{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Connemara Engvejens Sunny *SOLGT* [Tidl. part] 1997

15.978 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Julie Monhart. .
Kvinde | 28 år | Oprettet: 3. jun 2008


Connemara Engvejens Sunny *SOLGT*

Fødselsår:
1997
Højde:
Han er 1,44 cm.
- Dejlig højde, til en lille rytter som mig :D
Temperament
For det meste vil jeg sige meget rolig. Men kan dog nemt blive bange for bukse der rasler, fugle der bare kommer hurtigt ind foran snuden på ham. Det værste er KLART motorcykler.. Der kan man godt forvente at han jorde ned i den anden ende, hvis de larmer.. /:
Gangarter
Hans gangarter er under middel når han ikke tager sig sammen. Men hvis han tager sig sammen, bliver resultatet dette:

Skridt: Taktfast, god at side i.
Trav: Dejlig. Man kan følge godt med, og han lystre mere.
Galop: Den er altid i et godt tempo, bortset fra, når han løber med en :)
Stævner
Springstævne SLR, lørdag d. 10. oktober.
LC- 80 cm.
Disket xD (Skulle prøve mig af :P Men tog det ikke særlig tungt). Mit første springstævne, første stævne overhovedet med Sunny - og Sunny's første stævne i laaaang tid. Så derfor tror jeg lige han vil lave lidt ballade :P

Men hans anden part Sofie, har de startet et par enkle dressurstævner (så han kan godt) og springstævner (distrik). Men da Sofie er faldet fra alders grænsen til stævner, er det nu blevet min tur, til at vise ham frem :P
Stamtavle
I annoncen jeg fandt ham, stod der at han var Connemara - og har også fået afvide at han er det, så derfor under den race.
Køn
Han er en helt fantastisk vallak - blev kastereret sent, så han kan godt tro han stadig er hingst engang imellem.
Bemærkninger
Sunny er en Palomino farvet Connemara pony. Han har en lille stjerne i panden, og en lyserød plet på mulen. 3 hvide sokker. 1 på venstre forben og 1 på hvert bagben.

Hvis jeg ikke havde fundet Sunny på nettet, havde jeg ikke redet længere. Jeg var SÅ tæt på at sige STOP! Men så var Sunny dér, og jeg blev jo dybt forelsket med det samme! Jeg har fået min rideløst tilbage, og jeg elsker hvert minut der går med heste! :)

Min springrekordt med Sunny er 115-120 på enkeltspring. Ellers træner vi normalt LC-LB og få gange LB blandet med noget LA :D Vi begge nyder at springe, bortset fra at Sunny har dovne & tændte dage.

Vi har desværre kun været til ét stævne sammen. Men det er stoppet lidt igen, da vi intet ridehus har, springende at taget ind - så vi skal ha' fundet et sted hvor vi kan springe, så vi kan komme ud til nogle stævner! :)

Alt i alt, er Sunny ellers bare en rigtig bisse! Har aldrig været halt.. Eller jo, men det var fordi han havde en hovbyld. Han siger ingenting til hverken katte, hunde eller små børn omkring ham, kun når de skriger. Man kan kravle rundt på ham, uden han siger noget til det, alt rager ham nærmest :D

- Sunny er min part :)

NY OPDATERING:
Sunny er solgt til en super sød familie var Høm... Og han vil få det super godt! Men jeg vil nu savne ham rigtig meget :-(

5-11-2010:
Jeg sidder her en fredag aften, kl. 23:30 og kigger billeder, af min højt savnet pony, Sunny. Jeg kan simpelthen ikke beskrive mit savn til ham, og kan snart ikke klare, at se et billede af dig. Du var - er stadig - min bedste ven, og du vil ALTID være gemt i mit hjerte. Jeg var SÅ glad for dig, og sommeren 2010 var den bedste med dig. Når du kom vrinskende, med ørene fremme, glad for at se mig, og når du puster mig i øret, og giver mig en mysser.. Den sommer savner jeg gevaldig meget! Jeg fortryder SÅ inderligt, at jeg ikke lånte dig, men samtidig havde vi ikke råd, og jeg fortryder, nu hvor jeg havde fået arbejde, men der var nogle, der var hurtigere!!
Nu har jeg lige lyst til, at skrive en lille historie om, hvordan jeg fandt Sunny, og vores tid sammen.. For at gøre en meeega lang historie kort:
Jeg red en lille 3'er pony, som jeg holdte utrolig meget af. Men ejerne havde solgt gården, og flyttede til Bornholm, jeg fik at vide, at du skulle til køge. Jeg så/ser hende aldrig igen. Jeg red stadig en gang om ugen ude på rideskolen. Men det var begyndt at blive kedeligt, så jeg ledte efter part. Først her på Hestegalleri, men der var intet der fangede mig, men bagefter ledte jeg på Heste-nettet. Jeg ledte, og jeg ledte. Flere dage gik uden noget fund. Men pludselig en dag - måtte være lykkens dag - fandt jeg en spændende annonce. "En skøn Connemara pony søger part" - jeg så at ponyen stod tæt på mig, så jeg tog chancen og skrev til ejeren. Samme dag fik jeg svar, og vi aftalte allerede, at jeg skulle komme næste dag. Jeg var simpelthen så spændt, glad, nervøs og håbede bare, at det skulle være ham (Sunny).

Dagen kom, og jeg kunne så småt begynde at gøre mig klar. Jeg hoppede op på jernhesten, og så var det afsted til Herlufmagle. Mine sommerfugle i maven, blev til store elefanter, da jeg nærmede mig gården, og jeg glædede mig mega meget. Og dér kom du mig i møde, kærlighed ved første blik! Jeg var solgt.. Først red Sunnys anden part ham, og bagefter blev jeg sat op på Sunny. Jeg var solgt. Nej det var overhovedet ikke perfekt, og jeg tog ikke ridning seriøst den gang, men jeg kunne mærke, at ham her var noget specielt. Vi aftalte hvilke dage jeg skulle komme, og pludselig havde jeg fået part! Jeg var super glad, og kunne ikke snakke om andet end Sunny i flere uger.

Vores førstes springtræning gik perfekt. Sunny var simpelthen SÅ sød, og fantastisk at springe på. På ca. en måned, gav han mig mod at springe fra 50 cm til 1.25 cm. Jeg var/er super stolt, og kunne ikke få nogen anden til, at lære mig at springe som jeg gør nu, end Sunny. Han er simpelthen perfekt.

Sommeren fløj afsted, og det blev september. Vi var meldt til vores første stævne. Jeg var nervøs da vi ankom til stedet, men jeg prøvede at slappe af, drikke masser af vand, og koncentrere mig om at huske banen, og ride ordenligt. Opvarmningen var helt perfekt, så måtte det da også gå godt inde på banen. Tvært imod, det gik rent ud sagt af helveds til. Sunny var en rigtig bisse. Han stak af med mig, og jeg var så meget inde i min egen verden, at jeg ikke hørte start signalet. Det var mit første stævne i jeg ved ikke hvor mange år - siden jeg havde trækker på - så jeg var pææænt nervøs inde på den bane, da jeg ikke var så vild med, at der var så mange mennesker der skulle se på mig, når jeg vidste der var andre, der red bedere end jeg gjorde. Vi kom over 2 spring, og så blev vi dikset. Jeg var rigtig skuffet over mig selv. Ikke på Sunny, men på mig selv. Jeg var så koncentreret om ikke at glemme banen, at jeg glemte ALT andet, som næsten var vigtigere!! En mand skældte mig lidt ud "når der er givet start signal, er det altså meningen at man skal starte!! tshtshtshtsh!!" lød han surt. Det blev jeg lidt ked over, da det var mit første stævne, men det var der jo ingen der vidste, udover dem jeg havde snakket med.

Nå, men vinteren kom. Sne, sne, sne, sne, sne, sne.. Intet ridehus, ingen muligheder for at køre, kun skovtur af og til med de andre, ellers stod den på hygge inde i stalden. Nøjs hvor blev du strid, og jeg mistede meget min tillid til dig allerede dér. Jeg ville ikke rigtig ned til dig, fordi du begyndte at stikke af, når jeg ville trække dig ind fra fold, og der var jo glat, så vi skulle jo passe på, men Sunny var ligeglad, han skulle bare ind og se, om der var mad!!! Han stak af, når jeg skulle spænde ham fast i spiltorvet, trak med mig, når han skulle ind i boksen, ville ikke udføre tricks længere - hvilket han ALTID vil!!! - og var faktisk bare ikke den Sunny, jeg mødte i april måned. Jeg græd af og til, hvor var mín bedste ven??

Den laaaaaaaaaaaange vinter gik, og da sneen endelig var væk, og der kun var rent sludder tilbage, besluttede jeg mig for, at sætte mig op og ride som vi plejede i sommers. Sunny er en meget social pony, og kan bedste lide, når der er andre. Pernille og Katrine red også ude på banen, så jeg troede ikke, at han ville lave ballade. Men der tog jeg fejl. Det gik fint med at skridte varm, men så snart jeg bad ham om at trave, satte han i galop. Jeg fik ham dog heldigvis hurtigt ned igen. Jeg prøvede igen, men der kom flere bukspring. Så vi skridtede videre, og pludselig stopper han op, og stejler, HELT LODRET!!!! (Sunny havde ALDRIG stejlet eller bukket!?) Så jeg fik et kæmpe chok, og jeg gav op, og satte dig ind, nu kunne det være nok!! Jeg græd, og skrev til ejeren hvad der var sket. Men alligevel ville jeg ikke opgive håbet om, at vi skulle komme til at ride bidløst en dag, så vi longerede din forårskulder væk.

En dag kom ejeren af gården hvor Sunny stod, og spurgte om jeg var blevet bange for Sunny. Jeg blev nød til at være ærlig, og svaret trist ja. Ejeren sagde at jeg skulle sadle Sunny op, så det gjorde jeg. Hun tog en longe, og så blev jeg sat op på Sunny. Jeg var rimlig nervøs, fordi det var over en måned siden, jeg sidst havde siddet på ham. Men hans forårskulder var væk igen. Han var en engel.. Han var VILDT god!! Tror aldrig jeg havde oplevet ham så god før..

Fra den dag af, red jeg selv. Jeg var stolt, og kunne nu selv ride dig, uden nogen var til stede og hjælpe mig. Sunny var glad. Han var glad for, at han blev bevæget igen..

Da det blev omkring maj måned, besluttede jeg mig for, at jeg ville lave noget horsemanship-træning med Sunny. Det jeg UTROLIG meget, og fortryder ikke, at jeg af og til sagde nej til at være sammen med mine veninder, for at tage ned og hygge med Sunny.. Det var vildt hygge, at lave Horsemanship, og Sunny NØD det!

Efter en del træninger, besluttede jeg mig for, at sætte mig op i grime og træktorv. Sunny gik som han plejede, nysgerrig, men en engel.. Han lavede ikke en eneste ting, vi travede endda.. Smilet & tårene kom frem.. "Mit mål blev til virkelighed" tænkte jeg. Jeg havde jo længe villet ride Sunny i bare grme og træktorv, og nu var det endelig lykkes.. Men så kom der nogle og skulle kigge på Sunny - han havde været til salg siden marts - en sød familie fra Høm kom og prøvede ham. De var vildt søde, og de ELSKEDE Sunny. Pigen var helt væk i ham, og sagde "det skal bare være ham!" - jeg var glad, men samtidig dybt ulykkelig, fordi nu vidste jeg, at det var nu.

Allerede samme dag, fik jeg en sms fra Sunnys ejer, at han var solgt. Jeg var grædefærdig, selvom jeg nu godt havde set den komme.. Nu var det jo endelig lige begyndt at gå så skide godt, så hvorfor nu? Hvorfor ikke bare et år til, så må jeg alligevel ikke starte pony længere?? Men sådan var det ikke :-( Han gik igennem handelsundersøgelsen, og der gik en uge, og de stod ude foran gården, med deres hestetrailer. De gjorde Sunny klar, og vi gik ud. Da de var igang med at læsse ham, faldt tårene.. (Det gør de også nu, når jeg sidder og skriver det hér!) Jeg vendte mig om, og så brød jeg fuldstændig sammen.. Da jeg så igen vendte mig om, havde de lukket alle døre, og sagt farvel, og så havde de startet bilen., Jeg nåede ikke engang at sige ordenligt farvel? Vildt irriterende, men ja :-( Da de kørte væk fra gården, løb jeg efter traileren og bilen..

Eventyret var ovre, jeg havde nået mit mål, jeg havde fundet min bedste ven..
- Jeg elsker dig Engvejens Sunny.. Tvivl ALDRIG.. Tænker på dig HVER dag..
Verdens bedste ven.. Jeg elsker dig <3 <3
Kys & knus, DIN Julie :'( <3

Kommentér på:
Connemara Engvejens Sunny *SOLGT*
Annonce