{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  pløjer man efter hver høst?
  • #1   9. feb 2016 Det er forskelligt fra landmand til landmand. Nogle gruber eller pløjer inden såning mens andre bare harver jorden. Nogle sår også direkte smiley

  • #2   9. feb 2016 Fint :)! Hvad er forskellen på 1 slet og 2 slet? Ved forderværdien i 1 slet er højest, men er 1 slet fra foråret og 2 slet fra efteråret eller hvordan?

  • #3   9. feb 2016 Det er meget forskelligt hvor mange slet græs der tages, men du har helt ret i din egen vurdering.. 1. Slet er første gang der slåes græs der i indeværende år, og så videre..

  • #4   9. feb 2016 Det er ved græsmarker. Der tager man i løbet af sommeren flere slet fra en mark. Dvs de laver hø ved at klippe græsset gerne 2-3 gange. Der bliver ikke pløjet men givet gødning eller gylle i mellem slettene

  • #5   9. feb 2016 Tak :)! Det var bare lige det jeg skulle bruge.

  • #6   9. feb 2016 Hvis vi taler græsmarker, så er de typisk flere årige. Det vil sige at man høster hø / wrap på dem flere år i træk uden at pløje og så nyt græs.

    I ny græsmark vil tit blive sået, som udlægsmark, det betyder at man sår græs samtidigt med at man sår feks. havre, når man så har høstet havren og fjernet halmen, så får græset lov at gro. Og så når sommeren kommer er det klart til første slet.


  • #7   10. feb 2016 Hvis vi snakker om græs, så er som du selv siger 1 slet, første gang man skårlægger græsset altså klipper det af. Græsset bruges både som insilage og som hø. Efter man har fjernet det skårlagte græs kører man gylle ud på det og lader det gro til man synes det er langt nok til 2 slet. 3 til 4 slet er meget almindeligt på et sæson. Man skal i følge loven pløje græs marker hver 5 år.

    Snakker vi om majs, korn, kartofler osv. så pløjer man for det meste altid efter man har høstet eller man vinter til foråret, det kommer an på om der skal vinterbyg i. Har man høstet korn til halm, så efter man har fjernet ballerne så gør man for det meste ikke noget ved det indtil det bliver forår, hvor man pløjer og ikke noget med at skårlægge det græs der er groet i løbet af vinteren. Græsset er til for at tage den nærig ukrudt bruger, så der ikke kommer noget ukrudt og tager den nærig kornet skal bruge for at vokse. Det gælder tros alt det samme for majs og lyserne.

    Håber du forstod det, har selv boet og arbejdet på vores gård i 13 år smiley


  • #8   10. feb 2016 Nogle kan have sået to ting. Så når der høstet ligger der allerede frø til vinter spiring. Derfor kan en høstet mark, som man tænker hvad kan det skade hestene pløjer rundt på den... Faktisk godt jorde nogle frø op. Så ja man skal altid spørge. så nej de pløjer ikke altid smiley og ja græs marker der skal høstes har vi lov at ride langs i et spor, for så det lige den stribe som skal tjekkes for hestepære inden høst. Så ja altid få en snak med bønderne rundt om, og lidt chokolade eller en flaske vin. Kan virkelig gøre folk glade smiley og så der sjældent problemer med man lister langs deres marker.

    Desværre ikke altid nemt at vide hvem der ejer hvad når man rider rundt.


Kommentér på:
pløjer man efter hver høst?

Annonce