{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Karco lyø R.I.P *1989-2007* [Himmelhest]

5.164 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Nadia
Kvinde | 39 år | Oprettet: 27. feb 2005


Anden særlig race Karco lyø R.I.P *1989-2007*

Fødselsår:
Højde:
Han er 156 cm
Temperament
Meget rolig hest, med stor tålmodighed, er også utrolig kærlig. Så kort sagt er hans temperament super.
Gangarter
Skridt: dejlig rolig skridt..
Trav: Strækker helt ud, har en super arbejdstrav.
Gallop: Lækker gallop, godt afskub, og får sine ben godt ind under sig.
Øgning: Super, super super! Hans forben står næsten vandret i luften... dejligt..
Stævner
Dressur: LA har været oppe at gå middelsvær.
Spring: LC
Er to gange tidligere klubmester, og har vundet et hav af de røde rosetter med tidligere ejer.

Stævne:

HMR Klubstævne 12-10-07 kl. LB1: 55% LA2:
Stamtavle
Far:Marco Lyø FRH 717
FF:Zarif Langløkkegård FRH 696
FFF: Zarif Klintgård FRH 671
FFM: Flicka Skivholme FR 7271

FM: Pollyanna Tornehøj FR 7482
FMF:Magyar FRH 639
FMM:Poella FR 6928

Mor: Katja 100 % trakhener.
Køn
Køn det er han! :0) Han er vallak.
Bemærkninger
Tid til lidt seriøs opdatering!

Karco er nu 18 gammel, og der er sket en hel del det sidste lange stykke tid. Karco gik desværre hen og blev halt på sit ene forben, og inden jeg så mig om var der gået 6 mdr. Jeg talte med dyrelæger osv osv, de sagde stadig boks ro ingen ridning. Så en dag besluttede jeg mig for at sende ham på ophold hos min veninde på ubestemt tid, for dette ben blev vist aldrig bedre, og Karco er jo ikke ny mere... Jeg kørte ham ud til min veninde hvor han kunne gå og hygge sig, og så måtte tiden vise om han blev rask. Inderst inde havde jeg bare den tanke at det ikke kunne passe, han var jo en fighter! En hest der aldrig havde været syg eller noget. Da vi kom ud til min veninde mette, lukkede vi ham ud på folden til hendes heste, og der spurtede han ned og markerne mærkelig nok halt fri! Forstod intet af det for hjemme fra stalden var han jo halt.Ha løb rundt og førte sig frem og lignede en hest der var top tunet. Vi kørte derfra og sagde til mette hun skulle holde øje med ham, for det virkede da meget mærkelig at han pludselig kunne det hele. Tiden gik.. og karco havde stået der nogle mdr. Halt fri det var han. Jeg belsuttede mig for at tage ham hjem på gården igen var han tidligere var opstaldet. For var han halt fri så sku den gamle da igang igen.

Jeg påbegyndte genoptræning og det hele gik fint, men i mellemtiden Karco havde været halt var jeg påbegyndt seriøs træning med min mors hest da hun desværre gik hen og fik en diskuspolops i sin ryg. Jeg måtte ride Umo( som også er inde på hestegalleri) for hende og gjorde jo ikke mig noget da jeg jo ikke selv havde noget at ride på. Dagene gik, mdr gik og kunne mærke på mig selv jeg var hårdt presset, havde jo også lige pludselig fået mig en frieser selv som skulle rides nemlig Pier. Jeg havde ingen overskud red 3 heste, og alt blev bare for meget for mig. Jeg besluttede at aflevere Pier tilbage da han krævede en for stor mundfuld, Karco var der jo først og han kommer aldrig videre, han har sit liv hos mig, og Umo... ja det var jo min mors hest, og ham er vi jo også glade for og min mor havde jo brug for min hjælp. Så en dag tænkte jeg HOV! Karcos tidligere ejer som har haft ham helt fra plag og kendt ham helt fra føl, hun kunne måske hjælpe mig ved at ta ham i genoptrænung for mig. Lotte er super sød og kender jo Karco som var han hendes egen bukselomme. Ringede til hende og nåede ikke at sige andet end kunne du tænke dig at hjælpe.... JA sagde hun.. hun havde jo fuldt lige med i hvad der foregik igennem tiden med Karco og hans ben.

D. 1April blir Karco hentet af Lotte som nu skal igang med genoptræningen, vi har aftalt han skal være hos hende i 3 mdr. Håber ikke hans halthed vender tilbage nu han kommer i seriøs ridning igen efter så mange mdr´s halthed.

Jeg har nu besøgt den gamle op til flere gange, alt er i den skønneste orden og han er bare godt på vej. Det er super dejligt. Jeg har redet ham flere gange hvor jeg kan mærke han bare tager imod. Lotte er mig en stor hjælp.

Karco er nu på sit højeste plan, og Lotte har spurgt om hun må starte stævne på ham i Nørre Aaby rideklub hvor han pt er opstaldet. Hun vil starte LA1-3-4 på ham, og selvfølgelig hun har jo startet så mange stævner på ham da hun ejede ham så hvofor ikke! Glæder mig til at se det!

Lotte melder fra stævnet da Karco idag har fået tæsk på folden, han er halt på sit bagben og stævnet er om 2 dage :o( Nej hvor er jeg gal, Lotte er ked, det er brand ærgeligt. Jeg tager dog over til ham og ser de endre ryttere alligevel. Karco må jo komme sig stille og roligt igen.

Der er nu gået små 10 dage og han er ved at være ovenpå igen, dyrelægen har checket ham og han må leve med et lille overben som ikke er af betydning, det er fra slaget. ØV! Virkelig surt alligevel. Han er dog igang igen og tiden nærmer sig han skal hjem til mig igen.

D. 29-7-07. Så er det dagen derpå hvor ham den gamle kommer hjem, Lotte kommer med ham kl 12:00. Blir super at få ham hjem igen, glæder mig rigtig meget. Han er i topform igen og håber på han fortsætter uden flere halheder i fremtiden. Min mor er kommet godt med så hun selv kan ride Umo igen så nu er det 100 % Karco det drejer sig om!! Jeg skriver igen når Karco har været hjemme et stykke tid og om hvordan det hele går. Tak for din tid nu har du et større indblik i hvordan det har gået min lille hest.

D. 16-11-07 Har valgt at sætte mig ned og skrive et stykke om Karco, det gik desværre den helt forkerte vej. Karco blev meget syg og er deværre ikke i blandt os mere. Jeg prøvede at rede ham men jeg kunne ikke, gjorde alt i min fulde magt til at han sku blive rask.. men intet hjalp, jeg har meget svær ved at sidde her kun 2 dage efter hans afliving og skrive om det så jeg vil sætte mig ned en anden dag hvor jeg er mere ovenpå og fortælle lidt mere om det. Han blev desværre et offer for kræft i følge dyrelægerne, og han kæmpede og kæmpede men var i så store smerter, og var så svag at han til sidst næsten ikke kunne stå oprejst i sin boks. Jeg måtte give ham fred og han blev aflivede d. 14-11-07. Jeg er i dyb sorg og dagene er lange for mig. Jeg vender tilbage og skriver lidt mere når jeg føler jeg er klar.

Farvel Karco, tak for alle de gode minder, turene ved stranden, timerne i stalden, ja... tak for alt du elsket og savnet bassemand. Du er i mit hjerte...

Har lavet en lille film til ære for Karco. Se den under mine videoklip.
Kommentér på:
Anden særlig race Karco lyø R.I.P *1989-2007*
Annonce