{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.816 visninger | Oprettet:

evt gjordkrampe?? {{forumTopicSubject}}

igår da jeg skulle springe på min hest "eksploderede" den vær gang jeg lagde ben til ved at bukke helt vildt røg af 2 gange.

hun har aldrig gjort det før. så er meget nervøs for om der er noget galt med hende, om det evt. kunne være noget gjodkrampe?? håber nogen kan hjælpe.


Kommentarer på:  evt gjordkrampe??
  • #1   12. jan 2011 hvis det er gjorkrampe. så skal du starte med et hul af gangen når du spæner gjorden, når du så han gjorden oppe så gjorden ikke kan ryge ned på maven af hesten, men løs nok til du ikke skal sætte dig op. så skal du longere hesten i lidt tid, så den bliver "varmet op" derefter kan du spænde gjorden, og hesten vil ikke få gjorkrampe. for så er den hvordan skal jeg beskrive det.. hmm så er hesten blevet strækt ud. ligesom os menneske faktisk.
    sorry hvis det lyder som vullapykxD


  • #2   12. jan 2011 Jeg kender en, hvor hendes hest også gjorde det, det viste sig så at hendes hest havde Kissing Spines. :S

    (link fjernet)


  • #3   12. jan 2011 Ikke for at gøre dig bange. smiley

  • #4   12. jan 2011 FHG: vil jeg prøve når jeg kan ride igen for min hånd smiley

    Nina: der var ikke noget i søndags da jeg red, først i igår.
    så tror ikke det er kissing spines.

    men regner med at kontakte en kiropraktor.


  • #5   12. jan 2011 Det lyder, som en rigtig god idé. smiley

  • #6   12. jan 2011 Tror du ikke bare den var lidt kåd?

    Hvis det var gjordkrampe havde den reageret uden du lagde ben til den, og inden du steg op på den.


  • #7   12. jan 2011 simone: måske, synes bare det var meget mærkeligt da det var vær gang jeg lagde ben til smiley

  • #8   12. jan 2011 Du skal tænke på der er forandringer i vejret konstant i øjeblikket, og det kan godt påvirke mange heste. og når du samtidig skulle springe, så kan det godt resultere i en meget frisk hest smiley
    Min egen er også lidt tosset pt, han hopper også rundt, hvilket han ikke plejer at gøre, og han har haft kiro. Det er simpelthen vejret smiley


  • #9   12. jan 2011 okay. men det må jeg se på når jeg kan ride igen. for lige nu kan jeg ikke med min hånd efter jeg røg af. men håber da bare det er vejret så smiley

  • #10   12. jan 2011 Kissing spine-symptomer kommer nogle gange meget pludseligt. Jeg oplevede en hest der først reagerede fra den ene dag til den anden, på trods af at den havde været redet fast i mange år.

    Den reagerede ved at bukke når man lagde ben til.

    Nej, gjordkrampe er det ikke.


  • #11   12. jan 2011 hun reagere jo ikke ved at jeg sidder i sadlen eller noget. kun når jeg ligger ben til. så har temmelig svært ved at tro det er kissing spines.

  • #12   12. jan 2011 Synes ikke du skal bekymre dig om det er kissingspines, så havde hun reageret uden du havde lagt ben til hende..
    Der er ikke nogen grund til at gå og bekymre sig om alt muligt smiley


  • #13   12. jan 2011 nej det tror jeg simpelthen heller ikke på.

  • #14   12. jan 2011 gjordkrampen kommer jo når du spænder gjord og ikke når du ligger benene til, så det ville jeg ikke tro.

  • #15   12. jan 2011 nej det er jo det. men nu må vi se når jeg kan ride igen smiley

  • #16   12. jan 2011 Kissing Spine kan ikke udelukkes før der er røntgen på... Gjordkrampe er desuden en indlært reaktion.. Ikke en krampe - denne reaktion kommer når man spænder gjorden, DERFOR kan det ikke være gjordkrampe.

    Som sagt reagerede min gamle pony som din hest FORDI den havde kissing spine.


  • #17   12. jan 2011 Karoline: det er nu ikke helt rigtigt. gjordkrampe kommer når du spænder gjorden for hurtigt! min venindes nu, afdøde hest, led af gjorkrampe.
    - til trådstarter, jeg syntes ikke du skal udlukke noget endnu. hviss det bliver ved, ville jeg få en dyrlæge ud. da der kan være 100 grunde til din hest regere som den gør.


  • #18   12. jan 2011 Gjordkrampe er tillært - MÅSKE fordi du spænder gjorden for hurtigt, MÅSKE fordi du ikke har lært den det ordentligt MÅSKE fordi du slækker på signalerne, når hesten viser agressivadfærd (sidt nævnte er mest hyppige). Gjord krampe KAN KURERES... Hvis det er seriøs KRAMPE hesten får når den får gjord på, vil det være dyremishandling at ride den, da kramper er smerte... hvis hesten har ondt når man spænder, bør man heller ikke ride den...???

  • #19   12. jan 2011 /ride den med sadel*

  • #20   12. jan 2011 Så er det jo ikke gjordkrampe, men "mavesår, leverproblemer eller andet"?

  • #21   12. jan 2011 og som sagt, hvis det er noget der volder hesten smerte vil det jo være en mishandling at ride den. Så hvis mavesår og leverproblemer er gjordkrampe, så skal man vel for guds skyld ikke ride den?

  • #22   12. jan 2011 Får den vand nok at drikke? Min venindes hest gjorde det samme for nylig, den fik for lidt vand i løbet af dagen pga at det var frossen på folden. Dyrlægen sagde at det kan give reaktoner som ømme sider (sådan som du oplevede). Kunne du strigle over det hele uden problemer, eller var den kilden/øm på siderne?

  • #23   12. jan 2011 Mange mennesker sælger heste med gjordkrampe som rideheste.. og gjordkrampe er som krydskillenhed tillært.

  • #24   12. jan 2011 dejligt smiley

  • #25   12. jan 2011 Nu tror jeg sku lige du stopper en halv caroline! det kan sku aldrig være dyremishandling når der aldrig er sket før og hun pludselig reagere voldsomt igår når jeg ligger ben til! Og det var kun i galop så prøv lige at tage en slapper med at kalde mig dyremishandler!!! for det er sku det sidste jeg er. Og hvis du læser hvad jeg har skrevet længere oppe står der jo også at jeg vil se hvordan hun reagere når jeg kan ride igen og er der så noget ringer jeg selvfølgelig til min dyrlæge/kiropraktor. Men du har jo tydeligvis ikke læst mine kommentar! Så lad venligst vær at kalde mig dyremishandler eller beskylde mig for noget som helst! Og 100 hun har ikke kissing spines da hun er blevet tjekket af en specialist for ikke så længe siden! rina: Dennis hjælper mig med at prøve at longere hende for at se hvordan hun tager det også tager vi derefter stilling til om der skal en dyrlæge ud. Og til sidst det vil jeg da lige tjekke det med vandet. For det kunne da hvertfal sagens være en mulighed.

  • #26   12. jan 2011 Jeg har ikke sagt at du var en mishandler, så har du fuldstændig misforstået noget.

    Så som du selv siger "hvis du læser hvad jeg har skrevet længere oppe..." så har jeg ikke sagt at DU var mishandler?



  • #27   12. jan 2011 Karoline ro på nu !! smiley

    altså man kan ikke sige det er det ene eller andet før hesten er tjekket, men tror næppe det er kissing spine, selvfølgelig kan det være en mulighed, men tror det ikke, nu kender jeg den hest rimelig godt og tro mig den er speciel, men på den gode måde smiley og at hun gør sådan som hun gør, kan være mange ting, men tror eller håber ikke det er noget alvorligt !! men jeg vil give Karina / Rina ret, longere hende næste gang inden hun rider, ( og selvfølgelig ikke hård dressur ) og så se om den reagere sådan igen gør den det, så ringer hun jo nok til dyrelægen, så godt kender jeg da Karina, !!


  • #28   12. jan 2011 Jeg er skam rolig. Det kan muligvis misforstås, da jeg forsøger at reducere mit smiley forbrug........... min indre følelse lige nu = smiley

  • #29   12. jan 2011 ja, så må jeg godtnok have misforstået dig! for skriver endda længere oppe at jeg lige vil se an til når jeg kan ride hende igen også må jeg tage stilling til om det skal tjekkes af min dyrlæge/kiropraktor.

    June det er ikke kissing spines så havde Georges eller hvordan man nu staver hans navn opdagede det da hun var ude ved ham smiley

    og hun gjorder det først da jeg skulle galopere.


  • #30   12. jan 2011 Her er lige en forklaring, som en sikring.

    Mente blot at hvis en hvilken som helst hest får "konstateret" gjordkrampe i form af kramper eller smerter når gjorden spændes, må du jo være mishandling at benytte sadel og gjord/ride hesten. Håber jeg du forstår - det er selvfølgelig en anden sag, hvis hesten aldrig har reageret på det og man så vælger at undersøge det.


  • #31   12. jan 2011 gud ja ham havde jeg da helt glemt, og det er jo ikke længe siden, det var den 16 december hun blev tjekket ude på bedested, så nej den er sku nok udlukket smiley

  • #32   12. jan 2011 haha ja det tror jeg da vidst smiley hehe

  • #33   12. jan 2011 haah Rina det skulle man næsten tro smiley

    men nu må vi se hvordan hun tager det når jeg kan ride igen også tager jeg den der fra.

    June nej det er jo ikke længe siden så det er det hvertfal ikke smiley

    Karoline: forstår godt hvor du vil hen med det nu. men gjord krampe betyder ikke nødvendigvis at hesten ikke kan rides da gjorderen bare skal spændes stille og roligt så kan den sagens bruges som ridehest, men det kommer selvfølgelig an på i hvilken grad den har gjordkramper.


  • #34   12. jan 2011 Hvis det kommer når man spænder gjord, er det nok til-lært. Dvs. har hesten en gang reageret agressivt på at gjorden blev strammet og man så har slækket trykket, lærer den at den rigtige adfærd må være at blive agressiv, for så slippes presset.



  • #35   12. jan 2011 Som jeg også har nævnt, så er gjordkrampe en til-lært handling. Mente blot at hvis gjordkrampe VAR mavesår eller lign. som de andre skriver, så ville det jo være mishandling at ride hesten, hvis det gjorde ondt, når man spændte gjorden.

  • #36   12. jan 2011 uanset hvad mener jeg ikke gjordkrampe er til-lært. men gider ikke diskutere det da vi aldrig bliver enige og at jeg ikke har oprettet det er indlæg for at skulle diskutere med folk. så stop venligst diskussionen folkens da der ikke kommer noget godt ud af det og det her ikke er en tråd til at diskutere i!

  • #37   12. jan 2011 Det er en debat du skriver i = diskussion/debat smiley Du kan vælge ikke at deltage, hvis du hellere vil det....

  • #38   12. jan 2011 Jeg har haft en pony med slemme gjordkramper - gamle ejers problem igennem 7år, den er fuldstændig kureret nu... Det var jo bare tillært og ganske lige til at regne ud, hvorledes man fjernede den agressive adfærd.

    Og med flere succes oplevelser (altså heste der stoppede adfærden efter behandling) med samme metode, på forskellige heste - der igennem flere år bare havde fået konstateret "gjordkrampe", har jeg da praktisk erfaring nok til at skrive som jeg gør.


  • #39   12. jan 2011 mit indlæg og enten stopper du ellers sletter jeg det. for har ikke oprettet det for at i kan diskutere!!!!!

  • #40   12. jan 2011 Du må gerne slette det for min skyld, som sagt er dette et DEBAT-FORUM og emner der oprettes herinde er til for at blive diskuteret. Hvis du ikke selv vil deltage, kan du trykke på knappen "Abonnér" og derved melde dig ud.

  • #41   12. jan 2011 Karoline, det var ikke hvorvidt gjordkrampe opstår der skal diskuteres.. Trådstarter har fået svar på sit spørgsmål..
    Synes du skulle forlade debatten..


  • #42   12. jan 2011 Kan du begrunde hvorfor? Så vidt jeg ved, er det naturligt at en debat udvikler sig og bliver til mere end et ensrettet spørgsmål. Hvis ikke dette skete, ville vi så kunne finde svar på noget som helst?

    Jeg vil ikke undskylde for de mange spørgsmål - som sagt er dette en åben debat og jeg ser "desværre" intet forkert i at fortsætte den.

    Desuden svarer jeg kun på beskeder, hvis der er nogle der skriver - som nu hvor du lige skrev. Såfremt ingen havde blandet sig, ville jeg ikke have skrevet igen.


  • #43   12. jan 2011 Forresten skal vi vel være enige om hvad "gjordkrampe" er, før vi kan redegøre for noget som helst der omhandler det.

  • #44   13. jan 2011 Fordi det er det trådsstarter beder om, og det må du pænt acceptere. og nej det er ikke nødvendigt at få redegjort hvad gjordkrampe er, da det hverken er spørgsmålet, og der ikke kan blive enighed.

  • #45   13. jan 2011 lige præcis Simone helt enig med dig smiley

  • #46   13. jan 2011 Hvis vi ikke ved hvad gjordkrampe er, kan vi ikke svare på om det evt. kunne være gjordkrampe der er problemet.

  • #47   13. jan 2011 Har forresten en tilståelse:

    Såfremt gjordkrampe ikke er den agressive adfærd hesten udviser når gjorden spændes, men er kramper/smerter den får ved f.eks. mavesår, så jo - så kan det være være gjordkrampe der forsager problemet.

    Men er det den gjordkrampe jeg snakker om, altså dét som jeg jo mener gjordkrampe er, så nej - så kan det ikke være problemet - for så er det en tillært handling.


  • #48   13. jan 2011 kan du ikke bare stoppe når du bliver bedt om det. synes simpelthen det her er for latterligt og barnligt af dig.

  • #49   13. jan 2011 karina så slet hendes beskeder, du har jo sagt det pænt nu,

    og ved godt der står længere oppe i teksten " Evt gjordkramper " men vi har vist fået konstateret at det ikke er det, og din tråd bliver jo længere og længere, ved godt det er et diskution sted, men der er jo også andre ting der bliver snakket om, så respektere da hendes ænske om det, hvis du vil kan du da bare oprette en tråd og diskutere det der inde, !


  • #50   13. jan 2011 gider jeg ikke bøvle med. hun må da være voksen nok til at forstå det når man skriver pænt og beder hende om at stoppe.

  • #51   13. jan 2011 Hov hov hov... Voksen, det er vel ikke et krav til et barn.

  • #52   13. jan 2011 Er det jer der er de ældste her? måske fysisk..

    I beder mig om at stoppe, mens i selv kører op i det igen og igen og jeg svarer ganske simpelt bare på jeres beskeder.. (bør I ikke være "de voksne" og komme med et godt eksempel?), det er jo efterhånden klassisk for intelligens niveauet på hestegalleri.


  • #53   13. jan 2011 jeg beder dig bare om at stoppe og ikke andet!!!!!!!

  • #54   13. jan 2011 og hun fortsætter.. Jeg gør blot som du.

  • #55   13. jan 2011 hold kæft hvor grineren, det er da for plat det her !!

  • #56   13. jan 2011 Jeg finder det ganske morsomt - men plat humor kan også være sjovt.

  • #57   13. jan 2011 ´Mit indtryk er at spørgsmålet har udviklet sig til at diskussion om hvorledes ordene 'gjordkrampe' og 'tillært adfærd' defineres. Det er meningsløst når nu trådstarter spørger om hjælp til et problem. Der er ikke nogen der hjælper nogen her. Mit bedste bud vil også være gjordkrampe. Når jeg siger gjordkrampe mener jeg "en ukontrolleret krampe, der opstår i hestens bugmuskulatur ved tryk i gjordlejet". Når jeg siger gjordkrampe selvom det først opstår i galop og når schenklerne lægges til, skyldes det at hesten i galop, bruger hesten sin bugmuskulatur på en ny måde i springene og når benene så ligges til kan hesten reagere ved at spænde eller bevæge bugmusklen og dermed kan der opstå en krampe.

    Mit bedste råd vil være at stramme gjorden og longere hesten i galop inden ridning, for at se om problemet udbedres,. Man kan også lade hesten gå med en ride- eller longegjord på fold, så den kan vænne sig til trykket og dermed selv afhjælpe krampen. Hvis ikke det hjælper ville jeg kontakte dyrlæge eller kiropraktor og bede dem om at se dig ride hesten.

    Karoline G

    Synes ærlig talt at det er respektløst af dig ikke at stoppe når trådstarter beder om det. Når hun beder om det, er det jo fordi hun ikke føler at dine indlæg besvarer hendes spørgsmål, og det er helt almindelig respekt at stoppe der.


  • #58   13. jan 2011 Hvis i vil skrive til mig, må det foregå over privat-besked, jeg svarer kun, fordi jeg ikke vil lade beskeder til mig gå uset hen på den måde.

    Hvis du ikke havde skrevet til mig, havde jeg nok heller ikke skrevet mere i denne debat - dette kan jeg genkende hele 10-20beskeder tilbage efterhånden.


  • #59   13. jan 2011 Line: har også tænkt mig at se hvordan hun reagere næste gang hun får gjord på evt i longe da jeg jo desværre er blevet skadet efter faldet og hvis hun igen reagere bliver min dyrlæge sat på sagen også tager vi den derfra smiley

  • #60   15. jan 2011 Synes det lyder fornuftigt.

Kommentér på:
evt gjordkrampe??

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce