{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

DSP Himalaya R.I.P [Himmelhest] 2000

3.495 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

* Katrine&Sydney-R.I.PHimalaya *
Kvinde | 30 år | Oprettet: 17. maj 2009


DSP Himalaya R.I.P

Fødselsår:
2000
Højde:
153 cm, selvom kåret i DSP i 2006, som pony dvs. 148, men hun er selvfølgelig vokset efter jeg har fået hende :)
Temperament
rolig, kun bange for køer og får. Kan godt blive meget overgearet hvis det blæser meget.. er ellers helt komplet rolig og dejlig at arbejde med.
Gangarter
energiske og flydende, har en meget fyldig og stor galop. Går let til bidet og elsker at komme ud og arbejde. Alle hendes gangarter er over middel, men specielt hendes trav må fremhæves.
Stævner
klubstævner i spring, dressur og jagt, Himalaya er en allround hest som kan det hele. Vi er godt nok kun i LC-klasser, men det kommer nok.

D. 27/1 2008 på LØSR:
Kyllingespring- Himalaya red en fantastisk fejlfri runde og vi havde en fantastisk rytme og sammenspil gennem hele turen :D Vi endte på en anden plads ud af 15 :) det var vores første springstævne

D. 9/3 2008 på GLK:
50 cm- Himalaya gik en fantastisk fejlfri runde og vi havde endnu engang en dejlig og rolig rytme :D vi endte på en 7 plads ud af 27 deltagere ..
60 cm- Himalaya gik endnu engang en fantastisk fejlfri runde.. der var simpelthen ingenting der kunne stoppe hende den dag :) Vi endte på en 8 plads ud af 32 deltager :o Det næste vi skal arbejde på er farten :D

D. 13/5 2008 på VSR:
LC 3: Vi havde en okay runde, men jeg var så nervøs så jeg fik lavet nogle alt for store cirkelvolter.. Det var min skyld, men det var jo også kun vores andet dressur sævne, så vi skulle bare have en afslappet ridetur ud af det :D Jeg kan ikke lige huske placeringen.. men det var i hvert fald ikke i toppen :)

D. 27/5 2008 på VER:
LD special: Vi havde haft et par lidt dumme springture op til dette stævne og det kunne mærkes, vi havde ikke så god en rytme som til de forrige stævner .. Vi startede med at refusere på andet spring.. dum fejl fra min side. Men så jeg mig sammen og vi endte med at få i alt 4 fejl, og det var sløjfespring.. så ingen roset til os .. men Himalaya var nu dejlig :)

Maj stævnet på LØSR 2008:
LD special- vi startede som på vestegnen med en refusering på 2 spring, men så tog vi os sammen og fik en god tur resten af vejen, det var igen min egen fejl.. jeg sad vist og sov :D
Vi endte på en 4 plads, men der var desværre kun 3 placeringer..
LD- Vi havde en rigtig god runde og Himalaya var fuld af krudt :D men lige på de to sidste forhindringer, mistede jeg igen focus og kom til at læne mig frem for tidligt, jeg ved ikke helt hvad jeg tænkte på .. :-/ vi endte med 8 fejl på en samlet 5 plads, men der var kun 4 placeringer.. men Himalaya var rigtig god den dag :D

D. 5/10 2008 efterårsjagt 2008:
Det var verdens mest våde dag og jeg havde selvfølgelig glemt min regnjakke.. da vi endelig kom frem til samlingsstedet var vi helt gennemblødte .. men nu skulkle der jo rides jagt og det var en kold og våd fornøjelse :D Det var Himalayas første jagt nogensinde, så jeg vidste godt at hun ville kigge lidt meget på springene i starten.. men da vi skulle springe et dobbaltspring lige i starten nægtede hun at hoppe.. Jeg kunne ikke lide underlaget, så valgte at ride uden om.. resten af jagten sprang vi perfekt :) hun var så dejlig :) søen skulle vi ikke igennem fordi vi allerede var helt gennemblødte af regnen. Vi endte med at vinde placeringen for fair ride, det var fedt :D

D. 3/6 2009 på VER:
LD- Jeg var rystende nervøs til dette stævne.. var Himalaya blevet klar efter 3 måneders genoptræning? og 1 måned i boks? Jeg tror aldrig jeg har været så nervøs ..
opvarmningen gik ikke godt, vi blev ved med at refusere på oxeren.. :-/
Så blev det vores tur.. vi red roligt ind, himalaya var ivrig, klokken lød, og vi satte i gang..
Vi nåede over første forhindring, jeg sagde til mig selv at vi nok skulle klare det.. vi red rundt i svinget og fik sat ordentligt af og så videre mod oxen, hun sprang flot over :D rundt om træerne og ud på langsiden, det var et dobbeltspring med start på en oxer.. vi kom lidt tæt på, men hima redede mig, stadig fejlfri og tre spring tilbage.. den næste lodrette kom vi flyvende over, selvtilliden voksede .. og de to sidste oxere klarede vi flot :D FEJLFRI !! det var så fedt og selvom det var sløjfespring endte vi på en anden plads :D Hun var så dygtig !!

D. 30/5 2009 på LØSR:
LD special - Himalaya var fantastisk at ride på, hun medgørlig men samtidig ivrig og ville gerne !! Og selvom det var 26 grader varmt klarede vi en fejlfri runde og endte på en samlet tredje plads :D og selvom jeg lavede nogle småfejl reddede Hima mig :)
LD - varmen havde gjort os sløve, både Hima og jeg. Vi kunne ikke klare en bane mere.. det var for varmt !! Vi fik redet halvdelen af banen rundt, men endte så med tre refuseringer.. ærgeligt, men jeg kunne godt mærke og vi begge ikke kunne mere .. men pyt med det :D

D. 31/5 2009 på LØSR:
LC 2 - dressur.. hmm.. vi fik da redet banen igennem i den varme eftermiddags sol, 26 grader igen i dag... det var meget varmt og det var vores første udendørs dressurstævne. Der var selvfølgelig en masse farlige ting på banen og Hima havde gået lidt stift og anspændt op til stævnet..men der var ingen stivhed at mærke under programmet og Himalaya gik så roligt og jeg lod hende tage en rolig og afslappet omgang få at vende hende til det :D Hun var dygtig og vi fik 56,9 % for programmet :) det var da en start, så gør vi det bare bedre næste gang :)

spring LØSR 22 august 2010:
Vi havde verdens bedste dag. Og efter lang træning på efterskolen med hjælp fra Jan Jørgensen ligger vi nu og springer LB til daglig!
LD - Vi vandt! Vi slog alle de kæmpe heste, med 0 fejl i hovedrunden og 0 fejl i omspringningen.
LC - Vi var temmelig trætte efter den fantastiske LD runde, men vi klarede os gennem banen med 8 fejl.. Begge to mine fejl. Så vi endte på en uplaceret 2 plads.. Det var en fantastisk dag!!!!
Stamtavle
far: Malibu II
Mor: Hertuginde Hertha

farfar: Mambo Moscan
farmor: Sally

Helbror: Ferrai - 1998
Helsøster: Jacqualine - 2001

Datter: Sydney - 2006
søn: Makong - 2004
datter: Luanda - 2003
Køn
hoppe
Bemærkninger
Himalaya en en dejlig rød hoppe, med hvid blis og tre hvide sokker. Mørk man og hale. Hun er tidligere avlshoppe, men bruges nu som ridehest og det er noget hun nyder. Har tre føl bla. Makong, sydney og Luanda. Himalayas Helbror Ferrai er blevet nr. 3 til EM i dressur. Selvom nogle gange virker det som om Himalaya ikke har arvet de gener..
Jeg har haft hende til låns i 1 1/2 år, og har endelig fået hende købt i mandags d. 11/ 5 2009, selvom jeg skal på efterskole.. men ville ikke af med hende :)
Så nu må jeg hellere lærer min far at ride..
Hun er en hest med en stor personlighed, hun elsker at få opmærksomhed og blive nusset. Hun elsker at komme ind og stå og hygge, hvis det regner :-) Himalya elsker mad, specielt at få en omgang mash efter træning, der ender altid med at ligge foder ud over hele gulvet :D men det hun elsker allermest er nok urtebolsjerne fra Tjørnhøjmølle :D
Efter hendes lange skade hun havde i vinters er vi virkelig kommet tæt ind på hinanden.. jeg var ude hos hende vær morgen inden skole og efter skole, og det var rigtig svært at se hende stå i boksen hele dagen,,,
men endelig efter godt 1 måned i boks kunne vi endelig lukke hende på fold, det skulle selvfølgelig være på en lidt mindre fold, alene, og hun skulle have en boot på den skadede hov.
Det var virkelig dejligt at se :D, og allerde dagen efter var hun ved at finde sit gode humør ..
Og nu efter vinterens lange kamp er vi endelig tilbage i topform, :D nu skal jeg bare på efterskole.. jeg håber at du kan tilgive mig Hima, og jeg lover komme hjem til dig så tit jeg kan :´)

Det hele blev bare perfekt, da jeg her i febraur 2010 blev spurgt af min ridelærer Jan om jeg ville have Hima med på Baunehøj! det var den bedste beslutning jeg har taget og en uge senere kom Himalaya til Baunehøj efterskole!
Vi er virkelig kommet i lærer, og det er utroligt så ivrig hun er når vi rider. På strand, i skov, dressur osv. hun elsker det! men det allerbedste er når vi springer i terrænnet, op og ned af skrænter og ude i naturen! vi lærer så meget og vi elsker det begge to! På Baunehøj har jeg alle dem jeg elsker mest omkring mig! Både fantastiske Himalaya, min dejlige kæreste Magnus og selvfølgelig alle de fantastiske mennesker som går her sammen med mig! :D

19/5 2010:
lige nu har jeg faktisk matematik, men Hima og jeg skal ud og ride her efter pausen! vi skal træne lidt til at kunne springe nogle tørgrave og op af trapperne! vi er i topform så det går nok super godt! Jan siger i hvert fald at vi har forbedret os 100% siden start! :D

9 januar 2011:
Så er det snart ved at være tid til en lille opdate ;)
Hima og jeg kom jo hjem fra efterskole her i sommers 2010, og derefter er det bare gået op ad bakke! Vi er flyttet til Farum Værløse og Hima hygger sig nu på dejlige Horsemose lige op til skoven :D
Vi er startet springundervisning hos Jes nede på VÆR, og startet noget dressurundervisning! Det går bare fremad! Jeg har også fået en dejlig part, Christine, som er fantastisk til at tage sig dejligt af min lille hoppe!
Så dette års forhåbninger er at Hima og jeg skal til at begynde noget jagt, og så skal jeg lige få min rytterlicens så jeg kan starte noget større end klubspring. Jeg regner med at måske starte noget military op, for det har både Hima og jeg fundet rigtig interessant efter vores fantastiske og savnede efterskoleophold :`)

30 august 2011:
Efter jeg troede at året startede så godt, gik det mere og mere ned af bakke.. i slutningen af november 2010 fik hun en virus og havde 39,5 i feber.. Vi havde straks dyrlæge ude og allerede dagen efter var hun i bedring, efter 3 dage var hun helt frisk igen og jeg troede det var overstået. Men efter ca. en uge fik hun en kæmpe bule på halsen. Vi ringede straks til dyrlægen igen, og deres svar var at det kunne der sagtens komme efter en virus, vi skulle bare vente et års tid også ville den være væk igen..
Men bulen gik aldrig væk, tilgengæld blev den større og Hima blev mere og mere svag.. jeg begyndte at give hende jerntilskud for at se om det bare var energien den var gal med. Det hjalp lidt, men det blev meget værre. I starten af februar havde hun så svagt et imunforsvar at der kom bylder og svamp under hele bugen. Selv i manen var der kommet små bylder.
Hun kom hurtigt ud på dyreklinikken hvor de konstaterede at det var en kæmpe byld hun havde på halsen som havde foresaget betændelse og svamp under bugen og i manen. Hun blev opstaldet på dyreklinikken og var der i alt 1,5 måned. Igennem den periode var hun på konstant pencilin og det blev langsomt bedre. Infektionstallene faldt støt i starten, men bylden på halsen blev ikke mindre. Efter ca. 3 uger blev vi enige om at hun var nødt til at få fjernet bylden. d. 4 marts 2011, blev hun lagt ned på operationsbordet og hun lå der i ca. 4 timer. Da bylden blev fjernet blev det konstateret at det var en byld på 1.5 kg som bestod af betændelse og dødt kød.
Hun havde nu et kæmpe hul i halsen hvor kun hud dækkede hullet.
Efter operationen kom hun sig fint og det hele groede fint sammen, bugen var blevet pæn og det hele var næsten væk. Hun begyndte også at få gnisten tilbage og blive den gamle hest :)
Endelig i slutningen af marts sagde dyrlægerne at nu kunne hun komme hjem. Og efter det lange forløb var det dejligt endelig at kunne få erklæret hende rask.
Efter 2 uger tilbage i kirke værløse fik vi igen dyrlægen ud som konstaterede at nu var hun klar til genoptræning.
I løbet af 6 uger fik jeg hende tilbage i storform og hun begyndte at gå fantastisk dressur og i springningen fik vi sprunget 110 cm! Det hele gik fint og hun virkede som en glad og tilfreds hest.
Men da jeg kom hjem fra Roskilde Festival var beyndelsen på en lille bule begyndt at komme, derudover havde hun fået nogle gnavsår fra det fluedækken hun havde gået med.
jeg fik straks dyrlægen ud, som sagde at jeg skulle fjerne den rem der gnavede ( hvilket er blevet meget bedre siden) samt halsen skulle jeg ikke være bekymret for. Jeg var lettet og jeg fortsatte som jeg hele tiden havde gjort. Det gik fint et par uger, og vi var på ferie på min gamle efterskole - Baunehøj, hvor vi fik badet og hygget rigtig meget. En uge efter ferien begyndte hun at tabe sig voldsomt og halsen fik en kæmpe bule!!
d. 12 august fik jeg dyrlæge ud, da hun stod med 39,5 i feber og et stort vægttab.
Dyrlægen sagde at der var gået betændelse i bulen og hun var hævet ned omkring spiserøret hvilket gjorde at hun havde svært ved at spise. Jeg fik pensilin og noget febernedsættende pulver.
Allerede morgenen efter havde hun ingen feber og bulen var allerede mindre. Hun åd som om hun ikke havde fået foder i flere dage!
Det gik fint fremad, bulen svandt mere ind og feberen faldt - jeg var ikke så bekymret.
Men torsdag da vi skulle have dyrlæge ud igen til tjek, sagde hun at hun var meget bekymret for Hima. Vi fik taget nogle blodprøver og fik noget mere pensilin.
Alle troede Hima havde kræft pga. den voldsomme bule og det voldsomme vægttab.
Men heldigvis viste det sig at det var en mild infektion og ingen kræft.
Til gengæld havde hun en lav blodprocent som gjorde at hendes imunforsvar var trykket. Jeg begyndte at give hende jerntilskud, da jeg vidste at en lav blodprocent blev behandlet via jern, c-vitamin og kobber i foderet. Det gik fint i ugen efter, og hun begyndte at tage på da via olie og soyastrå i foderet. Men da vi fik snakket med dyrlægerne igen onsdag (24 august) sagde de at de synes vi skulle slå hende ned.. Specielt fordi det ikke var sikkert hun kunne komme sig og var så svag. Efter samtalen blev vi dog enige om at prøve den medicinske vej til at hun blev rask. Vi fik noget mere pensilin og aftalte at vi ville prøve noget laserbehandling - vi lavede en aftale om at komme ud til dyreklinikken mandag d 29 for at lade dyrlægerne afgøre hvad vi skulle gøre.
Men allerede fredag d. 26 var det galt igen, selvom bulen i sig selv var faldet 2 cm og bugen så pænere ud, end de sidste par dage. Hun havde 39,5 i feber igen, og vi ringede igen til dyrlægerne. Vi fik aftalt at hente noget febernedsættende igen og give hende det over weekenden, dyrlægen sagde hun havde fået en lille virus grundet det svage imunforsvar. Lørdag den 27 var det min fødselsdag, og feberen faldet igen til 38,5.. Hun fik endnu en fenodyne (medicin) og om aftenen var temperaturen 38,3. Det var fint nok.
Men søndag kunne jeg næsten ikke mere, jeg græd hele tiden fordi temperaturen var på 39 og hun havde ødemer på forbenene og bulen var ikke faldet mere end de 2 cm.
Da vi kørte turen ud til dyreklinikken havde jeg fuldstændig opgivet håbet og troede ikke jeg skulle få min hest med hjem igen.
Men da vi kom derud overraskede dyrlægen os ved at være utrolig positv. Hun havde ikke feber - temperaturen var på 38 og det var godt der var ødemer på forbenene da så havde væsken fra bulen løbet ned i benene og det ville forsvinde igen. Dyrlægen mente at vi sagtens kunne fortsætte behandlingen og mente at hun godt kunne blive god igen.
Nu har jeg været ude og købe stort ind af tilskudsfoder, så udover jerntilskud (som afsluttes på søndag) får hun vitaminer bundet på aminosyrer som skulle være nemmere at optage end vitaminer bundet på salte og et tilskudsfoder far st. Hippolyt til opbyggelse af imunforsvaret. Nu håber jeg virkelig at jeg kan få banket det imunsystem op, så hun kan komme over denne sygdomsperiode og så får hun et år hvor hun kan komme helt på toppen, uden anstrengende ridning.
Jeg vil jo også gerne have et føl på hende på et tidspunkt! :)

D. 27 November 2011:
Nu er det efterhånden lidt tid siden at Hima er blevet aflivet, og jeg kan tage mig sig og skrive om det.
D. 1 November var vi ude hos dyrlægerne for at få afgørelsen om hvad vi skulle gøre, og desværre viste blodprøverne sig at være så skæve at der ikke var noget vi kunne gøre. Hun var ikke i stand til at rette sit imunsystem, og det hele ville kun blive værre!
Derfor tog vi den svære beslutning om at aflive min bedste ven. Vi aftalte at tage hende med hjem og hygge om hende den sidste uge vi havde tilbage sammen.
Selvom det var rigtig svært at være ude hos hende, havde jeg ikke lyst til at forlade hende, og jeg gjorde alt hvad jeg kunne for hende det sidste stykke tid. Og d. 10 november 2011 sagde jeg farvel for allersidste gang til min bedste ven. Hun har fået fred og det er vigtigste. Hun stod de sidste dage med væskeansamlinger i benene og under bugen fordi hun ikke kunne optage væsken. Hun var træt, og hver gang hun havde spist, blev hun enormt træt og stod og hang med hovedet. Jeg ved derfor at hun har det meget bedre nu og jeg glæder mig til at se hende igen, når jeg engang også skal derop. Hvil i fred med smukke pige, jeg elsker dig og savner dig! :`(
Kommentér på:
DSP Himalaya R.I.P
Annonce