begynde på LB igen. Mit mål med Abricos er at jeg i løbet af det sidste ponyår jeg har, skal nå at ride en LA4 i dressur, enten på klub- eller distrktsplan. Målet i spring er nok højst sandsynligt en LA på klub- eller distriktsplan.

Dalargutt:
Dalargutt er en avlshingst som min far har lånt til mig i perioden 9/9-11 til 9/9-13. Så vi har to år sammen.
Han er en rigtig flink hingst, som man ikke kan andet end at holde af. Han har bare de sødeste øjne, nærmest hundehvalpe-øjne.
Idag (15/11-11) har vi allerede kvalificeret os til DM for fjordheste 2012 i både spring og dressur. Vi har redet en LA2 på klubplan og fik en 2. plads. Det var første gang jeg red en LA2 der. Begge kvalifikationer kom i hus i første forsøg. Vi red vores første LC spring med 0 fejl i hovedrunden, så jeg var stolt ;D
Mit mål er at til August næste år, hvor AAGS nok holder et landsstævne i dressur skal vi sammen nå at kvalificere os dertil. Målet vil nok være LA på distriktplan i spring, men nu må vi se ;D
Nu (15/3-12) har vi fået redet vores første LA4 på klubplan til 65,00%. Vi har også redet vores første distrktsstævne i LC og LB spring, som også gik ok. Vi skal her den 18/3 starte vores første LA6, dog på klubplan, men skal d. 25/3 starte vores første distriktsstævne i dressur i LA4. Jeg tror på at vi nok skal nå mit mål med at ride landsstævne i dressur. Vi har fået redet både nogle LA4 og LA6 og det er gået fint. Vi har også redet EM for fjordheste 2012, hvor vi fik en 4. plads i dressur og 2. plads i spring. Vi fik en 5. plads til DM i dressur 2012.
Dalargutt blev d. 9/11-12 sendt tilbage til Norge

Trollfin
Da Dalargutt blev sendt hjem, måtte jeg finde en erstatning. Der blev kigget på mange fjordheste, men valget faldt til sidst på Trollfin. Så han er min nye top-hest, og håber på en masse gode år og stævner.
(29/1-13) Mig og Trolle har nu været sammen i 2½ måned og det går super ;D Vi starter pt. la2 og la4 mod hestene, som går helt super. Vi har kvalificeret os til Nordisk 2013 for fjordheste, og mangler nu vores DM kvalifikation.


JEG HAR:
(x) redet på en pony under 1 meter
(x)sprunget 1 meter eller over
() redet på en hest over 160
(x) haft bid i munden
() stejlet med hesten
(x) blevet bukket af
(x) faldt af på den anden side
(x) faldt af ud over røven på hesten
() hoppet op på hesten i fuld galop på en mark
(x) svømmet med hesten
(x) galoperet i vandkanten
() stejlet i vandet med hesten
() redet i fuld galop uden udstyr
() redet hesten ind fra marken fordi men blev jagtet af en dræber hest
() jordet i skoven første gang jeg satte mig op på hesten
() hesten løb løbsk i skoven
(x) blevet sparket af en hest
() forelsket sig i en hest som man bare IKKE skal forelske sig i
(x) faldet af i et spring
() redet uden udstyr på vejen
() faldet/smidt af og brækket/forstuet noget
() været med i en ulykke
(x) blevet bidt af en hest
() lært en hest spanske skridt
() lært en hest at stejle på kommando
() longeret en hest med kapsun
() longeret en hest kun med tovet løst om halsen
() Redet mounted games
(x) redet pony games
() stået op på hesten
(x) redet en hoppe med føl ved siden
() redet 5 heste på en dag
() galoperet på hesten uden udstyr og uden ridehjelm
(x) faldet af i en mudderpyt
(x) redet islænder
() redet friser i galop
(x) gået på rideskole
(x) fået privat undervisning
() tilredet en hest/pony
() gang på gang sagt ja til at ride en forfærdelig pony
(x) haft egen hest
(x) fået skader af at ride
(x) redet stævne
(x) fået 1 plads til et stævne
() løssprunget med en hest som var så glad så den jordede fra mig et godt stykke fra springet for at hoppe over
() blevet smidt af en hest første gang jeg red på den
() faldet af fordi sadlen gled ned på maven af hesten
(x) dagdrømt på hesten og så faldet af
(x) set en hest fole
(x) sidet på en hest der lå ned
(x) siddet på en hest inde i stalden
() redet i undertøj
(x) blevet jokket ned af en hest
() blevet jagtet gennem folden
(x) blevet slæbt efter en hest
(x) ført en hest op i en trailer
(x) redet med sikkerhedsvest
() Ville stille op til stævne på en skør hest
(x) sprunget på en hest i skoven
(x) Sprunget uden springvest
( x) redet uden ridhjelm med vilje
(x)redet uden ridehjelm IKKE med vilje
(x)kende en hest man aldrig vil glemme
(x)redet på en pony der kun har grime på med to træktove
()redet på en hest på stranden jeg slet ikke kender.
(x) sunget på en hest.
(x)haft 2 ponyer.
() haft part på en hest.
(x) Blevet sparket under longering (næsten)
(x) Løssprunget en hest, som man ikke behøvede drive frem.
() Blevet smidt af, fordi hesten legede rodeo
() redet i klitterne
(x) redet i vandkanten
(x redet siden jeg var helt baby
(x) haft med heste hele livet
() har en mor som har sprunget
(x Mistet flere heste (død)
(x blevet trampet på af hesten
(x) Blevet stejlet op af og er blevet ramt
(x) faldet af over 10 gange xD
() Redet en hest med gjordkrampe
(x) Har redet en rød hoppe :b
(x) har redet i longe
() redet unghest uden sadel
(x) vænnet en hest til alt
() holdt af en pony, som man ikke burde.
(x) undervist andre
(x) trukket hest ud af trailer.
(x) hentet hest

-Sådan fungerer hestens hjerne
af Andrew Mclean.

Enhver der interesserer sig for heste bør have kendskab til hestens hjerne, eftersom det hovedsageligt er den vi arbejder med, når vi træner heste. Hestens hjerne vejer ca. et halvt kilo og er højt specialiceret til det, hesten har brug for. Derimod har heste ikke evnen til at ræsonnere, fantasere eller hævne sig.

Hestens hjerne har fra tidernes morgen udviklet sig til at være ekstremt effektiv, fordi den er et meget "dyrt" organ at vedligeholde, hvad foderenergi angår.

For et dyr som hesten, der ikke alene er græsæder men også et dyr der har udviklet sig til at leve i områder der er præget af kulde eller tørke, er der ikke næringsoverskud til at forsyne unødvendige nerveceller.

En højt udviklet pandelap, som hos mennesket er sædet for ræsonnement og abstrakt tankevirksomhed, og som er resultatet af vores egen unikke evolution, findes kun i en vis udstrækning hos menneskeaber og delfiner, ellers ikke hos andre dyrearter. For et dyr der lever af at græsse, er evnen til at kunne ræsonnere for kostbar en luksus, som det ikke har brug for. Der er ikke plads i hestens hjerne til ekstreme følelser som euforisk kærlighed eller indædt had. Der er heller ikke plads til fantasi, glæden ved musik eller poesi, til hævn eller massemord. Der er ikke plads til, og heller ikke behov for, moral eftersom instinkter tjener hesten meget bedre.

Hesten består med glans de eksperimentelle tests, vi adfærdsforskere udsætter den for: dens enorme hukommelse og evne til at diskriminere, dens evne til at vælge den løsning ud af mange forskellige, som resulterer i en belønning, dens evne til at generalisere, at lære ved forsøg-fejl fremgangsmåden, ofte efter kun et forsøg, og at associere signaler eller tegn til bestemte begivenheder.

Ifølge de fleste adfærdsforskere omfatter hestens verden imidlertid ikke evnen til at ræsonnere. Empirisk erfaring viser at hesten kun har lidt indsigt i sin instinktive adfærd, hvilket måske forklarer hvorfor en hest kan være fast besluttet på at ville skade sig selv. Hvorfor forsøger en hest ellers at skade sig selv ved at trække tilbage, når den står bundet til en pæl, at kaste sig voldsomt rundt i en trailer eller bogstaveligt talt at styrte imod solide genstande, lukkede døre og lign.? Det er ikke så mærkeligt at vi ofte mener, at den slags heste er direkte 'gale'. Hestens manglende indsigt er årsagen til, at den ikke har nogen fornemmelse for 'form'. Den kan ikke indse at en lille hvid pony, som den aldrig har set før, også er en hest, eller 'forstå' udseendet af et æsel eller en stor hund. Hestens manglende indsigt er grunden til, at den bliver stående ude i regn og blæst i stedet for at gå ind under det halvtag, du så venligt har bygget til den. Først efter at den ved et tilfælde finder ud af, at det er behageligere at stå inde under det, begynder den at vælge halvtaget for at få læ.

Ikke brug for ræsonnement

Under naturlige forhold har heste aldrig haft brug for evnen til mere kompliceret tankevirksomhed som fx at ræsonnere, fordi, som Budiansky udtrykker det, i modsætning til mus løber græs ikke væk og gemmer sig. Faktisk var moder natur venlig over for græsædende dyr ved ikke at give dem indsigt i deres instinktive adfærd. Under naturlige forhold står heste, zebraer eller wildebeest altid på menukortet. At have indsigt i at det er tilfældet og hele tiden at skulle være bekymret, især hvis du var lidt langsom, hvis du var ung, syg, halt, hvis du havde et føl eller blot det at det var nat, ville drive dig fuldstændig til vanvid. Bob Bermond, som forsker i bevidsthed, udtrykker det endnu tydeligere: at være i stand til at ræsonnerende og at forestille sig noget, sådan som mennesker er i stand til det, har en enorm maladaptiv bagside, idet det gør det muligt for os at projicere og at forstærke vores værste frygt og at udvikle psykotisk adfærd. Han siger, "Forlængelsen af følelser er et velkendt fænomen hos mennesker, og psykologiske forsvarsmekanismer såsom fordrejning, fortrængning og projicering ville fx ikke kunne foregå uden dette fænomen". Selvom det kan forekomme at heste ser spøgelser omkring ethvert hjørne, er det ikke fantasi der spiller en rolle i deres adfærd.

Hjernen delt i tre

Pattedyrs hjerner er det mest fantastiske af alle organer, og deres basale opbygning er ret simpel. Hjerner kan opdeles i tre dele, den basale del, den mellemliggende del og den ydre del. Funktionen af den basale del er hovedsaligt at regulere kroppens funktioner, såsom at regulere indholdet af ilt, vand og næring i kroppen. Mellemhjernen tager sig af instinktiv adfærd såsom fødesøgning, fødeoptagelse, seksuel adfærd, flugtadfærd og socialadfærd. Hesten fødes med et færdigt "program" for alle de instinktive adfærdsmønstre, den vil få brug for igennem hele livet. På en måde har denne del af hjernen en færdiglavet intern struktur af hestens ydre verden. Nervebanerne er forudbestemt.

Hesten fødes med et motorisk program for at gå i skridt, i trav og i galop, for at lave changement, at patte, at blive bange for bestemte former, at være ekstra forsigtig omkring vand, huler og grøfter, og for at parre sig senere i livet. Den ydre del af hjernen, hjernebarken, benyttes hovedsaligt til at lagre indlært information, altså hukommelse, samt til at udføre forskellige processer. Som ethvert hestemenneske ved, har heste en fotografisk hukommelse. Hukommelsen lagres intakt. I modsætning til menneskets hukommelse, som ændres og sløres af lignende hændelser der kan være sket tidligere eller senere, fremkalder hesten kun sin hukommelse, når den samme stimulus (fx et bestemt synsindtryk) er til stede. Af den grund er hestens hukommelse meget mindre udsat for at forvrænges. Hvis noget ændres i landskabet, bliver hesten først mistænksom, derpå vænner den sig til ændringen og til sidst opdaterer den sin hukommelse om landskabet.

De tidlige stadier af hukommelsen (eller rettere de lærte reaktioner eftersom hukommelse hos heste mest består af adfærdsreaktioner) lagres i hjernen som spinkle nervebaner og netværk. Jo mere den samme reaktion gentages i forbindelse med den samme stimulus, desto mere etableret bliver nervebanen. En nervebane er en række af nerveceller der er knyttet sammen med nerveforbindelser (de såkaldte synapser). Ved hver nerveforbindelse findes et utal at andre forbindelser, men når en bestemt forbindelse er veletableret på grund af mange gentagelser, er det denne bestemte forbindelse der altid vælges først. Det er hukommelsen i synapserne der sørger for at en nerveimpuls altid fører hen til de nerver, der giver den ønskede reaktion. Efter et passende antal gentagelser dannes et stabilt adfærdsmønster eller en vane. Hos pattedyr kan indlærte adfærdsreaktioner modificere instinktiv adfærd og derved hæmme eller forstærke instinkterne. At springe til side for noget skræmmende er nøjagtig en sådan reaktion: en adfærdsreaktion der er blevet forst&a
Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
Annonce