{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Traver Falcon 1996 - 2016 R.I.P 1996

7.472 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Louise O
Kvinde | 34 år | Oprettet: 20. feb 2004


Traver Falcon 1996 - 2016 R.I.P

Fødselsår:
1996
Højde:
1,68
Temperament
Han var bare dejlig.
Gangarter
Tjek.
Stævner
ingen
Stamtavle
Fuldstændig ligegyldig for mig :)
Køn
Vallak
Bemærkninger
Han var bare mit et og alt <3

I sommeren 2016, fik Falcon noget betændelse i koderne på alle 4 hove. Jeg var umiddelbart ret sikker på det var mug, pga det fugtige vejr. Men da vi en dag kom ud til ham og alle 4 hove var blodige, ringede vi til dyrlægen. Først dyrlæge vidste ikke hva det var, muligvis skab, hvilket han fik behandling for, men de andre heste blev aldrig smittet, men han var jo gammel, så hun anbefalede en aflivning. Dette kunne jeg dog i mit hoved ikke rumme. 1. Han skulle da leve evigt! 2. Han haltede ikke og bar ikke synlige tegn på smerter (hvilket dyrlægen var enig i).
Efter denne oplevelse, ville jeg have en anden dyrlæges mening, og kontaktede derfor Nørager dyrehospital. Ud kom en rigtig sød dyrlæge, som mente vi sagtens kunne få has med sårene, dog ville hun ikke love for meget, da hun aldrig havde set sådan et tilfælde før. Falcon fik noget penicilin, noget binyrebark og jeg fik noget hans hove skulle vaskes i hver dag. Denne kur var han på i 14 dages tid og han så ud til virkelig at komme sig. Dog var binyrebark en heftig cocktail, hvilket godt kunne få ham til at blive kvik sagde dyrlægen. Hun kom ud til tjek, havde vendt falcons sag med op til flere dyrlæger og ingen har set tilfældet før. Men han så ud til at klarer sig godt, sårene var lukket og skulle egentlig bare passes med creme og vaskning i ny og næ. Svarene på blodprøverne viste han var i vitamin mangel og derfor startede vi stille op med en lille vitamin kur. Dyrlægen fandt desuden ud af, at falcon havde en fejl lyd på hjertet, men mente han altid havde haft den. Vi besluttede at jeg skulle vende tilbage med en melding når måneden var slut, da dyrlægen gerne ville kunne give sine og vores erfaringer videre.
En uge efter, fik falcon seriøse kramper. Han havde tonset rundt og spillet tosset som en anden ung hest og pludselig stod han i kramper. Vi fik ham ud fra folden og kølet ham ned da han var badet i sved, vi gik rundt med ham, da han ellers ville smide sig. Han fik slim ud af næsen og det hele var meget ubehageligt at se. En vagt dyrlæge kom ud en time efter jeg ringede, og fik givet ham noget smertestillende og tjekkede hans blod. Det var meget mørkt hvilket ikke var godt. Vi var dog alle enige om at falcon ikke skulle ind på operationsbordet. Her havde jeg den tanke at jeg allerede havde udsat ham for nok, med alt det medicin han fik. Dyrlægen kørte derfra og bad om en tilbagemelding næste dag. Vi satte falcon ind til de to små ponyer vi har, så han fik selskab. Dette er jeg glad for! Min far fandt falcon kl 4 om morgenen. Han var faldet om hvor vi havde efterladt ham. Min far sagde han lå som var han bare kollapset med det samme. Så i vores hoveder må det have været et hurtigt hjertestop af en art. Og han havde haft de to andre som selskab.
Da det var en weekend, fik vi først ringet til dyrlægen om mandagen og fortalt om det. De ville gerne have haft ham ind til obduktion, da hans sygdom stadig var et mysterium for dem, men der havde vi allerede fået ham afhentet.

Alt i alt, den værste måned i mit liv. Det ramte hårdt, at miste min bedste ven gennem så mange år.

Jeg håber du hygger dig på græsmarkerne og fjoller rundt med Freja ??????
Kommentér på:
Traver Falcon 1996 - 2016 R.I.P
Annonce