{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Paddock Paradise

7.155 visninger | Oprettet:

Er igang med planlægning af en PP=Vandringsfold som går ud på, at hestene skal gå/vandre efter føde som i naturen...

Glæder mig til at forvandle vores flade almindelig græsmark til en oplevelses og stimulerende vandrefold til vores dejlige heste:-)

d 26 juni blev alle hestene lukket på deres nye fold---de starter med at få den yderste firkant (spor) og så er planen at se hvor de selv laver spor og så udbygge med stationer der:-) Da vi skulle ride i dag var de meget trætte:-) For alt det nye skal undersøges og man kan hurtigt komme væk fra sine venner og så må man jo spurte hele vejen rundt for at komme hen til dem osv... Allerede her efter et døgn, har hestne lavet små stisystemer inde imellem træerne:-)
Det skal nok blive godt....Og hold da op hvor er de sikre på benene...

malene k
Kvinde | 47 år | Oprettet: 24. sep 2007


Kommentér på:
Paddock Paradise
  •   9. jan 2013 Hvor ser det bare fedt ud! Jeg er lige begyndt at lære om PP og prøver at lære så meget som muligt. Du har ikke nogen nyere billeder? =)

  •   16. apr 2012 Jeg har lagt nye billeder ind:-) din plan lyder meget fornuftig mine får som udgangspunkt også kun adgang til søen, hvor der er sået urter omkring om sommeren:-)

  •   16. apr 2012 Hvor lyder det lækkert.
    Vi har sø på marken, men denne tør jeg kun at have adgang til om sommeren. Jeg tænker at kun have 2 stationer med hhv. Wrap og hø. Derudover plante urter, og så have halm et tredie sted om vinteren.

    Mine vil dog om sommeren også have adgang til alm sommergræs, i begrænsede mængder. Jeg skal se om jeg kan få lavet en plan over min mark og få lagt ind.

    Hvis du en dag vil ligge lidt billeder ind, må du meget gerne sende mig en besked smiley

    Jeg er ikke bruger af facebook, men måske jeg alligevel skulle oprette en profil så jeg kan komme ind og lure lidt.

    Vi er ved at skulle så græs nu, så går vi igang med projektet. smiley


  •   16. apr 2012 hej Tanja. ja min pp er i brug og den er løbende lavet om ift tegningen:-) jeg har 5 heste til at gå i pp og har 3 foderstationer. 2 slowfeedere med wrap og en med vårbyghalm. Senest har vi fået udgravet en sø som hestene kan drikke og bade i (ikke taget i brug endne) jeg er super glad for min pp og mine heste trives:-)

    synes du skal gå ind på fb og ansøge om medlemsskab i gruppen paddock paradise, her uddeler vi massere af erfaringer og ideer:-)


  •   15. apr 2012 Hej
    Vi er selv igang med at anlægge PP til vores heste, og faldt over dit album på Google. Jeg kan se at det er et stykke tid siden du oprettede det, så måske det allerede er i brug? Hvordan fungere din fold i praksis?

    Lever det op til forventningerne? Og hvor mange heste har du gående på folden?

    Håber du vil dele ud af dine erfaringer, vi ønsker jo alle det bedste for vores heste smiley

    Mvh Tanja


  •   5. jul 2011 Voser grundvand står så højt at der altid vil komme frisk vand op---I kanten af søen laves der et overløb som leder det øverste vand væk:-)

  •   24. jun 2011 *snige liste musestille* mon nogen opdager jeg stjæler den ide?? nej slet ikke smiley * liste snige ud*

    fed ting smiley .. den har jeg hermed tyvstjålet.. dog skal vi nok lave lidt andet, da vi har meget kuperet terræn her ude.. men super fed plan smiley


  •   19. maj 2011 Tusind tak--- Jeg ønsker mig også en opstalder, som jeg kan ride og hygge sammen med:-) evt tage sammen på nogle kurser spændende undervisning osv---kunne være så dejligt:-) Så ærgeligt..

  •   18. maj 2011 Hvor ser det bare MEGA fedt ud ! Ærgerligt du ikke bor i nærheden af Roskilde (hvor jeg skal flytte min hest til efter sommerferien), for så ville jeg prøve at overbevise dig om at min hest ville passe perfekt ind i din flok smiley

    Håber der er andre foldejere, der vil tage det op (host host host host i nærheden af Roskilde gerne smiley ) - det kunne være SÅ FEDT ! For jeg tror virkelig hestene har godt af at blive aktiveret sådan. Er sikker på det bliver lettere at holde den korrekte huld + en generel bedre grundform af hestene smiley


  •   17. maj 2011 Super fedt med så mange tanker og spørgsmål---
    Stierne er brede og der står trær og buske således hestene kan komme væk, hvis det er. Nu er vores 2 heste og 3 ponyer jo vant til at gå i løsdrift sammen så de har et hiraki og har ikke brug for voldsomme udbrud-- Hvis jeg skulle lukke en ny hest ind ville jeg åbne for et større areal:-)

    Mth areal, så får vores heste ikke mindre areal at gå på end de gør nu-tværtimod. Der der jo er mulighed for at åbne ind til de større stykker mark(sorte streger)--Via passagerne bliver de bare tvunget til at gå noget mere, fordi de ikke længere står på en firkantet mark, hvor de bliver lukket på græs 3x2 timer dagligt.. Så det er jeg ikke bekymret for...

    Jo der hvor der er skraveret og står græsslet er en stor mark som bruges til hø og som vi åbner op for hestene om vinteren.

    En slow fedder er en beholder med hø hvor der er net eller tråd som gør at hestene ikke spiser så hurtigt--prøv evt at google det.


  •   17. maj 2011 Loven er et minimum som skal sikre sig gode levevilkår til dyrene, ikke for at forhindre folk i at ville gøre det endnu bedre, så jeg tror den holder, uanset om du så laver dette arrangement på 800 kvm, men det er en gisning.

    Vi ringede på et tidspunkt til fødevaredtyrelsen som fik en dyrlæge til at ringe os op, så vi kunne stille div. spørgsmål til loven, hvor vi var i tvivl. Han sagde nærmest "what ever" loven er lavet for at dyrene skal have det godt og det er dét vi bedømmer jer på, hvis folden fx er større, men huset lidt småt, men så med træer til læ og velstimulerede dyr med en god fylde af vægt og muskler, eller virsa versa så blander vi os ikke. meeen er dyrene ikke i trivsel så slår vi ned på den mindste ting og derfor skal loven være så at vi kan agere og ikke skal se til når dyr mistrives.

    :))


  •   17. maj 2011 ja lyder mega spændene. Glæder mig til at høre hundæn det hele forløber sig, og fungere i praksis

  •   16. maj 2011 ikke for at være den der er negativ... for det er jeg ikke... den ser super fed ud din tegning...

    men hvordan bliver reglen om et bestemt areal til hesten overholdt...?

    der hvor folden skal være mindst 20 meter bred på den korteste led og så mindst 800 kvm til max 3 heste.

    eller er det , det den store græs fold skal bruges til...?

    for ved ikke lige hvordan reglerne er for sådan noget som du vil lave... (igen ser fedt ud)...


    skal de gå på det hele tiden.... døgnfold... for så giver det jo reelt problemer iforhold til loven.

    men hvis det kun er en fold de skal gå på i kortere tid er der vel ingen der kan sige noget.

    men kom med dine tanker omkring det. smiley



  •   16. maj 2011 jeg læser den sådan et græssletten er en åben mark? De bliver tvunget ud af pga vand mm

    De små sorte streger, som ved slowfeeder, er åbninger?

    Hvad er slowfeeder??


  •   16. maj 2011 ej hvor fedt. Jeg har hørt rigtig meget om et sånt anlæg men har aldrig set et i virkeligheden. Jeg går og tænker på de stier som skal laves.. Er i ikke bange for at nogen af hestene kan komme i klæmme hvis nu der kommer til at stå 3 heste i samme sti og hvad nu hvis de slogs eller noget??

    Jeg syns det lyder lidt for spænende for mit vedkommende. Jeg kan santens lave det sådan til mine 2 heste men hvad nu hvis der stod 10 heste i samme anlæg. Så kan det jo hurtig blive trangt på pladsen i en sådan sti...

    De røde og grønne streger du har tegnet skråt over tegningen der det står græs slet. Er det stierne?


  •   16. maj 2011 Ja jeg skal nok lægge billeder og mere tekst ind smiley Passagerne er mellem 3,5-7meter brede og så er der jo små opholdsrum som er større og som jeg kan lukke af ved behov..
    Jeg starter med at lave det indvendige hegn med flytbare stolper, så jeg kan se, hvordan passagerne mm fungere i praksis inden jeg laver hegnet stationært.
    Uden om det hele, er der et hvidt hestehegn med 3 snore.
    Ja det er meget spændende og glæder mig vildt til at komme igang:-)


  •   16. maj 2011 det bliver helt sikkert fedt smiley


  •   15. maj 2011 NICE smiley

  •   15. maj 2011 Hold da op det ser spændende ud. Ligger du billeder ind og fortæller hvad hestene siger til det når du er færdig?

  •   15. maj 2011 lyder super spændene. Hvor mange skal bo der? Og hvor bred forventer du gang stierne er? Og hvad bruges du til at afskærme med der inde? Alm hegn? Virkelig et spændene tiltag.

  •   15. maj 2011 Hvor fedt! smiley

  •   15. maj 2011 Spændende !

  •   15. maj 2011 nice=)

Annonce