{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod May Landuc [Tidl. hest] 1998

8.548 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Laura M
Kvinde | 29 år | Oprettet: 14. feb 2007


Dansk Varmblod May Landuc

Fødselsår:
1998
Højde:
163 cm.
Temperament
Han har den vildeste personlighed og det bedste tænkelige temperament til mig. Det er lige før at det er ligeså tydeligt hvilket humør han er i, som det er ved et menneske. Det er så åbenlyst for enhver der kender ham bare lidt at se i hvilken mental tilstand han befinder sig i. Hans temperament skifter utroligt meget efter hvilket humør han er i; om han har et eller der plager ham, eller om han er lutter overskud. Som ung var han fuldstændig sindssyg, og han blev kun tilredet fordi min papfar satte sig op på ham og bed ham i ørerne hver gang han overhovedet tænkte på at ville smide ham af. Han tror selv at han er kongen af verden, og hvis nogen hest som han ikke bryder sig om kommer gående forbi ham inde i stalden, skal han nok sørge for at det kan ses, at den ikke er velkommen. Han er ofte utrolig blid og kærlig, men han vil ikke altid kendes ved det. Det er som om han synes at det er enormt lækkert at blive nusset, men at han også skal gøre sig bemærket som en rigtig mand, der bestemt ikke har brug for skønhedsprodukter i lange baner. Ud over at være den regerende konge i stalden, en kammerat med et kæmpe stort hjerte af guld og en fantastisk ridehest, er han af og til også en rigtig kylling. Somme tider er det stort set umuligt for mig at trække ham ud til folden når han er bange for absolut alt. - og det samme gælder når jeg skal ride tur ham. Vi plejer at sige, at han både er den roligste, men samtidig også den farligste hest vi har. - for når han bliver bange og du går ved siden af ham, glemmer han fuldstændigt at du eksisterer. Det er ikke i ond mening eller noget, men han glemmer alt omkring sig og springer direkte ind i dig, hvis du ikke er hurtig nok til at flytte dig.
Men i bund og grund er han i virkeligheden mors lille dreng, som er dybt afhængig af menneskeligt selskab, og jeg er sikker på, at han ville gå fuldstændigt i stykker indeni hvis han blev sat ud på en mark, og hvor han ikke blev behandlet som den konge han er. :-)
Gangarter
Rigtigt gode.
Skridten er stor. Traven arbejder vi med at gøre større og flottere mens galoppen altid har været super god.
Stævner
2010:
Vandt en la2 og la3 med, begge med 70% i kongsvad i marts.
Blev nr 4 i en la2 med ca 65%, og vandt en la3 med 72,4% i rosenholm i april.
Vandt en la2 i birgittelyst med 68%, og blev nr. 2 i la3en med 70%
Vandt en la3 med 73,8%, og vandt kavalifikationen til individuelt distriktsmesterskab for juniorer med bl.a. 75% fra den ene sidedommer. Om søndagen blev vi dog nr. 2 i finalen.

2011:

61,7% i første MB0 i februar. - Ikke den bedste tur.
64,1% i MB0 i SSRK, marts 2011. Fin tur, dog med kiks..
67,4% i MB0 på Årslevgården 10/9 - Nr 3
66,6% i MB0 i RORK 17/9 - Nr 4
67,8% i MB1 i RORK 18/9 - Nr 3

2012:
67,179% i MB0 i Silkeborg 16/03 - Nr. 3
66,9% i MB0 i Arden 24/03 - Nr. 4, dømt af A-dommer
Stamtavle
F: Induc (Trakhener)
FF: E. H. Marduc
FM: Iris

M: May Liebchen
MF: May Sherif (bl.a. far til Kyra k.'s Matador)
MFF: Elizar
Køn
Vallak
Bemærkninger
May Landuc er en hest jeg har købt af min mor, som har haft ham siden han var 3. Hun købte ham af min moster, som overtog min morfars avl da han døde. Landuc blev desværre det sidste afkom fra min morfars stamme, så han er den sidste der nu er tilbage af min morfars avl. - Så han er vores allesammens øjesten!

Landuc er mit lys i min hverdag. Han har den vildeste personlighed som gør, at jeg bare aldrig kan blive sur på ham. Jeg er så taknemmelig for at jeg har fået en mulighed for at købe en hest som ham, for han er den bedste ven man overhovedet kunne ønske sig. Sammen kan vi opleve alt det vi altid har drømt om, og jeg kan se på ham, at det ikke kun er mine drømme, men at han også selv brænder for at arbejde hver dag. Han er en rigtig bølle, men han har altid et glimt i øjet, uanset hvor strid han kan finde på at være. Jeg har en følelse af at han vil gå gennem både ild og vand for mig, og det samme vil jeg gøre for ham.
Jeg håber at vi vil få rigtigt mange gode år sammen! Han har allerede givet mig fantastisk mange gode oplevelser, og han er min største glæde i hverdagen. Håber vi fremover vil få endnu flere mindeværdige stunder, og jeg vil altid være ham evigt taknemmelig for, at han kan lære mig så meget. Jeg tror virkeligt ikke, at det er muligt at finde en bedre hest for mig end Landuc :-)
Kommentér på:
Dansk Varmblod May Landuc
Annonce