{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
664 visninger | Oprettet:

Invitation til HMS-stævne 28.8.2010 {{forumTopicSubject}}

HESTEVELFAERD.DK HYGGE-STÆVNE 28.08.2010
Hestevelfaerd.dk indbyder igen i år til hyggestævne, hvor samvær med heste og deres mennesker er i fokus. Mød op til sjove og anderledes udfordringer, og selvfølgelig grill og samvær om aftenen.

Der bliver i år 3 klasser:
Klasse 1: Agility
Klasse 2: Freestyle
Klasse 3: Fremvisning

PRAKTISK INFO
Sted: Rolykkevej 19, 6600 Vejen (lige uden for Lunderskov)
Tid: Første klasse starter kl. 11.00 - hestene kan komme fra 9.30
Medbring til selve dagen: vandspand til din hest og hvad du ellers skal bruge. Det er en god idé at medbringe picnic udstyr i form af frokost og stol/bord etc.
Opstaldning: Der vil være små folde til hestene. Bestil fold ved tilmelding, og sig gerne, hvem din hest kan gå sammen med.
Parkering: Trailerparkering på marken lige inden nr. 19 - se skilte.
Pris: 30 kr pr. mule pr. klasse for medlemmer. 50 kr pr. klasse for 'ikke medlemmer'.
MEDLEMSSKAB AF KLUBBEN KOSTER KUN 100 KR OM ÅRET!

Sidste tilmelding: 22.08.2010 via SMS på tlf.: 2163 4317 (Charlotte) eller på mail: ccl1975@gmail.com
Spørgsmål?: Spørgsmål kan rettes til Pauline via SMS på 2844 3229 eller via forum på hestegalleri.dk i hestevelfaerd-gruppen.
Aften grill: Der vil være opstillede grill på stedet. Ønsker du at være med til aften-grill-hygge skal du medbringe det du selv ønsker at spise og drikke. Tilmeld dig til aften-grill.

GENNEMGANG AF KLASSER OG REGLER

Klasse 1: Agility
Heste-(velfaerd)-agility er en klasse, hvor det går ud på at få hesten roligt og fokuseret igennem en masse alternative forhindringer. Du og din hest bliver udfordret på både nerver, koncentration og tillid. Du må selv bestemme om du trækker eller I rider. Klassen er for alle, både små og store.
Her kommer en gennemgang af forhindringerne - i år lidt sværere da I var så gode sidste år.
Banen kommer til at bestå af 7-8 forhindringer og bliver udvalgt fra nedenstående liste - endelig bane offentliggøres på dagen! NB: Samme HEST må ikke komme på banen 2 gange i denne klasse!

En bro som hesten skal gå over.
Broen består af en lille gangbro, og udfordrer din hests mod og tillid.

Et “L” lavet af bomme.
Hesten går igennem et "L" lavet af bomme og skal bakke ud. I bliver udfordret på samarbejde og fornemmelse for fysik. Der er straf-point ved berøring af bomme og straf ved berøring med pisk som guide.

“Vandgrav”.
En presenning hvor der er lidt vand i. I bliver her udfordret på mod, overvindelse og tillid.

Presennings-tunnel
I skal passere igennem en snæver mørk tunnel af blafrende presenninger. I denne øvelse bliver i udfordret på tillid og mod.

Et lille blafre-spring.
Et lille spring bestående af 'farlige elementer'. I bliver udfordret på samarbejde og tillid.

Stå stille!
- her kan du score ekstra point! Hesten "parkeres" i midten af 2 cirkler. Du forlader hesten og går rundt om den enten i cirkel 1 eller cirkel 2. Vælger du cirkel 2, giver det flest ekstra point. Her bliver I udfordret i at finde fælles ro i en presset situation!

Gardin
Hesten skal gå igennem et "gardin" af farlige strimler, snore og lign. Udfordringen ligger her i at hesten fra naturens hånd ikke kan lide ting der blafrer fra oven. Derfor viser den dig stor tillid, ved at gå igennem denne forhindring.

‘Huller i vejen’
Bildæk-gade som I skal gå igennem. Der skal rides/trækkes opmærksomt og forsigtigt igennem dækkene. Dækkene ligger tæt sammen på jorden, med en bom på hver side. Der gives straf-point hvis bommen falder ned.
Her bliver I udfordret på sikker benflytning, tillid og ingen usikkerhed.

Slalom
Der opstilles 5 tønder som der skal slåes slalom imellem. Rider du igennem banen, må der her ikke væltes bolde. Hvis du trækker igennem, skal du blive på den ene side hele tiden, så hesten søger væk (rundt om tønde) og kommer tilbage.
Her bliver I udfordret på at vige for tryk, balance og små signaler.

Farlig ting!
Traktor eller blandemaskine som hesten skal passere.

Klokke
- hesten parkeres (og skal blive stående!) og du skal ringe på en klokke. Når klokken ringer, er du i MÅL! Hesten skal stå stille til du ringer på klokken.



Klasse 2, Free style:
Du bestemmer selv indhold og sværhedsgrad. Det kan være leg, triks eller dressur. Det kan være ridende eller fra jorden. Løs eller med det helt store udstyr. Eller måske klædt ud? Du bestemmer..
Klassen vil blive bedømt efter harmoni mellem hest og rytter og lydighed og hvor godt programmet er sat sammen. Sværhedsgraden vil ikke have indflydelse på bedømmelsen. Der vil være mulighed for at bruge en CD afspiller.

Følgende koncepter skal indgå:

Arbejde på afstand
Afstand kan være mange ting. Afstand i tov, afstand fri, aftstand i longe? Sidder du på ryggen af hesten bliver afstands-konceptet udeladt til fordel for en opstigning i ro og harmoni.

Kommunikation via kropssprog
Du vælger selv, hvor meget og hvordan du vil bruge dit kropssprog og i hvilke øvelser.

Kommunikation via grime/trense
Du skal vise at din hest kann reagere på blide signaler og let styring i trense, grime eller cordeo (snor om halsen].

Vige for tryk
Din hest skal respektere dig og vige for dit tryk. Hvordan du ligger trykket er op til dig. Det kan kombineres med kropssprog eller gøres med stick/tov eller for den sags skyld en marmelademad. Hovedsagen er, at din hest viger på dit signal og går villigt ind i samarbejdet. Det kan være bak, sidelæns, spanske skridt eller saltomotaler.

Denne klasse bliver bedømt ud fra samarbejde, harmoni og udførelse/gennemførelse af opgaverne. Der er ingen krav om sværhedsgrad!


Klasse 3 Fremvisningsklasse:
Denne klasse er ikke en konkurrence, men en mulighed for at vise små og store succeser og få anerkendelse for de ting, der arbejdes med i hverdagen. Måske har din hest været svær at løfte ben på? Måske er det bare en stor ting at komme i byen!? Vi møder alle udfordringer med vore heste, som ikke er noget særligt for andre. Eller måske kan I noget, som ikke passer ind i de 2 andre klasser? I fremvisningsklassen er der frie tøjler og masser af ros. Der er mulighed for at fortælle om baggrunden for den udfordring der arbejdes med!

TILMELDING:
Sidste tilmelding d. søndag d. 22.08.2010 via SMS på: 2163 4317


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Invitation til HMS-stævne 28.8.2010
  • #1   10. aug 2010 Ej, hvor det lyder fedt!!! Jeg vil straks tjekke om jeg kan komme med med Funny, og så må den da helt sikkert stå på noget agility. ;D -Som vi overhovedet aldrig har prøvet før, og da slet ikke nogle af de øvelser... Men hva, hvis det ikke skal prøves dér, hvor så? smiley Så længe det bliver en god oplevelse for os begge, så er resultatet perfekt. smiley

    Jeanette og Funny


  • #2   11. aug 2010 Årh hvor ville jeg gerne med med Coco!
    Men det er vist lige lidt for langt væk smiley


Kommentér på:
Invitation til HMS-stævne 28.8.2010

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce