{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Frami fra Lellinge *Pensionist* [Min part] 2000

8.140 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Hella & Frami
Kvinde | 93 år | Oprettet: 12. sep 2008


Islænder Frami fra Lellinge *Pensionist*

Fødselsår:
2000
Højde:
1.40
Temperament
Håndtering fra jorden: Han er et rigtig nussehoved og en hest som elsker opmærksomhed, han skal helst være i det hele.. Han er nem at håndtere dog er han et madøre så hvis der er meget græs i nærheden er han ikke altid sjov at gå tur med for han har svært ved at acceptere at man ikke skal spise græs når man går tur :) Ellers noget af det skønneste nogensinde :)

Dressur: Rolig, opmærksom, frisk, reagere godt på rytterens signaler :) En islænder alle kan ride, stort set :) Uden at være for kedelig :)
Til tider lidt drillesyg hvis han ikke har været ude at gå et par dage, så kan man mærke på ham at man helst gerne bare skal lade ham galoppere lidt ellers så laver han hele tiden sån nogle små galophop når man traver :)



I naturen er han rigtig skøn.. Han er tit med som støttepædagog når andre ungheste blir usikker på noget "farligt" i naturen.. Men underligt nok er han lidt en kylling når han er alene på tur.. Så er nogle ting lidt farlige.. Men man vinder hurtig tilliden til ham hvis man bare viser ham at der ikke noget at være bange for :)
Han er så sjov at ride galop på fordi han stræker kroppen helt vildt, dvs hoved kommer længere ned mod jorden og det føles nogengange som om han prøver at bukke men det er bare hans måde at få strukket kroppen på hehe :) Men en gang imellem laver han et lille bukspring, men det er bare fordi han blir så glad :)


Spring: Han har svært ved at koncentrere sig om at springe, fordi han er så optaget af alt andet der sker omkring ham :) Men han kan godt springe, han skal bare lige trænes lidt mere i det så er jeg sikker på at han blir bedre med tiden :) Han vidste mig i hvert fald gerne at ville det da jeg sprang på ham sidst :)

Tølt: Da jeg fik part på ham kunne han næsten ikke tølte og jeg havde aldrig redet en islænder før så jeg vidste heller ikke hvordan man gjorde, men efter en masse øvelse og træning er han blevet en fantastisk tølter idag :)


Gangarter
4 lækre gange :)
Skridt - Frisk og fremadgående
Trav - Lækker, frisk og blød trav
Galop - Behagelig galop, selvom du ville have ham til at løbe stærkere er han rigtig god til at holde takten hele tiden. :)
Tølt - Fin, dog skal han lige trænes lidt mere i det :)
Stævner
Ingen
Stamtavle
Far: Neisti fra Kópavogi
Mor: Ries Allur fra Skovbo
Køn
Vallak
Bemærkninger
Alle bedømmelser recepteres men lav eller middel vil jeg gerne have en forklaring på, da jeg er viillig til at gøre ting bedre i min profil :)


Frami er min skønne part... Han er simpelthen noget af det mest roligste og han er en hest man kan få til at gøre hvad som hest med uden at han hopper til side...
Han elsker at få rigtig meget opmærksomhed og er meget nysgerrig, han skal være med i alt hvad der forgår også elsker han at blive nusset når han blir striglet :) Det er bare super skønt :)

Nu har jeg efterhånden redet Frami i et halvt års tid og jeg blir mere og mere glad for ham.. Han er simpelthen jordens skønneste hest med en stor personlighed :) Han synes små tinG er super sjove og det gør ham bare rigtig sjov at ride :) Han har givet mig rigtig meget mod til mange ting som jeg i en periode ikke havde særlig meget lyst til da jeg red en anden hest som gjorde mig nervøs fordi den var vild :)
Han er også begyndt at komme hen ligeså snart han ser mig og ørene er bare helt fremme :) Det er så fantastisk :) Han er sååå dejligt :)



30/8-09
Ejeren til Frami har købt et bidløs hovedtøj og sagde at hvis jeg havde lyst til at prøve at ride bidløst en dag måtte jeg gerne det, så det glæder jeg mig til at prøve, for ejeren sir han er super god til det :)

5/9-09
Bidløs ridning: Så fik jeg prøvet at ride bidløs på Frami og han super god til det.. Lige til at stoppe, reageret på shenkler, sædet og stemme super godt :) Han virker os rigtig meget til at nyde ikke at have bid i munden.. Han var på en eller anden måde en hel anden hest... Til tider når han rider med bid kan han godt finde på at stritte lidt imod med hovedet, så det var helt sikkert mere behageligt for ham at ride uden :) Jeg afprøvet det på banen denne dag men på lørdag tar jeg ud i naturen uden bid :) Det blir spændende :) Jeg glæder mig i hvert fald mega meget :)

Den 28 april
Frami står stadig stille på grund af at han har ondt i lænden, så derfor er der ingen ridebilleder af ham i øjeblikket! Han var til tjek i torsdag hos Rikke som er kiropraktor og de fik han løsnet op over det hele! Det viste sig at det ikke kun er lænden han har ondt men der var også noget oppe i hovedet og benene så han fik også noget akubentur og Rikke sagde at der heldigvis var sket fremskridt med ham men han skulle alligevel stå 3 uger endnu! Håber og ber for at han bliver rask om ikke så længe! Han savner at komme ud og lave noget og jeg savner at sidde på ham! :)

23. maj:
Nu er Frami gået igang med genoptræning.. Var oppe på ham for første gang i dag og ihh hvor han nyder at komme ud og lave noget :) Dog må jeg kun skridte på ham i 20 til 25 min men det gør ikke mig noget :) Jeg tror det bliver super sjovt når han må lidt mere.. Han har så meget energi så bare der er en lille bakke prøver han at sætte i trav :)

23. august 2010
Frami er nu blevet erklæret rask og det er bare super fantastisk.. Man kan bare så meget mærke på ham at han er fuld af glæde og massere af sjov og ballade.. Så det er super herligt :) Så nu skal der trænes dressur og rides skønne lange ture i naturen på ham :)

16. november:
Frami er virkelig blevet den gode gamle Frami efter han er blevet kurreret med lænden og det er virkelig fantastisk at se en hest så trist i en periode blomstre så meget som han gør nu. Han er nærmest en hel anden men stadig den samme så det er super! Han tølter som aldrig før og man kan mærke han bliver helt stolt når han bliver rost for alle de gode ting han gør.
Henover sommeren havde jeg desværre et par enkelte dårlige oplevelser med ham omkring køer, han er ufattelig bange for køer og en dag da jeg red forbi nogle køer med ham som var meget tæt på flippede han fuldstændig ud og stejlede og bukkede og ville bare væk for dette i hans øjne "ubehagelige" sted! Så vi havde nogle perioder hvor jeg valgte lidt at undgå køerne da oplevelsen ikke var så god! Men nu er jeg klædt på til at tage kampen op og træne ham op til at blive sej til at gå forbi køer uden at blive bange og i denne våde og smattet tid er det oplagt at øve det så jeg i gang her i sidste uge og med massere af ros og gå på mod gik han forbi 3 køer uden så meget at løbe, han kiggede men han stolede på at der intet farligt ville ske! Jeg er simpelthen så stolt at den hest! :)

18 september 2011
Synes det var på tide at få skrevet lidt om hvordan det går med Frami. Siden sidst er han gået igennem en kæmpe udvikling. Før han fik det med lænden havde han en lang periode hvor det gik ned af bakke, nok fordi han havde meget ondt, han stoppede på turene, drillede en del og var ret ukoncentreret, så nogengange gad man bare ikke kæmpe med ham. Men da han fik konstateret sin lille læn problem og han var i en genoptræning og færdig med den gik det bare virkelig lige pludselig op for ham selv hvor meget han egentlig kan. Vi har fået en masse undervisning, redet en masse super ture, har fået trænet hans tølt som han næsten ikke kunne før til nu at blive en super tølter, han har fået muskler og er meget afslappet på turene, end imellem også så afslappet når han går forrest, selvfølgelig stadig en del opmærksom når han er alene men 9 ud af 10 gange er turene bare så fantastiske, som om han bare har fundet viljen og styrken i at han godt kan. Vi har begge udviklet utroligt meget og han har lært mig så mange ting i de indtil videre 2 et halvt år jeg har haft part på ham. Dengang jeg startede på ham kom jeg fra at ha reddet en hest der var kuldret og gjorde mig bange for at ride. Og nu har jeg fundet en hest jeg stoler på og som ikke gør mig bange uanset om han hopper til siden, har kastede mig af i fuld galop i dyb sne, stejlede med mig. Fordi jeg tror at vi på en eller anden måde bare stoler på hinanden og har et meget stærkt bånd som ingen kan tage fra mig. Han kan gøre mig glad på selv den dårligste dag. Han er bare mit liv, mit højdepunkt i livet og jeg glæder mig til flere dejlige ture, successer i fremtiden på ham! Han er og bliver min stjerne hest :)

Opdatering
I sommers faldt dommen over Framis fremtid.. Han havde flere gange snublet når man red ham, to gange på en måned fløj jeg af da han snublede over ingenting. Ejeren og jeg var bekymret og han fik taget røngentbillede der viste at han havde en muskel i som gjorde at han havde svært ved at holde balancen. I første omgang skulle han stå stille i en måned og så havde taget nye røgentbilleder for at se om det havde ændret sig men desværre var det ikke tilfældet. Frami blev konstateret uegnet som ridehest :( Det har været nogle super dejlige år jeg har haft sammen med Frami, han har lært mig utrolig meget og vi har haft de mest fantastiske ture. Han kunne gøre mig helt vildt glad når vi sammen red ud på tur, han er og bliver bare den bedste hest i verden.
Jeg er glad for han ikke har ondt hvis han ikke bliver redet og derfor nu er blevet pensionist, hvilket gør at man stadig kan få glæde af dem skønne hest, bare på en anden måde..:)
Kommentér på:
Islænder Frami fra Lellinge *Pensionist*
Annonce