{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Jyde Bellami [Tidl. hest] 2004

5.159 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

*La Dolce Vita*
Kvinde | 36 år | Oprettet: 29. mar 2006


Jyde Bellami

Fødselsår:
2004
Højde:

målt til kåring 157cm
Temperament
koldt som blodet...

hun er dog blevet midrøgtet tidligere så hun har været meget håndsky i starten, men hun er ved at have tillid til os. men det er jo noget der skal bygges op stille og roligt
Gangarter
hendes skridt er vel egentlig okay, medium

traven, er helt vild..!!! hun har virkelig afskub, bæring og balance, hendes ben er virkelig bygget til trav, og det er helt fantastisk at kigge på når hun endelig kommer igang...

galop, da hun har været misrøgtet tidligere, og formentlig ikke har fået tæerne ordnet heller, galopperer hun ikke så meget, men det hun har vist os, er en okay galop, men ikke helt med den balance der er alderstilsvarende.
Stævner
Varde dyrskue 2010 - 22maj. 23 P + ærespræmie. fløj i holdet med følhopper, 2. plads i konkurrencen som skuets bedste følhoppe på tværs af racer.

Kåring d. 19-9-09 kåret med 8 i helhed

hun var til kåring som 3 års. men da manden der havde hende ikke havde forstand på noget som helst med pasning og pleje, og håndtering af sådan en hest var hun ikke fodret op til det, og han kunne næsten ikke trække med hende, og slet ikke vise hendes trav frem...
Stamtavle
hun er selv kåret med 8 i helhed

F: Bredekærgårds Tarzen 7p.
FF: Holmgårds Lasse 9p.
FM: Trine 8p.
FFF: Vestjyden
FFM: Jenten 10p.
FMF: Vind
FMM: Anette 8p.
FFFF: Sejr
FFFM: Bitten
FFMF: Syd
FFMM: Tina
FMFF: Hellas
FMFM: Bella
FMMF: Munkedal
FMMM: Åse

M: Bella 8p.
MF: Lambert: 10p.
MM: Andrea 8p.
MFF: Aulum Høvding
MFM: Lajka 10p.
MMF: Vestjyllands Dux 10p.
MMM: Sussi 8p.
MFFF: Meteor
MFFM: Movistar
MFMF: Sleipner
MFMM: Louise
MMFF: Aulum dux
MMFM: Rya
MMMF: Himmerlands EG II
MMMM: Samba
Køn
hoppe.

karektererne som 5-års 2009 :
Størrelse: 10
Type: 8
Hoved og hals: 9
Dybde og bredde: 10
Overlinie og bagpart: 8
Forlemmer: 8
Baglemmer:6
Skridt: 8
Trav: 7
Helhed:8b


karektererne som 3-års 2007:
Størrelse: 8
Type: 7
Hoved og hals: 8
Dybde og bredde: 8
Overlinie og bagpart: 8
Forlemmer: 6
Baglemmer:6
Skridt: 6
Trav: 6
Helhed:7

som man kan se på resultaterne har hun i sandhed udviklet sig fra 3års til 5 års.
Bemærkninger
kåret som 3 års med 7 i helhed, som 5 års fik hun 8 i helhed, enkeltstående karekterer som kåringen gik i 2009 kan ses under "køn"


Vi fik i foråret (maj) Bellami ind til bedækning, men da ejeren ikke kunne betale en dyrlægeregning overtog vi hesten. Hun var uren og skulle skylles, inden vi ville lade hende bedække, samt det gav os mulighed for at fylde lidt mere kød på hende, inden, hun vejede nok 200 kilo for lidt da hun kom ind.

hun er fuldstændig rå. bare det at trække med hende er en udfordring, hun vil helst gå lige bag én, og lige så langsomt. ikke fordi hun er doven, men fordi hun ikke er blevet arbejdet med, før vi fik hende i hænder hos os.
de første mange måneder hos os, var hun ikke ude én eneste gang, fordi ejer sagde hun ikke kunne lide køer, han mente hun jagtede dem til enten de, eller hun var ude af folden, og vi havde ikke mulighed for ikke at lukke hende ud på en fold uden køer... men efter juni havde vi en lille følfold hvor vi ligeså forsigtigt lukkede hende ud. og hun var meget glad for at komme ud, hendes tæer var lange, så det var besværligt for hende at gå, men vi ville ikke risikere selv at beskære dem, for hun var endnu ikke vores på det tidspunkt. men efter at have løbet rundt på den lille fold, brækkede spidserne selv af, og efter det var ubesværet at gå mere, fremviste hun en allerhelvedes (undskyld mit sprog) smuk og fremadgribende trav... wauw...

efter vi overtog hende fik vi spidserne på tæerne ordnet, så hun fik også sunde hove...

nu går hun på fold med alle de andre hopper, og hun nyder det, når der i ny og næ kommer kvier ind på deres fold, har hun ikke behov for at jagte dem ud, for alt hvad hun havde behøvet hos tidligere ejer, var græs nok til hende selv, og en foldkammerat. nu har hun rigelig af kammerater og de går på en 6 hektarer fold, så græs og plads er heller ikke en mangelvare...

hun er lys rød, lidt "blommet" i pelsen, med lyse ben, smt lys man og hale. hun blev til kåring som 3-års målt til 152cm. hun er nu 5 år. og er i januar 2009 målt til 155cm.

Bellami vandt som føl præmien som årets føl, hvorefter hun blev solgt til tidligere ejer, som desværre ikke vidste hvordan en hest skal fodres for at vokse bedst muligt, derfor har hun været en smule u-udviklet, men efter hun får det korrekte foder, udvikler hun sig nu. Hun har udviklet sig fra noget der var løgn, til en helt pæn hest... vi har klippet manen helt ned, fordi det var så langt og filtret at det ikke kunne redes ud... men når den kommer igen bliver hun virkelig en fryd for øjet at se på.

Hun er ifolet med vores Hingst Bjørn af Aggersgård, som er kåret med 8 i helhed (han gik som nr. 5 af 17 hingste der blev godkendt til kåringen 2008) hingsten kan også ses på min profil.
Bellami har desuden samme farve som vores anden hoppe Ulla, lidt lysere end hingsten Bjørn. så hun ville kunne makkere rigtig godt sammen med Ulla, eller Ulla's Datter Sofie, der også har denne farve.

folingen forventet sidst i Maj. og vi er spændte på at se hvilket lille vidunder der kommer ud af blandingen af Bellami og Bjørn.

27-1-2009:
Mor og mig har i dag haft hende inde for at begynde den mest grundlæggende træning, og hun blev striglet og redt igennem, hvilket hun nød, men ikke nok med det, fik hun renset hove.!! Jeg var forundret over at jeg uden besvær kunne løfte både forben og bagben på hende, og rense dem, det har hun tilsyneladende lært som føl, og aldrig glemt.

vi havde også Ridegjord, på hende, samt hun havde trense på for første gang. bidet vænnede hun sig hurtigt til, og så lagde vi hingstekæde på, og gik en lille tur udenfor, hvor vi påbegyndte træningen i at gå ved min side, og ikke bag mig, dét forstod hun hurtigt, og også trav for hånd kunne hun efter lidt opmuntring. efter det trak vi hende ind, for vi vil ikke lave for meget med hende på én dag, men inden hun blev lukket ud igen, skulle vi lige tillidstræne lidt, jeg stillede mig på en kasse, og "kravlede" halvejs på hende. men uden at ligge hele min vægt på hende. men hun accepterede det, og forstod at jeg intet ondt ville hende, så første dags træning har været succesfuld.

hun fødte d. 17 maj, et smukt hingsteføl... men verden ville det ikke at han skulle blive, dagen efter var han væk igen )-:

d. 4 August var jeg på hende for første gang, Ditte havde været oppe en enkelt gang i juli, så da vi manglede en hest til kvadrilie tog jeg Bella med. jeg satte mig op, og så red jeg... hun skulle drives meget og volterne var ikke runde, og de foregik ikke i trav alle sammen, men hun var med, og hun gjorde det godt af en hest der ikke var tilredet...
d. 5 august skulle vi til stranden, Bella kom med, hun var jo ligeså uren som de andre jyder... 3 gang med rytter og så rider vi ved stranden, dét kan man kalde et godt sind... hun gik liige i vandet, uden nervøse pust, trækninger eller spændte muskler... en fantastisk hest (-:

d. 18 august 09, var den dag Lile Bella fik bukket mig af, der kommer jo altid et par hop under tilridning. men det var min egen fejl, prikkede rigelig til hende, så hun bukkede, en rigtig rodeotur, de andre ryttere var imponerede over at jeg blev siddende så længe som jeg gjorde, men jeg indså at jeg hellere måtte springe af inden hun fik kylet mig af, desværre kom hendes bagben op, da mine ben var på¨vej over hende i forsøget på at hoppe ned, så hun fik mig til at lande på knæene, men det var op igen sætte hende på plads, og ride videre... (-:

Hun er håndprøvet i oktober og fundet DRÆGTIG med Bjørn. Foling forventes i juli 2010.

d. 31-1-2010, kan nu kalde hende MIN.

d. 18 april 2010 kom dagen, hvor hun igen skulle bukke mig af, denne gang mens flere kiggede min stolthed led et knæk, og det samme gjorde min hofte, har fået et slag jeg stadig døjer med året efter. men lægerne vil ikke gøre noget.
elsker min lille hest endnu mere nu, der er samarbejde der skal arbejdes med, og hun er den eneste der nogensinde har smidt mig af på den måde... men hun fik lov til at gå ordenlig efter afsidningen, der er på igen, og så vidste hun hun skulle spadsere ordenligt.

d. 18 juni folede hun det kønneste og feminine føl Isabella af Lavrens. en lille prinsesse.

i 2011 bliver hun igen sat i fol med Bjørn af Aggersgård.
Kommentér på:
Jyde Bellami
Annonce