{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Prides opdateringer 2. kapitel

1.011 visninger | Oprettet:

Efter nu to år, kan jeg begynde at arbejde med Pride uden at tænke på hendes skavanker fysiske såvel som psykiske. Det er helt fantastisk! Det er et HELT nyt KAPITEL vi får sammen. Et helt andet samarbejde på en helt anden plan, og jeg ser meget frem til det!

Inden jeg går i gang med at opdatere skal i lige have den sidste opdatering fra sidste fotoalbum. Måske vil det give mening for jer:

2 September 2013 ~ En helt ny start - Et helt nyt kapitel ~
I dag fik Pride den sidste healingstur ud af tre. Vi fik at vide af kiropraktoren for en måned siden, at hun gik skævt med forbenene og meget andet. Vi kontaktede så Maibritt som kunne heale Pride og gøre hende rask og fit for fight. Der skulle tre omgange til, før hun kunne blive helt rask igen, og i dag var så sidste gang ;) Maibritt sagde, at hun var meget gladere, vi har nu denne gang fået pillet de sidste traumer ud af hende, og hun er nu en helt ny hest. Hun har stærke ben og er ikke længere fysisk skæv i hele kroppen, som hun var før, og hun vil komme til at få en meget større og mere svævende gang i trav og galop. Maibritt fik også rettet lidt på at Pride jo bukker og sparker ud efter os, når hun er løs og løber rundt - som hun kom til i dag, da Maibritt sagde, at Pride ville vise os noget i ridehuset. Det er ikke fordi hun gør det bevidst og vil ramme os, men hun tænker slet ikke, og på grund af hendes traumer, vil hun have, at vi skal BLIVE nede i den ene ende af ridehuset. Maibritt snakkede så lidt med Pride om det, og hun sagde at Pride godt kunne se at det måske ikke var så smart, så jeg er meget glad for at vi nu kan tosse rundt på banen uden at være bange for at blive ramt. Maibritt sagde også at hun var ligesom et lille føl - det er hun også, og især i dag var hun virkelig et fumlehoved! Stod slet ikke stille, bed træktovene ned og trådte på dem og nappede min mor i jakken hele tiden. Men jaja, jeg elsker hende stadig og jeg er SÅ glad for, at der nu er kommet en løsning på problemenerne og vi endelig er kommet ind til kernen! Jeg ser meget frem til en MASSE endnu BEDRE år sammen med Pride - som Maibritt sagde ville komme :D (og glæder mig til at se kiropraktorens ansigtsudtryk)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

PRIDES OPDATERINGER, KAPITEL 2

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

5 november 2013 ~Wow, Kiks og Wow~
Jeg sadlede hurtigt Pride op og gik ind i ridehuset. Først øvede vi lidt akademisk fra jorden, hvilket gik super! Efter et godt stykke tids arbejde fra jorden, indparkerer jeg hende og stiger op. Næsten lige da jeg er kommet op, skal hestene udenfor ind fra folden, og Pride opdager det hurtigere end jeg gør, og jeg får den største rodeotur på hende, jeg nogensinde har fået. Da hun står stille, hopper jeg af. Efter kort tid leger hun rodeohest igen - bare uden mig på - og da jeg ikke har de længste tøjler på hende, vælger jeg at give slip på dem, da hun stejler ret højt, og jeg vil ikke give hende modstand - så går hun bare mere i baglås. Hun hopper så rundt i ridehuset og får trådt på tøjlerne, selvfølgelig. De går i stykker og Pride blev selvfølgelig meget forvirret og endnu mere stresset. Hun kommer hoppende i rodeostil hen til mig, og jeg tager så fat i "tøjlerne", og så står vi ellers bare der og slapper af. Hun bliver fuldstændig rolig, går og smasker og hænger med hovedet, da vi efter lidt tid går rundt. Jeg vælger at hoppe op på hende igen - denne gang med longetovet i kapsunens ringe, og det går SUPER! Jeg overvejer, om jeg skal sætte i trav, men vælger at lade være og bare holde mig til skridt, som går helt fantastisk. Hun er søreme smidig! Vi bøjer til begge sider, og hun er VILDT dygtig til det! Hun kan gå på en meget lille volte og bøje perfekt. Hun nailer det jo fuldstændig! + at vi ikke på noget tidspunkt gik på hovslaget. En fin bøjning ned af midterlinjen kunne hun også. Jeg er meget stolt! Men jeg har nu fået min en nøglering og et træktov til hvis vi skal være rigtig fine en dag xD

11 Januar 2014 ~Klar med foderet~
Vi flytter opstaldningssted her i Januar, af mange årsager, og det her nye sted er simpelthen fantastisk. Glæder mig meget! Her det nye sted, kan vi langt om længe selv vælge foder, så det har vi gjort. Jeg har valgt at fodre med Equigard Müsli, da det er lav på stivelse og sukker og indeholder mange gode vitaminer og mineraler. Jeg har givet hende en lille smagsprøve på det, og hun ELSKER det. Det dufter simpelthen også bare fantastisk, jeg elsker det også xD
Nu har vi gjort madpakker klar, med en overgang fra det foder hun får nu (Toprun Springborg) til det nye. Nu venter vi bare på tidspunktet til at pakke hende og køre, glæder mig meget. Det er ikke længere end 8 min. væk fra, hvor hun står nu, så det er ikke en længere køretur som fra dengang vi stod i København og skulle tilbage til Nordsjælland, med en køretur på omkring en time. Det bliver så godt, og jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvordan hun bliver på det nye foder. Jeg har haft hende i to år og hun har altid fået korn i foderet og masser af energi og stivelse, så jeg er spændt på at se om det faktisk gør hende roligere, det her nye foder :)

23 januar 2014 ~ Telepatisk kontakt med Pride ~
I dag tog jeg telepatisk kontakt til Pride, fordi jeg ville fortælle hende uddybende, info omkring flytning af opstaldningssted om to dage. Hun tog det pænt, og havde opsnappet fra mig i forvejen, at vi skulle flytte. Jeg fortalte hende præcist, hvad, hvordan og hvornår vi skulle flytte. Snakken gik også videre omkring hendes helbredsproblemer, da hun lod mig mærke på min egen krop, hvor hun havde ondt, mens vi snakkede trailerlæsning. Jeg fik monster ondt i brystet, så jeg snakkede med hende omkring de helbredsproblemer. Hun har ondt i brystet, maven og begge bagkoder, Alt dette på grund af det knæhøje mudder på folden! Hun var faldet på forparten - det var det der udløste hendes brystsmerter. Hun fortalte, at det eneste hun havde brug for, var meget plads på en tør bund! Så ville det gå væk af sig selv. Massage ville bare gøre det værre. Derudover, havde hun også lidt ondt i venstre balle, men det er fordi hun er skæv i kroppen, og hun er i gang med at blive rettet op på. Fordi hun har været skæv i så lang tid, har hendes venstre bagben taget det meste af vægten i forhold til højre bagben - det har gjort, at hun har lidt ondt i venstre balle efter hun blev rettet ud af kiropraktor. Hun har altid haft en spændt skulder - venstre skulder. Den fortalte hun mig også (og lod mig mærke) var træt, tung og sløv. Her havde hun brug for healing eller i det hele taget varme. Det var det samtalen med hende gik ud på - at hun skulle flyttes, og hendes helbredsproblemer.

08 Februar 2014 ~ Turen til den nye ridebane ~
I dag var vejret rart og stille. Pride var i forvejen lidt åndssvag på staldgangen, men det gik bedre efterhånden. Jeg skiftede til rebgrime og vi gik mod ridebanen. For at komme til ridebanen skal man igennem nogle gange og en lille "skov". Alt sammen på samme gård og alt var indhegnet ;) Vejen derned gik langt over forventning! Hun gik så pænt sammen med mig! Så kom vi bare til en lille åbning efter et plastik telt (se billede), hvor Pride blev lidt oppe at køre igen. Well, vi gik videre og kom ud på ridebanen. Pride synes den var meget åben og skulle løbe flere gange rundt om mig med små stejl, men det gik og jeg fik ro på hende, hvor vi så lavede nogle tricks og øvelser. Så blev hun faktisk rolig igen :) Jeg valgte så at gå lidt rundt med hende, men det kunne hun ikke lige kapere, så der skulle stejles igen. Store, høje stejl. Igen fik jeg ro på hende - jeg var totalt rolig hele vejen igennem, og det samme var min mor, jeg er meget stolt over hende! Vi besluttede så at gå tilbage igen. Mor gik i forvejen, da hun ville have nogle billeder, hvor vi gik hen mod hende. Men dét skulle hun ikke. Pride gik helt bananas og stejlede mange gange meget højt! Jeg fik hende op i skov gangen, men hun var slet ikke færdig med at mase ind i mig, forbi mig, trække og stejle.
Pride er søreme svær! For det første er hun en hest der maser! også i boksen og på ridebaner, hvis hun vil ud/væk. Og når hun vil ud eller væk, så maser hun fandeme til! Man skal have en vis styrke for at holde hende, men man skal heller ikke være for hård, for så letter hun af den grund. Men er man for blid og "ignorerer" det, så maser hun lige forbi en og siger "hej hej".. Man skal heller ikke være utryg, for dét reagerer hun på LIGE med det samme, så man skal være meget cool. Det er meget svært at finde en balance mellem alle de her ting. Jeg fik hende så stoppet op, jeg fik en puste pause og så besluttede jeg mig for at gå foran hende, baglæns, mens jeg fik hende til at lave lidt tricks såsom ryste, kysse og skrabe, så hun kunne få fokus over på noget andet. Og det gik super godt og vi kom igen fredeligt tilbage til stalden. Jeg lukkede hende næsten direket ind i boksen, hvor hun gik mange runder og stejlede en enkelt gang. Så kom hun på fold igen og alt er fint :) Jeg blev bare meget træt efter den tur der.
Billedet der er fra den her opdatering er, hvor hun stejler den først gang hun blev oppe at køre. Her stejler hun ikke særlig højt, som i kan se. Prøv at google "pesade" og se billedet med knapstrupperen med rytter på. Så højt stejler hun ca. Mor siger at hun næsten er bange for, at Pride vil vælte eller sådan noget, fordi hun stejler så højt. Jeg kan kun se Pride på maven, så jeg ved ikke rigtig hvor højt det er xD Men Pride er så sød, at når hun stejler, så fægter hun ikke med forbenene. Hun holder dem ind til sig som i pesaden og levaden, hvilket er meget heldigt, for ellers var jeg ramt i hovedet mange gange :s

14 april 2014 ~ Healing til MIG ~
Natten til fredag blev jeg healet af nogle usynlige hjælpere ang mine ubalancer. Hovedsageligt til min skræk for havet. Den nat vågnede jeg flere gange.
I dag kl 20 snakkede jeg så med Maibritt, som hjalp meget til med healingen om natten, fordi vi skulle have fikset de sidste ubalancer i mig. Maibritt er simpelthen så skøn og dejlig og hjalp mig så meget!
Vi fik arbejdet med min angst for havet - dødsangst, at jeg skal kunne sige fra, sige hvad jeg vil, sige mine følelser og elske mig selv. Jeg er så glad for at vi fik fokus på de ting, for jeg har virkelig brug for at der bliver taget hånd om det :)
Jeg skulle forestille mig, at jeg var på en båd. Først var havet stille, så små bølger og til sidst forestillede jeg mig, at den vippede så meget, så jeg blev kastet fra side til side i den båd. Jeg følte ingenting! Ingenting. Det er jeg simpelthen så glad for, for jeg plejede at hyperventilere, ryste og græde, når jeg skulle ud og sejle - eller bare tænke på det. Så at jeg overhoved ikke følte noget, er jeg mega glad for!
Da vi havde snakket færdig, fået rettet mine ubalancer, min mors og min ponys, kunne jeg mærke at mine legge og ankler var meget tunge og nærmest ømme. Ligesom en af de første gange jeg havde gang i energierne med Maibritt. Det er simpelthen så skønt.
Derudover fik jeg også gode råd, som jeg skulle sige/tænke for at få en god jordforbindelse, når jeg var lidt ude af den, og en god balance igen :) Alt i alt en rigtig dejlig aften! Maibritt og jeg skal snakkes ved igen i næste uge, og i nat får jeg igen besøg og hjælp ;)

18 april 2014 ~ Pludselig går alt godt! ~
I dag ville jeg tage ud til Pride og se, hvordan det står til med låsningerne. For ikke så lang tid siden begyndte hun at stejle, bukke og stoppe under rytter samt ikke ville/kunne lave nogle bestemte øvelser fra jord også. Og så ved jeg noget er galt. Jeg ville så få en ud til hende, men hun er ikke så glad for kiropraktoren - I don't blame her - så jeg ville finde noget, der ville gøre mindre ondt på hende, men stadig kunne sætte knogler på plads. Så jeg ville finde en osteopat! Og det gjorde jeg. En osteopat OG fys! Nemlig Cecilie Stadler. Hun kommer ud til os d. 22.
Men tilbage til i dag. Forleden fik Pride healing samtidig med jeg gjorde, og i går fik hun healing af min mor (da jeg ikke kunne få energierne, af en eller anden grund, så min mor fik lov til at gøre arbejdet ;)). I dag ville jeg så tjekke op på, hvordan det stod til. Faktisk havde jeg slet ikke tænkt på healingen, men det er jo åbenlyst, at det er det! Hvad skulle det ellers være? Jeg lavede noget akademisk, som ellers er det, hun har svært ved, når hun er låst. Men jeg skulle bogstavelig talt ikke gøre noget, så tilbød hun de FINESTE rundinger og versader! Jeg var bestemt ikke i tvivl om, at hun ville vise og sagde "se! Jeg kan sagtens! Jeg er ikke begrænset mere, se!". Men jeg ville lige tjekke til den anden side også. Så det gjorde jeg, og det gik rigtig fint! Der er dog stadig minimal forskel på siderne, så tror stadig der er et enkelt led eller to i klemme, for hun kunne ikke klø sin numse så godt på den ene side sold en anden :b Så vi gav den rigtig gas med træningen med mange fine versader, volter og rundinger samt tilbød hun mig nogle rigtig fine traversader - godt nok et eller to skridt, men hun koncentrerede sig og gjorde sig ALLER bedste, jeg kunne ikke være mere stolt over hende! Desuden havde hun også bare de blideste øjne i dag, hun kunne heller ikke være mere tilfreds med træningen, det var tydeligt. Vi har alle gået og ventet på at komme i gang igen (y).
Før vi gik ind i ridehuset og trænede seriøst, gik vi en lille tur langs vejen. Det gik også vanvittig godt, og jeg ved også hvorfor: Pride fik løs snor, hun kunne gå som hun ville, jeg stolede på at hun ville gå videre, når jeg bad hende om det efter hun måske tog en tot græs (selvom det er tydeligt, hun ALTID liiiige skal have 3-4 bider mere inden vi kan gå videre. Typisk xD) og vi gik lige smask midt på vejen, så ingen af os følte os klemt :)
Alt i alt en fantastisk dag! Kunne bare ikke blive bedre!

3 maj 2014 ~ Savnet efter en lille uge i Berlin ~
I dag var jeg ude ved Pride efter jeg kom hjem i går. Da den anden hest op folden begyndte at trave mod mig, begyndte Pride straks at trave - jeg er HENDES menneske, haha :P
Inde på staldgangen var hun et føl... Skide irriterende, kunne ikke stå stille, blev ved med at puffe til mig med hovedet og nappe i mig. Men hun var meget beskidt, så jeg skulle altså strigle hende ;) Men er du gal! Efter hun har været SÅ sød mod min mor (det var mor der passede hende, mens jeg var i Berlin), har hun sparet på energien, så nu når jeg endelig er her igen, skal jeg have hele baduljen! Typisk, haha.
Vi gik så ind i ridehuset og trænede noget longering og bare hyggede. Er du gal, hvor var det bare SÅ tydeligt, at hun har savnet det og mig. Hun var faktisk lidt i hygge humør :o Hun er ALDRIG i hygge humør, men i dag skulle vi helst bare stå og kysse - hun æææælsker at kysse! Jeg blev bare SÅ glad over, at hun var glad!
Jeg havde gået og tænkt på, om hun var mors pony og ikke min, men efter i dag kunne mor bekræfte, at hun altså er MIN pony. Det er mig Pride kan være sig selv ved og støtte sig op ad, og det er mig hun har tillid til og kan stole på. Ellers var jeg fuldt og fast klar på og indforstået med, hvis det var mor der skulle passe hende, og jeg en anden, hvis det var mor Pride havde det bedst med, men nej. Pride er min og jeg er hendes :))
Bagefter fik hun lidt græs, hvilket hun syntes var rigtig skønt. Hun syntes det har tarveligt at jeg skulle have hende ud på den kedelige jordfold igen.

5 maj 2014 ~ Større beslutninger er taget ~
Der er tydeligvis noget det generer Pride på lænden, men kun når man rører hende på den - eller bare kilder hende. Hun reagerer ret voldsomt i irritation - IKKE smerte, for jeg VED, hvordan hun er, når hun har ONDT. Men jeg kan simpelthen ikke gætte, hvad det her er, og det er ikke nyreslag...
Men der er hele tiden vare lidt i vejen med Pride, og det er rigtig synd for hende, og vi kommer aldrig rigtig til bunds i det... SÅ! Nu har vi besluttet, at hun skal scannes i lænden og måske også røntgen dernede samt lige have raspet en spids fortand. Derudover har mig og mor også besluttet, at Pride nok ikke er ridehest, og aldrig bliver det. Men det har hverken Pride eller jeg ikke noget imod, for vi hygger os fra jorden, og jeg har aldrig følt, at hun syntes ridning var sjov.

8 maj 2014 ~ Pride væltede i dag ~
Pride har jo ondt i lænden for tiden, så at røre omkring lænden er ikke en god ide. Så i dag jordtrænede jeg. Lidt ala longe og akademisk. Mest akademisk. Det gik rigtig godt i starten, men hun ville og kunne ikke lave gode traversader pga hendes lænd/organer omkring lænden (jeg ved det ikke). Efter lidt tid, hvor vi også fik leget med bøjning i trav på forholdsvis lille volte (hun har dårlig balance), gjorde vi det så igen. Den her gang gik det fint i starten, men efter kort tid, svingede hun med hovedet og protesterede, som hun plejer at gøre, og jeg tænkte, at hvis jeg nu får hende ud på en større volte med mit kropssprog, så genvandt hun balancen, ligesom de andre gange i dag. Men jeg var for langsom, så hun stejlede rigtig højt, og ligepludselig gav hendes bagparti og lænd efter, så hun begyndte at synke i bagparten og falde bagover. Heldigvis var det også lidt til siden hun tabte balancen, så hun faldt ikke direkte bagover. Jeg blev ikke forskrækket (jeg er efterhånden vant til hendes stejlerier), så jeg skyndte mig at handle hurtigt og holde igen i kapsunen, så hun ikke faldt direkte bagover. Det hjalp lidt, så hun gik mest baglæns (men overhovedet ikke kontrolleret) og faldt til siden. Heldigvis var der også en barriére i nærheden, så hun kunne hun nå at støtte sig op ad den, inden hun faldt helt ned på siden, men ved den barriere var hun godt nok tæt på at falde helt.
Stakkels pus, man kunne tydeligt se, at hun blev rigtig forskrækket og overrasket :( Godt dyrlægen kommer på mandag om 4 dage.
Pride har fødselsdag på tirsdag! Så fylder hun 8! :O

12 maj 2014 ~ Dyrlæge i dag ~
I dag fik vi dyrlæge ud til Pride (IKeyVet - Kristian). Hun fik først røntgenfotograferet ryggen og ned til mellemgulvet. Intet at se. Så gik vi til scanning i lænden. Intet at se. Pride gik også lige raspet nogle spidse tænder meget hurtigt.
Men det er da mega irriterende! Pride har haft ondt, når man har rørt lænden eller hun har overbelastet den, ved fx at stejle.
Det eneste han sagde var, at hun kom på smertestillende i 10 dage, og så skulle jeg starte træning af lænden i morgen. Træning tre dage i træk, en fridag og igen tre dages træning. Meget intensivt.
I dag var Pride også halt på højre bagben. Sikkert grundet lænden. Vil lige fortælle at Pride travede SÅ fint i longen! Han skulle se hende i longe i både skridt og trav. I starten brokkede hun sig lidt i trav (forståeligt efter det i kan læse fra sidste opdatering), men så gik det rigtig fint! Det har faktisk aldrig gået bedre :D
Nå, men jeg havde jo håbet på, at han kunne finde årsagen, men nej. Han foreslog træning af lænd, og bliver det ikke bedre efter vi er færdig med det smertestillende, foreslog han, at Pride kunne komme op på Højgård ved Odense og få nogle radioaktive et-eller-andet ind, hvorefter de så vil Søe hen til det sted, hvor det gør ondt på Pride, for så at undersøge det sted nærmere. Højgård er det eneste sted i DK, der gør det.
Men jeg har godt nok prøvet stort set alt, for at finde id af, hvad det kan være, og vi er ikke kommet meget længere, andet end at vi kan udelukke nogle ting. Fx har hun ikke kissing spines...
Jeg havde lavet et indlæg om det her på Facebook i en gruppe, hvor der er mange søde mennesker, som er kommet med mange gode bud. Derudover har mange skrevet til mig og tilbudt deres hjælp. En healer havde skrevet, at Pride havde "råbt" om hjælp til hende, hvorefter hun straks fik alle Pride smerter og skavanker at mærke. Så healeren har bedt en bøn og bedt om helbredelse hos Pride. Jeg er så taknemmelig for alle folks kærligt mente kommentare! Tråden kan evt. læses her: https://m.facebook.com/groups/310237125699243?view=permalink&id=727741567282128

14 maj 2014 ~ Pride kan være virkelig stædig ~
Nu tænker nogen måske, når de læser overskriften, at heste ikke kan være stædige. Nok fordi man mest har hørt det omkring trailerlæsning og lignende, hvor det for det meste er enten utryghed, smerte eller lignende. Men når jeg siger at Pride er stædig så er det fx som i dag og engang i 2011.
I dag longerede vi og hyggede. Pride var i hyggehumør :3
For to dage siden fik Pride helbredelse i Jesus' navn af en venlig person, og i dag kunne hun gå SÅ godt på hendes dårlige volte - højre volte - i longe. Jeg var meget overrasket, for det har simpelthen den hidtil BEDSTE longering, vi har lavet.
Efter vi havde hygget i virkelig lang tid, ville jeg lave bøjninger og sideways. Hun gjorde det rigtig fint i starten, men jeg bad hende gøre det flere gange, for det ved jeg hun kan, men det synes Pride var rigtig tarveligt, og der var gået ALT for lang tid siden hun fik en godbid sidst for hendes gode arbejde - Pride vil kun arbejde, hvis hun får løn. Så fordi der var gået så lang tid siden sidste godbid, bed hun hurtigt ud efter mit ærme og så stejlede hun. Jeg var sgu da skide irriterende, at jeg ikke bare kunne give hende den godbid, altså?! Hallo!
Når vi snakker stædighed, så var der også den gang i 2011, hvor vi trænede at gå tur. Det var helt tydeligt, at hun stejlede og bukkede, når hun ikke fik sin vilje. Hun er vildt stædig, så hun gør alt muligt, for at få sin vilje. Når hun ville ud på marken, og jeg sagde nej, så stejlede hun. Det har altid været hendes måde at sige, at jeg er rigtig tarvelig på :P
Jeg kender Pride ud og ind, og jeg kan meget nemt fornemmelse hendes sindsstilstand osv, så hvis man måske ikke tror, at Pride kan være stædig og let bliver mopset, så skal man bare lære hende at kende. Hun er noget af en speciel dame, haha!

Kommentér på:
Prides opdateringer 2. kapitel
Annonce