{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.160 visninger | Oprettet:

Handicap ryttere.. {{forumTopicSubject}}

Ved godt ordet handicap ryttere ikk er pænt, men ved ikk lige hvordan jeg ellers skulle skrive det, så håber folk kan bære over med sig for det er på ingen måder ondt ment..

Sagen er den at jeg har redet siden jeg var 6 år.. Og har egen hest nu, men da jeg var ude for en ulykke for 5 uger siden, så er jeg blevet lam i begge ben, og der er 10% chance for at jeg kommer til og gå igen, selvfølgelig ber jeg til gud om at jeg er indenfor de 10%..
Men sagen er den at jeg savner og sidde på hesteryg, men jeg tør på den måde heller ikk og sætte mig op på en hest, da jeg er bange for at falde af, hvis hesten laver noget og jeg så ikk kan holde mig fast..
Men min største drøm er at komme til og ride igen, da det er det som holder mig igang.. Men til jer som er blevet til pararyttere, hvordan kom i igennem jeres skræk for at sætte jer op på hesteryg igen..

Jeg har selv en 4 års unghest, men den er sat tilsalg, da hun er alt for ung og frisk og fyldt med energi, til at jeg tør sætte mig op på hende..

Men som skrevet, drømmen er selvfølgelig og komme på hesteryg igen, selvom jeg er lam.. Er der nogen som har råd til hvordan man overvinder angsten


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Handicap ryttere..
  • #1   9. okt 2015 Først: min dybeste medfølelse... og dernæst; hvor er du sej!
    Jeg ved ikke personligt så meget om handicapridning. Min lillebror der er spastiker red som barn og yngre. Det var islændere for det meste og tur ridning. Han har ingen decideret lammelse, men nedsat funktion i ben og krop generelt.
    Jeg vil da foreslå at du kontakter et fysio/handicapridecenter i nærheden af dig eller alternativt måske der er nogle med en rolig hest, der er vant til en 'anderledes' bagage, så du i første omgang kan komme igang.
    Held og lykke med det hele smiley


  • #2   9. okt 2015 Der er flere der siger de har en rolig hest.. Men problemerne er at man ikk kan få mig op på en hest.. Jeg vil bestemt undersøge mulighederne her i området hvor jeg bor..


  • #3   9. okt 2015 Ja, det er nok bedst at finde et profesionelt sted hvor der også er terapeuter der kan hjælpe dig igang. Hvis du samtidig har en frygt eller angst der skal overvindes er det måske ovre i decideret terapi og ikke ridning i starten?
    Hvor i landet bor du? Måske google kan hjælpe dig?
    Må jeg spørge om det er en hesterelateret ulykke du har været ude for?


  • #4   9. okt 2015 Det er et biluheld jeg har været ude for.. Jeg har aldrig været bange for at sætte mig op på en hest.. Men nu hvor jeg er blevet lam, er jeg bange for at hvis hesten, bukker, springer til siden eller stejler, at jeg så falder af, fordi jeg ikk kan holde mig fast..

    Jeg har fundet noget der hedder Tanholt rideskole i kolding.. Jeg bor i kolding kommune, så vil prøve og se om jeg kan få fat i dem, og hører dem ad hvordan det lige foregår alt det her.. For jeg er jo ny i faget, kan man godt sige


  • #6   9. okt 2015 Puha...
    Jeg kan følge din bekymring med ikke at kunne holde sig fast. Det er også en væmmelig tanke.
    Super god ide med Tanholt Rideskole. Kiggede lige hjemmesiden, det ser rigtig proff ud smiley


  • #7   9. okt 2015 Tak fordi i syns jeg er sej..
    Jeg vil bare så gerne op på hesteryg igen, jeg savner det virkelig meget..
    Jeg har en aftale med Tanholt Rideskole i kolding, om at jeg kommer ud og snakker med dem på mandag kl 9


  • #8   9. okt 2015 Det er nemlig tanken om at jeg ikk kan holde mig fast, som faktisk skræmmer mig..

  • #9   9. okt 2015 Spændende smiley
    Hvis du har lyst, må du gerne opdatere hvordan det er gået på mandag


  • #10   9. okt 2015 Det ska jeg bestemt nok.. Satser på at jeg kommer derud på mandag og snakker med dem.. Det er bare lige med og finde en kørsels mulighed..

  • #11   9. okt 2015 måske er der mulighed for specielle sadler. Hvor støtten er anderledes...?

  • #12   9. okt 2015 Aner jeg ikk om der er.. Jeg har overhovedet ingen forstand på det her

  • #14   9. okt 2015 nu har jeg selv arbejdet som handicaphjælper på en rideskole og jeg har selv redet i mange år hos tanholt rideskole og ved at de heste er rolige og trænet til handicap ridning- ellers er der også møllegårdens handicapridecenter, hvor jeg rider nu
    www.møllegårdens-handicap-ridecenter.dk

    en handicap hest er specielt trænet til at gå med handicappede. det kan fx være folk med sclerose eller spastikere eller andre problemer.
    hesten er trænet i ikke at blive bange hvis rytteren fx laver ufrivillige bevægelser med benene


  • #15   9. okt 2015 nej heller ikke jeg. Men det ved de garanteret på sådan et sted som Tanholt. Det er jo deres gesjæft smiley
    Mht kørelejlighed, synes jeg at du skal undersøge dine muligheder for handicapkørsel osv. Jeg ved ikke meget om det, men det må være muligt at undersøge...


  • #16   9. okt 2015 normalt rides der med lammeskind med et håndtag så man kan holde sig fast

  • #17   9. okt 2015 Har du prøvet at høre Simone om du må prøve hidalgo? Jeg var jo også en smule handicappet da jeg var faldet af og brækket armen, og i og med at jeg også havde en kæmpe angst på daværende tidspunkt, hjalp det mig fordi jeg hele tiden havde en lige ved siden af mig der holdte ham så han ikke kunne gøre noget, og det hjalp mig lige så stille. Det kan jo være at han kan hjælpe dig også. smiley Han var en god handicap hest for mig dengang. Selvom jeg godtnok ikke var nær så handicappet.. smiley

  • #18   9. okt 2015 Nej jeg har ikk hørt om jeg må låne hidalgo, men nu ska du tænke på mine ben virker ikk, så hvis han hopper til siden, så kan jeg ikk holde mig fast, og det er der jeg er lidt angst for at skulle sidde på en hest, hvis den nu skulle lave noget.. Derfor tænker jeg at jeg vil starte ud på en handicap rideskole, og det næste problem er også at jeg ikk kan komme op på Hidalgo, der er jo ikk nogen lift på gården, til og kunne løfte mig op på ham

  • #19   9. okt 2015 Nårh ja, det er jo så en mindre detalje.. Det er virkelig synd for dig smiley Håber det kommer til at gå med terapistedet!

  • #20   9. okt 2015 Jeg har sendt dig en privatbesked smiley

  • #21   9. okt 2015 Jeg har været i mere eller mindre den samme situation som dig, dog var det en godartet tumor der tryggede på rygmarven. Jeg vidste ærlig talt ikke selv hvor slemt det var, for det prøvede min mor at holde fra mig men hun fik at vide af en af de læger som opererede på mig at jeg "ikke havde genoptræningspotentiale" men jeg er heldigvis kommet mig 98% alligevel. Man kan jo aldrig vide hvad der sker, men du må endelig ikke miste håbet! Jeg ved ikke om det passer, men min mor fortalte mig også dengang at de havde lavet undersøgelser der viste at folk der så positivt på tingene, havde større chance for at blive raske/blev raske hurtigere.

    Jeg var dog ikke bange for at sætte mig op på hesten igen, selvfølgelig lidt nervøs for hvordan det ville gå men det var samtidig noget jeg bare ville. Jeg har faktisk ikke redet så forfærdeligt meget før jeg blev syg, fordi vi altid har haft små ponyer og jeg har været tilfreds med bare at omgås dem fra jorden men da jeg blev syg blev det nærmest til mit mål i livet at komme til at ride igen. Jeg er dog blevet lidt mere forsigtig, jeg rider altid med sikkerhedsvest og hjelm og vil helst undgå at falde af så jeg kommer nok aldrig til at ride military eller sådan noget.

    Første gang jeg var oppe på en hest igen, var på en lille sød islænderhoppe som vi passede/lånte et år. Min mor havde lavet en "trappe" til mig af forskellige ting og så skridtede vi bare i 10 minutter hvor hun trak. Jeg var på et behandlingscenter nogle måneder, så der havde jeg ikke rigtig mulighed for at ride igen fast før jeg kom hjem. Så startede jeg til ridefysioterapi og også til ridning på den lokale rideskole som havde en rar gammel hoppe som jeg kunne tulle rundt på.

    Jeg vil klart anbefale dig at finde et sted der tilbyder ridefysioterapi - du kan få en henvisning hos din læge så det er gratis. Der hvor jeg var havde de super søde (men dovne) heste som altid opførte sig pænt. Jeg tror også at der var mange der kom som var dårligere end dig og det var ikke noget problem overhovedet. De havde både en lift og sådan en platform, så man kunne komme op på hesten og brugte også bagryttere når der var behov for det. De ved helt sikkert også en masse om hvilke sadler der kan være gode osv. Jeg gik til ridefysioterapi i 1,5 år og så ikke nogen ulykker, tabte ryttere eller sådan noget.


  • #22   9. okt 2015 Mit bedste råd til dig er at tage god god tid. Lad dig aldrig presse. Start evt bare at få et behageligt forhold til den hest du skal prøve op på en dag. Når du så kommer op skal du selvfølgelig mærke på dig selv om hvordan du har det. Evt bare ned igen uden at hesten har taget nogle skridt. Virkelig gør det step by step, et skridt af gangen og altid lytte til dig selv.

  • #23   9. okt 2015 Du får også min dybeste medfølelse!
    Jeg har ikke læst de alle de andre kommentarer, og har derudover ikke forstand på handicapridning. Men måske ville det være en idé at få nogle til at gå ved siden af dig når du skal i gang igen, sådan så de kan tage fat i dig hvis/når du føler du mister balancen, indtil du lærer det. Og som der også bliver sagt, tag ud til et mere professionelt sted hvor hestene er vant til sådanne ting.
    Held og lykke med det hele! Håber det lykkes og du overvinder din skræk smiley


  • #24   9. okt 2015 Min mand er Kørestolsbruger. Han er ikke lam, men kan ikke gå eller støtte på sine ben.
    Han har gået til ridefysioterapi, som måske kan afhjælpe lidt, men på sigt vil det nok ikke slå til, da det er de færreste steder man får lov til at ride selv. Men jeg synes det ville være en god begyndelse for dig, til du får vænnet dig til den "nye" balance.

    Min mand har nu fravalgt at sidde på en hest, da vi har små børn(2 år og 3½ år), og hvis han falder af, vil han ikke kunne lande som os, komme op selv osv. Risikoen for værre skader er simpelthen for os, for stor.

    Vi har nu: min ismule og 3 shettere, en standard(lånehest) og to mini. Minierne er helt klart nemmere for ham at klare selv. Vi har nogle gode ponyer som er trænet fra de var 1 år til at gå ved kørestol. Han kan derfor selv spænde dem for og fra og køre en tur i sin sulky. Ponyerne har røde tavler, så han har mulighed for at starte mountain and moorland stævner. Mange dyrskue giver særtilladelse for fremvisning af pony, og til sidst er der jo topcup-kørsel osv.

    Du skal være meget velkommen til at komme forbi os og få nogle tips, idéer og inspiration.

    Den af hestene på min profil, som var hans første er Crazy's Sallie. Der er også lidt billeder smiley Skriv endelig hvis du har nogle spørgsmål eller andet. Han endte i en kørestol som 18-årig, og er i dag 31.


  • #25   9. okt 2015 Forresten er grunden til at jeg nævnte fyssen , at det jo vil gøre dig godt + du kan få det betalt med en lægehenvisning.

  • #26   10. okt 2015 Hej Simone
    Prøv helt klart st snakke med din læge om denne mulighed, samt med kommunen om kørsel så snart det bliver ordineret dom din træning ;0)
    Har hørt Skærsø skulle være rigtig god og dygtig, og er specialiseret på disse områder.
    Vil klart heller ikke anbefale dig at låne en " tilfældig " hest at prøve på, det skal være en hest der er vant til handicap ryttere ;0)


Kommentér på:
Handicap ryttere..

Annonce