{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Pinto Jessey *My Soulmate* 2007

18.417 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

*Louise Tversted*
Kvinde | 27 år | Oprettet: 16. okt 2008


Pinto Jessey *My Soulmate*

Fødselsår:
2007
Højde:
Hun er 1.58 cm - Perfekt højde til mig!
Temperament
Hun har et fantastisk temperament! Hun er stille og rolig at have med at gøre, både i stald, på fold og under ridning. Dog har hun sine dage hvor hun er godt varm, men det er ikke noget med at hun bukker og sådan, hun bliver bare tændt, og vil gerne fremad :)
Hun er heller ikke typen der bliver hidsig efter en god jordetur, men hvis vi møder en anden hest på tur, og vi skal hver sin vej, kan hun nemt blive tændt og begynde at trippe og sådan. Men jeg elsker hendes temperament, det er perfekt for mig!
- Hun er ufattelig rolig af en unghest at være!
Gangarter
Hun har en fantastisk gang!
Hun skridter rigtig godt igennem, og træder flot over.
Hendes trav er himmelsk, selvom alle dem der har redet hende siger at den er mærkelig. Jeg synes den er god, og når hun øger..! - Uhh, altså, bedre fås det ikke! Når hun virkelig vil, kan hun flytte benene så det siger spar 2 til begge sider!
Hendes galop er den bedste gangart hun har syns jeg. Når vi rider dressur, og hun kommer ned med nakken og op med ryggen, så er den fandme lækker! - Og nu når hun er blevet helt stabil på begge volter er det bare lækkert! :)
Stævner
Niks, vi har aldrig startet stævner og det sker sgu nok heller aldrig. Jeg er ikke stævne-menneske, overhovedet, og jeg rider bidløst, så jeg må alligevel ikke starte dressur.
Hvis vi skulle starte noget, skulle det være en jagt eller distance.
Jeg er blevet tilbudt at komme med til Det fynske Dyrskue og deltage i opvisningen med tricks og tillid, så det kunne godt være en mulighed - Nu må vi se ;)
Stamtavle
Jeps :)
Køn
Hun er den bedste hoppe der findes! :')
Bemærkninger
Hun hedder rigtig Miss Jessica, men kalder hende bare Jessey eller Jess.

Jessey er uden tvivl noget af det mest dyrebare i mit liv! Der findes ingen ord der beskriver min kærlighed til hende! Hun er mit liv!

Min familie og jeg har selv avlet Jessey, så jeg har haft hende hele hendes liv, dvs jeg er den eneste ejer hun har haft. Hun er født d. 28 april 2007 om natten.
Jeg har selv tilredet Jessey, og hun blev ryttervant som 3 års. Hun lærte skridt, trav, og starten på galop, men fik så en pause på 6 mdr. Vi begyndte langsomt genoptræningen i foråret 2011 og det gik rigtig godt. Jeg red hende hjemme sommeren over, og d. 2 september 2011 flyttede vi ud på SVR (Svenborg rideskole), så jeg kunne få muligheden for at ride hende ordentligt vinteren over. Hun stod der fra september til d. 31 maj, og jeg synes personligt selv at vi rykkede os meget på de 8 måneder! Vi begyndte at få privat undervising af Charlotte Frederiksen og Jessey var bare en stjerne hver gang! Hun lærte de forskellige øvelser, og var det ikke fordi jeg red bidløst, sagde Charlotte at jeg nemt ville kunne starte LB klasserne i dressur! Jeg er positivt overrasket over den udvikling der skete med hende! Vi påbegyndte også lidt springtræning for os selv, men det var bare for hyggens skyld, ikke noget seriøst. Jeg er ikke den store springrytter og Jessey er ikke så trænet i det heller, men vi endte da med at komme op og springe 110 cm, oxer med vandgrav under, så jeg er godt tilfreds med resultatet!

Torsdag d. 31 maj trak min veninde og jeg hende hjem, og den dag havde jeg bare ventet på lige siden hun kom på rideskolen! Vores ene hest, James, og Jessey har et ufatteligt stort bånd, han var lige ved at bryde sammen af en depression da vi flyttede hende. Jessey er 18 dage ældre end ham, og ellers har de været sammen hver dag hele deres liv. De står enda også i boks sammen. Men så flyttede vi jo Jessey, og de måtte undvære hinanden i 8 måneder. Det tog hårdt på stakkels James! Jessey er lidt mere selvstændig, så hun tog det lidt pænere. Da vi nærmede os indkørelen, kaldte jeg på James, og han kom løbende over bakken med de andre heste. Han vrisnkede et meget højt og skingert vrinsk, og så tog fanden ellers ved ham og drønede han ned at bakken og hen til hegnet. Jessey stoppede op og stod helt stiv et øjeblik, og så begyndte hun at trippe og vrinske og te sig lidt. James så simpelthen så glad ud da han så hende, det var helt rørende! Jeg tog torvet af hende og lukkede hende ind til de andre, og så løb de ellers rundt og teede sig tossede i næsten 1 time :p - Der gik næsten 14 dage før James turde at gå længere væk end 5 meter fra Jessey, og hver gang jeg skulle ride, gik han med ned til lågen da jeg skulle have hende ud, og han blev stående indtil vi kom hjem igen. I mine 15 år med heste, har jeg ALDRIG set så stærkt et bånd mellem 2 heste, det er helt vildt!

Efter hun er kommet hjem har vi lagt dressuren lidt på hylden, og rider næsten udelukkede i skoven. Der ligger flere store skove tæt på hvor jeg bor, og det er virkelig noget begge har nydt! I starten løb hun lidt når hun fik lov til at galopere, men hun er jo stadig unghest så jeg forstår godt at det er sjovest at give den gas! Jeg har en lille rute så jeg både kommer igennem skoven, over marker og igennem en lille by, og hun tager bare alt i stiv arm! Hun kigger lidt på ting, men hun går ikke amok eller nægter at gå forbi osv. Vi har nu dagligt redet i skoven i næsten 5 måneder, og hun nyder det virkelig! Hun er så sej! Vi har den fedste jordesti hvor hun bare for lov til at løbe alt hvad hun kan, og hold da kæft det går stærkt! Der spares overhovedet ikke på farten! I starten blev hun lidt frisk når vi galoperede på marker, og så kunne hun godt finde på at bukke en lille smule, men nu er hun bare fantastisk at have med! Lige meget hvor henne vi rider, kan jeg lade hende strække helt ud uden at hun ter' sig, der er virkelig skønt! Det eneste tidspunkt hun godt kan blive lidt strid på er, når vi rider på marker med andre. Så vil hun rigtig gerne være forest, og hvis hun ikke får lov til det, kan hun godt blive lidt hidsig ;)

Jessey er noget af en mor-syg pige og der er mange ting hun nægter at gøre ved andre, men som hun hellere end gerne gør ved mig. Vi træner HSM og laver tricks osv. og det gør også at jeg har et særligt forhold til hende. Min mor kan gå ud i folden og stå og råbe på Jessey i 10 minutter uden at hun kommer, og hvis jeg så går derud og kalder èn gang, kommer hun løbende hen til mig med det samme. Man kan ikke andet end at blive glad af det :')

Som sagt træner vi tricks, og hun er ufattelig lærenem og har stort talent for det. Hun kan lidt forskellige tricks, nemme som svære, og hun nyder det. Hun får belønning får den mindste ting hun gør rigtigt, og det er både klap, godbidder, og ros med stemmen, da jeg synes det er unfair og at hun ikke får noget godt for det hun gør. Det ville svare til, at vi gik på arbejde uden at få løn. Så jeg roser hende ALTID!

Jessey er altid blevet redet bidløs og vil altid blive det!

*VERDENS BEDSTE VEN!* <3
Kommentér på:
Pinto Jessey *My Soulmate*
Annonce