{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Brune R.I.P. 08-10-12 [Himmelhest] 1986

2.150 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anden særlig race Brune R.I.P. 08-10-12

Fødselsår:
1986
Højde:
Omkring 130 cm.
Stor 3'er. En sød lille en.
Temperament
Brune har det dejligste temperament, og kan ikke finde på at gøre en flue fortræd. Måske en hestebremse..
Hun er en rigtig dejlig og meget kærlig pony. Hun knytter sig meget og hurtigt til dem omkring hende. Meget madglad men i fin form.
Gangarter
Fine nok. Ikke de allerbedste men heller ikke de værste. Under middel.
Skridt - Ok men kort.
Trav - Fin og dejlig nem at sidde i. Ikke speciel.
Galop - Ok men ude af ba


lance. Uden tvivl ikke dressur gangarter.
Inden jeg begyndte at ride hende, havde hun stået stille i en del tid, og skulle lige vænnes til biddet og at have rytter på ryggen igen. Hun har klaret genoptræningen rigtig flot og hurtigt, men hendes balance er slet ikke god.
Stævner
Vi kommer nok ikke til at starte nogen, da hun jo er gammel og intet kan i dressur, og vi springer ikke baner grundet hendes alder. På et tidspunkt havde vi mulighed for at starte meget små stævner, men det gjorde vi ikke. Hun skal bare holde længst muligt.
Stamtavle
Ingen så vidt jeg ved.
Køn
Hoppe.
Bemærkninger
Brune er en pony som jeg har helpart på - Rider og passer. (Som den eneste) Hun er jo lidt gammel (23), men frisk som en der er en pæn del yngre. Jeg red hende for første gang D. 31.01.2009.

Brune er en super dejlig pony, både i stalden, under ridningen, osv. Hun står på planteskolen i lynge, hvor der også står en anden lille pony, ved navn Sheik, som min veninde Mathilde har part på. Brune & Sheik er ret gamle. Sheik er 20 og Brune er 23. Men de er rigtig friske begge to. Endda mest Brune..

Nå, så til beskrivelsen af Brune;

Ridningen - Brune er 100% springpony. Eller.. Hun er i hvert fald ikke dressurpony, for hun har aldrig lært noget dressur overhovedet, og kan ikke noget. Hun er rigtig dygtig til at springe, og har sprunget omkring de 110 cm med rytter, da hun var yngre altså, men hun er stadig god og dejlig at springe på. Hun elsker at arbejde og lave noget, helst med gang i den, og er meget samarbejdsvillig.
Hun har sådan fine nok gangarter, men har dog ikke så meget balance, især ikke i sin galop, men det kan være at det har noget at gøre med at hun på et tidspunkt stod stille i ret lang tid uden at blive redet. Det er dog mest når hun skal dreje, eller når det går nedad, for på et lige stykke, kan det bare ikke gå for stærkt, mener hun. Dog bliver hun ikke redet vildt hårdt, da hun jo er gammel, og man skal passe på hendes ben. Vi rider tit uden sadel og tit i grime og træktorv, men nogle gange skal hun også have lov til at lave noget og få brugt al sin energi - som hun i øvrigt har rigtig meget af. Et lille spring en gang imellem, eller en lidt frisk galop, det har hun aldrig taget skade af, og hun elsker det. (Hun har faktisk aldrig været syg eller halt)

I stalden - Da jeg startede med Brune, var hun ret dårlig til at stå stille, men det er hun blevet super dygtig til, og hun er også blevet en rigtig hyggepony. Nogle gange læner hun bare hovedet på en, eller lægger det på ens skulder, og sådan står hun bare. Hun er så sød..
Hun lærer temmelig hurtigt fra jorden, kan ryste på hovedet og kysse på kommando. Dog fattede hun ikke en brik, da hun skulle lære at flehme. Men vi prøver, og jeg kan da se at hun koncentrerer sig.

Longering - Ja.. Hun vil faktisk ikke rigtig væk fra mig, når vi longerer. Når jeg løber og stopper følger hun efter, når jeg prøver at gå i små cirkler rundt om hende, for at få hende ud, står hun bare og vender rundt på stedet- Haha hun er skør. Dog er det muligt at få hende ud, og så går hun også pænt nok, selvom der kommer et par bukspring når hun skal galopere, og hun vender ind til midten igen, så snart hun får chancen for det, skøre pony.

Holder rigtig meget af hende.

Sommer 2009
Orv! Brune og Sheik er godt nok blevet tykkke, mens vi har været på ridelejr!! Hende og Sheik fik da også lige lov til at indtage deres græsfold, som stort set var væk da vi kom tilbage.. Tykke ponyer.

D. 09.09.2009
Jeg har ikke part på Brune mere, da jeg ikke havde tid nok og det syntes jeg var synd for hende. Jeg vil altid huske dig pony. Og komme og besøge dig.

Tak for de oplevelser du har givet mig Brune. Du er jo en charmetrold, så selvfølgelig holder jeg bare meget af dig<3
Kommentér på:
Anden særlig race Brune R.I.P. 08-10-12
Annonce