{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Botin OX 4499

2.010 visninger | Oprettet:

Dette er en del af en form for "terapi".

Jeg købte Botin i Maj 2012 efter at have søgt efter den "perfekte hest" i over halvandet år. Som det ses på billederne var/er Botin en stor smuk araber. Han havde det bedste temperament du kunne drømme om. Han havde ikke været i hænder overhovedet bortset fra en gang om måneden hvor han blev redet af sælger, men på trods af dette var han blid som et lam og ekstremt lærenem. På under en måned fik vi styr på de grundlæggende signaler både i skridt trav og galop. Dette kan for noget lyde meget banalt, men fordi han netop ikke var håndteret ret meget og kun var ryttervant da vi købte ham var dette meget flot.

Glæden varede dog ikke ved. Allerede da jeg prøvede ham hos sælger første gang lagde jeg mærke til at han rystede på hovedet som havde han fået en flue i næsen. Sælger havde meget travlt med at fortælle os at han var dyrlæge godkendt og at der desuden var MANGE andre købere til ham. Kald mig naiv (-for det var jeg) men jeg blev straks stresset også fordi at han var HESTEN! Derfor, med nogen pres fra sælger, fik vi ham hjem den 5. maj.

Fire dage efter han var kommet, skridtede jeg ham i 10 minutter på banen (ridebillederne der kan ses i dette album er taget denne dag) også her rystede han meget på hovedet og jeg blev allerede der bekymret. Hovedrysteriet forsatte og blev mere og mere, derfor kontaktede vi vores dyrlæge. Hun lavede en klinisk undersøgelse af Botin og noget til den forfærdelige slutning at han havde Headshaking-syndrom! Jeg var naturligvis grædefærdig, for dette syndrom er uhelbredeligt og skyldes en irritation på nerverne i hovedet. Dette gør ondt på hesten og der er intet man kan gøre.

Vi prøvede utallige gange at få fat i sælger, men sælger ville ikke vide af hesten lige pludseligt. Det var en mand der ejede stutteriet Botin blev avlet på og hans søster der tog sig af at sælge hestene! Og derfor blev de ved med at henvise til den ene eller den anden... Da vi endelig fik dem til at komme og bare se på Botin ville de have en hestehvisker med som også var veninde til hende der formidlede Botin.

Jeg har aldrig følt mig så voldtaget på mine følelser som da de kom med dette "vidunder menneske" og anklagede os for alverdens ulykker. "hestehviskeren" tog ordene ud af munden på mig og hende der formidlede Botin lod os ikke en gang forklare (eller sige noget i det hele taget)... Ergo= Jeg havde redet hestenfor hårdt og udygtigt! Han var jo også meget træt (hvilket måske skyldes at de kom 19:30-20:30 om aften hvor der plejer at være ro i stalden). "hestehviskeren" spurgte om der var noget jeg ville vide om min hest, jeg spurgte ham om han godt kunne lide den måde jeg red på, til det svarede hestehviskeren eller Botin at jeg red ham meget let og godt måtte veje noget mere, han sagde også at han gerne ville lave lidt mere hårdt arbejde og tage lidt mere fat... Ja, enten løj hesten eller også løj den uduelige hestehvisker, det vil vi aldrig få svar på :P

Vi fik endelig sælger til at kommer og tage ham tilbage. Formidleren gim ind til ham men kunne ikke få en grime på ham, han stak næsen op og gik ned i bunden af boksen (-en vane jeg havde vænnet ham af med i hvertfald når jeg gav ham grime på). Endelig fik han grimen på og gik frem mod mig da fik han en hård knytnæve i bringen og jeg blev næsten lige så forskrækket som han blev.

Jeg kommer mig aldrig over den forfærdelige oplevelse det var at købe Botin fra et sådan sted. Det var en tid fyldt med sorg og afmagt. Vi tabte over 15.000 kr på købet af Botin bare for at skulle af med ham otte uger efter at have fået "drømme hesten"...

I øvrigt vil jeg advare alle mod at købe en hest fra det sted jeg købte Botin, men i følge reglerne må man ikke nævne navne...

Ulla & Elise H
Kvinde | 61 år | Oprettet: 15. feb 2011


Kommentér på:
Botin OX 4499
Annonce