{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
847 visninger | Oprettet:

Effekter af biddet! :-) {{forumTopicSubject}}

Hej HG smiley

Jeg faldt lige over den her video - som jeg syntes alle ryttere virkelig burde se og lige overveje biddets indvirkning.. smiley

VIDEO: http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_92114&v=Y3XWMMSSv60&feature=iv
-den vare 8 min og skal altså ses fuldt ud for at få den rette virkning smiley

Jeg rider selv med bid, da jeg er rideskolerytter og ikke må andet.. smiley Overvejer dog nu at anskaffe mig et Sidepull eller lign.

Hvad syntes I om biddet(inden)?
Hvad syntes I om biddet nu?
Vil i ændre noget?
Og bare andet? smiley


DETTE ER IKKE EN DISKUSSION BID VS BIDLØS!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Effekter af biddet! :-)
  • #1   24. feb 2011 jeg rider med bid og det fortsætter jeg med

  • #2   24. feb 2011 Jeg rider både med og uden bid.(:

    Og forresten har den her video været oppe i forummer 100 gange, så mange har allerede diskuteret den helt igennem.(:


  • #3   24. feb 2011 Jeg siger det samme som Janni.

    Mvh Louise


  • #4   24. feb 2011 Jeg rider pt med bid - da jeg ikke lige har fået fat i en sidepull endnu - når jeg får købt sådan en vil jeg helt klart ride med den nogle gange om ugen og hvis det bliver godt kan det være jeg dropper bidet.
    Rider med bid da min hest ikke virker generet og det er bare bedst for mig lige nu da jeg skal have styr på det grundlæggende i dressur på min traverdreng - jeg vil gerne ride bidløst da det helt klart må være mere behageligt for hesten. ;O)


  • #5   24. feb 2011 Nikoline - Det vidste jeg selvfølgelig ikke smiley
    Men vil da alligevel gerne se folks svar. smiley

    Dem der rider med biddet: Hvorfor gør i det? smiley
    Og tænker i ikke over biddets indvirkning? smiley
    JEG SER IKKE NED PÅ NOGEN - rider selv med bid.


  • #7   24. feb 2011 ¤Ejer travhesten osv ¤ - Dejligt at høre smiley
    For mig behøver det hele jo heller ikke forgå bidløs så længe man bare ikke misbruger biddet som det hurtigt kan komme til. Men din hest ser jo glad ud smiley


  • #8   24. feb 2011 Rider emd bid, og fortsætter med det. Hvis du vil se nogle videoer der ikke er blevet gennemdiskuteret (ikke alle, da ..), så se nogle visdeoer om rollkur. det er langt værre, end diskutionen om bid-vs.-bidløs-debatten.

  • #10   24. feb 2011 Rider med bid, og det fortsætter jeg med.

  • #11   24. feb 2011 Prinsessen på den sorte hest - Der er jo grader af misbrugen af biddet. Selvom du ikke misbruger det kan der jo sagtens være folk der vil ændre på det.. smiley
    Og jeg har set rigtig mange rollkur og har læst uffatteligt meget omkring indvirkning osv.


  • #12   24. feb 2011 Selvfølgelig skal bidet ikke misbruges - men selv om det ikke bliver det må det ikke være særlig rart for hesten at have i munden, men sådan er det med så mange ting - men ja den video får tankerne endnu mere igang ;O)

  • #13   24. feb 2011 Jeg har altid redet med bid (bortset fra få gange i grime for hyggens skyld)

    Har ikke tænkt mig at ride bidløs, det er bare ikke lige mig.
    Har det også sådan, at det jo handler om hvordan man bruger biddet.
    Helt ligesom at brugen af sporer/pisk og andre ting, er ok eller helt galt, alt efter hvordan man bruger det smiley


  • #14   24. feb 2011 Ja en efterhånden snart udtømt debat måtte man tro.

    Vil gå ud fra at langt de fleste af os herinde der rider vores elskede dyr om det er skovtur eller krævende konkurrence - rider dem med respekt og på den måde som fungerer optimalt for den enkelte equipage. "Hvad der er godt for mig behøver ikke være godt for dig". "Det ene er bedre end det andet" kan man fortsætte med i al evighed.

    Min datter vil gerne være stævnerytter i dressur og selvfølgelig lærer hun at ride med bid. Men er det hygge og afslapning foregår det meget bare i grime eller cordeo. En bidløs trense får hun simpelthen ikke lov at bruge før hun er ældre og meget mere rutineret.

    Jeg synes det burde være tankevækkende hvor mange dybt urutinerede mindre piger som ligger og rider med f.eks. hackamore fordi det er smart. Hvis man virkelig går så meget op i at det næsten er dyrplageri at putte et bid i munden på hesten, hvad laver rytteren så på ryggen af dyret i en bidløs trense? Det er jo i bund og grund lige så unaturligt for hesten at have rytter på ryggen som det er at have bid i munden.


  • #15   24. feb 2011 | © KT-foto - amatørfotograf | L

    Jeg skriver en projektopgave om det lige pt. - det er mere derfor jeg henviser til det.(:

    Biddet er ikke sundt, det ved alle.
    Men det ændrer ikke min mening .. ligesom de fleste andre har nævnt: udtømt debat..(:


  • #16   24. feb 2011 'Rider med bid og det vil jeg forsætte med (:


  • #17   24. feb 2011 Jeg rider både med og uden - mener det er godt at kunne mestre begge dele.
    Min holdning til bid er at det ikke har hårdere indvirkning end hænderne der holder i den anden ende.
    Rider for ben og sæde.
    Desuden har jeg set mange der rider uden bid, hvor de så hiver helt vildt for at styre deres hyp, det syntes jeg er værre en at ride med bid, med let kontakt/ulåste hænder.


  • #18   24. feb 2011 Jeg red med bid engang men er blevet klogere smiley

    Syntes dog denne video er bedre: http://www.youtube.com/watch?v=PMfcc0hzGMU&feature=related


  • #19   24. feb 2011 Jeg rider med bid - og synes ikke biddet er et problem, så længe rytteren har en følsom og eftergiven hånd.
    Der kan laves nok så mange skræmmekampagner om det ene og det andet, og nogen er lettere at påvirke end andre. For mig handler ridning om at finde en metode, der fungerer i det daglige for en selv og hesten - det er en balancegang, og der vil altid være delte meninge om, hvad der er mest korrekt.


  • #20   25. feb 2011 Jeg ridder primært med bid.. da det ik er mine egne jeg ridder på, men jeg ridder med schenkel og sæde hjælp, og minimal brug af bid ( alt efter hesten ) smiley

    Har aldrig kigget på til stævner, men syntes helt klart at ryttere som straffer deres heste som i den video Camilla linker til , burde piskes ned af deres hest, og ALDRIG nogensinde burde få deres hest at se igen, eller nogen anden hest for den sags skyld ! Hvordan kan de nogensinde se sig selv i spejlet med god samvittighed efter at have udnyttet deres dyr så brutalt ! øv !


  • #21   25. feb 2011 Rider både med og uden. Vores datters vallak har græs eksem, så han hæver om om munden, sommeren igennem, Så i sommertiden får han ikke bid i munden, om vinteren kan han godt smiley Hoppen blir kun redet med bid smiley

  • #22   26. feb 2011 Kan anbefale at man ser "vælg det rette bid til din hest! på Epona.
    Der bliver der bl.a. fortalt af devisen om at bl.a. et todelt bid går op i ganen under ridning, ikke er korrekt. Dette vil "kun" ske når man eks. trækker tøjlen frem foran hestens hoved og derved tipper biddet op i munden. Ved ridning trækkes biddet ved hjælp af tøjlen bagud og biddet vipper derved ned på tungen.
    Se video som sagt, den giver en super god forklaring.
    Den viser også at hvis et tredelt bid trykker på laderne, er det tegn på dårlig tilpasning. Ikke alle tredelte bid har den "effekt", hvis de vel og mærket er tilpasset hestens mund.
    Dyrlæge, kirurg og tand- og mundspecialist Katharina Ros forklare på Epona, hvordan det ser ud inden i hestens mund. Jeg følte mig i hvert fald væsentlig bedre informeret efter at have set det. smiley


Kommentér på:
Effekter af biddet! :-)

Annonce