{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Escuela del Arte Ecuestre de Jerez

3.015 visninger | Oprettet:

- eller rettere sagt, Europas bedste dressur-skole.

Jeg vil gerne vise jer nogle billeder, fra EUROPA'S BEDSTE DRESSUR-SKOLE.....

Har allerede oprettet en tråd med dette, i Haute Ecole - forummet, og derfor skrevet en masse dertil på engelsk. Det er nok bedst, jeg lige oversætter det hele, så det står på dansk herinde. Her er, hvad jeg har at sige til det:


Jeg har været på ferie i Spanien, og i tirsdags var min familie og jeg ved Escuela del arte Ecuestre i Jeréz. Skolen er kendt som den bedste dressur-skole i Europa. Omkring tusind mennesker kommer til skolen hver dag - for at se showet, eller blot for at se de smukke omgivelser og den daglige træning af de smukke andalusiske heste.

Jeg var lidt ked af, at vi skulle betale penge for at se showet - og dermed på en måde 'støtte' de ting der blev praktiseret på skolen. Men trods det, var jeg glad for vi var der, fordi jeg derved blev bekræftet i, at mine forestillinger om de ting der foregik på skolen, var sande - samt at jeg jo fik nogle gode billeder, som jeg nu kan vise frem, og en viden, som jeg kan dele ud af.

Det var ikke tilladt, at tage billeder under showet, så af den grund, er alle billederne fra træningsbanen. Men dette gør ingen forskel, da de ting der foregik under showet var meget lig det der foregik på træningsbanen (blot med flere forskellige dressur-øvelser på højt niveau).

Alle hestene, blev konstant redet med deres mule meget tæt på deres hals/bringe. De bar næsten alle kandar (mener jeg det hedder).

Det der gjorde størst indtryk på mig, og som jeg vil huske længe, var en hvid hest, som blev redet så hårdt i et forsøg på at få den samlet, - at dens mule blev hevet helt ind til dens bringe, og dens hals var så bøjet, at den må have haft ekstra store problemer med at trække vejret, den gik så meget på forparten, som jeg nogensinde har set en hest gå på forparten, og værst af alt, hang dens tunge langt ud af dens mund. Rytteren bemærkede intet!!

Under selve showet kan jeg specielt huske en rytter på hest, der var meget tæt på hvor jeg sad. Hesten ville ikke gøre præcis hvad rytteren bad den om, og af den grund slog han den hårdt med pisken omkring 20 gange i træk. Sådan en rigtig 'blød' pisk, der bare kan svirpe så det vil noget.

Alle rytterne holdt hestene utrolig stramt i tøjlen, og alle hestene forsøgte at slippe væk fra bidet (åbnede munden og lign.). Set i forhold til W Robert Cook's bog, "The abusive effects of bitted bridles", var det ikke til at holde ud, at se, hvor meget hestene havde ondt, og hvordan rytterene slet ikke bemærkede det.

Jeg klappede stort set ikke under showet. Hvordan kan man bifalde, at ryttere behandler deres heste sådan? Det er så frygteligt at tænke på, hvor mange mennesker, der utvivlsomt har Eurpoa's bedste dressur-skole som et forbillede for deres ridning. Det er så skræmmende at tænke på, hvad det i virkeligheden er, de lærer ved at have dette forbillede.

Jeg er shokeret! Måtte flere gange klemme tårer væk, og holde fast i mig selv, for at jeg ikke skulle løbe min vej derfra!

Nå, men jeg tror egentlig også billederne taler for sig selv. Se dem, og døm selv.

Hvis du har lyst til at se mere, kan du også tage et kig på skolens hjemmeside: http://www.realescuela.org/

På vegne af Horse Revolution, startet af Haute Ecole.
Et medlem:
- Emilie Aakerberg

Einfari !
Kvinde | 34 år | Oprettet: 31. okt 2004


Kommentér på:
Escuela del Arte Ecuestre de Jerez
Annonce