Frederiksborg Engkildegårds Asmun Frederiksborg Engkildegårds Asmun Frederiksborg Engkildegårds Asmun Frederiksborg Engkildegårds Asmun Frederiksborg Engkildegårds Asmun
Røsle l LÆRINGSTEORI JA TAK!
Følg
Følger Følg ikke

Røsle l LÆRINGSTEORI JA TAK!

Kvinde, 29 år, Storkøbenhavn
Oprettet: 28. jul 2005
Offline - Senest online: 20. sep 2021 Bruger er på filterliste

Jeg er en rytter- frem for alt. Jeg er et hestemenneske der møder mine forfædre når jeg får 4 ben og en man som vinden. Der danser min drømmenatur sammen med disse magiske væsner. Håber på at jeg en dag vil vandre over stepperne sammen med et par eller 10 og min mynde.

Jeg er ved at søge læreplads som beslagsmed og håber på ad den vej at kunne give heste nogle bedre kår. Derudover er jeg ved at tilride en 4-års Welsh sec. F hingst the hippie way - uden vold, uden konflikter og uden jern. Jeg går ind for oplyst træning baseret på forstærkning, timing og konsekvens og oplyst ridning baseret på signalklarhed, god kommunikation og anatomisk korrekt ridning og ville ønske at flere gjorde det samme.

Mit hjerte banker for den akademiske ridekunst og jeg bruger den til at opnå god grundridning samt - forhåbentlig, i fremtiden, på en hest jeg har trænet i lang tid - samling. Men jeg elsker også vilde skovture, ridebanespringning, jagter, kørsel, jordegalop, ridning i cordeo og langfartsture med telt. Selvom jeg rider og træner "min" hingst hver dag søger jeg efter min heste-soulmate som skal være ung helst utilredet og blive min fremtidige altmulighest og forevigthest. Men det behøver ikke gå stærkt... den skal nok komme. Jeg har en svaghed for velbyggede cob-typer på 160-165 cm med kørehestesind der kan springe :D



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg vil mene, at hesten er et af de dyr i Danmark, der bliver ’mishandlet’ mest. Med mishandlet mener jeg udsat for mest smertepåvirkning og psykologisk forvirring, der resulterer i en dårligere hestevelfærd. Det på trods af, at alle ryttere elsker deres heste, kun vil dem det bedste og ser dem som en ven.

• Det jeg taler om er for det første: en udbredt misforståelse af, hvordan en hest skal bære sin rytter. Fordi størstedelen af alle ryttere ikke er bevidste om hestekroppen biomekaniske egenskaber og anatomi, hvilket gør, at de ikke stiller spørgsmålstegn ved dressurridning ala 2010. De springer nemlig den årelange, på sin vis kedelige, remontefase over, med resultatet: hurtigere stævnestarter og en tilsyneladende hurtig uddannelse af unghesten, og manglende løsgøring, bæring, afslappethed, takt, kontakt til biddet – altså alle de ting, der står foreskrevet som vigtige i den klassiske dressurridning, men ikke bliver overholdt af ryttere, og ikke bliver tænkt som vigtig af dommere til stævner på alle planer.

Denne misforståelse af, hvad dressur er, går ud over hesten med fysiske smerter som resultat, og bør altså ændres, hvis vi vil ride uden at det går ud over hesten – uden at vi ’mishandler’ vores heste.

• For det andet: mangel på indsigt og forståelse for, hvad en hest overhovedet er for et dyr. Ryttere håndterer heste hver dag efter subjektiv opfattelse af, hvordan heste skal håndteres. Dette er jo i og for sig klart, og fint nok, men problemet er, at mange af disse subjektive opfattelser går ud over vores heste sådan, at størstedelen af heste i dag har konfliktadfærd (forkert adfærd) og bliver trænet på en måde, de ganske simpelt: ikke forstår!

Det vi glemmer er nemlig, at heste ikke – som mange romantiske hollywoodfilm, bøger til små piger og tegnefilm eller foreskriver det – er mennesker i en anden krop, som man kan kommunikere med ved at ty til ”hestesprog” og bruge ”selvopfundet” etologi (læren om hestes adfærd og hjerne) der intet har på sig, fx at mennesket kan agere førerhest og på den måde vinde ’respekt’ fra sine ’medheste’. Joinup har således tilsyneladende intet på sig, ingen træningsmæssig virkning. HORSEMANSHIP er i den grad et af de mest misforståede betegnelser i ridebranchen.

Det er mig paradoksalt, at så få mennesker i hestebranchen, dvs. de mennesker, der dagligt omgås heste, ikke kender til læringsteori. For for at kunne behandle og træne heste så man ikke ’mishandler’ dem psykisk, må man kende til læringsteorien til heste!


• Disse problemer løses ikke, efter min mening, ved at alle ryttere laver en overgang til bidløs-bomløs-ogfrelst ridning.
Men ved at ændre den måde, ganske normale ryttere rider på. Jeg skylder ikke skylden for, at heste bliver ’mishandlet’ i så høj grad, på konkurrencer og bid. Men ganske enkelt på uvidenhed. Ved at alle kendte til læringsteori og anatomisk korrekt ridning, kunne vi forbedre hestevelfærden MARKANT.

Jeg beder alle ryttere til at give de dyr, vi elsker, en uydmyget hverdag, ved at behandle dem som HESTE, et relativt simpelt flugt- pattedyr. Bliv ved med jeres sport, og bliv klogere ved at søge information.

www.epona.tv

www.hestegalleri.dk/anatomiskkorrektridning

http://www.hest-online.dk/viden/vis.asp?m1=4&m2=0&id=2242&abl=2242,1960,2029,1602,395058,1731&urlinfo=Andrew+Mclean-S%E5dan+fungerer++++hestens+hjerne
Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
Annonce