{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
776 visninger | Oprettet:

Ville du købe en hest der er krybbesætter? {{forumTopicSubject}}

Hej alle sammen smiley

Jeg leder med lys og lygte efter min nye drømmehest.
Jeg har en del jeg skal ud og kigge på her i weekenden - og jeg glæder mig!

Jeg bor i Jylland og søndag tager jeg til Sjælland for at kigge på heste. Der er 3-4 stk., som jeg skal kigge/prøve.

Jeg har en på Sjælland jeg måske er blevet lidt forelsket i ud fra billeder, video, tekst og snak med ejeren. MEN den er krybbebider/krybbesætter. Det kommer kun til udtryk,. når den skal spise og den strammer ikke i den der hals muskel.

Nu er mit spørgsmål: Er det en hest som du ville holde dig helt fra? Eller er det en du godt kunne finde på at købe, hvis det bare er HESTEN?

På forhånd tak smiley

Mvh, Randi


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Ville du købe en hest der er krybbesætter?
  • #1   30. jun 2014 Jeg ville få hesten tjekket grundigt i handelsundersøgelsen (og helst af min egen dyrlæge) - og så ville jeg under alle omstændigheder tage en seriøs snak med min dyrlæge om det. Du kan jo risikere at der kommer en masse dyrlægeregninger på den bekostning.

    Når det er sagt så kan man jo aldrig vide og der kan altid komme noget. Jeg købte en skøn pony som to måneder senere fik konstateret spat i begge bagben og nu også står med hudkræft (3 år efter køb). Man kan ikke gardere sig - nogle heste bliver bare syge.

    Jeg har dog en veninde hvis hest krybbebider i forbindelse med fodring og hvis hun er meget stresset - men hun fejler ikke noget, er en sund og rask, ældre dame som måske har haft noget med maven tidligere - hvem ved. Hun var krybbebider allerede da min veninde købte hende og hun har haft hende i en del år efterhånden. Hesten har aldrig haft kolik eller andre maveproblemer.

    Jeg tænker umiddelbart at jeg ikke selv ville have noget imod at købe en krybbebider - såfremt hesten er undersøgt for det og ikke har gener med maven generelt. Jeg ville nok være rigtig glad for at få en lille kikkert ned i maven og se om der er mavesår men kan forestille mig at det er en dyr omgang så om man kan finde ud af en fair løsning med sælger ved jeg selvfølgelig ikke...

    Held og lykke med hestekiggeriet smiley


  • #2   30. jun 2014 Hej randi.
    Ja selvfølgelig ville jeg det. Har selv haft en der gjorde det. Men hvis du ikke har den hjemme så tjek også der hvor den skal stå. Det er ikke mange der vil have en krybbebider i stalden. ( ikke her på Sjælland smiler) god jagt. Anne


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #3   30. jun 2014 Jeg ville ikke købe den. Ren og skær fordi jeg ikke gider købe mig til "problemer", uanset om de er store eller små smiley

    Desuden, så kan det hurtigt forværres, og det kan hurtigt blive dyrt


  • #4   30. jun 2014 Tak for svar. Hesten er 11 år. Og har efter ejerens udsagn "altid" gjort det, men kun i forbindelse med fodring. Hesten har aldrig været syg, aldrig haft kolik eller noget i den art.

  • #5   30. jun 2014 Du skal bestemt ikke holde dig fra den, hvis du føler at det er hesten.

    Min hest var krybbebider da jeg købte ham.
    Jeg har været meget opmærksom på min hest, siden jeg købte ham og har forsøgt at "gøre alt de rigtige". Nu krybbebider han langt mindre (i perioder næsten ikke) end han gjorder i starten, efter han var kommet til mig.



  • #6   30. jun 2014 Christina: Hvad er "alt det rigtige"? Hvordan kan man mindske det, hvis det er muligt?

  • #7   30. jun 2014 Man skal bla undgå stivelse i foderet,sørge for godt med strå,minimere bokstiden

  • #8   30. jun 2014 Med alt det rigtige, mener jeg det som "de kloge" siger man skal gøre. Dvs. minimalt stivelse i foderet, rigeligt hø/wrap og lang foldtid.
    Jeg startede med at have ham opstaldet et andet sted end jeg har nu. Der fjernede jeg stivelsen fra foderet og gav ham mere wrap (stadig for lidt). Der begynde han at krybbebide mindre.
    Så flyttede jeg ham ud til mit nuværende opstaldningssted, hvor han har meget lang foldtid, på en stor fold, i en rolig flok og hvor han får hø/wrap ad libitum. Og igen er hans krybbebidning blevet mindre og mindre.
    Samtidig har jeg brugt meget tid på at observere ham og observere om der er et bestemt mønster i adfærden. F.eks. fandt jeg ud af, at han krybbebed mindre (eller slet ikke), hvis hans foder blev opblødt i vand, inden han blev fodret. Jeg fandt også ud af, at det stressede ham, så han gik hen og krybbebed i hegnspælene, hvis jeg gik ud og sagde "hej" til ham på folden, uden at tage ham med ind, så jeg stoppede selvfølgelig med at gå ud til ham, hvis jeg ikke skulle have ham ind. Når jeg satte ham på fold stod han det første stykke tid og krybbebed, hvor han kunne komme til det (alt fra kort til lang tid), men jeg fandt ud af, at hvis jeg fulgte ham helt hen til strøfoderet, så gjorder det, at han ikke ligeså ofte gik hen og krybbebed og det har nu resulteret i, at jeg bare slipper ham ved ledet og han går stadig ikke hen og krybbebider (så det mønster er for tiden brudt, men jeg kan jo ikke garantere at det ikke kommer igen). Det var bare nogle eksempler på hvad jeg har gjort smiley


  • #9   30. jun 2014 Det er næsten umuligt i dag ikke at købe en hest med en eller anden form for skavank. Ikke fordi hestene er blevet dårligere, men fordi der er kommet meget mere fokus på hestens ve og vel og vi er blevet bedre til at "finde fejlene".
    Jeg ville ikke lade mig skræmme. Hvis det er hesten for dig, så synes jeg du skal springe ud i det. Få den passet med massør, så du undgår spændinger fra det og så tror jeg nu nok at det skal gå smiley


  • #10   30. jun 2014 Jeg købte for 4 år siden en krybbebider - så ja smiley
    Da jeg købte ham krybbebed han meget, men efterhånden gør han det meget mindre, og kun ved fx. fodringstid, udlukningstid osv. smiley Du skal bare sørge for at hesten har maksimal foldtid og minimal bokstid, og så skal den have nul stivelse (min får kun vitaminer, lucerne, tilskud) og så skal den have MAKS grovfoder. Min har fri adgang til wrap/halm blanding hele døgnet smiley


  • #11   30. jun 2014 Derudover er jeg meget opmærksom på hvad der stresser ham og hvornår han bliver stresset, da det er i de tilfælde at han krybbebider smiley

  • #12   30. jun 2014 Tusind tak for alle jeres input! Dejligt man kan sørge gode råd hos andre.
    Hesten her er kun krybbebider, når den skal have foder - ikke på andre tidspunkter og steder. Den er blevet forsøgt med halsrem, men uden effekt. Som skrevet oppe i indlægget, så spænder den ikke i den halsmuskel, som man normalt ser hos heste som krybbebider.


  • #13   30. jun 2014 Kig min Don Casino, han er krybbebider og spænder lidt i muskel, men han er alle tiders hest smiley Havde ellers altid sagt jeg ikke ville have en krybbebider, men der er ikke noget problem smiley Så længe han fodres "konkret" med foder uden stivelse og hans tilskudsfoder oven i, så fungere det godt smiley

  • #14   30. jun 2014 Jacqueline B: Hvilket tilskudsfoder giver du din? Og hvad hjælper det for på din?

  • #15   30. jun 2014 jeg ville ikke betænke mig hvis hesten føles som den rigtige havde jeg købt den også selvom den krybbebider.

    jeg vil når jeg fik den hjem, sikre foder uden stivelse, og helst udelukkende grovfoder (strå, hø, wrap) og masser af fold tid.


  • #16   30. jun 2014 De udvikler mavesår så jeg ville ikke turde smiley

  • #17   30. jun 2014 Randi G- Han får irish mash og Pre Alpin Aspero (mash for maven og pre alpin pga. huld og "mavesår" smiley

Kommentér på:
Ville du købe en hest der er krybbesætter?

Annonce