{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
783 visninger | Oprettet:

Korsbåndsoperation og ridning {{forumTopicSubject}}

Hej alle.

Som så mange andre, er jeg blevet korsbåndsopereret, og dette har jo givet mig krykker og et træls knæ. Men jeg tænker hvordan med ridning, hvornår begyndte I igen? 3 måneder efter, 6 måneder efter eller 1 år efter?

Den læge, som har opereret mig, sagde jeg skulle regne med et 1 år inden jeg kunne begynde igen. Alle andre har haft sagt 3 måneder.
Så nu søger jeg lidt erfaringer - både de gode, de dårlige og de trælse oplevelser.

Dog kun hesterelateret, da jeg har klar besked på alle andre ting smiley

Jeg blev opereret for 1 uge siden, præcis, til de nysgerrige sjæle - hvis der er sådan nogle smiley

Mvh.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Korsbåndsoperation og ridning
  • #1   25. nov 2014 Jeg ville vente til efter et år som lægen har sagt. (:

  • #2   25. nov 2014 Også selvom der er 3 andre læger, samt 2 fys. som har sagt 3 måneder? smiley
    Jeg tænker selvfølgelig ikke galop og trav, men noget stille og rolig skridt.


  • #3   25. nov 2014 Min læge sagde et halvt år til mig smiley så jeg sad på hesten igen 4 mdr efter, og det var fint nok smiley jeg kan ikke mærke det idag

  • #4   25. nov 2014 Ah sorry, havde ikke læst det som at det var tre andre læger der havde sagt det (; men jeg ville nok personligt vente omkring et halvt år. Sådan midt i mellem hvad de alle har sagt.

  • #5   25. nov 2014 Sandra, det er også lige mig som har skrevet det utydeligt smiley Det gav sig selv, for mig, da jeg skrev det smiley

    Men tak for jeres meninger smiley Min idé var også at gøre noget alla det, altså lige så stille begynder om 6 måneder, måske bare op og sidde inden, men ja smiley


  • #6   25. nov 2014 For mit vedkommende gik der 9 mdr. inden jeg kunne ride igen, men det ar også en kombineret korsbånd og ledbånds operation. og mine ledbånd er stadig meget slappe i det højre ben, og når jeg bliver træt (har rendt for meget rundt, også her 4 år efter operationen) bliver mit knæ løst og falder tit ud af led (hvilket gør herre nas)
    Men jeg havde så til gengæld fået at vide at jeg nok ikke ville kunne ride igen af lægen. men det ville fysioterapeuten og jeg da ikke høre på, så vi målrettede min genoptræning mod at jeg skulle ride igen.
    og 9 mdr. senere var jeg som sagt til hest igen. Men der kan godt gå et par år inden du bliver lige så god på hesten som du var inden du blev opereret.
    for det tager nemlig lang tid at komme sig over og det kræver meget og målrettet træning at få den fulde funktion i knæet igen.
    Så det vigtigste er at du træner så tit og så meget som du kan, og at du virkelig overholder dit genoptrænings program.
    Jeg har dog fået at vide at jeg ikke må springe mere, men det er pga. ledbåndet og ikke så meget pga. korsbåndet.
    Men find dig en dygtig fys, som er specialiseret i sportsskader, og få dem til at genoptræne dig, og om der så gør 3-6 eller 9 mdr. er jo lige meget bare du får den fulde styrke tilbage.


  • #7   25. nov 2014 Og det skal lige siges at jeg den dag i dag stadig ikke er lige så stærk i højre som jeg er i venstre, og det tager også tid for hesten at finde ud af at man ikke trykker lige hårdt i begge sider.

  • #8   25. nov 2014 Problemet med at starte for tidligt er at du risikere at dit nye korsbånd også sprænger hvis du fx. ryger af...

  • #9   25. nov 2014 Mange tak for dit svar Mette! Virkelig lækkert med noget og tænke over.
    Men hvordan er jeg sikker på min fys. er en sportsfys.? Hende jeg har gået ved inden operationen hed Malene Busk, men aner ikke om hun var sportsfys. eller bare fys. smiley


  • #11   25. nov 2014 Positiv historie, tusind tak for den! smiley

  • #12   26. nov 2014 Du kan jo prøve at google hende, eller gå ind på deres hjemmeside (nu ved jeg jo ikke lige hvor du bor) eller simpelthen spørge hende om hun er det eller om hun kender en hun kan anbefale, som er specialeret i sports skader.

Kommentér på:
Korsbåndsoperation og ridning

Annonce