{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Zürich <3 [Tidl. hest] 1994

17.131 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

© Pixies
Kvinde | 34 år | Oprettet: 13. feb 2004


Anden særlig race Zürich <3

Fødselsår:
1994
Højde:
ca. 160
Temperament
Super godt temperament.. tænder aldig af på nogen måder, men er bestemt heller ikke kedelig. børn kan sagtens omgåes ham uden problemer.
Gangarter
Skidt: Rigtig behagelig, dog nogengange lidt langsom
Trav: Enorm dejlig. Man sidder stortset rimelig stille på ham.
Galop: Lige som at sidde i en Sofa. Rigtig god.
Stævner
Dressur: Har deltaget i en del dressurstævner, hvilket han tager rigtig pænt.

Spring: Vi har startet en Del klubstævner, samt få udenbysstævner som han tager rigtig pænt! Aldrig nogen problemer med at have ham med i byen, hvis bare han lige får lov at kigge lidt. Men derudover har vi en del placeringer i klubstævner fra THRK. Samt vandrepokalvinder 2005.

Af udenbysstævner har vi dog kun været til to, som gik ganske udemærket. Vi skal jo begge lige lære det først hehe.
Stamtavle
- kender jeg desværre ikke. Øv øv, men hvis der er nogle der kender noget, eller bare tror, må i meget gerne skrive..! Ved kun at han er "opkaldt" efter den ejer han blev født ved. Hun hed Zürich til efternavn. Det er hvertfald hva jeg har fået afvide om ham..
Køn
Han er en dejlig Vallak, men Ja. Køn er han skam også :)
Bemærkninger
Zürich, eller såkaldt Zylle . ;) Er en Trakehner-araber,osv. blanding fra 1994. Vi købte ham som 8-årig i august 2002, da han gik som Elevhest på Stübbengården i Hørning. Derefter tog vi han ud af alle hold, så jeg selv kunne ride ham som en almindelig privathest.
Da jeg fik ham, kunne han ikke ret meget, og var i dengrad utilpas, hvis vi skulle lave simple øvelser, som at få ham til biddet. Det tog nogen år før han fik det på plads, og kunne gå stabilt ned. Nu har jeg haft ham i 6½ år, og der er sket store fremskridt.
Han går stabilt i alle gangarter og kan en del øvelser. Han er blevet en helt anden hest og ride på.
Uden sadel passer han også altid på sin rytter. Jeg har meget dårlig balance, så hvis jeg sætter ham i galop og han kan mærke, at jeg er ved at glide af ham, tager han pænt op i trav igen ;)
I springningen er han altid glad. Han elsker og springe, og når vi er til stævne og han høre startklokken ringe, så er han bare den der er klar på banen.
Som ovennævnt har jeg startet springstævner lige siden jeg købte ham.
Dette er desværre blevet en forhindring for mig, da jeg har været ude for et trafikuheld. Har fået slemt piskesmæld i ryggen, samt ødelagt mukelatur da jeg havde gået for længe med det. Så min ryg kan ikke længere klare stød i ryggen, som dog også sker når man rider, men mest i springningen. Dette har dog også begrændset min ridelighed.
Som afveksling for dressuren er vi nu begyndt, at ride lidt "hygge-western", da jeg synes det ville blive kedeligt for fåde ham og Jeg, at skulle ride dressur alle ugensdage. Så jeg invisterede i en dejlig westernsaddel og et supersmart hovedtøj til ham. Han nyder det rigtigt, og er ved at kunne nogen små ting. Dog ikke på konkurrenceplan, da vi bare ridder det for hyggensskyld, som afveksling fra dressuren :)

Han er også trænet i noget Horsemanship, men også bare på hyggeplan og afveksling..

Ellers er han en rigtig dejlig hest, som er let at have med at gøre. Han er sød på folden og går fra problemerne. Selv små børn kan trække ham ind fra fold. Kun i sjeldne tilfælde han kan være hidsig, men det er kun hvis de andre heste tirrer ham, eller begynder at løbe voldsomt.
Ridemæssigt er han dejlig at ride, lytter efter rytteren, og passer meget på rytteren, som sidder oppe på ryggen af ham.
Alt i Alt. En dejlig hest !

- Ja, hvis der er mere du/I vil vide, er du/I velkomne til at skrive.

Opdatering:
30/1-09 Blev Zürich Solgt tilbage til den gange ejer, så han kan nyde sine dage på en god stor fold med andre heste.
Zürich havde over en længere periode været halt on/off indtil vi fandt ud af, at han havde forbenet dragtebrusk som var ved at udvikle sig til ringfod.
Derfor blev vi enige om, at han ikke længere skulle være ridehest, men have lov til at nyde sine sidste dage på en fold uden at blive redet. Det ville være det bedste for ham, indtil han ikke kunne længere eller at ringfoden vil være til gene for ham.
Jeg savner ham UTROLIG meget og tænker på ham hver dag.
Han var mit et og alt, som jeg kunne ALT med. Han var min øjesten og vil altid være det <3

Savner min kære skat ...
I...I came here by day
But I left here in darkness
And found you, found you on the way
Now...it is silver and silent
Oh my beautiful one
I'll beg for forgiveness.
Leave me out with the waste
This is not what I do
It's the wrong kind of place
To be thinking of you
I'd show a smile, but I'm too weak.
I'd share with you, could I only speak,
just how much this hurts me.
Kommentér på:
Anden særlig race Zürich <3
Annonce