{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Hannoveraner | Wanessa | [Himmelhest] 1994

47.880 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

CarolinePoppClausen
Kvinde | 34 år | Oprettet: 18. jul 2004


Hannoveraner | Wanessa |

Fødselsår:
1994
Højde:
163 cm.
Temperament
Rolig, men har tendens til at være bange for andre heste, pga. en ulykke, hun var ude for som ung. Hun kan godt finde på at vende rundt, når der kommer nogle imod hende, men det sker sjældnere og sjældnere. Wanessa er vidunderlig let at have med at gøre, fordi hun er utrolig tillidsfuld og opdragen fra naturens side. Nem at læsse, rolig på fold, let at have med i byen og ikke bange for høje lyde eller ting, der bevæger sig. Dog stadig med nok tænding til at hun er sjov at ride og have med at gøre.
Gangarter
Kort skridt, men fin trav og galop.
Stævner
Et udpluk af vores resultater:

Vinder af Sydjysk Mesterskab for hold i dressur i både 2008 og 2009
Landsstævne med ECCO cup YR – Middelfart:
ICY : 1. uplaceret (6. plads) – 64,21%
Landsstævne med ECCO cup YR – Viborg – Jackpotrunde:
ECCO cup kür PSG: 4. plads – 67,42%
Landsstævne i Vallensbæk – ECCO cup finale:
Opvarmningsklasse PSG: 1. uplaceret (4. plads)
Samlet: 8. plads
Distriktsstævne Kolding Rideklub:
Intermediaire I: 63,95% (Debut!)
Distriktsstævne i Tørring Uldum Rideklub:
MA0: 1. plads - 69,50% (Showklasse)
Stamtavle
I får lige den korte udgave:
F: Waldsee
M: Ramona
FF:Waldschuetz
MF:Ramino
Du er velkommen til at skrive, hvis du vil vide mere.
Køn
En charmerende og køn lille dame..
Bemærkninger
Wanessa blev født på en avlsstation i Tyskland og blev som ung købt af Lars Petersen og Hasse Hoffman på hannoveraner-auktion, hvorefter hun kom til Blue Hors. Under tilridning blev Wanessa redet ned og overfaldet af en af hingstene på Blue Hors, der også var i tilridning. På grund af denne episode er Wanessa stadig bange for andre heste. Wanessa blev solgt videre til Caroline Berner, der også kendte hende fra Blue Hors. Efter lidt tid hos Munkedal, blev hun solgt til Sverige, inden hun kom igen kom tilbage til Munkedal på Fyn, hvor Sanne Henningsen red hende. Min ridelærer blev ringet op af Sanne, der sagde, at hun lige havde fået den perfekte junior hest hjem. Min ridelærer fortalte det til mig, og så var vi på vej mod Fyn for at se på stjernen. Jeg havde stadig et halvt år tilbage på pony, og det var egentligt slet ikke meningen, at jeg skulle have hest endnu. Wanessa vandt vores hjerter, og vi købte hende d. 23. april 2005 af Claus Munkedal.

Wanessa er rigtig dejlig, trofast og tillidsfuld, når hun lærer en at kende. Hun er blevet en rigtig nussegøj. Hun tigger ikke som mange heste gør, men løfter det ene forben og holder det oppe. Ikke noget med at skrabe i jorden. Det kender hun ikke til. Men hun vil meget gerne have opmærksomhed hele tiden. Hvis man står lidt fra hende, strækker hun halsen efter en (flytter sig ikke!) og vender hovedet på siden og vil kysses på mulen. Rigtig charmerende! Man behøver sjældent at skælde Wanessa ud, da der ikke er behov for det. Hvis hun går lidt for langt ud af boksen behøver jeg blot at rømme mig, så hun ved, at jeg har set det, og så går hun tilbage igen. Lettere kan det ikke være.

Den mest fantastiske hest man kan ønske sig!



* * * * * * * NYT * * * * * * * NYT * * * * * * * NYT * * * * * * *

Wanessa har gennem længere tid ikke været særlig godt gående, hvilket især har vist sig ude til stævnerne, hvor hun ikke kunne holde takten i trav. Efter nogle rigtig dårlige ture til DM for Youngrider 2010 valgte vi at tage Hamborg for at få hende grundig undersøgt. Først troede de, at det kunne være seneskedehindebetændelse i forbenene, men efter mange røntgenbilleder kunne de konstatere, at hun havde nogle udvækster på hovsenebenet i begge forben. Dette er ikke en skade, men noget der kan komme, når hesten bliver ældre. Det er desværre sket for Wanessa. Der er ingen kur og operationer, der kan hjælpe, så jeg har nu (med mange tårer!) måtte vælge at pensionere Wanessa, selvom hun stadig har så meget gålyst. Jeg stoppede med at ride hende januar 2011, og hun tror stadig, at hun skal ud at ride, hver dag jeg kommer. Det gør ondt indeni, men hun skal bare vænne sig til at nyde livet på marken.

På trods af Wanessas 17 år, vil vi forsøge at få hende sat i fol, da hun er så forelsket i de føl, der er på gården og jo er en fantastisk hest, som kunne være spændende at få føl efter. Hun blev i februar scannet og podet og ind til nu, er der intet, der taler imod, at hun skulle kunne "blive mor".

Der vil løbende komme oplysninger om, hvordan det går.

D. 24. juni 2011: Wanessa er scannet drægtig på Blue Hors! Hun er ca. 13-14 dage henne.
D. 16. august 2011: Dyrlægen har konstateret, at Wanessa stadig er i fol.
D. 4. januar 2012: Wanessa har nu fået sin 2. vaccination imod abortvirus og alt ser rigtig godt ud i følge dyrlægen.
D. 7. marts 2012: Så er sidste vaccination mod abortvirus givet og der er nu 2 mdr til termin. Wanessas mave strutter (måske lige lidt rigeligt! Bare det ikke er tvillinger!!)
D. 30. juni 2012: Jeg har ikke skrevet så meget, da jeg har været så nervøs for Nessa. Hun folede en fantastisk lille hoppe d. 27. juni, hvilket betyder at hun gik 47 dage over termin :O Wanessas klarede folingen helt perfekt. Det lille vidunder kan ses her: http://www.hestegalleri.dk/gal_visbil.aspx?ID=205417
Kommentér på:
Hannoveraner | Wanessa |
Annonce