{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race | Kirstinelunds Charmeur 1997

2.742 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Talle ;-)
Kvinde | 30 år | Oprettet: 11. mar 2007


Anden særlig race | Kirstinelunds Charmeur

Fødselsår:
1997
Højde:
Han er ca 137 cm - svarende til en toer pony.
Temperament
Helt stille og rolig, men kan nemt hidses op.
Gangarter
Han har en rigtig lækker gang.
Skridt - middel.
Trav - over middel.
Galop - over middel.
Stævner
Alle stævner er på MJR.

21 marts 2009
LD1 dressur:
66 % - tredje plads.

?
LE B0: fejlfri - roset.

4 oktober 2009
LD B3: rytter opgav klassen.
LC B3: 4 fejl (1stop)

19. juni 2010
LD1 dressur: rytter opgav klassen.

18. september 2010
LD B3: 4 fejl i omspringning - 2. plads
Stamtavle
M: Musse
MM: Bessie

F: Sir Arthur

- der er papir på farens side.
Køn
En rigtig lækker vallak.
Bemærkninger
Charmeur er en rigtig charmetrold. Han er en brun vallak med sort man og hale, med en hvid sok (venstre bagben) og ellers ingen aftegn.

Jeg red ham første gang, da han stod ved tidligere ejer (Erik Hviid, min ridelære) og der kunne jeg godt mærke det skulle være os to! I starten var han hidsig og slet ikke til og styre, men efter et stykke tid gik han som en drøm.

Dressur - han er begyndt at gå meget bedre. Efter han er blevet rideskolehest er han desværre blevet lidt stiv i nakken, men vi arbejder på det. Han går rigtig godt ind under sig selv.

Spring - dette er herrens hjem, han elsker og springe! Han er vildt hidsig men styrbar - dog ikke nem og stoppe, men det arbejder vi på. Når han ikke kommer over en gang tror han at han kan slippe hver gang. Han kigger ikke på fyld og er ligeglad med vand.

Skoven - i terrænet springer han alt og kigger slet ikke på det, men man skal dog være fast besluttet på og ville springe. Han er en drøm i terrænet, men dog stadig ikke rigtig til og stoppe. På skovtur derimod kaster han med hovedet og galopere på stedet - men har fundet ud han bare skal være forrest, så går han som en drøm.


Beskrivelse af Charmeur fra avleren:
Charmeurs mor hedder Musse, hun er født den 13. juni 1992 kl. 05.00. Vi købte hende i 1993. Vi solgte hende til et fritidshjem, da charmeur var gammel nok til at komme væk fra hende. Her var hun i kort tid, hvorefter hun desværre blev halt, som ikke kunne "kureres", og hun blev derfor aflivet. Jeg kan ikke huske det præcise årstal for hvornår vi solgte hende og hvornår hun blev aflivet. Vi tror måske hun blev solgt 1999 og aflivet et års tid efter.
Musse's mor hedder Bessie, hun er en Wales Mountain på 121 cm. Hendes far ved jeg ikke hvad hedder, men han er rød-hvid broget og også 121 cm høj.
Musse har ikke papir.

Charmeurs far hedder Sir Arthur og er en sort wales hest. Han har lang man, og ligner sådan en rigtig hingst som man ser i film!
Hans ejer hedder Vicky, hun er pædagog og avler i sin fritid. Hun er fra Havrum.
Sir Arthur har papir, så det vil sige at Charmeur også har papir på hans fars side.
Musse var ude hos Arthur 2 gange i 4-5 dage pr gange, og var derefter med føl. Så det gik rigtig nemt, heldigvis!

Charmeur blev født 15. juni 1997 lige omkring midnat.
Lige fra starten af var han et dejlig frækt føl med meget energi og altid godt humør.
Han var nem at ride til og første gang han bar ryttere, gjorde han det uden at blinke. Det viser tydeligt hvor rolig han er/var og det var altid en fornøjelse at arbejde med ham.

Som føl havde han en vane med altid at bide og rykke i min fars skjorter og bukser, når min far kom på marken. Aldrig bed han for at være ond, men simpelthen af nysgerrighed og fordi det var sjovt.

Charmeurs mor løftede sit ben når hun spiste og det begyndte Charmeur også på i en tidlig alder og fortsatte med det efter musse var blevet solgt. Jeg ved ikke om han stadig gør det, men hvis, så ved du nu hvorfor.

Som føl gik han frit rundt i vores gårdplads som en hund. Når vi så kom hjem løb Charmeur og vores hund om kap hen til os, for at få det første klap. Det var simpelthen så sjovt! men det gik jo kun så længe han endnu var føl ;)

Jeg solgte ham i 2003 (tror jeg...) da jeg var blevet alt for stor til ham. det var jeg egentlig længe før, men jeg kunne ikke bare ikke sælge ham! Til sidst blev jeg dog overbevist om, at mine lange ben ikke vil blive kortere, så det var nok bedst at få solgt ham. Jeg solgte ham til en pige, som jeg kendte lidt i forvejen.

Udover spring og dressur brugte jeg ham også til skovtur, strandture og ring ridning. Vi bor tæt på en skov, så vi har rigtig god mulighed for at tage i skoven. Det er også i denne skov, hvor der afholdes ringridning.
Ringridning er en fast tradition hver sommer i vores by. Charmeur var nem at have med fra første gang, igen viste han hvor nem og rolig en pony han var. Selv med al den udklædning og tingel tangel som hang rundt om ham, så var han ligeglad. Han var/er en utrolig pony!

Charmeur havde rigtig slem sommer eksem da vi havde ham. Dvs. han kradsede alt sin man og hale af, fordi der er nogle fluer som irriterede ham. Andre heste bliver ikke genert af disse fluer, men heste med sommer eksem bliver, desværre! sommereksem er medfødt og kan være svært at behandle. Vi prøvede med rigtig mange forskellige kure og dækkener. Det hjalp, men nogle gange kradsede han så meget at han kradsede hul i det special dækken, som han havde. Men heldigvis kunne alle vores kure og midler hjælpe ham af med det meste af irritaionen.
Det bedste middel mod hans sommereksem ville være at få ham over vestpå, da fluerne ikke findes derover. Jeg ved ikke om i bor vestpå eller om i har problemer med sommer eksem?
jeg kan nemlig se på billederne at han har sin flotte lange man, den kradsede han jo desværre af da vi havde ham! ...

JEG ELSKER DIG CHARMUER! :-*
Kommentér på:
Anden særlig race | Kirstinelunds Charmeur
Annonce