{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Haflinger Linette [Himmelhest] 1995

20.806 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Cecilie B. Worup
Kvinde | 26 år | Oprettet: 26. mar 2009


Haflinger Linette

Fødselsår:
1995
Højde:
Hun er 139 u. sko.
Mangler sidste måling (da det er mange år siden hun fik nolge, er hun nu så gamel, at hun kun skal havde en), og håber på at hun holder 2'er mål! :-D
Temperament
I bund og grund er hun jo egentlig en meget sød pony, men hun har sine egne meninger om alt, og der går ''hoppe-blodet'' virkelig op i hende ;-)
På folden kan hun bla. godt blive en lille bestemmer, der vil bestemme over alle de andre heste ;-) men ellers er hun super sød, og rigtig omgængelig.
Gangarter
Hun har nogle rigtig fine gangarter - dog er hun jo ikke hlet ung mere, så hun er ved at blive en lille smule stivbenet og derudover har hun ikke ligesom de hurtigste gange, kunne godt bruge lidt mere fremdift! ;-)

- Skrdt: Stille og roligt, mangler lidt fremdrift.
- Trav: Fint - taktfast og dejlig at sidde i.
- Galop: Den er helt ok! :-)
Stævner
Ja - i hendes yngere dage har hun startet rigtig mange, og der kan nævnes mange fine placeringer i både spring og dressur :-)
Dog startes hun ikke så meget mere, som før i tiden på grund af hendes alder og lidt hårde fortid ;-) dog bliver det da til nogle små stævner hist og pist :-)
Stamtavle
Nej, eller det vil sige, jeg er desævrre ikke indehaver af den. Det endste jeg ved, er at hun kommer fra et eller andet stutteri i Holland. Og hun er brændemærket på venstre balle og på halsen, så hun er skam helt renracet :-)

Synes det kunne være rigtig spænede, at finde ud af, hvor hun stammer fra, en gang!
Køn
Hoppe :-D ........... med kæmpe stort H ;-)
Bemærkninger
.··..··.
`·. Linette! (L) :-* <3

Pony'pigen Linette er en dejlig Haflinger hoppe på snart 17 år. Hun er født d. 1 November 1995 - husk at ønske hende tillykke!! ;-)

Hun en Haflinger-rød, med hvid man og hale, lang gennemløbende blis og en lille prik på bringen og ellers ingen aftegn ;-)

Linette er virkelig noget helt for sig selv - og hun overrasker mig gang på gang. Hun har et lidt særligt temperament, og med det menes der at hun bogstavligtalt har sine egne meniger om ALT og er en meget bestemt dame! Men hendes humør/temperament skifter nærmest som vinden den blæser, det ene øjeblik kan hun være den størte strigle på folden overfor de andre heste, fordi at hun vil bestemme og næste øjeblik, når står hun måske ved leddet, i håb om at blive snakket med :-) <3

Og selvom at hun er sådan en strigle på folden er hun simpelthen den sødste pony på stald - hun er rigtig sød ved de små børn der befinder sig på Rideskolen, hvor hun står opstaldet. Derudover at hun ikke bange for at lege lidt med kattene eller stikke ''snuden'' helt ned til dem eller give dem en lille ridetur ;-)
Hun er også en pony, der ikke kunne drømme om, hverken at sparke eller bide!

Selvom at man kan se på hendes bygning, at hun nok er avlet til træk, så kan vi også se (noget som vi ikke vidste noget om, da vi købte hende) at hun faktisk har startet en del, i sine yngere dage. Hun har b.la. før vist at hun kan de fleste øvelser op til LA1-2 programmerne og i springning hopper hun nemt en menter (MB højder) med rytter. :-) Hun er virkelig fantastisk og hun er virkelig også en pony med ufattelig meget gå-på-mod og en helvedes masse viljestyrke! Hvis hun har sat sig noget i hovedet, bliver det sådan!

Nu har vi dog sat ridningen lidt på standby pga. hun jo er ved at være lidt oppe i alderen og fordi jeg ikke vil overlaste hende.

Også selvom at Linette er en lidt ældre dame på knap 17 år, er der simpelthen ikke mange, der vil tro på det, da hun bare bobler af energi! De fleste folk dømmer hende til at være en 9-12 år :-D dog tror hun selv, at hun lige er fyldt de 4 år ;-) hæhæh

Linette er en lille kraftig-bygget pony på 139, 5 i stg, stort og bredt hoved, korte ben, bred brine og pjukset man - men jeg elsker hende præcis som hun er! <3

Hun er virkelig en dejlig pony, som jeg har haft stor glæde af de sidste 6½ år! <3 Og vi har haft den ene nedtur på den anden, men de få opture vi har haft, har holdt modet oppe! Og jeg er nu ufattelig stolt over at kunne sige at du er MIN pony og ingens andre! Og du skal være min til den dag, hvor du ikke er her mere, dig og mig til verdens ende <3 Love you Linette :-*

Nogle af hendes mange særhedder :-D :
Hun vil hellere havde pære, end æbler osv, hun skider altid samme sted i sin boks, hun kan æde en stor likit sliksten på under 3 timer, hun kan finde ud af at åbne porten i barrieren i ridehallen, hvis boksendøren ikke er lukket ordentlig kan hun åbne den selv, hvis man slipper hende fra oppe fra foldene af, kan hun selv finde ned til sin boks udaf alle boksene, hun kan finde ud af at tage låget af en hoselyx sliksten, hun bider altid hendes himalaya sten ned, hun kan gå op og ned af dressur banerns kanter, hun elsker at plaske i vand :-p ... osv, osv, osv ;-)


Du er ikke pæn • » Du er smuk !
Jeg kan ikke li' dig • » Jeg elsker dig !
Du er ikke i mit hjerte • » Du er over alt i mig !
Jeg græder ikke hvis du går • » Jeg mister mit liv !
unden dig - Ingen mig :') <3.

.•´`•»«•´`•.(*•.¸(`•.¸ ¸.•´¸.•*).•´`•»«•´`•.
«•´¨*•.¸¸.* MIT STJERNE DYR <3 *~¤*.¸¸.•*• »
.•´`•»«•´`•. (¸.•´(¸.•* *•.¸`•.¸.•´`•»«•´`•.

¨¨*l,l /***¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ¨¨¨
¨¨/.........***¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
¨¨l* * ....)....***¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ¨¨¨¨¨¨¨
¨ /......,’\.......***_________ ___ ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
¨(o..,´¨¨’\..... . .......... ..............\¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
¨¨ `¨¨¨¨¨ /............................ ...\**¨¨¨¨¨¨¨
¨¨¨¨¨¨¨¨l..... ............. ...............l***¨¨¨¨¨¨
¨¨¨¨¨¨¨¨\....../........... .....(......../***¨¨¨¨¨¨
¨¨¨¨¨¨¨¨¨l).../------------ --\....../¨¨**¨¨¨¨¨¨
¨¨¨¨¨¨¨¨¨l/../¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ \....(¨¨¨**¨¨¨
¨¨¨¨¨¨¨¨¨|..(¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ |.../¨¨¨¨*¨¨¨
¨¨¨¨¨¨¨¨¨l\..\¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ /../l¨¨¨¨¨¨¨¨¨
¨¨¨¨¨¨¨¨¨l.\.(¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨’ l..( .l¨¨¨¨¨¨¨¨¨
¨¨¨¨¨¨¨¨/..(\_|¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ \ /_(¨¨¨¨¨¨¨¨

___$$$_____$$$____$$$_____$$$____$$$______$$$
___$$$_____$$$__$$$$$$$$$$$$$$$__$$$______$$$
____$$$___$$$__$$$____$$$____$$$_$$$______$$$
_____$$$_$$$___$$$___________$$$_$$$______$$$
______$$$$$_____$$$_________$$$__$$$______$$$
_______$$$_______$$$_______$$$___$$$______$$$
_______$$$________$$$_____$$$____$$$______$$$
_______$$$__________$$$_$$$_______$$$$$$$$$$
_______$$$____________$$$__________$$$$$$$$


Sidst opdateret d. 8/8-2012 kl 00.47

______________________________________________________________________

Tirsdag d. 2/4 - 2013 kl. 11.57

Ak ja, så skete det værst tænkelige, da jeg d. 11/3 2013 måtte sige farvel til min højt elskede ponymus. Som mange jo nok ved har hun længe haft gigt nede omkring den ene kode, i det ene forben. Og vi har efterhånden prøvet alt hvad der var at prøve i mod gigt, nåde hjalp slet ikke og andet hjalp i perioder.

Så i slutningen af februar i år (d. 20/22) havde vi igen dyrlæge til hende, fordi hendes gigt var blevet meget værre, vi fik igen noget medicin, faktisk noget vi havde prøvet før, som var med positiv virkning - dog var hendes gigt jo desværre blevet meget værre end før(blandt andet også pga. det dårlige og kolde danske vejr), og dyrlægen mente at hvis det her pulver ikke virkede var det bedst at sende hende til de evige græsmarker, da der så ikke ville være mere at gøre, og slet ikke så længe der var SÅ koldt.. Dog holdte vi hele tiden fast i håbet om at det hele nok skulle løse sig, og at hun ville blive ''rask'' igen, altså selvfølgelig vidste vi godt på forhånd at der ingen mikakelkur fandtes i mod gigt, men ja, vi holdte modet oppe, og håbede på noget godt vejr!

Allerede dagen efter hun var begyndt på medicinen var der allerede store forbedringer og hun haltede stort set ikke mere - yes!
Dagene gik så og vi havde en masse gode hyggestunder, og hun begyndte også at komme lidt på fold igen, med din gode veninde, Lady, og de to fik mange gode hyggestunder sammen, frem for at gå på den sindsyge hoppefold, hvor ingen af dem ikke turde gå mere.

Da hun så var færdig med pulveret gik det fint de første par dage, men desværre allerede efter en 3-4 dage begyndte det at gå stærkt ned ad bakke med hende igen, og hun blev meget kraftigt halt på det ben igen. Jeg blev selvføglig meget ulykkelig, da vi jo vidste at det her jo var den sidste chance hun havde i følge dyrlægerne - dog blev vi ved med at bilde os selv ind, at hun jo faktisk nok havde lidt lange hove, at det da nok var derfor hun haltede. (selvom vi jo nok egentlig godt vidste med os selv, at det ikke var derfor)

Mandag morgen d. 11/3 2013 fik hun så smed, så min mor tog derop for at hører hvad han sagde, eftersom jeg jo var i skole. Da smeden kom og min mor så ville trække hende ud af boksen, ville hun slet ikke tage et skridt, udelukkende af smerte. Efter lidt tid, fik de hende dog ud på staldgangen og smeden kom igang. Desværre kunne han så konstatere at det helt bestemt ikke var pga. hovene hun haltede sådan. Min mor tog så hjem og havde rigtig dårlig samvittighed over hendes tilstand, skrev så hvordan det hele stod til, til min far og jeg som jo var afsted. Mine forældre snakkede om hvad vi måske kunne gøre for at hjælpe hende, måske bare noget for at ''trække tiden ud'' med den aflivning, og så der kunne blive noget bedre vejr, og hun så kunne få en god sommer med mig. Min mor kontakede så selvfølgelig dyrlægen og de snakkede om flere mulighedder, og hun ville så komme forbi senere den dag, dog havde dyrlægen allerede i telefonen fortalt at hun ikke kunne få mere ''mirakel pulver'' da det ikke var længere siden at hun sidst havde fået det end det var, og det ville så kunne udvikle sig til mavesår, så det var jo desværre ikke en mulighed.

I min anden sidste time, skrev min mor til mig at jeg skulle komme over på skolen med det samme da dyrlægen var der om 5 minutter (skolen ligger lige overfor rideskolen) og jeg fik selvfølgelig lov til at gå derover med det samme. Da jeg kom derover var dyrlægen og min mor allerede kommet, og de stod i boksen inde ved hende, og min mor siger at hun ikke engang havde flyttet sig siden dengang om morgen hvor hun var deroppe, og hun havde heller ikke spist sit hø, og hun gad ikke rigtig snakke med nogle af dem........ men ligeså snart hun så mig og hørte min stemme vrinskede hun helt vildt og hun VILLE bare hen til mig og snakkede med mig og nusses af mig, selvom hun jo snart ikke kunne gå.

Ligeså snart jeg så hende var mine øjne fuldstændig fuld af vand, det var så hårdt at se mit et og alt i den tilstand. Jeg omfarvnede hende, mens jeg bare græd og spurgte dyrlægen og der VIRKELIG ikke var mere vi kunne gøre for at redde hende, og det måtte hun desværre sige nej til, da der ikke var mere medicin hun kunne prøve, og at hun skulle leve på smertestillende ville ikke være den rigtige løsning her og vi kunne risikere at hun i morgen måske lå og ikke kunne rejse sig i boksen pga. smerter. Så jeg måtte se i øjnene at min bedste ven skulle rejse fra mig...... nu....... og jeg var fastbesluttet på at jeg ville være der, og være den der holdte hende når hun faldte om, og tog den aller sidste vejrtrækning.

Men ja, så kom tidspunktet hvor jeg måtte trække hende ud en aller, aller sidste gang nogensinde, og følge hende op i hestehimlen, hvor hun ville kunne være uden smerter. Vi fik trukket hende ud, jeg fik fortalt hende endnu en gang hvor meget jeg ville savne hende, hvor meget jeg elskede hende og hvor meget hun betyder for mig, mens hun fik lov til at slikke på hendes elskede lakrids sliksten.... Og ja, og fik hun sprøjterne og hun sagde sig ligeså pænt ned, man kunne se at hun var klar til at komme væk herfra, og hun lå simpelthen så fredfyldt bagefter... Og ca. kl. 13.30 var hun helt væk, væk forevigt, oppe i hestehimlen, og jeg skulle aldrig se min bedste ven, mit et og alt, min soulmate i live igen. Det hele var simpelthen så uvirkeligt, og den dag i den jeg har stadig ikke helt forstået det. Forstået det at hun er væk, væk for altid, at der aldrig mere er en Linette der vrinsker efter mig i stalden, at jeg aldrig mere skal se ind i den dejlige, rolige brune øjne, eller kysse den dejlige bløde mule....

Efter hun var væk, blev min mor og jeg ligende ved hende i nok over en time mens vi bare græd, nussede hende og jeg fik sagt en masse ting til hende, om hvor meget hun betyder for mig, og om alt det hun har givet mig og lært mig, og at hun var en enér der virkelig ikke kan erstattes. Mens jeg var lå op ad hende og kyssede og krammede hende. Jeg havde egentlig ikke troet at jeg kunne gøre det, men det føltes bare rigtigt, nu når jeg stod i den siutation som jeg nu gjorde, og jeg følte virkelig at jeg skyldte hende det, efter alt det hun nu har givet mig

Men ja... kære Linette, du skal bare vide at jeg elsker dig af hele mit hjerte og det vil jeg altid gøre! Og du er virkelig det bedste der nogensinde der sket for mig! Og jeg er simpelthen så glad for at jeg ikke solgte dig dengang, du er virkelig en enér og jeg havde lovet dig at du skulle være ved mig til den dag du ikke var her mere, og at jeg ville være ved din side, når du tog det sidste åndedræt, og det løfte overholdte jeg, som du fortjente.

Og det er stadig helt uvirkeligt for mig at du ikke er her mere, selv her tre uger efter. Men min søde lille mus, du vil altid være min bedste ven og jeg glemmer dig aldrig, og tak for alle de år vi fik sammen og alt hvad du har lært mig! Jeg er dig virkelig evig taknemmelig! Og jeg er SÅ ked af at det måtte ende her allerede, også på den her måde..... Sov sødt min elskede ponymus, i hjertet gemt, men aldrig glemt <3<3<3<3<3 sov godt <3 vi ses igedn en dag - min elskede lille mus<3<3

Obs. tak for alle jeres søde beskeder osv, det varmer rigtig meget, men har ikke lige kunne overskue tingene efter hendes død, og dette er første gang jeg er herinde efter hendes dødsdag, men jeg skal nok få svaret jer, og jeg er glad for alt jeres støtte, det betyder meget her i den meget svære tid! Og håber at den her tekst er til at forstå, den er skrevet med MANGE tårer i øjnene, og det har været meget svært for mig at få det skrevet, da det betyder så meget, og er så ufattelig personligt... Tak, håber I forstår.
Kommentér på:
Haflinger Linette
Annonce