{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Konik Polski Arkadia(fået nyt hjem) 1989

6.640 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Tine K
Kvinde | 44 år | Oprettet: 13. nov 2008


Konik Polski Arkadia(fået nyt hjem)

Fødselsår:
1989
Højde:
132cm ca. måske lidt mere
Temperament
Utroelig sød , men også sky
Gangarter
skridt
trav
gallop
Stævner
ingen hun er kun til hygge
Stamtavle
har kun polsk hestepas
men hun er af racen Konik
Køn
hoppe
Bemærkninger
Min lille forsigtige pige, ja hun er lidt ussel, da hun er blind på det ene øje . Samt hun har været meget udsultet , dette kan endnu ses på hende, jeg fik hende i november 2008, men det hjælper på det, hun bliver pænere og pænere. Hende og jeg har lært hinanden at kende nu, og kan mærke hun er blevet tryg ved mig.Hun elsker at blive striglet og snakket med og til, hun skal bare vide hvor man er henne pga. det blinde øje. Hun er sådan en lille en ,der bare rammer en helt inde i hjertet, og som man kun ønsker at gøre det bedste for, det fortjener hun det lille myr. jeg har et særligt blødt hjeret for de dyr, andre ikke vil have og ikke har behandlet godt.Så håber jeg kan gøre det godt for lille Arkadia : )

Lille Arkadia er af racen Konik Polski , der på polsk betydder lille hest. Hun er er mussegrå, og minder lidt om den islandske hest, dog bliver pelsen knap så tyk om vinteren, men tæt på. Konik polski er en forholdsvis sjælden race her i Dk, men det er den race, der går som Vildheste i vildmosen i Jylland. I polen bruges racen tit på rideskoler, da der er samarbejdsvillige og meget udholdene .
Hun måler ca. 132 cm. har fine hove , er god til smed , og går ikke med sko.
Hun kom til Danmark fra polen for ca. et år siden , til en hestehandeler, der ikke behandlede hende godt, derfra blev hun solgt til en dame i varde, der købte hende af medlidenhed, hun fik reddet hende fra at sult ihjel, og nu er hun så her.Man kunne godt mærke på hende at hun har haft et hårdt liv, med alt for mange onde mennesker omkring sig.Men nu elsker hun at blive striglet og snakket med og til, hun skal vide hvor man er henne pga. hun har et blindt øje,dette er ikke noget hun lider under, og hun har stædigvæk øjet, der er bare ligesom en svag grå hinde på . og så har hun underbid det gør dog kun at hun ser mega charmerende ud, og det ser ud som om hun står og griner til en : )
Hun kan rides men hun egner sig ikke til at blive reddet af børn under 13 år ca. da hun er stærk , og frygtsom, og de små ben vil fremad..
Hun egner sig ikke ,til at være alene hjemme , hvis der rides på tur, og hvis boksen er for lav, kravler hun over bogstaveligtalt.
Hun kan gå sammen med alle heste da hun er meget sød ved dem, og nærmest undskylder at hun lever.
Hun er virkelig en dejlig sød pony der bare fortjener et godt og blivende hjem med faste rammer, hun går lige i hjertet på een.

Håber at finde et godt hjem til hende , da pladsen her er trang, ellers må stalden bare bygges om , for hun skal have det godt og skal ikke væk for enhver pris .

Den 6 feb. 2010

Arkadia kom tilbage efter at have været lånt ud, som forudset var især min shire men også min Belgier meget hårde ved hende, de både bed og sparkede efter hende.
så efter 2 uger fandt jeg det perfekte og blivende hjem til hende, ved vores genbo.
Her går hun nu som hygge nusse hest på pension, i den perfekte flok bestående af 2 ismuler og 3 æseler.
For nok første gang i sit liv, er Arkadia nu anden øverst i en flok.
hun stortrives, og går i løsdrift, får masser af kærlighed, og skal ikke bruges.
Hun har været halt igen, heldigvis kun 1 uge, dette viser sig at være en gammel seneskade, og så viser hovene tegn på at hun engang har været forfanget.
Dyrlægen vurderede hende til at være over 20 år, jeg købte hende som værende 16 år i .2008
Men hvad gør det, hun blev købt til selskab, og for at redde hende fra flere hestehandlersklør.
Tør vædde med hun var ment som slagtehest fra polen.
Har det rigtigt godt med at hun nu bor hos vores søde genboer, jeg besøger hende jævnligt, og er stædigvæk med til at tage beslutninger omkring hende, vi er enige om at Arkadia ikke skal flyttes mere, og bare skal gå og hygge lige så længe hun har det godt, og er sund og rask .
Jeg låner folden siden af hvor Arkadia nu bor, er så dejligt at kunne hilse på hende over hegnet : )

En forhåbentelig lykkelig og lang alderdom får hun nu , efter et liv intet dyr fortjener.

15-02-2012 En lille opdatering:
Årh hvor kan jeg se Lille Arkadia nyder livet i den lille flok hos genboen, hun er nu rykket op som den 2 øverste i hirakiet, så det er bare så skønt at se hvordan hun stortrives.
Genboen og jeg er blevet uvenner, rigtigt træls, men heldigvis passer hun Arkadia , og hun har fået lov at beholde hende, for jeg kan ikke tilbyde hende, den samme trygge flok som hun har nu, og hendes ve og vel må komme i første række, hun har jo ikke selv bedt om at være her.
Det varmer mit hjerte at se hvor godt hun har det nu : )

26-01-2013

Ak ja, lykken varede desværre ikke ved for lille Arkadia : (
Naboen der havde fået Arkadia, og som Arkadia trivedes så godt ved, i hendes lille trygge flok, er nu blevet skilt.
Hun fortæller mig så, at hun havde fundet et godt hjem til hele flokken, så Arkadia kunne blive i den flok hvor hun trivedes så godt.
Jeg synes løsningen lød god for lille Arkadia, men ak nu ser jeg så en annonce, hvor hun gives væk IGEN :(
Årh hvor det dog smerter mit hjerte.
Hun er en lille sart sjæl med så mange ar på sjælen, blind på det ene øje, har en gammel skade på det ene ben, og kan ikke være alene tilbage i stalden, hvis alle heste fra flokken ikke er med inde, hun panikker fuldstændig, og kravler over bokslågen, eller løber igennem hegnet.
Årh hvad pokker skal jeg dog gøre?
Hun kan ikke være her, det er prøvet og mine kæmper er alt for hårde ved hende, hvor gør det dog ondt.
Håber af hele mit hjerte at en god sjæl vil give hende fred, og hun ikke skal ind i endnu en ny flok.
I annoncen står der at hun er 18 år, men hun er over 24 år + ? : (
Hvis nogen ved hvor hun ender er I så ikke søde, at lade mig vide om hun har det godt????






Kommentér på:
Konik Polski Arkadia(fået nyt hjem)
Annonce