{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Welsh Mountain (sec A) Englykke´s Dior [Himmelhest] 2008

3.987 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Maj-Britt I
Kvinde | 49 år | Oprettet: 15. nov 2005


Welsh Mountain (sec A) Englykke´s Dior

Fødselsår:
2008
Højde:
114 i stang målt til Welsh Kåringen 30/7-2011
Temperament
Lidt tempramentfuld og lidt forsigtig overfor fremmede mennesker som ung plag, men er vokset sig frem i skoene og har det skønneste temperament i dag.
Gangarter
God taktfast skridt
Lidt kort trav, men er forbedret betydeligt
Galoppen er kun set i folden og den ser fin ud
Stævner
Plagskue på Dorthealyst: 8-8-8-8-8 vinder af 2 års hopper sec. A

Beskrivelse: Velproportioneret unghoppe af god type i passende udvikling. Velmarkerede forknæ, korte pibe. Lige og regelmæssig i skridt og trav, ret fremgribende.

Bjärsjölagård, Skåne 4 juli 2010:
9-9-8-7-7 = 40 point og guldmedalje og vinder af 2 års sec A hopper, og vinder af Junior Championatet

Beskrivelse:
Meget god type, kønt hoved, god ryg, harmonisk, muskuløst kryds. Velbenet og korrekt. Noget kort men taktfast i skridt. Taktmæssig men stram i lænden i trav.

Bjärsjölagård 2011:

9-8-8-8-7=40 point og Guld for andet år i træk!

Med disse ord fra den svenske dommer Haakan Erlandsson:

Meget god racetype og harmonisk, Racetypisk hoved, lang hals, Veludviklet krop med god dybde. Godt kryds. Velmarkerede led ubetydelig franskstillet for. Energisk skridt og god takt. taktmæssig trav dog lidt kort.

Blev derudover Reserve Junior Champion og Reserve Surprime Champion for sec A

Kåring 30/7-2011:

Kåret i 1.Klasse og stod Fløj
Stamtavle
Mor: Voermanhof Delight (B)
Kåret VoerlKeuer i Holland og fået Guld i Sverige og kommet i den Svenske Kvalitetsstambog
Far: De beukenalles Silence ( NL) Licens hingst
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Update 23/7-15

Min fantastiske lille Guldpony er blevet aflivet efter hun pludselig blev voldsomt forfangen på alle fire ben, prøvede på alle måder om det kunne lykkedes at få hende gående igen, men uden held denne gang, så måtte tage den meget tunge beslutning og give hende fred så hun kunne slippe for flere smerter. Hun vil altid have en meget stor og speciel plads i mit hjerte og vil aldrig blive glemt.
Tak for de 6 år du berigede mit liv skønne Tut, du var og er en ener! <3






Er vist meget på tide med lidt nyt om min skønne Guldpige syntes jeg;-)

I 2012 blev hun bedækket og jeg havde glædet mig SÅ meget til hendes første føl i maj 2013, efter hun havde sat stort yver sidst i april 2013 skete der ingenting og jeg begyndte og blive temmelig bekymret specielt da han samtidig fik symptomer på hende kroniske forfangenhed var på vej i udbrud igen så jeg ringede selvfølgelig efter dyrlægen for at få hende tjekket igennem.
Dyrlægen kunne desværre konstatere hun havde været drægtig men på et tidspunkt absorberet det og fastholdt sin hormonproduktion så hun var indbildsk drægtig:-(
Derudover var hun igen forfangen så hun kom på smertestillende , desværre kunne hun ikke tåle det butazon hun fik og efter en uge stod hun med en akut medicinforgiftning og var meget tæt på at blive aflivet akut.. Heldigvis fik jeg klaret skærende med hjælp fra en masse læsning på amerikanske sider og en masse naturmedicin og langsomt kom hun sig dog med en permanent leverskade til følge :-(

Her knap to år efter har hun stadig symptomerne på leverskader i og med hun har en permanent ødem i højre side af sin brystkasse som dog ikke genere hende og hun er efterfølgende blevet kørt uden problemer :-)
I efteråret 2014 hoppede jeg på ryggen af hende for første gang og som den stjernepony hun er tog hun det bare SÅ cool , elsker den lille fis <3

Indtil videre tør jeg ikke bedække hende igen selvom jeg håber jeg engang får lov til at se et afkom efter hende, men med de priser man kan sælge sec A welshponyer til så er det både spild af penge at gøre det og jeg er bange for at jeg pludselig står med en drægtig hoppe som er akut forfangen igen så jeg kan komme ud i at skulle aflive med føl i maven og den tanke kan jeg ikke rigtig komme uden om når hun er så sensible..

Heldigvis har hun ingen symptomer haft på sin forfangenhed i halvanden år nu trods hun har gået uden mundkurv og ikke har fået nogen deciderede tilskud så håber hun forbliver i så god skik som hun er nu for håber virkelig jeg får lov at beholde hende i mange mange år endnu:-)

Update maj 2012: Så er der lidt nyt om Dior eller Tutte som hun kun bliver kaldt her...
Tutte er stadig verdens skønneste pony og i disse dage har jeg besøg af Harvest Nobleman som skal bedække hende for første gang, håber på at de kan lave et skønt føllebølle til mig og krydser selvfølgelig fingre for at jeg får en Palominofarvet hoppe:-)


Så må tiden være til at opdatere for 2011:-)

Dior var til sit første Show den 3 juli 2011, vi tog til Sverige som sidste år, og det var bestemt en succes igen.
Dior fik 40 point og en guldmedalje. Hun blev endvidere Reserve Ungdyr Champion og Reserve Supreme Champion!

Til årets Welsh Kåring gik det over al forventning idet Dior simpelthen blev kåret i 1.Klasse og stod på Fløjen!
Det var en stor oplevelse og jeg er SÅ stolt af hende!

Ydermere er hun også blevet tilkørt og bliver kørt 2-3 gange om ugen i skoven til stor fornøjelse for os begge..


Så kom Dior og for jeg endnu engang afsted til show. vi havde fået blod på tanden ovenpå vores debut og meldte til show i Skåne denne gang. Desværre var vi eneste 2 års WM hoppe, men fik flotte karakterer og bemærkninger og 40 point som udløser guld i Sverige:-) Vi gik videre til Junior Championatet, men da vi var eneste som havde fået 40 point vandt vi sørme også den titel! Vi skulle så i ringen en sidste gang mod ældre WM ponies, men blev stillet 3/3 men det var også super fine dyr så det var ingen skam at stå bag dem:-) Men endnu engang viste lille guld pony at hun virkelig nyder at gå show og at hun falder i dommerenes smag..

Update: Så fik vi prøvet at komme til show begge to for første gang. Og det gik over al forventning, vi VANDT nemlig klassen!!! Er meget meget glad og stolt af mine lille guldpony som bare gjorde alt hvad jeg bad hende om total god oplevelse:-)

Så er vi ved at tælle ned til årets første skue for os begge to! Vi har trænet rimeligt igennem vinteren så jeg håber hun vil gøre en god figur og håber at hun får en god oplevelse første gang:-) Hun er bare så fin og cool når vi træner og syntes det er super sjovt heldigvis! vi har "generalprøve" den 11 april hvor vi skal på fremvisningskursus hos Ninett Gulddal på Stutteri Harvest, er glad for vi kan komme ud og prøve det hel inden det rigtig går løs så hun ikke får et chock når vi kommer op på "Lysten":-)

''UPDATE januar 2010'' Så er det vist på tide at skrive lidt om min smukke guld-pony:-) Hun har virkelig vadet ind i mit hjerte, hun har en kæmpe personlighed, og man bliver altid i godt humør når man omgås hende.. Hun er stadig ret nervøs overfor fremmede, men det går fremad, og jeg syntes hun har udviklet sig rigtig fint det sidste ja snart år jeg har haft hende, som tiden dog går:-)
Vi skal snart i træning til skuerne som vi har planer om og jeg glæder mig til at få at vide fra dommerene om de kan lide hende?


Dior købte jeg den 1 marts 2009, hun blev købt som selskab til min anden WM og planen er at hun skal bruges til skuer, og tilkøres og tilrides når hun er gammel nok.

Hun er en lille charmetrold som bare har et vældigt humør og som man kun kan holde af. Hun elsker at løbe rundt på folden og drille de andre, og ligner nærmest en hingst når hun stejler op ad Springsong:-)

Hun mangler stadig at fælde det sidste af og få lidt mere fylde så derfor venter jeg til efteråret med at tage hende på skuer:-)

Ved godt billederne er lidt ensformige, men der kommer bedre i løbet af sommeren når de kommer på græs:-)

****OBS INGEN BILLEDER MÅ KOPIERES UDEN DER ER BLEVET GIVET TILLADELSE TIL DET!****
Kommentér på:
Welsh Mountain (sec A) Englykke´s Dior
Annonce