{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Model hest Katalog nr. 2. SOLGT!

3.120 visninger | Oprettet:

BIG BEN.
Berømt Canadisk Springhest.

Der er ikke mange dyr, der får deres eget frimærke eller bliver hyldet i Canadian Sport Hall Of fame, men så igen, der har kun været én Big Ben.

Den 20 April 1976 blev et usædvanligt langbenet hingsteføl født i det nordlige Belgien på Hå Hooydonk farm. Han var leverrød med en hvid blis og to hvide sokker på bagbenene. ejeren af føllet Jacobus Van Hooydonk døbte føllet Winston. Føllets far var Etretat, en hingst på 160 cm og hans mor var den kun 150 cm høje hoppe Oekie.

Winstons anden ejer, en Hollandsk træner ved navn Bert, omdøbte ham til Big Ben, fordi han virkede til at være ligeså høj som klokketårnet i London. Bert beholdt ham ikke særligt længe. I 1983 (da han var 7 år gammel), 6 uger efter, at han selv købte hesten, solgte han Big Ben til Ian Miller, der gav 45.000 dollars for ham, skønt Bert selv kun havde givet 2000 dollars for hesten. Mange havde inden da afskrevet ham som; talentfuld, men svær at styre, for høj og ranglet. Big Ben var en meget stor hest. han målte 173 cm og vejdede 650 kg. Hvis man målte Big Ben fra spidsen af hans ører ville han være 240 cm høj. Hvor høj er du?

Den dag lod big Ben de flade marker i Belgien og Holland bag sig til fordel for bakkerne i det Østlige Ontario, Canada.

Big Ben og Ian Miller viste sig at være det perfekte par. De var begge to meget høje, og sammen vandt de mange pokaler. de vandt to World Cup sejre og i 1988 og 89 vandt de Spruce Meadows Master Grand Prix.

Big Bens forsikringsselskab vurderede ham til en værdi af 1 millon dollars. Hans sadelrum var fyldt med rosetter, pokaler og sejrs dækner og han indtjente mere end 1,5 million i præmie penge.

Big Ben havde altid modet til at skridte ind på en springbane og vinde. Det mod havde han også når han blev skadet. Engang fik han noget i hoven to dage inden en stor konkurrence. Skaden synes ikke at genere Big Ben, så Ian besluttede at stille op alligevel og de vandt!

I december 1989 ved et Grand Prix, blev der afholdt en æres ceremoni for Big ben. Den aften sad Ian, alene på Big Ben inde i arenaen, usikker på hvad han skulle forvente. En official kom ind i aranaren og overrakte ham et oliemaleri af Etretat (big Bens far). Bagefter kom en lille hoppe, der virkede ham sært bekendt ind gennem porten. Det var Oekie (Big bens mor). Så kom Etretat ind. Det var en familie forening for Big Ben. Det var et sjældent øjeblik, der ikke skulle gentage sig, for i Januar 1990 døde både Etretat og Oekie pludseligt.

I 1990, 14 år gammel, fik Big ben et alvorligt kolik anfald, der nær havde kostet ham livet og han måtte gennem en omfattende operation. Han vendte tilbage og vandt det første Grand Prix han deltog i.

Året efter var den gal igen og endnu engang måtte den store hest under kniven. Han vendte tilbage og vandt med en fejlfri runde i Canadian Show Jumping championship, med en præmiesum på 100.000 dollars. Han blev udnævnt som canadian Champion, fordi han var den første Champion springhest, der havde overlevet to anfald af kolik.

I 1992 var Big Ben og 6 andre Champion heste involveret i et voldsomt biluheld på motorvejen. To af hans rejsekammarater blev dræbt på stedet, én blev skadet så voldsomt at den aldrig kunne rides igen og én af dem nægtede siden at gå ind i en trailer igen. Redningsfolkene var nødt til at skære taget af lastbilen, der lå på siden, for at få hestene ud. En uge senere fortsatte Big Ben sin rejse til Bruce Meadows, hvor han vandt de første tre konkurrencer han deltog i. Senere samme år deltog han i sin 3. olympiade.

Big Ben blev pensioneret i 1994 i en alder af 18 år. Sammen med sin rytter Ian Miller, havde han konkurreret i 11 sæsoner på International Grand Prix Plan inden for ridebanespringning.

Han vandt mere end 40 Grand prix Sejre, deltog i 3 Olympiske lege og var den første hest nogensinde, der vandt world Cup Fianlen 2 gange i træk!

Selv som pensionist, forsatte Big Ben med at blive hyldet. han blev udråbt som æres medlem af R.C.M.P musical Ride og blev introduceret i canadian Sport Hall Of Fame.

1 2002 fik Big Ben sit eget frimærke.

Big Ben døde d. 11 December 1999 (23 år gammel). Han blev aflivet pg.a kolik. Han blev begravet i Perth, Ontario på familien Millers farm, hvor han havde levet siden 1983.

Big Ben var en hest med et stort hjerte. Ikke alene var han en Champion springhest, men han fortsætter med at berøre tusinder af menneskers liv. Donationer i hans minde bliver sendt til det canadiske Handikap Rideforbund.

Hvert år afholdes der et spring stævne til hans ære. Alle de penge, der kommer ind ved denne begivenhed bruges på at finde en kur mod heste kolik.

Big ben blev beundret af mange. Ian Miller var hans største fan og vidste at hesten kunne springe hvad som heslt. fans sendte Valentins kort, God bedrings kort og hjemmebagte havre muffins. Massere af junior ryttereså op til Ian og Big ben og ønskede at de havde en hest som ham. efter Big Bens død malede de et billede af ham i hans yndlingsfold, med Ian, der betragtede ham i baggrunden.

I 1996 blev Big Ben udødeligtgjort som Breyer model. Den utroligt dygtige kunstner Kathleen Moody skulpturererede en særlig portræt model af ham. Modellen er en stor kraftfuld hest, med en lang yndefuld hals. Modellen har håndmalede øjne og er skulptureret med hestesko, men disse er ikke malet. Den har lange slanke ben og et muskuløst bagparti. Desuden er denne model en vallak, som den virkelige Big Ben. Den belgiske varmblod er en eftertragtet springhest.

Hvis du ønsker at vide mere om Big ben, så er han at finde i boge Big Ben, skrevet af Lawrence Scanlan:)

Nuggi A
| 42 år | Oprettet: 7. feb 2008


Kommentér på:
Model hest Katalog nr. 2. SOLGT!
Annonce