{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.610 visninger | Oprettet:

Hvad er DU uddannet som ?. {{forumTopicSubject}}

Hej.

Ja.. Som ung står mange jo i det der med.. Hvad skal jeg uddanne mig som ?.. For man kan jo.. nærmest alt i dag.

Og det problem står jeg med. Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg gerne vil med mit liv.

Hvad er du uddannet som ? Hvad fik dig til at vælge den uddannelse og det job ?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvad er DU uddannet som ?.
  • #1   19. nov 2015 Jeg er meget tæt på at være uddannet pædagog (2 måneder tilbage!!)
    - Må være ærlig og sige at jeg valgte det udelukkende fordi jeg tænkte det var en relativt nem uddannelse og komme igennem, og så kunne det da være meget hyggeligt at arbejde med børn. Jeg har ikke fortrudt mit valg, for jeg synes det er en god og alsidig uddannelse, men jeg er ikke sikker på at pædagogfaget er mig (dårlige vilkår, dårlig løn osv).
    Men nu har jeg den uddannelse, og det er jeg glad for.


  • #2   19. nov 2015 Jeg ville være dyrlæge, men måtte også bare indse at jeg nok bare ikke er faglig stærk nok til det og jeg HADEDE at gå i skole. Så overvejede jeg social og sundhedsassistent men blev rådet af lægen til at vente nogle år hvis det absolut var det jeg gerne ville.

    Jeg var meget skoletræt og droppede ud efter 4 måneder i 10. Klasse og arbejdede bare fuldtid i den butik hvor jeg har været siden jeg var 15 år.
    Så snakkede jeg med købmanden som egentlig ret hurtigt tilbød mig en elevplads hvis det var i butik jeg gerne ville være og det sagde jeg ja til og tog så HG mens jeg stadig arbejde i butikken og derefter blev jeg elev og jeg blev udlært sidste sommer og arbejder stadig i butikken bare som salgsassistent nu. (Er 24 år nu)
    Selvom jeg aldrig havde troet jeg skulle i butik er jeg rigtig glad for det den dag i dag. Men det er svært at stå som 15 årige og vide hvad man vil resten af livet.


  • #3   19. nov 2015 Jeg er uddannet logistikøkonom. Jeg tog uddannelsen ved et tilfælde fordi jeg ikke var kommet ind på det jeg havde søgt oprindeligt og der skulle ske noget nu. Jeg var/er rigtig glad for min uddannelse og har fundet stor interesse i især optimeringsdelen. I dag er jeg supply chain coordinator og i store træk, så analyserer jeg driften i en logistikafdeling og finder ud af hvor vi kan forbedre. Det er rigtig spændende smiley

  • #5   19. nov 2015 Jeg har taget mit grundforløb som landmand men det er ikke det jeg gerne vil.

    Tænker noget med butik.
    Er der andre måder end HG for at kommer ind på den måde ? Jeg er nemlig ikke den bedste ven med skolen smiley Er ikke så glad for det.:)


  • #6   19. nov 2015 Tja, jeg er lige startet på ny uddannelse, så har jo osse været i lidt det samme for ganske nyligt.
    Jeg er startet som lægesekretær.

    Jeg har været lidt mere praktisk orienteret end jeg var da jeg i sin tid var færdig på gymnasiet og stod overfor samme dilemma med hvad man skulle vælge.

    Istedet for "hvad vil jeg helt vildt gerne", har jeg set på hvilket fag der er en nogenlunde realistisk chance for at få job i bagefter, hvad jeg rent fysisk kan holde til (fysikken er årsag til brancheskift) osv.
    Jeg har self også haft med hvad jeg er interesseret i, men det der har vægtet tungest er altså om det er til at få et job bagefter og de mere praktiske ting omkring jobbet og dets indhold.

    -og jeg er ganske sikker på jeg bliver glad for mit valg -i hvert fald er mit foreløbige indtryk rigtig godt. Jeg er glad for arbejdspladsen, og jeg synes læsestoffet til vores første skoleophold er super spændende.

    Ang. HG, så er det jo altså meget kort tid ud af et helt liv man skal beskæftige sig med det. Jeg har heller aldrig været specielt glad for skolen, og slet ikke da jeg ikke rigtigt vidste hvad det så fremadrettet skulle bruges til.
    -det hjælper gevaldigt når man har en plan med det og det ER trods alt kun 2-3 år... selve uddannelsen er jo meget mere praktisk orienteret, selvom der self. på alle uddannelser er skole også.


  • #7   19. nov 2015 Jeg er uddannet pædagog. Valget faldt på den uddannelse af ren tilfældighed . Troede længe at jeg skulle uddanne mig som enten dyrepasser eller veterinær sygeplejerske. Det blev desværre for både hårdt og svært, så valget faldt tilfældigt på pædagog efter jeg havde været til et mindre foredrag omhandlende pædagoguddannelsen og satsede, og det er jeg super glad for. Jeg arbejder indenfor specielområdet, og det er super fedt og givende på det personlige plan smiley

  • #8   19. nov 2015 Jeg vil rigtig gerne tage beslags uddannelsen og en masse andre små uddannelse.

    Jeg vil nemlig rigtig gerne ud til problem, rå eller andre heste som jeg så kan hjælpe med til at få en god oplevelse til hvad der angår smed.
    Og så ikke kun kigge på hoven, men også kigge på hestens krop og se hvordan den går osv smiley

    Ja og så sidst men ikke mindst, selvfølgelig gå efter at hestene kan gå uden sko smiley


  • #9   19. nov 2015 Jeg er snart uddannet handelsøkonom (1 år skole, 1 år praktik). Netop fordi jeg er MEGET skoletræt og med fokus på at komme ud og arbejde i butik. (ELsker at arbejde med face-2-face salg). Min praktikplads er desværre som kontormus med begrænset telefonkontakt til kunder, men vil stadig kunne bruge uddannelsen til at komme ud i butik bagefter. Ville dog ønske jeg havde valgt detailledelse i stedet for salg (da det viste sig at salgsspecialet havde fokus på b2b og ikke b2c som vi først var blevet lovet!).
    Men jeg overvejer at tage de 10ugers hg forløb for at have endnu flere kompetencer specialiseret indenfor b2c segmentet smiley


  • #10   19. nov 2015 Jeg er uddannet demenskoordinator:) jeg arbejder ved kommunen. Da jeg blev færdig på gymnasiet, arbejdede jeg på et Plejecenter og der blev jeg bare enormt betaget af demensområdet:) har arbejdet med det lige siden- de sidste 10 år og kunne ikke forestille mig noget andet. Jeg elsker mit job

  • #11   19. nov 2015 Jeg er ved at uddanne mig til dyrekommunikator hos Winnie Stubkjær. Bagefter tager jeg uddannelse inden for equine touch og så må jeg se hvad jeg så finder på smiley Min plan er at være selvstændig, undervise, tage heste i træning, køre ud og give behandlinger og forhåbentlig få et par elevponyer på et tidspunkt smiley

  • #12   19. nov 2015 Lige nu er jeg på mit sidste år på STX :P. Min drøm er så at blive veterinærsygeplejerske med speciale i heste, og derefter tage en masse små uddannelser der har med hestene at gøre, som fysiurgisk hesteterapeut mener jeg det hedder :).

  • #13   19. nov 2015 Revisor

  • #14   19. nov 2015 maja du kan tage en hg på 1 år i stedet for 2 og så kan du få en læreplads så det er kun 1 år du skal bide i det sure æble og så 2 år i lærer for at blive uddannet

    jeg tog den på et år med 8 c fag og jeg syntes jeg havde god tid til alt det vi skulle og tror jeg ville have kedet min røv i laser og bare ikke kunne give mig et spark i røven for at lave noget fremad rettet hvis jeg skulle have taget en helt almindelig hg 2 års det syntes jeg ville være spild af tid


  • #15   19. nov 2015 Radiograf - fed blanding af teknik og patient kontakt.

  • #16   19. nov 2015 Jeg er uddannet pædagog smiley

  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #17   19. nov 2015 Jeg skal begynde på pædagog seminaret til februar.

    Jeg har altid gerne ville være pædagog, og arbejde i børnehave, også er den uddannelse jo den bedste løsning på det. smiley


  • #18   19. nov 2015 Iøvrigt skal man lige være obs på de nye optagelseskrav på en række uddannelser der trådte i kraft her d. 1. august... Der er ændrede regler for flere af kontorfagene, men ved ikke om der er sket noget for detail-området

  • #19   19. nov 2015 AMT -ikke umiddelbart den oplagte løsning hvis man aldrig gerne har villet være pædagog smiley smiley

  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #20   19. nov 2015 michelle: den forstår jeg ikke helt smiley

  • #21   19. nov 2015 AMT.
    Det er fordi du har skrevet
    *Jeg har aldrig gerne ville være pædagog, og arbejde i børnehave*
    smiley Men jeg forstår smiley Du har altid gerne smiley


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #22   19. nov 2015 Haha, det er rettet nu, så forstår jeg bedre smiley

  • #23   19. nov 2015 I gang med blive fotograf.
    Der er rigtig mange mere fysiske job jeg hellere ville have haft, men pga. fysisk helbred ikke har været muligt.

    Men har altid elsket at fotograferet, og nørdet med teknik, så det er lige mig. smiley


  • #24   19. nov 2015 Jeg har ca 4 måneder tilbage i skolepraktik og så er jeg uddannet salgsassistent.

    Ville gerne havde været agronom eller noget lignende da jeg synes foder er mega spændende, men jeg har været skoletræt siden 4. Klasse, så jeg valgte Hg med henblik på salgsassistent så jeg stadig kan arbejde med foder bare på en anden måde.


  • #26   19. nov 2015 Jeg er i gang med pædagog uddannelsen. Vil gerne være ridepædagog og arbejde med rideterapi til handicappede og udviklingshæmmede eller bare udsatte borgere.

  • #28   19. nov 2015 Jeg er uddannet sygeplejerske. Fortrød vildt og blodigt inden jeg var halvt igennem studiet, da jeg hurtigt kørte surt i rutinerne på diverse sengeafdelinger.
    Jeg klemte ballerne sammen og gennemførte og arbejdede derefter i et år i diverse vikariater på forskellige afdelinger. Det gav god ballast men jeg savnede noget sikkerhed og nogle faste kolleger.
    Jeg søgte ind som ansvarshavende sygeplejerske på et plejecenter og fik det. Hadede det som pesten og søgte hurtigt andet.
    Da jeg havde været der 1 måned startede jeg andet arbejde på det lokale sygehus' Sterilcentral.
    En meget nørdet hygiejneenhed uden syge patienter og irriterende sygehus heiraki.
    Siden har jeg været konstitueret chef for sygehusets logistikafdeling i et år. Meget spændende, men svært at kombinere med fritid og småbørn og jeg valgte derfor ikke at fortsætte.
    Idag er jeg tilbage på min gamle enhed som daglig leder og koordinator. Sidder med indkøb, akkreditering, hygiejne og kvalitet og ansvaret for personalegruppen i praksis. Til foråret starter jeg diplomuddannelse med kvalitet, ledelse og forhåbentlig didaktik.
    Så på trods af at jeg havde en uddannelse i baglommen med virkelig dårlige odds for et , i mine øjne, godt job, elsker jeg idag mit arbejde og priser mig lykkelig for at jeg lige gav den en skalle og gennemførte.


  • #29   19. nov 2015 Jeg er et års tid fra at være uddannet bioanalytiker.

  • #30   19. nov 2015 uddannet salgsassistent med speciale hos jysk smiley

  • #31   19. nov 2015 Jeg er uddannet som bygningskonstruktør og arbejder til dagligt i en akitekt stilling og har tegnet en del huse til både kendte og alm. Mennesker, et job med mange bolde i luften,masser af ansvar og selvdisciplinen, men det er også et arbejde hvor jeg selv kan bestemme mine arbejdstider så jeg kan få det tilpasset sammen med jeg skal have tid til mine heste..

  • #32   19. nov 2015 Er i gang med 3 år på HHX og jeg vil læse finansøkonomi, som ejendomsmægler, fordi jeg elsker kunder og elsker at sælge og forhandle smiley

  • #33   19. nov 2015 Jeg bliver bachelor i medicinal- og miljøbiologi til sommer smiley

  • #34   19. nov 2015 Er uddannet SSH og er nu i gang med SSA smiley
    Er hoppet videre fra hjælper til assistent, da jeg så får et større ansvarsområde og bedre jobmuligheder.


  • #35   19. nov 2015 Jeg er uddannet som pædagog og arbejder både som Socialpædagog og i Børnehave. Dog er det på special området (udsatte børn og Unge) mine kompetencer ligger. smiley

    Jeg vidste jeg gerne ville dette fra jeg var teenager. Men da der var nogle udfordringer på den eneste skole der havde det grundforløb(Børne og Ungdomsarbejder), så tog jeg en tjeneruddannelse i stedet indtil tiden var der til at blive Pædagog. smiley

    Mvh TT



  • #36   19. nov 2015 Startede i 13/14 som dyrepasser elev med speciale med heste. Desværre måtte jeg hoppe fra den ide da jeg aldrig kunne få en elevplads smiley

    I august startede jeg så på Bygningsmaler, og jeg har nu 4 uger tilbage, og er faktisk glad for det smiley skal nok blive bedre når jeg kommer ud og arbejder frem for at have naturfag og dansk smiley


  • #37   19. nov 2015 Signe - Skal ærlig indrømme at jeg som professionel med en STOR faglig stolthed bliver så provokeret af at høre den udtalelse om at det nok var en nem uddannelse. Rigtig mange kan blive en pædagog..Men kun de der brænder for det bliver en DYGTIG pædagog!

    Mvh TT


  • #38   19. nov 2015 Jeg er uddannet socialpædagog med speciale i mennesker med funktionsnedsættelse. Arbejder til dagligt på et socialpædagogisk opholdssted smiley Jeg vil gerne have en lederuddannelse så jeg på sigt kan få ansvaret for en afdeling smiley
    Ellers har jeg lidt lederuddannelse fra McDonald's, men det tæller vist ikke helt smiley


  • #39   19. nov 2015 Signe: Må give TT ret her. Da vi næsten var færdige på uddannelsen fik vi af vide af en lektor "alle kan blive pædagog, men det er ikke alle der kan arbejde som pædagog". Der hvor jeg arbejder, er der nogle vikarer der er uddannede pædagoger/PAU UDEN skyggen af pædagogiske refleksioner.

  • #41   19. nov 2015 Salgsassistent og Detailslager smiley

  • #42   19. nov 2015 Jeg bliver færdig som pædagog (social/special) januar 2017, og jeg glæder mig helt vildt til at komme ud og give de udsatte børn og unge en oplevelse af at der er voksne der kan regnes med, voksne som støtter og hjælper, give dem det vi andre tager for givet men som de nok aldrig har oplevet.
    Jeg glæder mig til at komme ud og gøre en forskel for nogen som har det svært.

    Min plan var i mange år dyrlæge, men i 2. G bar det bare ikke den vej, snittet var ikke helt der hvor det skulle være, og så længe i KBH var bare ikke en løsning for mig! (bor på en gård udenfor Randers og er bare jysk!)

    Hvordan jeg lige kom i tanke om pædagog ved jeg ikke, men mine forældre har i flere omgange været aflastningsfamilie, både min fars lillebror og lillesøster er pædagoger i specialområdet. og jeg har nok altid haft et ekstra omsorgsgen, brænder for at hjælpe og støtte andre.
    Og efter 1. praktik på en institution for anbragte børn og unge, der var jeg solgt! Det er MIG!! smiley

    Nemt at blive pædagog? For mig er det, men nu er faget så også lige mig, men tvivler på alle vil synes det er lige nemt.
    Det er ikke et fag hvor der er en facitliste, det handler om at kunne reflektere over egen praksis.
    Jeg går da i klasse med nogle som jeg ikke kan se som pædagoger, og så alligevel, de finder deres plads på institutioner med voksne meget udadreagerende.
    Om lønnen er god eller ej? Hvad er en god løn? Hvis jeg er glad for mit arbejde, så arbejder jeg gerne til lavere løn. Men hader jeg mit arbejde er ingen penge nok..
    Grundlønnen er ikk fantastisk, men vil man være på døgninstitutionerne og arbejde fuldtid (mange i børnehaver er måske kun på 30 timer)så kan der altså tjenes penge - mange penge! især hvis man så tager nogle vikarvagter oveni.

    Og nu vælger man forhåbentlig ikke uddannelse efter hvor der kan tjenes mange penge, men hvor man kan se sig selv arbejde til man er gammel og grå..


  • #43   19. nov 2015 dyrepasser med heste i speciale. smiley
    det siger sig selv hvad det handler om. det er et arbejde jeg elsker, lære super meget og så render jeg rundt blandt heste hver dag, helt fantastisk!
    selvfølgelig er det ikke nemt at finde praktik plads, men er det det, man virkelig brænder for, skal man ikke give op, pludselig dukker det op hvis man kæmper for det smiley
    overvejer måske også at blive uddannet heste kiropraktor.


  • #44   19. nov 2015 Jeg tog en HG som jeg afsluttede sommeren 2014. Fik elevplads i Jem & Fix, da jeg ikke er så tøset, så tøj/skobutikker ville bestemt ikke være mig!
    Jeg elskede at være i Jem & Fix, til trods for at jeg intet anede om NOGET da jeg startede. Desværre forskelsbehandlede min chef, og det tunge faldt på mig. Udover det løb jeg ind i en slem depression og blev tvangsindlagt på psyk, hvilket måtte få mig til at sige min elevplads op.

    De dårlige arbejdstider fik mig så til at genoverveje butik, og jeg startede så på HF enkeltfag her i august. Jeg ved endnu ikke hvad jeg vil, og eftersom det kun er enkeltfag, fortsætter jeg med nogle flere fag næste år.

    Tanken om at blive folkeskolelærer går jeg meget med, men jeg er bestemt ikke sikker.
    Jeg hader at stå her, 21 år gammel, og et eller andet sted, ikke have den fjerneste anelse om hvad jeg vil...


  • #45   19. nov 2015 Ingen uddannelse, men arbejder som pædagog medhjælper i en vuggestue og har gjort det i 2 år, og elsker mit arbejde og mine børn, hver gang jeg har fri har jeg lyst til at tage derned smiley det er dejligt at have det sådan. Skal dog kun være der fast til april.

  • #46   19. nov 2015 Jeg er uddannet geolog smiley har skrevet speciale der omhandler kontinenternes dannelse på den tidlige jord - helt fantastisk spændende..
    Nu sidder jeg dog med noget lidt mere jord(-haha)nært, som konsulent inden for jordforureningsområdet.


  • #47   19. nov 2015 Ingeniør.
    Der gik 4 år efter gym, før jeg startede. Læste dog fag op i 2 år, da jeg var sproglig student og arbejdede fuldtid på samme tid.


  • #48   19. nov 2015 Om 7-8 måneder er jeg uddannet Socialrådgiver.
    Samtidig med min uddannelse arbejder jeg som Socialrådgiver på et Forsorgshjem (studiejob).

    Socialrådgiver er absolut ikke min drømmeuddannelse og vis jeg ikke var nået så langt var jeg helt sikkert droppet ud af uddannelsen.
    Det var min mor som foreslog mig uddannelsen og jeg kan helt ærligt ikke huske, hvorfor jeg besluttede mig for at søge ind på uddannelsen.
    Når det så er sagt så har Socialrådgiveruddannelsen også givet mig en hel masse, både faglig viden, men især igennem min praktik. Dette kunne jeg slet ikke forestille mig, at have været foruden.

    På trods af min manglende motivation for uddannelsen, så er jeg dog alligevel havnet på den god hylde rent arbejdsmæssigt. Jeg mener at man skal være af en helt speciel støbning og have en helt speciel psyke, for at kunne arbejde både på et forsorgshjem, men også som socialrådgiver generelt. Og jeg oplever selv at jeg er sådan en person.


  • #49   19. nov 2015 Faglært landmand med speciale i svin. En lang historie kort. Jeg ville, som tusindvis af andre, gerne være dyrepasser. Efter en umulig søgen på en læreplads, gik jeg på kompromis og ville prøve veterinær sygeplejerske. Den er der jo også temmelig mange der gerne ville være. Igen ingen lærepladser at finde og så blev jeg rent ud sagt utålmodig. Jeg gider ikke være arbejdsløs eller være på offentlig forsørgelse. Jeg valgte derfor at kaste mig over landmand. Jeg tænkte at den kunne være rar at have med i bagagen hvis jeg på et senere tidspunkt fik mulighed for en læreplads i de to foregående. Så valgte jeg svin simpelthen for at lære noget nyt. Jeg kendte intet til svin. Jeg er nu faglært for 3 år siden og er driftleder på en besætning og jeg elsker mit arbejde.

  • #50   19. nov 2015 Jeg er uddannet Socialrådgiver elsker det selv om det er øretævernes holdeplads. Vi arbejder med de mest udsattes mennesker i vores samfund og det ikke altid at lovgivningen er realistisk i forhold til de problemstillinger vi møder. Men det er en spændende balancegang mellem rådgivning og myndighedsudøvelse. Men som Christina skriver så skal man være stærk psykisk og være tror mod sig selv og sine værdier også hvis det indebære at gå mod strømmen.

  • #51   19. nov 2015 Jeg har taget en HTX og er nu i gang med at uddanne mig til Film- og TV-produktionstekniker. Der kan vi også snakke om et fag med få lærepladser, men jeg har da fået en smiley

    Det tog mig egentlig lidt tid at finde ud af at det var det jeg ville. Jeg cirklede rundt i mange forskellige medieuddannelser, og jeg fandt "først" ud af i 2.g at jeg ville søge den vej. Jeg har så hele vejen været tvunget til at tænke i plan B pga. de få lærepladser.
    Nu kan jeg jo så undre mig over at jeg ikke fandt uddannelsen før, for jeg har jo hele mit liv set fjernsyn og tænkt "hvor må de have haft det sjovt med at lave det, det ville jeg gerne være med til" smiley
    Og det er faktisk sjovt!

    Min store bekymring har været om den tekniske side af mig blev holdt i ilden, for jeg elsker at nørde med teknik. På grundforløbet fik jeg så at se, at det er noget vi beskæftiger os minimalt med. Men jeg har så fået en af de meget tekniske lærepladser, så det er jo mega fedt smiley

    Jeg elsker at lære, men jeg har det af en eller anden grund lidt svært ved at være på min skole. Jeg ved ikke lige hvad der gør det, men ballerne bliver klemt sammen og jeg tæller ned til at jeg bliver sluppet ud i virkeligheden igen smiley


  • #52   19. nov 2015 Har siddet og pluk-læst lidt af det hele og sidder bare som et kæmpe spørgsmålstegn smiley .. halvdelen af det vidste jeg slet ikke eksisterede.

    Har arbejdet i Jem&Fix de sidste 10 måneder og vender tilbage til (gode gamle) JYSK igen fra december. Har faktisk overvejet at skifte helt fag, men jeg har bare ingen idé om hvad jeg egentlig vil/har lyst til ud over butik (som ikke altid er nemt at få job ved samt forholdsvis lav løn)..

    For 24 år med "halvt hus" og tilbage på S.U.? Bare tanken gør mig helt forvirret og ør :|


  • #53   19. nov 2015 Jeg er efterhånden ved at have en del uddannelser smiley
    Tog først en HG, efterfulgt at læretid i JYSK i 2 år, var rigtig glad for min elevtid, men kørte død i topstyring og arbejdstider. Jeg arbejdede et halvt år i JYSK som vikar, og tog derefter til Island for at arbejde med heste smiley
    Startede så på HF, fordi der skulle ske noget nyt, endte dog med et "sabat år" hvor jeg igen var i JYSK, men er nu startet på Serviceøkonom, og drømmer om at komme til at sidde i et rejseselskab, da jeg godt kan lide kundekontakten, men har brug for mere ansvar og udfordring, end jeg har kunne få i detailbranchen.
    Er stadig ikke sikker på om jeg har valgt rigtigt, men man levet kun en gang, og nogen gange må man bare springe ud i det, og prøve sig frem smiley


  • #54   19. nov 2015 Jeg er pædagog, og jeg elsker elsker elsker mit job!!! smiley

    Derfor bliver jeg sku også ligesom TT, ret provokeret af en der bare tager uddannelsen fordi det er "nemt".


  • #55   19. nov 2015 Jeg er uddannet psykolog. Valgte den uddannelse fordi jeg synes det er givende og udfordrende at kunne arbejde med mennesker, og forhåbentlig hjælpe andre med at få en bedre tilværelse. Jeg er meget interesseret i nogle af de 'hårdere' områder inden for psykologien, særligt retspsykiatrien eller arbejdet med folk der har været udsat for seksuelt misbrug, vold o.l.

    Jeg drømmer om at tage en efteruddannelse inden for hesteassisteret terapi, så jeg på sigt kan koble hestene og psykologien sammen smiley


  • #56   20. nov 2015
    Social og Sundhedshjælper :o)

    Jeg startede som mange andre på gymnasiet, men alt det boglige kedede mig gevaldigt og jeg endte med at droppe ud efter 1½ år. Fik herefter fuldtidsarbejde på mit fritidsjob; en blomterbutik. Så jeg startede efter ½ år på HG for at blive blomsterdekoratør.
    Fuldførte HG med toning til blomsterdekoratør men fandt inden læreplads.

    Jeg endte på kontanthjælp, fik aktivering i Netto, så job i Netto, så ingen timer der også sagde jeg op. Ville ikke ende på kontanthjælp igen fordi jeg vidste at jeg bare ville blive smidt ud på den første og bedste uddannelse.

    Så jeg valgte selv; SOSU.

    Jeg er SÅ glad for valget, selvom jeg aldrig har tænkt at det var mig. Jeg er SÅ glad for at jeg ikke gennemførte gymnasiet som alle andre synes man skal, at det er bedst, så har du noget at falde tilbage på.

    Gymnasiet skal jeg ikke bruge til en dyt, jeg elsker at være igang og ikke sidde og glo i en bog. Måske tager jeg assistenten, måske ikke. Lige nu elsker jeg mit job og trives super godt med det :o).


  • #57   20. nov 2015 Som en ældre "rotte" har jeg da prøvet en del. og aldrig kedet mig smiley
    Fra omkring 1. klasse var jeg skoletræt smiley men jeg gennemførte til og med 10 klasse.
    Derefter tog jeg til Australien på surfer kursus ( har familie der )
    Hjem til DK og begynde på EFG handelsskolen, som det hed denne gang.
    Men rejse trangen var der stadig. så tog jeg til Spanien hvor jeg udannede mig til guide og stewardesse ved Spis rejser, og arbejder der nogle tid.
    kom tilbage til DK for at uddanne mig som håndværker på grund skolen ( findes ikke mere ) Maskine/auto/smed/el. efter endt år, forsatte jeg på HTX. Efter eksamen, fik jeg en læreplads i en kontorforsynings forretning, efter endt lære tid, gik jeg i lære som maskinarbejder.
    Den dag i dag er jeg selvstændig, med egen maskinfabrik.
    Jeg har været ledig i 3 måneder i mit liv, som var ventetiden fra den ene til den anden uddannelse/rejse.
    Jeg er mor til 2, som begge er kommet i mine lære tid. det resulterede i at jeg kun kunne holde 5 uger barsel med den 1. da det passede meget dårligt med de skoleophold jeg skulle på i læretiden, med nr. 2. havde jeg ½ års barsel uden forlængelse af læretiden da jeg havde merit ( flere gennemført uddannelser bag mig med ok resultater )

    Så vær ikke bange for at kaste jer ud i ny viden, det kommer aldrig skidt tilbage. det kan godt være man 1 eller flere gange vælger forkert, men gennemfør det, og tag et nyt valg bagefter. det ser pænere du på jeres CV.


  • #59   20. nov 2015 Jeg fik faktisk ikke skrevet hvorfor jeg valgte geologi.
    Egentlig har jeg aldrig set mig selv som særlig boglig. Gymnasiet tog jeg fordi jeg ikke vidste hvad jeg ellers skulle, det blev sproglig linje - da jeg jo skulle vælge et eller andet... Puh, det var en kamp at komme igennem de tre år, men jeg klarede det, jeg er en stædighed rad smiley
    Herefter vidste jeg stadig ikke hvad jeg ville, så tog et sabbatår.

    Da det var ved at være slut, og jeg STADIG ingen ide havde om hvad vej jeg skulle gå, fik jeg forvildet mig ind på en uddannelsesmesse smiley
    Her var jeg heldig. Noget af det første jeg rendte ind i var en bod for geologi - fyldt med plakater der viste vulkaner, dinosaurskeleter, jordkloden mv. og SÅ faldt det hele ellers på plads... Det var det jeg skulle.
    Først måtte jeg dog lige bruge et ekstra år på at læse op på alle de matematiske fag jeg nu manglede.

    Det tog mig seks år at komme igennem, det har holdt hårdt. De første par år gik så dårligt.. Forstod ikke det der med at læse op til eksamen, og mange fag var svære. Elskede dog feltturene (har fx. været på Grønland tre gange smiley ) og fik den bedste vejleder man kan ønske sig til bachelor/kandidaten.
    Faktisk endte jeg med at blive helt ferm til at studere og gå til eksamen til sidst smiley


  • #60   20. nov 2015 jeg er uddannet fysioterapeut, og har taget en videre uddannelse som ridefysioterapeut. smiley

    Det er ikke noget man bliver rig af, "kun" på den menneskelige front, + jeg får mulighed for at lave et privat firma med ridefysioterapi til børn og unge, hvilket er fedt smiley


  • #61   20. nov 2015 Startede efter 10 med dyrepasser udd. Altid fra barn vidst og elsket dyr og arbejdet omkring dem. Efter 1forløb og praktik nedlage de udd. På landbrugskole. Jeg fik muligheden for at omrokere og tage landmands udd istedet og beholde det skole og praktik jeg havde. Så slog til, ingen planer dengang om grønt bevis gård osv. Men der var flere overbygninger på landmand end som dyrepasser. Så den udd tog jeg. Og ja altid holdt af de dyr jeg har passet. Om det var heste, kødkvæg, malkekvæg, svin, kaniner, rotter, mus. Arbejder nu som dyrepasser med speciale i forsøgsdyr. Og passer mest mus.

    Overvejde også engang dyrehandel, men ja krævede meget at starte op, og mange timer og laver man det hele som man gerne vil vejleder rådgiver og hjælper folk, så de ikke ender ud i kæledyr de ikke magter, så der ingen til til de kedelige opgaver smiley tror ikke der ret mange penge i det, hvis det skulle fungere som jeg ville have det. Så måtte opgive det igen.

    Kan desværre ikke sige noget om butik og vejlede den vej, da jeg ville blive sindsyg af at stå fra morgen til aften er sælge f.eks tøj hehe


  • #62   20. nov 2015 Men fakta er, at pædagoguddannelsen er let at komme igennem. Jeg har intet nævnt om den færdiguddannede pædagog, så pædagoger der føler sig truffet burde læse mit indlæg igen smiley ingen tvivl om at man som arbejdende pædagog er nød til at have et flair for pædagogik.. men alle kan sgu komme igennem uddannelsen...

  • #63   20. nov 2015 Signe: Nu ved jeg ikke, hvor du har læst henne. Men på Slagelse Seminariet, hvor jeg er uddannet, var der altså både elever, der blev sorteret fra ved førsteårsafgørelsen, og der var nogen, der ikke bestod eksamenerne. Så når du skriver, "alle" kan komme igennem den uddannelse, Er det altså ikke rigtigt.

  • #64   20. nov 2015 Efter første praktik var der syv der ikke kom igennem og vi mistede 10 ud af 23 i vores klasse smiley Men som min underviser sagde som jeg har in mente er: Skal I blive pædagoger eller de bedste pædagoger.... smiley Så jeg blev selvfølgelig den bedste smiley smiley

    Mvh TT


  • #65   20. nov 2015 Jeg er dog kun 16 år gammel, men allerede i fuld gang med min drømmeuddannelse smiley Tager en EUX - landmand og vil gerne have speciale i kvæg (helst fedekvæg) men er også interesseret i mink. Leger lidt med tanken om plantelinjen, for så at arbejde på maskinstation og få fingrene i de større maskiner, men det må tiden vise. Jeg elsker landbrugslivet, der er ikke 2 dage der er ens smiley

  • #66   20. nov 2015 Jeg skal til at skrive speciale i organisationspsykologi på kandidatudd. i pædagogisk psykologi.. Når jeg er færdig vil jeg gerne ud i noget HR og/eller konsulentarbejde for virksomheder smiley

  • #67   21. nov 2015 Jeg er uddannet radiograf, fordi jeg finder arbejdet med mennesker rigtig spændende, samt det også er en teknisk uddannelse. smiley Havde jeg vist det ville være så sindsygt svært at få et fast job, fordi det er en "offentlig" stilling, havde jeg nok valgt noget andet. smiley

    Jeg er rigtig glad for mit arbejde, det giver mig enormt meget at være med til at diagnosticere patienter og hjælpe de tilskadekomne.


  • #68   21. nov 2015 Jeg har svende brev som knallert- og motorcykel-mekaniker.

    Og går nu på videregående uddannelse som autoteknolog


  • #69   21. nov 2015 Jeg er igang med grundforløbet som Mediegrafiker, som jeg afslutter liiiige om lidt, vi er igang med grundforløbsprøven nu smiley

    men jeg har altid været meget interesseret i grafisk arbejde, især billedbehandling, og hjemmesidedesign.. så det er en uddannelse liiiige efter mit hoved smiley


  • #70   22. nov 2015 Jeg læser pt. en bachelor i historie. smiley
    Afsluttede STX med fem A-fag, musik, historie, dansk, spansk og engelsk. Gik derefter et år hvor jeg arbejde og rejste. Tilslut søgte jeg ind på historie og derefter arkæologi(hvis jeg altså ikke kom ind på historie.)


  • #72   22. nov 2015 cmreitzei : det er vildt du kører fra Århus til Aalborg... går selv på aau og synes de. halve time jeg har er langt smiley

  • #74   23. nov 2015 Forstår jeg skam udmærket godt!

  • #75   23. nov 2015 Er på sidste år på min HG-uddannelse så forventer pænt meget jeg har en elevplads til næste år! smiley

  • #76   24. nov 2015 Jeg har læst biologi og statskundskab. I dag arbejder jeg som naturmedarbejder i en kommune.
    Desuden er jeg uddannet faglært landmand med heste som speciale og derefter jordbrugsteknolog med natur og miljø som speciale


  • #78   24. nov 2015 stine er du så ''startet forfra'' på hg så du læser op til 8 c fag eller har din skole også fået lov til at starte før tid med eux så du er på 1 a 5 b 2 c fag nu og et c fag efter jul

  • #79   24. nov 2015 Jeg har en HG og så er jeg uddannet personvognsmekaniker.
    For et halv års tid siden uddannede jeg mig Certificeret Reservedelsrådgiver.


  • #80   24. nov 2015 Hvor mange af jer har taget hensyn til hest og ridning, i valg af uddannelse? tænker sådan om uddannelse og job har passet tids- og prismæssigt sammen med hesten, om i har valgt job ud fra det? smiley
    bare nysgerrig, håber det er okay jeg stille dette spørgsmål


  • #81   24. nov 2015
    Har jeg overhovedet ikke gjort. Jeg skal lave noget jeg godt kan li' også skal jeg nok få passet hesten ind i det :o)

    Arbejder enten 7-13 eller 7-15 i dagvagt eller 15-23 i aftenvagt.

    Er pt. kun afløser, men kan fint have råd til hesten også hvis jeg fik fast job.


  • #82   24. nov 2015 Jeg fik først egen hest, da jeg manglede et år af min uddannelse, så det er slet ikke noget jeg har tænkt over smiley Jeg er dog helt enig med Krikken i, at man skal vælge noget man brænder for og ikke bare tage en uddannelse fordi det er det mest praktiske her og nu.

  • #83   24. nov 2015 Jeg valgte også uddannelsen før alt andet smiley dog vidste jeg at jeg skulle få hesten passet ind da jeg købte ham da jeg var under uddannelse smiley jeg har klaret både skole, arbejde, familien med hund og børn plus min hest. Det var prioritering af tiden hele tiden og struktur struktur og struktur smiley
    Mvh TT


  • #84   24. nov 2015 Arbejder ved en hundefrisør.

  • #85   24. nov 2015 Og ja..jeg har kun to vikariater men det går
    lige rundt økonomisk... Så ingen luksus men Tindur er værdt hver krone og øre smiley

    Mvh TT


  • #86   24. nov 2015 Startede på Statskundskab, men efter 2 år kedede det mig. Så tog beg en bachelor i filosofi, og har arbejder som timelønnet, assistent, leder og nu souschef i den samme virksomhed gennem de sidste 8 år smiley

  • #87   24. nov 2015 Jeg havde mine heste gående hos mine forældre i begyndelsen, og da min far er landmand har det været meget billigt for mig at have hest. Nu er flokken vokset og jeg er på SU igen, og selvom hestene nu er flyttet med mig og kæresten, løber det stadig rundt, dog er der ikke mange penge til sjov og spas smiley

  • #88   24. nov 2015 Under min mekaniker uddannelse havde jeg hest, intet problem, faste arbejdstider fast løn og ingen lektier.

    Nu på videregående har jeg sagt farvel til hest, det hænger ikke sammen for mig tidsmæssigt


  • #89   25. nov 2015 Jeg tænkte på hest, men tog ikke hensyn til det, fordi jeg ingen hest har.
    Jeg har kigget på så mange uddannelser, og det her er uddannelsEN. Med den uddannelse og det job, får jeg ikke hest før jeg har råd til at have den på fuldpas. Mine arbejdstider er helt ren i skoven på de sjove tidspunkter. Så er jeg af sted flere dage af gangen, så skal jeg af sted med få timers/en dags varsel, så skal jeg arbejde fra 9 morgen til midnat. Jeg kan ikke forsvarligt have en hest, uden den står et sted hvor alt bliver sørget for.
    Eftersom jeg bor i Århus, har det meget lange udsigter...


  • #90   25. nov 2015 Jeg er ved at læse til ergoterapeut. Har lige godt 2 år endnu. Super uddannelse, hvis du kan lide at arbejde med mennesker og at give dem gode levevilkår efter en funktionsnedsættelse. Jeg er super glad for uddannelsen, og jeg har en kusine og en veninde der også er ved at læse til ergoterapeut. Har ligeledes 2 veninder der også er uddannet.

Kommentér på:
Hvad er DU uddannet som ?.

Annonce