{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Welsh Mountain (sec A) Teglgårdens Azurra [Tidl. hest] 2008

3.760 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Louise ø
Kvinde | 43 år | Oprettet: 11. jul 2008


Welsh Mountain (sec A) Teglgårdens Azurra

Fødselsår:
2008
Højde:
målt maj 2009 1 år
116 cm.

Målt 28.09.10. 2½ år.
121 cm. Så nu må damen ikke blive højere. så kan hun ikke kåres som WMH

Målt til kåring 4/8-2012
122 cm. Max mål for en section A.
Temperament
Nervøs men rolig. meget snaksalig. Hun laver de dejligste Baby-fnyselyde når hun ser spøgelser på folden.
Gangarter
Skridt: God, og med fin fremdrift.

Trav: meget jordvindende med godt afskub.

Galop: meget svævende, med godt afskub.
Stævner
Ingen endnu.

Plagskue, broby - fyn. 1/8-09
Resultat:4 i helhed. hvilket jeg havde regnet med, da hun stadig er meget skrabet at se på. Men også af vide af et par avlere at dommerne var meget skrappe. Men god dag hvor vi kom lidt i byen.

Plagskue på allerupgård 1/5-10: 5-6-6-7-6
6 i helhed.
Så jeg er godt tilfreds. hun er stadig meget skrabet at se på.

fynske dyrskue 2011.
22 point. Blev så stolt af hende. Men hun er slet ikke færdig med sin udviklning. Men godt på vej.

Fynske dyrskue 2012
23 point.
Beskrivelse: God type, God dybde, god bredde. Kønt hoved. Velrejst middellang hals.God skulder, muskuløs overlinie. Muskuløs men lidt hældende kryds. Føre velstillede lemmer. Jordvindende, lidt snæver skridt. Energisk, taktfast meget jordvindende trav.

Stillede Azurra til kåring lørdag d 4 august i welsh foreningen.

hun måler 122 cm pibe 15 cm.

Særdeles god type der dog savner bredde og dybde. Godt hoved med lidt store ører. Hals lidt muskelfattig og knap velmarkeret. God skulder og manke. Lidt muskelfattig overlinie. Lidt rundt og kort kryds med lav haleansætning. Gode men knap føre lemmer. Særdeles god skridt. Særdeles god og velafbalanceret trav med godt afskub.
Stamtavle
Far: Harvest Noseman.

Mor: Hedens Amanda.

MF: Deri Dandy.
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Azurra hentede jeg igår (8 maj 2009) i nordjylland. Hun er byttet for min shetlandshingst - Jupiter.

Hun tog den 4 timer lange køretur i stiv "hov". vi mærkede hende overhovedet ikke, og det var kun anden gang hun har kørt trailer.

Hun skal være børnenes ridepony, og min køre og udstillingspony.

Hun er en rigtig sød, dog noget reserveret og nervøs dame, men kommer man tæt på hende nyder hun i fulde drag at blive rørt ved, og er faktisk en rigtig nussetrold.

Hun er ikke trænet så meget ved tidligere ejer, så vi må i gang med arbejdet. Hun virker meget tillidsfuld når man først vinder hendes tillid.

Hun er en bestemt lille dame. Min fjordvallak ville meget gerne hilse på hende på folden, men i stedet fik han en baghov i hovedet, så sige fra kan hun nok.

100509: Striglede i dag Azurra for anden gang, det er vist ikke noget hun har været så van til. Hun er nervøs ved min berøring, men nyder det når først hun har opdaget det ikke gør ondt. Dog er hun meget kilden på maven, Danser rundt og skraver med forbenene når jeg strigler hende der. Løftede også hove for anden gang. Igår kæmpede hun meget i mod. I dag kunne jeg uden problemer rense dem. Dejligt.

130509: Så havde vi smed til Azurra. Hvilket hun tog helt uden vrøvl. Så det var jo fint. De små fusser trængte også til det.

160509: Så har jeg startet fedekur på lillepigen, så vi kan få hende klar til plagskuerne. Hun mangler noget sul på kroppen.
Hun bliver større og større nussehoved, kommer løbende hen til mig når jeg kommer ud på folden. Og nusser meget gerne meget længe.

14.03.10. Azurra Har udviklet sig en del i vinter, og vi ser nu frem mod skuesæsonen, jeg er meget spændt på dommernes bedømmelser i år, for i mine øjne mangler hun stadig meget. Hun har taget på i vinter, men mangler stadig fylde visse steder. Men hun er så også stadig en kæmpe uldtot så det er om muligt svært at se for pels hvordan hun reelt ser ud. Men jeg glæder mig til at se hvordan hun klarer sig henover sommeren.
Hun har også udviklet sig mentalt. Hun er stadig nervøs, men hun kan nu strigles af begge mine børn, og NYDER det fuldt ud når de pusler om hende. Så hun er klart en mere rolig pony end da jeg fik hende.

Oktober 2010:
Azurra er blevet foldens leder. Og desværre en lidt strid leder, men kun når der er mad. Resten af dagen er de alle mægtig gode venner, men så snart foder og hø kommer frem bliver hun en rigtig strid harpe. Aldrig overfor mig, hun ved tilsyneladende godt at hun får ballade hvis hun skaber sig overfor mig. Men de andre heste får høvl af hende, og de ved det, så de lader hende pænt være i fred.
Ellers har hun ikke ændret sig meget. Hun er super snaksalig, og nyder opmærsomhed. Vil starte op med lange liner her i vinter. og så småt vænne hende til trense og bid. Vi skal ud og gå ture, og se om vi kan bygge muskler på hende, så bliver klar til skuer til næste år.
I år ser hun i det mindste rimelig pæn ud. Ikke så skrabet som sidste vinter. Det er rigtig dejligt.

Januar 2011:
Så fik Azurra trense på for første gang. Der blev gumlet en del på bidet, men hun tog det pænt. Lagde også et underlag på ryggen af hende, hun tog overhovedet ikke notits af det. Kiggede lige en enkelt gang om på det, men ellers ingen reaktion. Så nu er det nok sadlen vi prøver næste gang.

19 august 2011:
Har den seneste tid arbejdet en del med Azurra, Prøvet sadel, hængt på ryggen af hende, forsøge at gøre hende klar til tilridning. Hun har været så nem. Opført sig eksemplarisk. Ingen ballade over de nye ting jeg har præsenteret hende for.

I aften tog jeg så det store skridt at sætte mig op på hende. Hun tog det fuld stændig roligt. Men forstod dog ikke at man skule gå frem, men det havde jeg nu ventet. Hun gik et par skridt, og stod så bom stille. Intet jeg gjorde i forsøg på at få hende frem virkede. Men til sidst fik jeg hende frem. Dog kun for et par meter så stoppede hun igen. Men vi endte med at få skridtet et fint lille stykke i skoven, så sad jeg af og trak resten af vejen hjem efter at have rost hende.
Meget stolt af min pige.

Oktober 2011.
Azurra er som hun plejer, Jeg kan stadig hoppe op på ryggen af hende, også inde middt i løsdriften uden at hun er bundet. Hun kigger bare på mig og står helt stille.
Tilridningen gik lidt i står, da hun desværre fik en mindre foldskade og måtte have ro. Men jeg håber at gøre ryttertilvænning færdig inden jul, så fortsætter vi med det seriøde til næste år.
Hun udvikler sig enormt lige nu, er blevet bred over det hele, dog også temmelig sofa bred af den græs mave hun har ædt sig til i sommers, men umiddelbart er hun langt mere racetypisk nu end hun nogensinde har været, så jeg begynder at håbe på en fornuftig kåring til næste år.

29-11-11
Jeg har den mest fornuftige ungpony man kan tænke sig. Men lige frem klog kan man ikke rose hende for at være.
Vi kan nu sætte os på ryggen af hende, hvorend vi ønsker at gøre det, men det der med at skulle gå med en på ryggen, den har hun været længe om at lure. Min part har i længere tid arbejdet meget med hende, sidder op, både med og uden sadel, men uden at få hende til at gå, lige meget hvor meget hun presser hende, jeg har været ude og trække med dem, hvor vi så lagde signalerne på, men uden større held, for bagefter når jeg ikke var ved siden, så stod hun bom stille igen.
Men i dag, har jeg været ude og træne med hende, ville have hende til at gå frem, når jeg gik bag hendes skulder, det tog lidt tid inden hun forstod konceptet, men til sidst lykkedes det mig at få hende til at forstå, og kunne så stoppe hende på tøjlen og bede hende gå frem på stemmen igen. Til allersidst satte jeg mig op, og fik hende frem og skridtede hende de sidste 100 meter ind til stalden. Dygtig pige. Så den træning skal fortsættes, så hun også lære at blive mere styrbar på bidet, inden vi rigtig skal ud og ride skovture med hende.

Marts 2012
Azurra er nu kommet så langt at Line kan sadle hende op, stige på fra skammel, og ride afsted i skridt ved både vej og skov. Hun har dog stadig en skidt vane med at stoppe op og så bare stå bum stille. Hun rykker sig ikke, lige meget hvad Line gør, ej heller selvom hun få et lille dask med pisken. Først hvis jeg kommer og trækker hende frem, går hun igen, Men kun for et stykke vej, så er det galt igen. Vi skal på ridebane med hende i nærmeste fremtid, og have hende vænnet af med det. Det virker som en kombination af usikkerhed, og at hun ikke vil gå fra de andre. Men hun kan også finde på at gøre det selvom der er andre heste med. Men vi fortsætter arbejdet, lære det skal hun nok med tiden. Vi skal bare finde de rigtige knapper.
Ellers er hun bare rigtig nem, laver ingen udbrud, hverken bukker eller stikker af med rytter på, hvilket jo er et kæmpe plus, så god ridepony skal hun nok blive med tiden.

25/3-12
Azurra har været med på ridebane i dag, Hendes part line er begyndt at trave hende, og det går fremad. Det er stadig med næsen i sky, balancen mangler, men nu er næste skridt at få hende til at søge frem og ned, så vi får hende til at løfte ryggen. Men hun rykker stille og roligt ridemæssigt nu.

17/6-2012
Så har vi været på det fynske dyrskue. Hun fik 23 point, er så stolt af hende, og hun tog det hele så pænt i år igen. Slapper helt af i boksen derude og er frisk men nem at håndtere i alle situationer. Så god en weekend vi har haft.

7/7-12
Line har travet og lille kryds med Azurra i dag. Det skulle lige ses nøje an, for hvad var det dog hun skulle. Men hun fangede den til sidst, og lignede en der faktisk kunne lide det.

5/8-2012
Azurra er nu kåret i 2A.

Januar 2013
Azurra er solgt. Jeg har tænkt længe over denne beslutning, men hun trives ikke i vores lille flok, hun bruger meget energi på at stresse over hvordan hun skal holde styr på drengene, og selvom hun faldt lidt til ro efter Rufus kom til, så påvirker hendes humør og stemning de to andre i negativ retning.
Hun bliver heller aldrig helt den børnepony jeg ønskede, hun er for egenrådig og stædig, og vil bliver al for stor en mundfuld med sit kraftige hoppetemperament til at børnene kan tumle hende.
Det var et hårdt farvel, vi har haft hende i 4 år, og har oplevet mange ting med hende. Hun har altid været mors pony.
Hun skal nu køre ponytrav på skive travbane, ønsker den nye ejer al mulig lykke med det og hende. Håber i bliver glade for hende.
Kommentér på:
Welsh Mountain (sec A) Teglgårdens Azurra
Annonce