{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Tysk Sportspony Nic Nac However (Findus) *solgt* [Tidl. hest] 2000

25.996 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sundwells
Kvinde | 51 år | Oprettet: 16. nov 2008


Tysk Sportspony Nic Nac However (Findus) *solgt*

Fødselsår:
2000
Højde:
144 cm - Sara er vokset alt for hurtigt og præsterer nu som lige fyldt 13 år 172 cm så hun bliver desværre ikke en som rider sine ponyår ud på pony, men han har heldigvis godt med fylde :-)
Temperament
Opmærksom, men god og rolig af sind. Kan rides på bælgmørk grusvej i det vildeste stormvejr uden han vipper en øre, hvorimod han er ved at dø af skræk over et håndklæde der falder ned fra knagen. På det område er han en sjov fætter og kan blive bange for sin egen skygge. Men vigtigst af alt han er valgt med hjertet og han var lige fra startene en pony som Sara fra første møde var super tryg ved - og vigtigst af alt hun kan selv håndtere ham.
Han er lidt til den dovne side når han skal "arbejde" og man skal være over ham og vise hvem der bestemmer. Han kræver desværre et vink med en vognstang for at forstå hvad man vil og han har tidligere været så misforstået at han kan slå helt fra hvis han ikke lige forstår rytterens signaler.

STOP-knappen virker - trykker du på den siger Dusen - lækkert ikke mere for den 25-øre og står pænt og venter - kan stå der rigtig længe.....
Gangarter
Rigtig flotte. traver som en "hest" med flotte løft når først han får motoren varmet op
Fin i skridten, super trav, god galop.
Hans skridt er ikke hans bedste gangart og da det er den sværeste at forbedre kæmpes der hårdt med dette.
Stævner
Så har sara og findus været til deres første stævne (elevstævne Hovgaard Rideklub) - de reden LD1 og en meget stolt sara red til en 2. plads med 70,7 % ud af 25 startende. Så dejlig debut til de to sammen.

Kommende stævner:
***********************************************************************
Sara vil gerne ride første klubstævne på Dusen her til Juni. De starter helt i bunden da galoppen ikke er helt på plads endnu og skal ride LD2.

Sydfyns Rideklub Udvidet klubstævne 21-22. aug.

LD2 til 64,4% og en 2. plads
LD2 til 61,7%, og en 2. plads
Kommentar: Dejlig pony
LD2 til 64,4% og 1. uplacerede
Kommentar: Flot program og dejlig pony.
LD2 til 62,8% og en 2. plads i 1. runde af mesterskabsklassen

Sydfyns Rideklub - klubstævne 18 + 19. sep:
LD2 til 64,4% og en 2. plads
LD2 til 61,67% 2. runde af klubmesterskabet nr. 6 ud af 12
LD2 til 67,2% og en 2. plads (kun slået af 0,1%)
kommentar: Dejlig pony med en fin trav.
LD2 til 63,3% finalen af klubmesterskabet nr. 9 ud af 12

En stolt Sara red som eneste ponyrytter med til klubmesterskabet mos hestene og ende på plads 6 ud af 15 med 7 point

Sara rider for Sydfyns Rideklub "SFR"

Hovgaard Rideklub - udvidet klubstævne 25.9

LD2 til 66,67% og en 3 plads
LC1 som de slet ikke var klar til hvor Dusen ikke kunne springe rigtigt an og han stejlede i skridten, men de gennemførte og red til 60,0% så Sara var lykkelig
Stamtavle
Indtil videre - den fulde skal nok komme på et senere tidspunkt

F: Nordlicht
M: Montana
Køn
VV = vidunderlig vallak
Bemærkninger
VEDRØRENDE VORES PROFIL

For at der ikke skal være nogen misforståelser: Findus er selvfølgelig Saras pony, men da Sara kun er 13 år er det = vores pony.
Profilen er oprettet for at dem, som har lyst til at følge med i Sara og Dusens udvikling kan gøre dette og vi kan dele vores hverdag med dem, som har lyst til at læse med.

Det er mig (Saras mor) som opdaterer profilen og skriver herinde - synes generelt ikke det er et forum for en 13-årig pige og derfor "færdes" Sara som regel ikke alene herinde. Hvis nogen skriver til Sara er det mig de får svar fra sammen med hende.


************ KÆRLIGHED VED FØRSTE BLIK************************

Han er bare en skøn, skøn nussebasse. Rolig og mild og Sara forelskede sig i ham ved første øjekast. Han er brunskimmel/bay roan = farveveksler og vi kan følge han smukke farveskift året igennem. Har hvide sokker og en lille stjerne.

Dusen er af welsh cob afstamning og bestemt til den robuste side, men da vi fik ham var han ren gummi pony med fedtdepoter næsten alle steder og vendte i det hele taget helt forkert og uden de rigtige muskler.

Dusen da vi fik ham
http://www.hestegalleri.dk/uploads_xl_wm/2116522.jpg?10-11-2011_19:22:35

Dusen efter lidt over 2 års kamp med vægttab og rigtig ridning
http://www.hestegalleri.dk/uploads_xl_wm/2613698.jpg?10-11-2011_19:22:35

Han kan leve af at trække vejret og det har været en rigtig hård kamp at få ham slanket 70 kg og få opbygget de rigtige muskler når han var redet så baglæns at vi brugte det meste af 2 år på at lære ham at svare frem.

********************* søndag 10.maj ***************************

Findus smed lige en forsko til enetimen i dag, men det synes Sara nu er helt super. Nu hænger hans sko på hendes "hestevæg" og skal bringe lykke til de to fremover - den "første" sko er jo lidt speciel mener hun.

OPDATERING MAJ 2010

Sara og Dusen har været igennem en lidt træls tid med skiftende opstaldningssteder og mangel på kvalificeret undervisning og skiftende undervisere.
1. feb. 2010 fandt vi det perfekte opstaldningssted privat - lækkert, roligt og masser af tid og mulighed for målrettet at gå i gang med den undervisning og det arbejde de to har haft så meget behov for. Sara og Dusen udvikler sig enormt positivt nu og der er ved at være godt styr på den daglige ridning. Der er også tid til en masse hygge så det hele ikke bliver for seriøst. Sara har fået lysten igen og arbejder godt med det hun lærer. Der er sket en kæmpe udvikling på et par måneder og selv nedsidningen som har været så svær, kommer mere og mere på plads. Nu ser vi frem til en dejlig lang sommer med masser af lyse timer.

Sara glæder sig også meget til hende og Dusens sommerferie sammen, hvor de skal på ridelejr på Bakkegården i uge 29.

***************** opdatering oktober 2010 ***********************

Vores lille skimlede pelsdyr stortrives med hans 3 gule venner i hesteparadiset og et bedre hesteliv kan man ikke få. De har gået på døgnfold hele sommeren og er nu kommet på stald for natten, men er stadig ude alle lyse timer.

Ridningen svinger op og ned - Men Sara kommer forhåbentlig til at værdsætte at hun har fået en pony med personlighed og en som kan være lidt kompliceret ridemæssigt. Hun har så meget kampgejst den lille tøs og tit har jeg da nok været mere ved at opgive på hendes vegne end hun selv har.
Hun vil ham af hele sit hjerte også selvom det kan være hårdt når de tit tager 2 skridt frem og 8 tilbage. Men med den vilje hun ligger for dagen skal de nok nå derhen på et tidspunkt.

De er så småt begyndt at starte stævner og han har været super sød at have med, lidt oppe og køre når han læsses af og skal stå og blive sadlet op, men de har fået gode ture på banen og det betyder langt mere for sara end det at vinde - specielt når han kan være så strid hjemme og dagen før måske er endt dårligt. Måske bliver det til et enkelt stævne mere inden vinteren og så holdes der træningspause vinteren over, så de kan få LC1 på plads med galoppen som driller lidt og arbejde på at forbedre skridten og ikke mindst sidde ned på Dusen med hans store rygsving.
Vi priser os lykkelige over Saras dejlige træner Louise Dall som kan have så meget tålmodighed med både Sara og Dusen - og ikke mindst at Sara bare fungerer med Louises undervisning og kæmperen brav kamp for at gøre som hun bliver bedt om - ikke altid det lykkes...

Sara elsker også at hygge med Dusen og meget gerne i rebgrime og uden sadel - så hygger de sig med at tage et par små spring, træner lidt "begynder" HMS og hun håber at hun en dag kan komme til at ride ham i cordeo.

Det betyder alt for mig som mor at Sara og Dusen hygger sig med det de gør - selvom det er dressuren der satses på, skal det ikke blive en sur pligt og der skal være tid til hygge, leg, fritid til dem begge så ingen kører sur i rutinerne.

*************** opdatering januar 2012 ********************

Tænkte at jeg ville lade lidt af det gamle stå og så komme med en opdatering på år 2011 som nu er gået og sikke en tid det har været.

Da Sara endelig begyndte at forlange at Dusen skulle bruge sig selv lidt mere og det ikke bare var tulleridning han skulle bruges til, gik der ren djævel i ham. Han bukkede og stejlede og gerne samtidig. Stoppede op og vendte rundt når han mente han ikke lige gad lave noget og kunne og kan stadig i den grad tage biddet i den ene side. Så han viste sig at være alt andet end en pony for en urutineret rytter som Sara, men her har Louise også været en kæmpe hjælp da Dusen var redet så baglæns at hun fik lært ham at søge frem og ned og faktisk nyde det.

Frem nægtede han at gå og han kunne bakke i mange sjove mønstre, gå på kanten af ridebanen og tølte når han blev rigtig sur og frustreret. Ingen tvivl om at han var en meget frustreret og misforstået pony med et helt specifikt reaktionsmønster på hvordan han tidligere har gjort for at slippe for at arbejde.

Vi skyldte ham jo i den grad at finde ud af om der var noget galt, så var hele møllen igennem med dyrlæge, kiropraktor og sadelmager. Han havde ikke ondt nogen steder men fik en ny sadel tilpasset så perfekt som muligt til hans total mangel på sadelleje. Det der faktisk rykkede mest var de to gange vi havde en hestevisker ude, hvor selv skeptiske mor her som kæmpede med en grimasse der kunne passe virkelig kunne se at der skete ændringer med både Dusen og ikke mindst Sara som efterhånden var blevet godt og grundigt bange for at ride ham, men stadig kæmpede for sagen næsten hver dag.
Aldrig har jeg oplevet så meget kampgejst som den tøs har udvist med en faktisk uridelig pony, hun har kæmpet, grædt mange salte tårer og været tæt på at give op, men hendes kærlighed til ham hun havde valgt med hjertet vandt.
Selv Louise var ved at give op da hun ikke anede sine levende råd. Så fik vi tilknyttet Jesper Rolver der før hver undervisningstime red Dusen og fik os vist hvor meget det faktisk krævede at man skulle gå til ham for at han koncentrerede sig om arbejdet og ikke gjorde hvad som helst for at slippe.

Sara kæmpede videre og pludselig gik det fremad - faktisk så meget at han gik fra at være uridelig til ridelig og det er gået fremad lige siden. Han bliver stadig drøn forvirret ind i mellem og laver sine fiduser. Han er meget teknisk svær at ride og man får intet forærende så der skal virkelig rides. Men når de lige rammer det rette punkt er de skønne - så langsomt med positivt fremad og Sara som har lært at ride på den rigtig hårde måde kan være stolt af hvad hun har præsteret med ham og hvor langt de er nået og jeg er stolt og lykkelig over at vi ikke fulgte folks råd om at sende ham videre i systemet. Han skal ikke ud og misforstås igen - har man sagt A siger man også B og arbejder med det materiale man har også selvom det er svært, hårdt og surt.

De er nået så langt nu at han er blevet mere rolig på tur, kan rides i både hackamore og kapsun og springe lidt selvom det ikke er hans store passion, men lidt bliver det da til.

Han bliver nok desværre ikke den Sara kommer til at ride voldsomt mange stævner på, da hun med sin højde på 172 ikke helt ser så harmonisk ud på ham mere og der går nok ikke længe før der bliver set ned på den kombination :-( men bliver hos os det gør han og han vil stadig være hendes elskede pony og bedste ven og blive redet som han plejer.

****************************** OPDATERING 2013 **********************************************************
Sara har været helt væk fra ridningen 1/2 år grundet en skulderskade efter fald fra hest i sommeren 2012 og vi var ikke sikre på hun kom til at ride igen, så Dusen har også holdt fri og gået og hygget sig.
I januar får vi svar på MR-skanningen der dog viser en skulderskade, men også en skade der burde hele med tiden og god genoptræning, så Sara begynder at ride igen. Hun er jo lige fyldt 14 år og nærmer sig hastigt 180 cm, så da hendes drømmehest pludselig kom til salg skulle der handles hurtigt og 1/2-2013 blev hun hesteejer og hendes største drøm gik i opfyldelse .-)

Det betyder så også et vemodigt farvel til vores elskede Dusen dreng som altid vil have en helt speciel plads i vores hjerter. Han skal til sin nye dejlige ejer Mathilde den 1/4 og han kommer til at få det perfekte hjem ikke langt fra os og en rigtig dejlig fremtid med sin nye familie <3

Dusen vi vil aldrig glemme dig og du har vist Sara at det kan betale sig at kæmpe for ægte kærlighed og kæmpe en kamp hvor andre havde givet op. Du har lært hende alt det hun kan og hun har tæmmet dig vores lille brunskimlede trold. Det var kærlighed ved første blik og vi håber at du kan vise Mathilde vejen og I får en skøn fremtid sammen <3

I dag den 2.3.2013 har Dusen og hans nye ejer mathilde redet et vellykket kursus ved Susie Fastrup og bagefter rejste Dusen med Mathilde hjem til hans nye hjem i Pejrup, sendt vel på vej med madpakker og masser af kærlighed <3

Kommentér på:
Tysk Sportspony Nic Nac However (Findus) *solgt*
Annonce