{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Besøg på Hårby Slagteri*Ikke for sarte sjæle*

17.181 visninger | Oprettet:

******* COPYRIGHT på ALLE billeder**********

***** Kan evt. lånes ud, men spørg først... ******


Nogle vil blive stødt over disse billeder andre vil se dem som interessante..

Ponyen (mener det var en 1. pony) som bliver slagtet var wopler/slinger og derfor har den det bedst nu på de evige græsmarker..

Besøget er grundet i min uddannelse til jordbrugsteknolog, Hest, hvor vi har haft om parasitter ved hesten og sq ud og se om vi kunne finde noget.. Synes også det var interessant at se hele mave/tarmsystemet da jeg pt skriver stor opgave om dette..

Da mange har stillet de samme spørgsmål op til flere gange vil jeg i teksten her prøve at belyse hvad og hvordan man evt. kan undgå bare lidt af hestens parasitter. Af det store hele er disse parasitter grunden til at man tjekker for orm 1-2 gange om året, og behandler kun hvis det er nødvendigt for at undgå resistens ved parasitterne over for ormekurerne.

Mavebremse larverne som er på billede 6,7 og 10 kommer når hesten slikker/klør de gule æg som hestebremsen har lagt på hesten i sig.

På dette link kan man se bremsen samt æggene, hestebremsen er ikke dem som bider/stikker, grunden til nogle heste panikker over dem er pga. hestens følsomme hud som den kan mærke bremsens piskende vingeslag med:
http://naturguide.dk/?page_id=872

Man kan mindske dette betydeligt hvis man fjerne disse gule æg, dog skal det gøres på alle hestene på en fold da heste er sociale dyr der klør hinanden og hestebremsen ved lige hvor den skal placere æggene i forhold til hvor hestene klør sig selv eller hinanden.
Der er mange måder at fjerne disse æg, her er nogle:
Med neglene
Med en speciel kam
Lavasten
Engangsskaber m.v.

Parasitten som er på billede 8, er dem som hesten optager når den spiser tæt på hestepærer på marken hvis der er lidt at spise til hestene på folden. Man ser tit tuer på markerne hvor mange hesteejer tit bander over hvorfor deres hest ikke spiser der, men de er klogere end os og lader være med at spise tæt på så længe det er muligt for dem, men bliver sommetider nødt til at spise der alligevel fordi ejer så "sulter" deres hest istedet og tvinger hesten til at spise tæt på tuerne. Og det næste bliver så at ejer bander over de har orm, men det er så oftest ejers egen skyld.

Mille S
Kvinde | 39 år | Oprettet: 27. sep 2007


Kommentér på:
Besøg på Hårby Slagteri*Ikke for sarte sjæle*
Annonce