{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Emma [Himmelhest] 2000

6.925 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Klostermarken*
Kvinde | 34 år | Oprettet: 24. mar 2005


Fjordhest Emma

Fødselsår:
2000
Højde:
Målt til 140 til kåring på Finstrupgard 2008
Temperament
Hun er et rigtig nussehoved, men er tiltider meget varm under ridning..
Gangarter
Skridt: over middel
Trav: middel
Galop: middel
Stævner
Hun har deltaget til flere kørestævner ved forrige ejer.

Planer for 2011:
Kåring i Aalborg - kåret med 7 i helhed
Kimberskuet i Aars
Stamtavle
F: Jonas
M: Donna
MF:Bjørgar
MM: Lise
MMF: Asvan Tyler
MMM: Soffi

Hun har fuld stamtalve, og den går helt tilbage til 1870'erne.

Køn
Hoppe med stort h!
Bemærkninger
FLERE RIDEBILLEDER KOMMER MED TIDEN !

Emma er en hoppe jeg købte i oktober 2008. Jeg købte hende med føllet Laban, som er solgt til en rigtig sød pige nu. Mit mål med hende er at avle lidt på hende, da min anden hest (Freja) desværre er for gammel til avl. Derudover håber jeg at jeg kan finde en der vil ride hende op i dressur igen, så jeg kan komme til at starte lidt på hende. Jeg håber vi er klar til jagt i 2010-2011. Hun er pt i fol med Tor Halsnæs, og har termin d. 25 juni. Hun skal ifoles med Abel Stanstorp engang i fremtiden.

19 maj 2009
Der er et par stykker der har spurgt efter ride billeder, men som sagt er hoppen i fol og der er derfor ingen ridebilleder endnu! Det kommer, bare rolig, der kommer ridebilleder så snart vi begynder at kunne ride lidt igen, lige nu er hun høj drægtig med 1 mrd. til termin.

17 juni 2009
I dag har Emma termin, men det ser ikke ud til at hun får føl de første par dage. Men lad os se om hun overrasker os (:

27. Juni
Emma folede tildligt er i morges, kl 02 ca. Både mor og føl har det godt. Jeg glæder mig til at se det rigtigt i sollys. Det er et lille hingsteføl efter Tor Halsnæs. Dyrlægen sagde at det var et rigtig pænt føl, og meget stærkt.

6/7-2009
Emma og Pax er nu på Birken. De tog det begge rigtig pænt, og nu venter vi bare spændt på om Emma tager imod Abel Stanstorp i morgen (:

9/10-09
Dyrlægen har været her - Emma ser ikke ud til at være i fol :( Han kommer igen om 14 dage, da han ikke er helt sikker på hun er tom. Hvis det viser sig at hun er helt tom, skal vi forhåbentlig på Birken med hende, så hun kan blive en rigtig ridehest :p

8/3-2010
Emma kom på Birken, hvor hun skal rides op.

29/3-2010
Red undervisning på Emma. Det gik super godt. Hun var dejlig afslappet, og nem at arbejde med. Hun er enormt kørepræget og derfor er der meget at lære hende endnu, men hun er ekstremt lærenem, og ivrig for at lære. Jens roser hende op over skyerne. Rigtig dejligt at det går fremad med os. :D

20/5-2010
Det går fremad med Emma. I ridningen er hun nået langt, når man tænker på hvor hun begyndte. Jeg rider undervisning på hende, og det går rigtig godt med os - hun er dog en helt anden type end jeg plejer at ride - Emma er SUPER fremad gående, men det har da også sin charme. Hun er nu blevet bedækket med Abel Stanstorp 2 gange, så nu håber jeg at jeg får de hoppeføl jeg har bestilt ;) Min plan er at hun skal stå på Birken lidt endnu, da jeg begynder min eksamen i næste uge . Det er derfor begrænset hvor meget tid jeg får i juni, derfor er det bedst hun står på Birken.

29 juni 2010
Emma er scannet i fol med Abel Stanstorp (årets hingst 2002) og har termin ca. 22 april


8/2-2010
I dag havde vi dyrlæge til Emma. Emma var ude for et meget grimt tilfælde af kolik i efteråret 2010 - og allerede den gang var vi sikre på hun havde smidt føllet .. Vi valgte dog at se tiden an, og i det fik vi det så bekræftet - Emma har smidt føllet som følge er voldsom kolik.. Jeg er bare glad for at Emma overlevede, men jeg er stadig super træt af jeg ikke får endnu et føl på hende :(
Planen er nu at jeg skal have hende med på Birken igen ..

Maj 2011
Emma har nu stået på Birken i 2-3 uger. Alle siger at de slet ikke kan kende hende fordi hun er blevet en helt anden hest - både af udseende og temperament. Dejligt når folk kan se hvor meget hun har forandret sig.
Jens og jeg har snakket meget om at hun skal til omkåring i år, da hun aldrig har taget sig bedre ud end hun gør nu. Planen er at hun formentlig skal til kåring på Finstrupgaard i juli..Lige nu er hun til bedækning hos IP - når hun er færdig med at kæreste skal hun hjem i 1-2 uger og derefter skal hun igen på Birken hvor hun skal trænes til kåring (:

16/6-2011
Emma kom på Birken igen i mandags, og i dag blev hun så scannet drægtig med Vikkelsøes I.P. Rigtig dejligt.! Hun ser vi frem til kåringen i juli, på finstrupgaard. Hun skal stå på Birken ind til hun skal til kåring.

16/7-2011
Så kom dagen hvor Emma og jeg tog til kåring sammen med resten af Birken.
Selve kåringen gik sådan set fint nok, selvom hun ikke var så god som til generalprøven - MEN hun gjorde det godt.
Der blev givet rigtig lave karakterer stort set hele dagen og i alle hold. Emma fik 7 i helhed og det er jeg godt tilfreds med efter som vinderen af holdet "kun" fik 8 i helhed.
Jeg er også tilfreds med hendes kåring udfra hendes stamtavle. Mange af dem Emma var oppe i mod var hoppe på 5-6 år, og hun var trods alt 11 - derudover er hendes stamtavle lige omkring 25 år ældre end alle de andre hoppe (hendes far er Jonas f. 1974) ..
Alt i alt er jeg godt tilfreds med hende og hendes præstation .. Lige nu går hun på græs - og nu krydser jeg virkelig fingre for at vi får føl næste år - hun er scannet i fol med I.P.
Som det ser ud nu er det ikke sikkert vi kommer til kimberskue i Aars, det kommer lidt an på hvad der sker de næste par måneder med min uddannelse..

31/10-2011
Dyrlægen er lige kørt - Emma er helt sikker i fol.
Det var egentlig ikke meningen at vi skulle have hende testet igen da hun jo blev scannet tidligere, men dyrlægen var der for at se på en kalv, og så kunne han lige så godt se på hende.. Han mærkede straks et stort og veludviklet føl! Det er bare super dejligt. Hun har termin ca. 21-22 April 2012 - så håber vi drømme føllet kommer = en rødmanket hoppe :p
I.P som Emma er i fol med har anlæg for både gul, rødt og gråt. Så det er virkelig spændende ! Nu krydser vi fingre for at hun holder på føllet, og ikke bliver syg som sidste år !,

15/5-2012
I dag er Emma gået 23 dage over tid.
Hun var sat til den 22 april og har haft yver lige siden..
Vi venter spændt på at føllet melder sin ankomst.

20/5-2012
Natten til i dag (d. 19) folede Emma et smukt velskabt hoppeføl efter Vikkelsøes I.P. Det hele gik som det skulle, og RIGTIG stærkt.. Følle var meget hurtigt på benene og kom hurtigt til patten. Allerede efter hun var født, var jeg ikke i tvivl om at hun ville blive en enestående lille hoppe. Hun er helt sin egen. Hun er meget stor, og derfor langt fremme i sin udvikling. Allerede dagen efter hun blev født spiste hun både græs og halm. Hun har allerede fået små føl tænder, og løber meget selvstændigt rundt. Hun er bare perfekt. En rigtig lille drømme prinsesse ! Klostermarkens Freja

5/6-2013
Emma folede et dejligt hingsteføl efter I.P.
Hun klarede det hele selv, og er en perfekt mor.


Afkom:
08' Laban e. Tor Halsnæs
09' Klostermarkens Pax e. Tor Halsnæs
12' Klostermarkens Freja e. Vikkelsøes I.P.
13' Klostermarkens Huxi e. Vikkelsøes I.P.
Kommentér på:
Fjordhest Emma
Annonce