{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Traver La Cour *R.I.P* 1999

6.610 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sabrina  L
Kvinde | 37 år | Oprettet: 15. apr 2005


Traver La Cour *R.I.P*

Fødselsår:
1999
Højde:
165
Temperament
Utrolig dejlig og rolig, min allerbedsteste hest.. kan godt være meget varm i hovedet, men ikke hvis rytteren bevarer temperamentet.. Han er ikke en hest der kan rides af alle, han kræver meget tillid til sin rytter det tog også et års tid før han følte sig tryg nok ved min veninde til at de kunne ride, men der er stadig lidt usikkerhed ved det, så han er meget tillidskrævende...
Gangarter
Han har bare en dejlig gang både i skridt, trav det skal så lige siges at i traven skal der arbejdes så han får noget mere sug på biddet men det kommer med noget undervisning... Og galop han kan enormt godt lide at gallopere men han havde lidt svært ved at forstå han godt måtte de første par gange men nu kan han vidst ikke trave som en traver mere i hvert fald ikke lige så hurtigt han tror han er blevet galop hest... har ikke turde slippe ham i galop på en stup mark for han  bliver ved med at øge tempoet bare ved at løsne en smule på tøjlerne, det går i hvert fald mega stærkt..
Stævner
Har gået løb med den tidligere ejer.. Men springer, så snart der kommer en anden hest op på siden af ham...Selv, har jeg haft ham med til lidt små ringridninger, men mere er det heller ikke blevet til endnu ;0)
Stamtavle
Far: Nikki Raun                v. Dikcy Vogt af Topsy Girl

Mor: Oline Breddam         v. Super Lance(us)  af Funny Girl S
Køn
Utrolig dejlig og køn Vallak. c",)
Bemærkninger
Jeg har haft min dejlig vallak i 3 år den 31 marts 2008, hvor han også fylder 9 (så han fik mig i fødselsdags gave c",)). kanon pruhh.... c",)
La Cour er min helt egen lille kæledægge, mors lille dreng som bare er så nuttet.. Han er bare så dejlig og ride og ligner overhovedet ikke en trav hest i gang mere (kun når han går amok på marken kan hans bagben godt svinge lidt c,") ) Jeg købte ham 31 Marts 2005 (på hans fødselsdag) hvor jeg faktisk ikke vidste hvad jeg gik ind til for havde fået at vide at han var redet, men da jeg efter en uge ville begynde at ride ham fandt jeg hurtigt ud af at hen ikke var redet overhovedet for kunne ikke engang sætte mig op på ham, så der begyndte det hårde arbejde, på den anden side fortryder jeg overhovedet ikke at han ikke var redet for nu er fortjenesten af hvad han kan kun min og det er rart at tænke på at man selv har lært dem det de kan... Selvom han er meget lærenem, skal man have tålmodighed med at lære ham ting for til at starte med er han krop umulig men fra den ene dag til den anden fatter han lige pludselig hvad han egentlig skal og så er der ingen problemer.. Han har lært signalerne til versade og schenkelvigning, men vi arbejder stadig mest med at få ham til at bære sig selv noget mere og bruge bagparten rigtig så kan det andet komme senere ;0)... Han har sprunget 100 cm, i løsspring og 80 cm, med rytter så springningen bliver også til lidt.. Vi skal til at starte til undervisning til foråret lige for at få de "små" fejl rettet. c",) så det skal nok blive spændende.
Han er også Lige gået 100% gennem forsikringsundersøgelsen med bøjeprøver og det hele så er så stolt af min dreng ( og lækkert at vide at ens hest er forsikret i hoved og røv c,") )
Desuden skal vi snart ud at kører i trailer for at vænne os til det igen, det er noget nemmerer hvis man selv har kørerkortet.. c",) (skal bare finde en trailer ;0) )

Nu har jeg købt trailer med min veninde så nu kan vi endelig komme langs og måske også få noget undervisning c",)

Ja nu skulle dagen vel komme, d. 12.03-2007 måtte jeg ellers lige en tur af La Cour, da han fik gjord kramper (håber jeg) Og bukkede og stejlede måtte jeg jo ned og ligge, hvilket resulterede i en hjernerystelse og mega øm krop, øv bøv.. men dagen skulle jo komme, bare træls den kom nu c",)

Endelig over min hjernerystelse og må ride igen.. Så La Cour er gået ned i foder også skal jeg bare starte med en masse arbejde fra jorden så han lige kommer igang igen og kommer lidt i form.. glæder mig til at ride rigtig igen c",)

Så er vi endelig kommet igang igen og der har ikke været nogle nykker (endnu.. hihi..) Og endelig skal vi have vores første ridetime fredag d. 06.04.2007 vi glæder os rigtig meget, så kan det være vi kan komme videre i vores træning..Vi er også begyndt at øve trailer læsning det går også godt han skal bare overtales lidt og vænne sig til at den ikke er farlig. hihi...

Ja, lige lidt opdatering.. siden vores første ridetime har vi haft en meget lang pause da han har været syg i sindet og meget trist så har ikke ville ride ham... efter en ordentlig omgang vitamin kur blev han så sig selv igen, så skulle vi endelig have den næste ridetime men da vi red rundt begyndte han og hoste og var meget træls og ride så det blev ikke til så meget.. så fik jeg dyrlægen ud og han har så stået stille længe og fået overgangsdækken på igen.. Og så troede jeg at vi skulle igang igen men NEJ.. For efter den storm vi havde, hvor vi blev nød til at tage hestene ind da de stod og rystede på marken af kulde, har han været halt og har haft meget ondt i ryggen så nu står han med regndækken og bliver smurt hver dag.. dyrlægen troede det var en hovbyld og spændinger i ryggen men smeden kunne ikke finde nogen hovbyld.. Nu halter han heldigvis ikke mere men er bare meget stiv i bagparten så det tyder på det er spændingerne i ryggen og lænden der gør det, så på mandag d. 09.07.07 skal jeg ringe til massøren så hun kan se om hun kan få ham til at gå ordentligt igen.. Håber bare det hjælper.

Ja, så skete der det at min hyppe havde fået et sår på det ene forben og var meget hævet så måtte have dyrlægen ud igen d. 13.07.07 og han måtte have en ordentlig omgang pencillin og skal renses og smøres hver dag (som om det andet ikke var nok) han har heldigvis ikke haltet på det.. Dyrlægen tog et par blodprøver med det samme så hun lige kunne tjekke hans tal om det alligevel skulle være nyreslag hvilket han ikke som sådan har haft symptomer på..Nå... Massøren kom d. 16.07.07 og det tog han meget flot han slappede helt af han var selvfølgelig øm når hun tryggede der hvor han havde ondt men ellers stod han stille og nød det... 

D.17.07.07 Fik jeg svar på blodprøverne og de sagde at det var nyreslag tallene var dog ikke så høje som de ville have været hvis prøven var blevet taget da han startede med at blive syg. Så aftalte jeg med dyrlægen at hun skulle komme ud d. 18.07.07 lige for at kigge på hans ryg for jeg synes den var markant bedre og ville gerne have hendes mening også.. så hun var ude og synes også der var en markant forbedring og så synes hun helt bestemt at jeg skulle starte stille og roligt op med hans genoptræning, og så får han en ordentlig omgang vitaminer igen så han kan blive helt rask!!JUBII !!! Så nu må jeg endelig ride igen ;0)

D: 12.09.07 Havde vi vores første undervisnings time på rideskolen, det var første gang han skulle rides et andet sted også første gang han var i et ridehus... han tog det utrolig pænt temerament mæssigt, men ride mæssigt hehe, han kunne slet ikke finde ud af at gå som han plejede, der kom traveren rigtig op i ham ;0) han have tempo på hele tiden.. I galop var han helt forkert på den hehe det var helt mærkeligt at se ham fra den side af, men eftersom det var første gang det hele så var det rigtig godt gået af ham, der var jo også en masse nye indtryk, med trailer og ny stald og nye heste osv.. så alt i alt gik det fint... så må vi se hvordan det går i næste uge :0)

D. 16.09.07 Øv øv.. Nu ville hestene åbenbart ud og løbe uden os mennesker så de 5 heste der står på marken stak af ud på vejen og ned i dybe mudderhuller op og ned af skrænter og over grøfter og det hele, puha, de kom da heldigvis alle hjem i god behold, lige bort set fra at La cour selvfølgelig skulle være den der havde været nede i det dybe mudder og oven i købet fik et ordentlig sår på det ene bagben, men jeg havde heldigvis noget rensevæske og pencilin tilbage fra sidst han havde sådan et sår.. han har hedligvis ikke været halt eller noget og det har helet meget godt så kunne allerede ride efter et par dage, måtte bare tage et par bandager på i stedet for gamascher, men det klarer vi nok ;0)

D. 19.09.07 Så havde vi vores anden ridetime på rideskolen og det gik bare MEGET bedre end sidste gang, han slappede mere af i traven og begyndte at lægge sig rigtig fint til på biddet så det var bare super der er selvfølgelig meget at arbejde med endnu og han går stadig ikke ligeså godt som hjemme men det går da fremad :0) i Galop har han stadig alt for travlt dernede men det kommer vel også lige så stille hen af vejen ;0)

D. 18.10.07 Idag flyttede jeg La Cour ned på Broagerlands rideklub, der skal han stå vinteren over, og samtidig kan vi få redet lidt mere end vi plejer her til vinter.

Lige lidt opdatering:
Det går bare super godt med La Cour på rideskolen, han forbedrer sig utrolig meget både i trav og galop, han er begyndt at suge på biddet og lægge sig godt til. galoppen bliver bare bedre og bedre og han bærer sig selv meget bedre. Lækkert at se så gode forbedringer ;0)

D. 20.12.07 Idag var kiroprakteren og "knække" La Cour, han havde været urentgående et stykke tid så valgte at få hende ud, der var så også en del der skulle laves, men det kunne hun så heldigvis godt.. Det hjalp og han var rengående igen. Desværre gik vi lige ind i en periode her i julen hvor La Cour var træt af dressur, så han har bare fået lov at slappe af og været på nogle små ture, og hygget sig.

D. 08.01.08 Idag var dyrlægen forbi, da La Cour igen er urentgående på bagparten, hun kunne desværre ikke finde ud af hvorfor så nu skal han til røngten d. 14.01.08, :0( nu må vi se hvordan det går!!

D. 14.01.08 Idag skulle vi til røngten med La Cour, var spændt på hvordan det hele skulle gå. Hun havde ikke mulighed for at lægge blokader for han kunne ikke longeres ordentligt dernede. han blev bedøvet da hun tog billederne for det var han ikke så glad for ;0) Nå.. men der var selvfølgelig ingenting på billederne som selvfølgelig er godt, men ville bare godt have vidst hvad der var galt. Så nu er vi blevet henvist til Ansager Dyrehospital, hvor vi har fået en tid d. 21.01.08 så må vi bare se hvad de siger deroppe..

D. 21.01.08 Så fik vi endelig et svar, han har noget med overrulningen på det ene forben, så nu skal han have en ny slags sko på og stå stille de næste 3 måneder hvor jeg må skridte en tur i ny og næ, derefter må vi se hvordan det ser ud og hvis alt er vel, skal vi igang med interval træning, hvor vi må skridte i 3 min. og trave i 2 min som gentages 3 gange det første lange stykke tid, men det næste års tid kommer han nok ikke til at kunne bruges, desuden skulle jeg satdig holde øje med hans bagben som han oprindeligt var halt på, og hvis det kom igen eller blev værre skulle jeg få hans knæ undersøgt!! Så La Cour kommer hjem fra rideskolen igen så han kan gå og hygge sig på græs hele dagen med sin legekammerat.

D. 22.01.08 Idag har jeg flyttet La Cour tilbage på den gård han stod på før han kom ned på rideskolen. Han kunne huske det hele og løb også rundt med de andre heste som han stod med før, og han kunne huske hvilken boks der var hans før så han gik lige ind i den :0) det er dejligt at se ham på græs igen :0)

D. 24.02.08
La Cour går og hygger sig på marken med alle hans gamle legekammerater og så bliver der lige skridtet en tur en sjældent gang i mellem eller trukket en tur engang i mellem men eller går han bare og hygger sig :0)
Det lykkedes smeden at få ham rejst meget mere op på forbenene og han fik lavet en rigtig god overrulning så det er godt, jeg har ikke rigtig kunne se nogen forbedringer på hans halthed endnu men nu må vi se når han har stået lidt....Og så må jeg bare vente på hvordan det går når dyrlægen igen skal se på ham engang i Maj måned, medmindre det selvfølgelig bliver værre...

D. 20.05-2008
Så var dyrlægen forbi for at se hvordan det ser ud, hvilket jeg frygtede, da det ikke just er blevet bedre, så nu står jeg og skal træffe den sværeste beslutning EVER.......................SNØFT................................!!!!!!



Torsdag D. 03.07.2008 blev min dejlige vallak aflivet :'( hvilket kun var til dens eget bedste!!! Jeg vil altid savne ham og elske ham!!! Hvil i fred og uden smerte... Knus fra mig :'(
Kommentér på:
Traver La Cour *R.I.P*
Annonce