{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Daylight Rex R.I.P. <3 [Himmelhest] 2003

3.780 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Serine Larsen
Kvinde | 38 år | Oprettet: 13. jun 2007


Dansk Varmblod Daylight Rex R.I.P. <3

Fødselsår:
2003
Højde:
1.72 m
Temperament
Hun har et ubeskrivelig dejlig sind og meget cool, til at tankle nye ting stille og roligt. Der skal rigtig meget til før hun reagere ved at spring til siden.
Hun er ligeglad med at stå alene, om det er på staldgangen, boks eller folden. Det er super dejligt.
Gangarter
Skridt; Super dejlig skridt, god takt og træder godt ind under sig.
Trav; Stabil, takt fast. Men mangler dog stadig en del bagparst muskler til at få en flottere bærering. Så der skal arbejdes meget.. Men alt tager sin tid ;o)
Galop; Det er helt afgjort den bedste gangart hun har. Super "opad bakke", blød og stabil.
Stævner
Den 3/8'03 -Følbedømmelse
Fandt sted på Baunehøj Ridecenter.
Type: 8
Rammer: 8
Fundament: 8
Skridt: 6
Trav: 6
Galop: 8
Helhedsindtryk: 8

Den 20/8'06 -Eksteriørkåring
Sted Vilhelmsborg
Resultat RDS
Langvis RDS 7777 56 777.5 7
Beskrivelse: Krop: 7 7 7 7
Knap harmonisk, højstillet hoppe med ukorrekt forstilling. Taktfast bevægelse.
Brugsdel: Drs.: 686,5 Spr.: 600,0
Lemmer: 5 6
Bevægelse: 7 7 7.5
Stangmål: 170
Helhed: 7

Den 20/8'06 -Sadelkåring
Kåringsplads: Vilhelmsborg
Ridelighed (D)/(T) 7 - 6 Kapacitet gangarter (D)/(T) 7 - 6.5
Skridt (D) 7 Trav (D) 7
Galop (D)/(T) 7.5 - 6.5
Springning teknik (D) 5
Springning kapacitet (D) 6
Ridelighed, dressur ialt 640.0
Gangarter ialt 702.0
Ridelighed, springning ialt 650.0
Springevner ialt 587.5
Samlet resultat dressur 686.5
Samlet resultat springning 600.0

År 2010

28 marst - Jagt i Ølstykke
Fuldført
Stamtavle
M: DOMINIQUE DS 6898, DS
MF: VIVALDI DH 336
MM: DORINA RDH 2113
MMF: ALLEGRO DVE 247

F: Willemoes DVE 608
FF: Cantus 210128881 DEU Holst.
FM:WINCETT EDH 1874
FFF: CALETTO I 210604175 DEU Holst.
Køn
Hoppe med en fantastisk udstråling og vidunderlig personlighed.
Bemærkninger
Daylight er en meget udtryksfuld hoppe, brun m. stjerne, venstre fb. kronrand op bag med plet udvending, hf. krorand, pletter i kronrand. DV Brand v. lår 900

Historien bag Daylight; Er at jeg står og vil meget gerne købe hende, men hun er desværre halt og har været det i omkring en månedstid nu. Men helt sikkert i forbedring. Så har ikke kunne prøve at ride hende. Men hun har helt sikkert vundet mit hjerte. <3
Hende som ejer Daylight, er heldigvis en utrolig søde kvinde og som er let at snakke med om tingene, hun har givet mig muligheden for at besøge Dayllight alt det jeg vil. :o) Og det sætter jeg virkelig stor pris på..

Den. 7 maj 2009 kommer der dyrlæge til Daylight og det er så her dømme skal lyde. Da han skal lave en handelsundersøgelse..
Så krydser alt hvad der kan krydses...

den 4 maj 2009;
Tiden er uendelig og jeg kan bare ikke vente til at få svar på torsdag.. Og tror at det er forklaringen på at jeg har haft ondt i maven på det sidste..!
Jeg tog op til Daylight efter en stresset dag på musse jobbet, så det var skønt bare at stå ved hendes siden og slappe helt af, mens man bare ser på hvor meget hun nyder at græsse. Dog en anelse overgrådig, for der er ikke én græs tot som slap for at blive kortet af. :o)
Tiden fløj bare afsted og inden jeg havde set mig omkring, var der gået ca. 40 min.

den. 7 maj 2009
Nu er det endelig kommet til dagen hvor jeg skal have handelsundersøgt Daylight Rex. Og har virkelig haft så ondt i min mave hele uge, fordi jeg har været så spændt på hvordan det ville gå hende...
Og nu er hun min..... Glæder mig sådan til at få hende hjem i gode hænder. ;o) Og få RIGTIG mange dejlige og gode minder. Vi har allerede aftaler med en prof. fotograf ved navn Mona Grundsøe(mgfoto.dk), om at tage strand/skov billeder af os :o)

d.17 maj 2009
Det er tid til at fortælle lidt om hvad der er sket siden hun er havnet på Stenskovens Hestepension, for der er nok at fortælle :o)
Hun startede jo ud med at komme på sygefold, så hendes højre bagben kunne få godt med ro. Der har hun så godt og vel gået i en lille uges tid.
Hun havde så smed i fredags d. 15 maj, og det vidste sig at hun kunne se hun havde haft bukhov på venstre forben og en hovbuld på højre bagben og at det er derfor hun ikke har været helt ren gående. Hun fik 4 sko på, og da smeden var kørt afsted red trekløveren(Henriette på Big Ben, Camilla på Rubin og mig på Daylight) ud i skoven og havde en fantastisk tur.

Søndag kom hvor hun skulle ha massør(Charlotte L) og jeg skal da lige love for det var noget min prinsesse kunne bruge. Vi besluttede at hun skulle have om 14 dage igen.
Og så skal hun til at have trænet siden bagbens muskler, det bedste ville være at ride på en meget tung bane eller ud i vandet.

14 juni '09
Så blev det tid til en lille fortælling om hvordan det går med min prinsesse.. :o) Og kan kun sige det går den rigtige vej, hun er begyndt at blive mere rund bagpå(muskel mæssigt). Hun bliver lige pt. redet i trav 5 min på hver volte, det skal så øges gradvist.. Og ca en gang om måned har jeg så massør på hende, for at få løsnet hende op, så hun ikke går og er så øm.. ;o) Glæer mig til jeg snart skal på stranden med hende og få taget nogen gode strand billeder sammen :o)

5 september '09
Det går super godt med hende, vi er flyttet til Nordsjælland pga. jeg er flyttet herop. Hun er faldet super godt til, i blandt de andre hopper hun går på fold med.
Ride mæssigt går det også fremad og skal starte på undervisning hver mandag. Så er lidt spændt på hvordan det kommer til at gå.
Vi er dog rendt ind i lidt små problemer, så må ud og købe en hackermor trense til hende. Da hun har lidt problemer med tænderne, det er tydeligt at se nu når hun spiser og er os begyndt at mærke det i ridningen nu. Har dog bestilt hestetandlæge, men der er en del vente tid. Så han kommer først d. 25 september :o(
Så håber hun vil acceptere at gå med det..

13 november '09
Prinsessen har nu stået stille i ca. 2,5 uge -efter at have fået en virus :o(
Jeg bemærkede det ved at hun ligepludselig var blevet så sløv at ride, os selvom jeg var på skovtur og tog en frisk galop, så kunne jeg mærke hun gjorde det ikke af lyst, men fordi jeg sagde vi skulle.
Der gik 4 dage så kom dyrlægen ud og tog en blodprøve, for bedre at kunne sige hvad der var galt.

Men nu er hun heldigvis på toppen igen og vi er så smut gået i gang med træningen igen. :o) Og kan tydelig mærke hun er blevet frisk. Hun har dog hurtig tabt mange af hendes muskler, som jeg lagt om længe havde fået trænet på hende.
Men vi må bare op på hesten igen ;o)

30 december '09
Efter dyrlægen var ude sidst og det skulle hedde sig "hun var kommet sig", synes jeg hendes urin lugtede meget kraftigt. Tog derfor en urin prøve og kørte op til min dyrlæge, som efter et stykke tid kunne konstatere at hun havde en urinvejsinfektion og skulle derfor på en kraftig pencilin kur i 10 dage. Og op med en ny urin prøve når hun var færdig med kuren, for at tjekke op på alle bakterierne var dræbt.
Men nu er det da ikke det som plager os. Nu er det fordi hun virkelig ikke trives, hverken på folden eller i boksen og hver eneste dag der går får du nye skræmmer. Holder det ikke rigtig ud mere. Så har været ude og se på noget nyt igår. Men jeg er frisk på at flytte dig derud for at se om du får det bedre der. Men synes det er en svær beslutning og ta, for der er ingen som kan sige mig om hun får det bedre derude. :o(
Og ikke nok med det, så kørte jeg galt i mandags efter at ha' været ude og ride dig.
Håber vores fremtid ser lysere ud...

8 Marst '10
Det er vidst blevet tid til at opdatere vores tekst. Der er egentlig sket utrollig meget, selvom det kun er omkring 2 måneder siden sidst.
Daylight er blevet flyttet til et nyt sted nær Ølstykke, pga hun ikke rigtig kunne finde sig til pas i Lynge og dermed ikke trives. Det var så slemt at hun virkelig var blevet en"skør, sær og irriterende hoppe", men ikke når jeg var der. Men kunne jo godt se, at det slet ikke lignede hende at have sådan en adfær. Så besluttede mig for at prøve at rykke hende ud til et vennepar, som har 24 opstaldet heste. Havde virkelig vendt det mange tusind gange, men der skete jo ikke noget ved at prøve at rykke hende. det kunne ligesom ikke blive meget værer, for pt stod hun og sparkede helt vildt inde i boksen, jagtede og blev jagtet af de andre heste.
Så status var at hun skulle gå på ene fold indtil jeg fik rykket hende.
d. 30 Januar rykker vi hende, kæresten kører hende. Der lå RIGTIG meget sne, men flyttes det skulle hun, det havde jeg sat mig for. Sikke en lettelse at komme ud til hende dagen efter og hører at der kun havde været noget med hende om aften og så havde der ikke været mere.
I mellem tiden har jeg så os haft dyrlæge ude, for at lave en handles undersøgelse på hende og hun gik igennem uden en eneste anmærkning :o) Så nu er hun og jeg blevet forsikret. Så vi kan komme ud og starte en masse stævner.
Lørdag d. 6 marst fik vi undervisning af Lars Ringkjær, som er beridder i Holte pt.
Det var sådan set ikke Daylight som der var noget galt med, men MIN opstilling, nej hvor var det hårdt og pause det var kun noget man kunne drømme sig til. Vil få undervisning af ham 1 weekend i måneden.


Den 2 April ´10
Føler at vi tar to skridt fremad og et tilbage hele tiden.
Det gik lige så godt min skat og vi har lige prøvet at ride en jagt sammen for allerførste gang. Og vi fuldførte, du var bare så fantastisk og jeg havde beslutte at vi skulle ride mange flere jagter sammen, den næste skulle være d. 11 April i dyrehaven.
MEN men..... Så skete der det, det er nu gået et skridt tilbage igen igen. :'o(
Du kom ind fra folden, hvor jeg fik set du havde fået et spark på højre bagbenet lige under hasen.
Gik i ridehuset, for at se om du var halt. Hvad der så vidste at det var du. :o( Kølede det derfor ned i en halv times tid og satte dig ind i boksen.
Torsdag kommer jeg så derud omkring kl 11, for at tage Daylight ind fra fold og det er lige pludselig hævet meget op og nu er hun os halt i skridt.
Ringer til dyrlægen, som siger jeg skal køle det ned 4 gange i døgnet i 20-30 minutter. Tage hendes temperatur, som er 37 lige ud.
6 timer senere, tar jeg derud for at køle det ned igen og ta hendes tempetatur som nu er godt 39. Og hun kan dårligt støtte på sit ben. Ringer derfor til dyrlægen igen, som siger hun skal have smertestillende + antibiotika og have lagt en stald bandage. Og så aftaler vi hun kommer ud til hende næste dag.
Så blev det så dagen idag og dyrlægen kommer derud. Hun er heldigvis ikke så hævet og temperaturen hedder nu 38,2. Men stadig øm. Dyrlægen vælger at give hende smertestillende igen + antibiotika og en serum. En salve lagt på såret og derefter flydende plaster på, pakket ind i en stald bandage igen.
Og nu skal hun så have smertestillende i 3 dage, antibiotika i 5 dage og bare boks ro. Og skal derefter tjekke om hun er halt fri og hvis ikke, skal hun scannes og have taget røgent af benet :o(
Håber bare hun er klar til genoptræning efter de 5 dage. Krydser alt for dig min elskede skat <3
Kommentér på:
Dansk Varmblod Daylight Rex R.I.P. <3
Annonce