{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Min nye bebs Dakota. <3

757 visninger | Oprettet:

Igår d. 7/9-2013 fik jeg min nye hypper hjem. :')

Jeg var så heldig at jeg blev tilbudt, at jeg kunne få Dakota gratis, af min veninde og hendes forældre, da de ikke ville have ham mere og han så ellers skulle slagtes.
Jeg har været vild med ham i flere år, men dengang havde jeg jo Blanca og havde bestemt ikke råd til 2 heste, selvom jeg flere gange blev tilbudt at kunne købe ham billigt.
Men nu har jeg gået hesteløs i knapt et år og har savnet UTROLIG MEGET at have hest, så var egentlig så småt begyndt at kigge efter ny.
Og da jeg så fik tilbuddet med Dakota, kunne jeg ikke sige nej. :)
Jeg skulle egentlig bare overnatte en enkelt nat hos min veninde, men endte med at komme hjem som hesteejer og 14 dage efter (altså igår) kom han hjem til Grindsted. :P
Jeg var så heldig at en uge efter at det blev bestemt at jeg skulle have Dakota, blev der en boks ledig på Stald Kisny hvor Blanca stod da hun blev aflivet, og det var her jeg helst ville have ham opstaldet, lucky me. :D

Dakota er desværre blevet en smule forsømt de sidste 2 år, så hans hove ser frygtelige ud, så i morgen, mandag, bliver der ringet til smeden, så han kan få ordnet hovene, men det kommer nok til at tage noget tid og måske også en periode med sko på, inden de er helt pæne, da de er meget flossede.
Men det er som egentlig også det, ellers er han i MEGET god stand, han skal tabe sig en 75-100 kg, det tykke dyr. :P

Faktisk er Dakota alt jeg ikke ville have eller kiggede på, når jeg har kigget heste...
Jeg ledte efter en hingst/hoppe, max 2 år, skulle ende på ca 136 i stg og have stamtavle, meget gerne noget Welsh, og bestemt ikke noget Araber eller DV'er.
Dakota er vallak, 7 år, ca 153 i stg og en blanding af DSP (Araber/Hannoveraner) og DV (Hannoveraner/Fuldblod)... Såå ja, alt jeg ikke ville have, men jeg tror ikke jeg kunne have fået en bedre afløser for Blanca. :) <3


12/9-13
Så har Dakota været på Kisny i 5 dage. Han er efterhånden faldet godt til i stalden, men der er stadig lidt uro på folden, især Lucas og Fighter er en del efter ham, men nu må vi se, hvis det ikke er blevet bedre i løbet af en måneds tid, må jeg snakke med Kiss og Benny om at flytte ham på en anden fold, men mon ikke de 2 gamle sure bananer falder til ro i løbet af en uges tid mere, Lucas har altid været ret streng overfor nye heste. :)
Men ja, ellers går det godt med ham og han har fundet ud af hvem hans nye "mor" er og kommer glad travende hen til mig på folden (hvis han altså kan få lov), så dejligt at se. :')
Han er lidt en bøv på staldgangen og har det med at møve ud af boksen (dog var han faktisk ret sød til det i dag), men det der med at så stille på staldgangen, det er lidt en by i rusland. xD
Meeen, det skal jeg nok få vænnet ham af med, massere af tålmodighed, tid og en fandens masse godbidder, så skal jeg nok få en fin og velopdragen hest ud af ham. ;)
Og så har han fået en eller anden idé om at han ikke vil ind i boksen, når der er mig der trækker med ham... -.-' Jajaa, jeg skal vel prøves af... x)

Og så var bassen til frisør i dag. :P Hans man var simpelthen så grim og ødelagt, halvdelen var gnubbet af, enten af ham selv, eller hans mor?
Så Nynne underholdte Kota og så gik jeg i gang med at klippe og lyden af saksen var han total ligeglad med, Nynne havde jo godbidder. xD
Så nu er den klippet helt ned, ikke super kønt, men skidt pyt, den skulle også bare klippes ned, så den kan vokse ud igen og blive fin, lang og jævn. :)
I morgen tror jeg den kommer til at stå på hygge og så vil jeg smide ham en tur ud på ridebanen og få taget nogle billeder og måske lidt video af ham. :)


15/9-2013
Havde en dygtig Kota basse idag (det meste af tiden). :)
Han stod rigtig pæn på staldgangen idag, lige ud over at han skulle dreje omkring når jeg skulle strigle ham på venstre side? Skøre dyr, men vi blev da færdige, selvom det tog sin tid. :P
Og fik renset 2½ hove på ham, det første forben gik rigtig godt, nummer 2 skulle han lige overtales lidt til at lade være med at sparke med (han fik da også sparket mig over knæet, eller sparket og sparket, halv spark, snittet mig, noget i den stil, tror ikke det var med vilje :)), og det ene bagben blev jeg næsten færdig med, dog begyndte han at spille op, så måtte slippe benet for at ingen af os skulle komme tilskade, da der kom ro på igen blev det bare løftet hurtigt og ned igen, så vi sluttede godt af, og blev enig med mig selv om at vente med sidste bagben til i morgen. :)

Og så skulle jeg ud og longere bassen for første gang, og det gik bare udover ALLE forventninger! Han var SÅ sød!! ;D
Han skulle lige forsøge sig med lidt kunster, men fandt hurtigt ud af, at hende her kunne han altså ikke lave numre med. ;) Og så gik det ellers bare derud af, han var så cool og fandt hurtigt ud af hvad jeg mente når der blev sagt skriiidteee og travé, dog fik jeg ham ikke i galop, men det skal som nok komme. :) Det tog også sin tid med Blanca efter hun havde stået stille. :)
Men virkelig en cool hest jeg har fået, selvom Rikke red på Fever på banen ved siden af og hun gik halv bananas og tonsede rundt, var han bare helt ligeglad og havde fokus på mig, SÅ dejligt. :)

Men jeg har også fået en ged af en hest.... -.-'
Jeg skulle lige ordne hans boks efter vi var færdige, og mens jeg lufter halmen får jeg øje på noget blåt og tænker om der var kommet noget halm snor med ind, jeg samler det op og set at det var noget blåt plastisk, kigger over på slikstens holderen og set at han har ødelagt den.. FLOT KOTA!! -.-'
Finder i alt 3 godt gennem gnaskede stykker... -.-
Så nu skylder jeg Kiss og Benny penge for en ny, og så skal de sørgelige rester bare pilles ned, og vi skal nok bare lade være med at sætte en ny op, eller kunne det nok godt gå hen og blive en dyr fornøjelse i længden.... x)
Duuuumme Kota.. :P
Men ja, alt i alt en dejlig dag med ham. :)
Holder mere og mere af ham, for hver dag der går. :')
Vi skal nok ende med at blive et godt makkerpar. :D <3


27/9-2013
Nu har jeg haft Dakota i 3 uger i morgen, og ja, jeg ville lyve hvis jeg sagde at det hele bare løb problemfrit, for det gør det desværre ikke...
Han er faldet SUPER godt til på Kisny, også på folden, hvilket jo bare er skønt!
Over all, er han stadig den dejligste hest, med det største hjerte og jeg har slet ikke fortrudt min beslutning om at sige ja til ham!
MEN, det forløber sig desværre ikke helt problemfrit med ham, hvilket jeg heller ikke havde forventet, da han trods alt ikke rigtig har været i hænder i 2 år...
Han har vist sig at være ekstrem hingstet, jeg har aldrig før mødt en vallak, så tideligt kastereret, være så hingstet!!!
Han er pt på et stadie, hvor han forsøger at få magten over mig, og det foregår med møven og biden (og MEGET af det)...
Han havde jo smed i onsdags, og ja, det kunne da været gået værre, men bestemt også bedre!! Han havde 2 gange nær fået mast lærlingen og bed ham i ryggen, han bed Henrik i armen og han bed mig i armen, altså han var virkelig slem! Jeg måtte tilsidst bede Henrik om at holde ham, da jeg simpelthen ikke kunne! Men han fik da ordnet fusser, og de blev rigtig fine (og vi slap for at han skal have sko på lige indtil videre :D), og senere på dagen bed han mig i hånden... -.-'
Og den opførelses har han faktisk kørt med den sidste uge, og er nu tæt på at have fået magten!
Det har desværre fået mig til at ty til nogle metoder, jeg normalt ikke er meget for at skulle bruge, men lille mig på 1½ meter og mine hele 40 kg, mod en hest på 153-155 og 4-500 kg, så er der bare ikke meget jeg kan gøre ellers!!
Så pt foregår ALT på staldgangen i min spanske hingste kapsun (en seriøs kapsun med fast næsestykke, med én ring midt på næsestykket), hvor han simpelthen bliver snøret sammen så han ikke kan åbne munden mere end et par cm (hvilket er meget heldigt, da han ellers havde bidt mig i ansigtet igår), og så 2 tove i ringen, bundet fast på hver side af staldgangen, og så har jeg en pisk med når jeg skal strigle ham.
Som sagt er jeg bestemt ikke meget for metoder som denne, og slet ikke at jeg er nød til at have ham i kapsunen (kapsunen er dog kun midlertidig, indtil min kæreste har lavet Blanca's gamle grime, som faktisk gør stort set det samme hvis man spænder næsestykket ind, den har jo så bare ikke det stærke faste næsestykke), men jeg ser ikke nogen anden måde at gøre det på...
Jeg har prøvet alle tricks jeg kender, men dette er det eneste der siver ind hos ham, og så må det være det jeg gør...

Jeg har valgt at indstille alt træning af ham, selvfølgelig bliver han stadig motioneret lidt, for at krudte af, men mere seriøs longering er indstillet, og ridning må vente, da jeg er nød til at få noget pli i ham, da han er lige på nippen til det jeg vil kalde farlig for sine omgivelser, og når vi har små børn i stalden, så dur det bare SLET ikke!! Jeg ville have det SÅ dårligt med mig selv, hvis et barn kom tilskade pga af min hest.... :(

Så hvornår vi kommer igang med, ja, noget som helt, det vil tiden vise, om det tager 2 måneder eller et år, det er jeg total ligeglad med, det vigtigste pt er bare at få en hest ud af ham, som jeg tør have stående på staldgangen, når der er andre mennesker i stalden! Så nu hedder den bare opdragelse, opdragelse, opdragelse, opdragelse og lidt mere opdragelse og så vil jeg gå nogle små ture med ham, så han også kommer lidt ud. :)



Dakota får hans egen profil når jeg har lært ham lidt bedre at kende og har fået taget nogle flere billeder af ham, men indtil videre, må i nøjes med et album. :P

Pimp & Pony-fyren
Kvinde | 31 år | Oprettet: 15. sep 2009


Kommentér på:
Min nye bebs Dakota. <3
  •   12. sep 2013 Krikken: Mange tak, han er en rigtig lækker mås ja! smiley Og det ved han. smiley

    Haha, det er altså lidt sjovt sådan noget der. smiley
    Synes det er tit man hører om folk som får det stik modsatte af hvad de søgte, måske man bare skulle lade være med at kigge efter noget specielt? xD

    Regner med at der kommer lidt flere billeder i morgen, så du må holde øjnene åbne. smiley


  •   12. sep 2013 Tillykke, hvor er han lækker :D!!

    Det med at man får det modsatte, dét kender jeg godt!
    Jeg er mest til vallakker/hingste, men står nu alligevel med fem hopper. Plus, da vi skulle kigge efter ny ridehest var planen en lille oldenborrer vallak på omkring 8 år, skulle være godt opdraget og fin i dressuren og trafik.
    Jeg fik en fjordheste hoppe af den gamle type, på 13 år, kan ikke en skud efter at have stået stille en del år, er meget nervøs på tur og ikke specielt godt opdraget. Hvorfor ender jeg altid op med det modsatte? x)

    Glæder mig til flere billeder af din smuksak :)! Tillykke med ham, endnu en gang smiley


Annonce