{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Lusitano Bohemio [Himmelhest] 1985

17.858 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

DISTURBIA
Kvinde | 30 år | Oprettet: 20. jun 2005


Lusitano Bohemio

Fødselsår:
1985
Højde:
Lige omkring 1.53, men syner større da han har en lang, højtstillet hals.
Temperament
Meget speciel herre, intelligent og med et varmt, portugisisk temperament. En smule reserveret, men når man har vundet hans respekt er han skikkelig nok. Virkelig velopdragen og nem at omgåes. Dog har han sine helt egne meninger! Men han er af portugisisk tyrefægterblod, og er derfor temperamentsfuld og sensibel. Har det med at piaffe, når han hidser sig lidt op, specielt når han skal ud og lave noget. Arbejdsglad og lidt af en enspænder, men alt i alt en rigtig dejlig, nem og speciel hest med en god gnist.
Gangarter
Skridt, trav og galop og til tider noget, der ligner tölt.
Han er Lusitano, og har derfor gode, høje knæ og en særdeles god bagbensaktion af en hest i hans alder. Meget blød og smidig, opadgående og vuggende galop og en særdeles god, overtrædende skridt. Næsten ingen rygsving og som sagt høje knæløft.
Stævner
Bohemio har gået som tyrefægterhest i Portugal da han var ung, og kom til Tyskland i '97. Da Karin købte ham i '99, blev han omskolet til engelsk dressur og western, hvor han har gået nogle klasser, men primært har han gået shows overalt i Tyskland. Har dog vundet utallige Barrel Race-konkurrencer. :)

Jeg regner med at skulle ride noget dressur på ham, men jeg har primært lånt ham for at komme igang med Working Equitation og den Portugisiske Dressur. Så nu må vi se, hvordan dét kommer til at gå. Og så skal vi ride en masse shows.
Stamtavle
Bohemio er renracet Lusitano, men desværre mistede ejer hans papirer under en hektisk flytning i Tyskland, og det har endnu ikke lykkedes mig at opspore hans stamtavle.
Køn
Dejlig vallak.
Bemærkninger
Kender du det, når du møder en hest, og du næsten føler, at den kan se lige igennem dig og læse dig som en åben bog?

Sådan har jeg det med Bohemio. Første gang jeg mødte Bohemio, stod han midt på en kæmpestor mark. Og han var den eneste, ud af den store flok, som bare blev stående, og lignede, at vi ragede ham en høstblomst. Og sådan er Bohemio virkelig. Han er snedig, bedømmende og intelligent. Han skal se dig an, vide om du når op til hans standarter for et menneske. Alt bliver overvåget og reageret på, når du står med Bohemio i hænderne, og det er dét, jeg finder så fantastisk ved den hest. Hans intelligens er utrolig, han læser én som en åben bog og ser lige igennem én. Det kan både være en pestilens og en fantastisk egenskab. Men mest af alt, får det én til at lære og vende blikket indad.

Bohemio er en hest, der helt igennem er særpræget. Se blot hans udseende. Det er sjældent at finde én, magen til. Hans pels er cremefarvet, hans hud er lyserød og øjnene ravfarvede, manen rødlig og så snor der sig en utydelig ål hen ad hans ryg. Enten elsker man hans udseende, eller også synes man han er gyselig.
Men det er ikke kun hans ydre, der er særpræget. Det er også hans væsen, hans temperament og hans måde at opføre sig under en sadel.

For Bohemio er en modig, frisk vallak, han viger ikke tilbage for noget, og det er på trods af, at han er temmelig hot-headet. Der er intet, der kan forskrække Bohemio. Han er den nemmeste hest at omgåes, den sværeste hest at ride.

Man kan ikke ride Bohemio på engelsk manér, ej heller westernmanér. Man skal ikke lytte efter ens erfaring - Man skal lytte efter ham. Og gør man ikke dét, resulterer det i en promte reaktion fra ham. Han er følsom og uhyggelig sensitiv. Det kræver omtanke og indføling af rytteren at ride Bohemio, men til gengæld, så får man også bare en fantatisk hest imellem benene.

Bohemio har været ejet af min "tante", Karin, i ti år, og hun fandt ham i en stald i Tyskland, hvor ingen kunne komme til ham. Det krævede næsten to år, før hun fik fingrene i ham, og siden har han vundet utallige konkurrencer i barrelrace, været trænet i cutting, engelsk dressur og show.

Jeg følte mig utrolig beæret, da Karin udleverede sin guldklump til mig, foråret 2008. Jeg fik min nye læremester, både ridnings- og følelsesmæssigt stukket i hånden, og han sneg sig lynhurtigt ind under huden på familien med sine skarpe øjne, sin intelligens og sin meget tydelige meninger og person. Karin så hurtigt båndet der opstod imellem mig, og den reserverede hest - Og en uges tid efter min 16års fødselsdag, modtog jeg Bohemios hestepas og et kort, hvorpå der stod, at jeg fik overdraget Bohemio fra Karin, og at hun håbede, at jeg ville lære ligeså meget af ham, som hun gjorde. Og det er jeg helt sikker på, at jeg vil! Karin kunne ikke sætte pris på den hest, hun har elsket i ti år, og kunne samtidig tydeligt se, hvor godt han var faldet til.

Meningen er, at jeg skal lære utrolig meget af Bohemio, da han både kan western, engelsk og portugisisk ridning, han skal udvide min horisont og samtidig håber jeg at kunne ride ham op til at kunne gå Working Equitation.

Den 12. juni, 2009 blev Bohemio min.

NYT
Desværre gik intet, som vi havde håbet. Efter min ferie i Portugal, begyndte Bohemio at opføre sig mærkeligt under rytter, og hans skulder var varm. Så vi tog ham til Hørsholm, fik alle fire ben røngentfotograferet, og skulderen undersøgt. Det viser sig, at han har sammengroet spat i den ene baghas, og samtidig havde han en stor muskelskade i højre skulder. Bohemio kom på smertestillende, og blev velgående - Men det ville kræve et halvt års genoptræning i skridt, for at få skulderen i orden, og der ville ikke være nogen garanti for, at skaden ikke sprang op igen. Og da Bohemio er en hest, der ikke kan skåne sig selv, valgte vi at lade ham stå. Derfor ryger Bohemio på pension fra nu af, og skal op til sin gamle ejer igennem 10 år, og gå og hygge sig, fra foråret af.
Kommentér på:
Lusitano Bohemio
Annonce