{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

New Forest VESTERGAARDS DOOLEY'S [Tidl. hest] 2004

14.965 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Camilla:** Tyson og Atina***
Kvinde | 26 år | Oprettet: 6. okt 2007


New Forest VESTERGAARDS DOOLEY'S

Fødselsår:
2004
Højde:
146,5 målt i februar 2009

28/2 2012 målt til 149 med sko. Færdigmålt max. kat. 1
Temperament
sød og rolig, men han kan også blive bange for selv de mest mærkelige ting.
Gangarter
3 super fine gangarter.

Skridt: god overtrædning, fik 7 i 4 års dressurchampionat for New Forest.
Trav: dejlig taktfast med fin bæring, fik 7 i 4 års dressurchampionat for New Forest.
Galop: fin og rummelig, fik 7,5 i 4 års dressurchampionat for New Forest.
Stævner
.
Højeste procent i de forskellige klasser til D- stævner:

LD1: 64%
LD2:63,33%
LC1: 69,58%
LC2: 69,55%
LC3: 72,91%
LB1: 67,14%
LB2: 68,46%
LB3: 66,79%
LA1: 64,50%

Højeste procenter til C-stævner:

LB2:63,85%
LA1: 63,79%

Antal rosetter:
1. pladser: 16 stk
2. pladser: 21 stk
3. pladser: 8 stk

Dooleys blev 3. mest vindende New Forest pony til D- stævner i Danmark i 2011.



Stamtavle
Far: Anydale Martien
FF: Ralph
FM: Anydale Marike
FFF:Priory Prickle
FFM:Broomy Perfection
FMF:Mermaids Jeroen
FMM:Wendy

Mor: Stephanie
MF: LL. Møllegårdens Lucky Star
MM: Sussie
MFF:Stafford Hat Band
MFM:Erfa
MMF:Plovvangs Prix
MMM:Belisa

Han har rødt hestepas.
Køn
Vallak.
Bemærkninger
Vestergaards Dooley's er en smuk brun New Forest vallak. Han har et kønt hoved med en stjerneblis.
Han er opdrættet hos Stutteri Vestergaard ved Jette og Ole Vestergaard i Vrå.
Vi købte ham midt i februar 2009 og vi håber, han kan blive en god dressurpony. Han har mange forudsætninger for at blive det.
Dooley's er en dejlig glad dreng, der nysgerrigt undersøger alting. Han er altid på jagt efter godbidder i ens lomme. Han er altid den første, der kommer når han skal ind fra fold og han skal altid hen og snakke med de motionsløbere, der løber forbi hans fold.
Vi har kun haft ham en god uges tid og kender ham derfor ikke så godt endnu. De få gange vi har redet ham er det gået fint, selvom alting stadig er så nyt endnu.
Han er dog ikke helt fortrolig med trailerlæsning. Han er ikke bange for traileren og går gerne op i den, men han er hurtig til at bakke ud igen, inden bommen lukkes bag ham. Vi er dog i gang med at øve det, for vi skal helst til undervisning i HRV og gerne ud til nogle stævner, når vi er blevet gode nok.
Men vi har heldigvis mange forhåbentlig gode ponyår forude.

Opdatering april 2009:
Det går fint med trailertræning og vi kører ca. 2 gange om ugen med ham til ridehallen. Det tager ca. 5 min at læsse ham, så det kan godt betale sig at træne trailerlæsning.

Vi har fået lidt hjælp til ridningen af Marianne. Hun red ham også for den tidligere ejer, så hun kender ham rigtig godt. Vi kan også allerede se store fremskridt, så det er bare fint. Dooley's er nemlig ikke så stabil i galoppen endnu, men det går fremad.

Opdatering maj 2009.
Det går kun fremad med Dooleys. I dag red Camilla for 1. gang hele undervisningstimen ved Charlotte Jacobsen alene. Mor plejer ellers at ride Dooleys de første 20 min, så det værste krudt er redet af ham. Camilla rider også galop og det går rigtig godt, selvom Dooleys nemt kan bukke lidt i anspringet. Schenkelvigning og tilbagetrædning er de også i gang med. Vi må snart få taget nogle nye billeder, så man kan se hvor flot han er blevet nu med sommerpels og flere muskler.
Trailerlæsning går super, selvom vi havde en lille periode igen, hvor han ikke synes han gad gå op i traileren.

Opdatering juni/juli.
Vi har været på mini- ridelejr i HRV.Dooleys var sød og nem at have med. Det var mega varmt, så Dooleys bliver lidt sløv i sommervarmen, men han kan dog stadig finde på at blive bange for selv de mest underlige ting.
Så er jeg faldet af Dooleys for 1. gang. Egentlig 1. gang jeg nogensinde er faldet af. Dooleys lavede et vildt opbremsningsstunt og drejede samtidig hurtigt rundt. Jeg landede næsten på benene, så det var ikke så slemt. Dooleys stoppede og og kiggede underligt på mig, som om han undrede sig over hvordan jeg var endt der.

Så har vi været til vores 1. stævne. Han var rigtig flink at have med. På banen gik det ok, men han skal rides mere frem og bedre på plads fortil. Men lækkert at få 2. og 3. plads.
Han er stadig nem at læsse, selvom der jo er en masse virak på en stævneplads. Så nu har han fortjent at få sit navn på traileren.

Opdatering august /september.
Vi har været til flere stævner og Dooleys har været sød. Til træning er jeg blevet bedre til at ride ham til biddet.
Men så skulle vi til stævne i VesterHassing. Dooleys var lidt vågen på opvarmningsbanen og prøvede at løbe ud af banen flere gange. Det gik helt galt, da vi skulle ride programmet. Han var mega nervøs for alting og sprang rundt inde på banen. Jeg opgav, for var tæt på at falde af. Så troede jeg det ville gå bedre den næste klasse, men det var det samme. Jeg måtte opgive endnu en gang. Dooleys var slet ikke tilpas med at gå på de baner i VesterHassing. Nu må vi se at få trænet seriøst i efterår/vinter, så vi forhåbentlig kan være klar til næste stævnesæson.

Opdatering oktober 2009.
Jeg er blevet bedre til at ride Dooleys til biddet til træning. Vi er også ved at øve galopanspring fra skridt. Har været til stævne i Langholt i silende regnvejr og på mudrede baner men Dooleys var rigtig flink. Skønt med en god oplevelse til stævne igen, efter det gik galt til forrige stævne.
Har startet min første LC1 på Dooleys. Var mega nervøs for hvordan, det ville gå for Dooleys har lige stået stille i 10 dage pga. hoste og blev kun redet dagen inden stævne. Det gik nogenlunde, men fik ikke særlig høj procent. Det er stadig galoppen, der ikke er på plads.

Opdatering november 2009.
Dooleys er nu godt igang igen efter sin hoste, men han kan være noget fræk og vild nogle dage. Tror måske han har vinterkuller.

Opdatering december/januar 2009/2010.
Vi er kommet godt i gang med dressurtræningen igen og nogle dage går han rigtig fint. Desværre kom der så lige en masse sne i vejen, så Dooleys har været sneet inde og det er umuligt at køre med traileren. Derfor holder han vinterferie for tiden. Håber dog snart sneen forsvinder igen, så vi kan komme ud at ride igen.

Opdatering februar 2010:
Dooleys har lige været meget syg. Han har haft 41,5 i feber i 2 dage trods sprøjter med febernedsættende og antibiotika. Desuden fik han forstoppelse samtidig og måtte have olie gennem næsen. Først da han fik 2 forskellige slags antibiotika på en gang begyndte det at gå fremad med ham. Efter 5 dage er Dooleys heldigvis feberfri og frisk igen, men pyha en grim omgang. Dyrlægen indrømmede også bagefter, at det var tæt på at gå galt. Dyrlægen siger, det var en infektion muligvis i luftveje.

Opdatering marts/april 2010.
Så er Dooleys i fuld ridning igen og han er rigtig flink. Han går rimelig pænt, når jeg rider letridning, men da jeg har svært ved at sidde på ham i nedsidning er han ikke helt stabil fortil. Men vi træner og træner og jeg får lidt eneundervisning af beriderelev Sandra. Vi har også fået spejle op i vores rideklub, så nu kan man rigtig se hvordan ponyen går og man selv sidder.
Dooleys har heldigvis heller ikke glemt at gå i trailer i sin lange vinterpause, så det er bare dejligt.
Nu venter vi bare på vores ridebane hjemme skal tørre lidt mere, så vi kan komme igang med udendørsridning.
Vi har nu redet mange gange hjemme på banen. Der er Dooleys mere vågen og jeg er blevet smidt af ham for 2. gang. Han bukkede vildt en dag jeg travede af for lange tøjler.

Opdatering maj 2010.
Så er vi startet på stævnesæsonen i år. Vi startede LC1 i Tylstrup. Dooleys var rigtig sød at have med. Han er nu også ved at være mere stabil fortil selv i nedsidning. Vi fik en 3. plads med hjem og blev 1. uplaceret i den anden klasse.
Vi har været til stævne igen. Det var i DRLR og det gik slet ikke godt. Dooleys var rigtig nervøs også på opvarmningsbanen. Dressurbanen ligger ved siden af en voldgrav og Dooleys var mega bange for at gå på banen, så han hoppede noget rundt. Rigtig øv, nu gik det lige så godt. Vi er nemlig begyndt at ride undervisning ved berider Mads Rom og det går fint. Tror virkelig vi kan lære noget begge to.
Dooleys er også lige blevet vacineret og har fået raspet sine tænder. Han havde nogle grimme tandspidser.

Opdatering juni/juli 2010:
Vi var til stævne i Hals og red LC1 og LC2. Dooleys gik rimelig pænt i LC1 og fik 65,4% og hvis jeg ikke havde rettet et anspring, som var rigtigt først, havde vi vundet. I LC2 var han noget fræk og hidsig, så det gik ikke så godt. Vi har i det hele taget døjet noget med, at Dooleys er noget fræk og vild at ride. Fandt ud af at sadlen ikke lå optimalt og fik den tilpasset af Michael Brodie, så nu skulle det være i orden. Dooleys var dog blevet lidt øm og fik derfor sommerfri 3 uger. Vi er så startet op igen midt juli og det går bedre. Han bliver stadig noget hidsig, men det er ikke så slemt som før. Håber vi er på rette vej igen.

Opdatering oktober 2010.
Det er vist på plads med lidt opdatering siden sidst. Vi har ikke rigtig fået redet denne sommer. Dooleys har været noget mystisk med en smule halthed på bagben. Dyrlægen har ikke kunne finde ud af, hvad der var galt. Hverken blodprøve, bøjeprøve eller røntgen af ben eller ryg kunne give noget svar. Men nu er han i hvert fald rengående og igang endnu engang.
Vi har også været til stævne igen og han var rigtig dejlig og afslappet at have med. Synes selv, han gik rigtig fint, men stadig med noget uro fortil. Derfor har vi valgt, at Dooleys skal i ridning ved Mads Rom fra 1. november, så han kan få sin grundridning helt på plads.

Opdatering november 2010.
Dooleys står nu i HRV og er i ridning ved Mads Rom. Allerede efter Mads har redet ham få gange, kan jeg mærke Dooleys er blevet mere stabil på bid og han skummer godt på biddet. Det gav også resultater til stævne, hvor vi vandt vores 1. røde roset i LC2 og blev nr. 2 i LC1. Om søndagen var der klubmesterskab og vi skulle ride LC2 igen. Dooleys gik endnu bedre end om lørdagen og vi fik 63,64% og blev bedst af dem, der red LC2. Sammenlagt blev vi nr. 4 til klubmesterskab i HRV.

Opdatering december/januar 2010/2011.
Dooleys er stadig i ridning i HRV.Han er nu rigtig fin stabil på bid og er blevet god til schenkelvigning. Vi har været til stævne igen i BRRK og han var sød at have med og kiggede ikke på noget inde på banen. Det gav bla. en 2. pl i LC2 med knap 67%.
Omkring juletid var Dooleys noget nervøs, når jeg red i ridehallen. Specielt når der var mange andre store heste i hallen. Dooleys var vildt bange for nogle heste, så det var ikke så sjovt, hvis man kom til at ride sammen med nogle af dem. Dooleys har også fået forsko på, for det slider godt at stå på rideskole, når man står og skraber efter sit foder, som den sidste i en lang række.


Dooleys er solgt d. 10. januar 2013. Vi fik næsten 4 år sammen og jeg vil altid elske dig. Håber du får det godt ved dine nye ejere og at de passer godt på dig, for du fortjener det bedste.......








Kommentér på:
New Forest VESTERGAARDS DOOLEY'S
Annonce