{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Tysk Oldenburger Linaro-L 2001

2.631 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Tysk Oldenburger Linaro-L

Fødselsår:
2001
Højde:
Ca. 1.65 (:
- Helt perfekt til mine små, korte ben (:
Temperament
Linaro er en utrolig sød og meget nem hest at have med at gøre i det daglige. Han står altid musestille på staldgangen, sparker og bider aldrig osv. osv. (:
Samtidig er Linaro en hest, der kan tændes, bl.a. under ridning, hvor han aldrig er doven, men heller aldrig "hidsig" - hvilket jeg sætter pris på (: (:
Men man skal nu ikke tage fejl af den søde lille hest, for stædig kan han godt nok være, hvis det lige tager ham :b Og presser man ham for hårdt under ridningen kan han også godt finde ud af at sige fra - heldigvis (:
I stalden er Linaro et nussehoved uden lige! Alt og alle bydes velkommen med spidsede ører og glade øjne (: og så skal der nusses... Linaro bruger hver en given lejlighed på at få lov til at nusse folk eller andre heste, og altid ganske blidt uden brug af tænder (: selv små børn der hiver ham i næseborene hilser han glad og kærligt på (:
Han er uden tvivl staldens kæledægge (: (:

Dog kan han godt blive lidt forvirret oveni sit lille hoved, hvis han fx skal lære en ny (og meget svær) øvelse - dét er den i hvert fald efter hans mening! Haha :D - Han er ikke så klog den lille (: Og så kan man godt få lidt problemer med ham, for så kan han finde på at stå og galoppere på stedet/småstejle, fordi han ikke ved hvad han ellers skal gøre af sig selv s: Vi har haft en periode hvor han gjorde det rigtig meget - til sidst nærmest som "våben", for ikke at behøve at lave noget xD Men det er vi ved at få styr på nu (:
Og bortset fra det må man squ sige at han er helt utrolig lærenem, han har godt nok lært meget i den korte tid jeg har haft ham (:
Han er simpelthen bare en kammerat (: Altid samarbejdsvillig og venlig. Ude i stalden bliver han kaldt Mr. Dreamboy, fordi han altid er så nem (: Så det er bare skønt! Man har næsten aldrig en dårlig dag med Linaro (:
Gangarter
Skridt: Super, dejlig energisk og træder stort over (:

Trav: Super, dejligt sving og bæring, god bagbensaktivitet og samtidig nem at sidde på (; Han er lidt en "gummibold" i traven og har nemt ved at sætte sig (: Og man må endelig ikke glemme hans super gode travøgninger! (: Til stævner ligger vi næsten altid oppe omkring de 70% i travprogrammet (: (: (galoppen trækker os stadig lidt ned).

Galop: Den har vi skullet arbejde noget med, men Linaro har gjort utrolig store fremskridt! (: Efter halvandet års arbejde er Linaros galop blevet helt acceptabel og vi får efterhånden mange 7-taller i galopøvelserne til stævner (: efter 3 års arbejde er Linaros galop stadig ikke verdensklasses, men ganske rimelig og især efter at han er begyndt at skulle sætte og samle sig i galoppen, er der virkelig sket fremskridt (:
Stævner
I slutningen af 2008, hvor jeg fik Linaro, var han ikke umiddelbart nogen særlig hest. Vi så dog muligheder i ham og i efteråret 2010 - små to år senere - debuterede vi i vores første MB-dressurklasser!!
Bedste MB-resultat so far er 64% i en MB1 i Billund (: (:

Det meste af år 2011 og første halve år af 2012 har vi holdt stævnepause, da vi desværre blev ramt af uheld... Først tandproblemer, siden sadelproblemer, en brækket knogle (griffelbenet) i højre bagben og efterfølgende operation, for ikke at tale om de ridemæssige problemer, der opstod, da Linaro havde gået rundt med smerter i mund og ryg alt alt for længe :( uden at vi vidste det selvfølgelig.
Men NU (juli 2012) er vi så småt begyndt at komme ovenpå igen og jeg håber på at vi nu kan komme i gang med stævnerne igen og forhåbentlig få mere rutine i MB-klasserne (:
Foreløbig starter vi dog ud med en LA4 i Tørring den 5. august 2012, og så tager vi resten derfra (: (:
Stamtavle
Far: Leendert
FF: Quidam de Revel
FM: Bellaleen
FFF: Jalisco B
FFM: Dirka
FMF: Voltaire
FMM: Ulaleen
FFFF: Alme
FFFM: Tanagra
FFMF: Nankin
FFMM: Ondine de Baugy
FMFF: Furioso II
FMFM: Hauptstutbuch Gogo Moeve
FMMF: Amor
FMMM: Nelaheleen

Mor: Hauptstutbuch Elite
MF: Triumpf
MM: Elipsa
MFF: Tiro
MFM: St. Pr. St. Hauptstutbuch Konfetti
MMF: Herbststurm
MMM: Elma
MFFF: Tremolo xx
MFFM: Victoire
MFMF: Futuro
MFMM: Hauptstutbuch Koenolde II
MMFF: Komet
MMFM: Hauptstutbuch Herbstgold
MMMF: Amadeusz
MMMM: Elmina
Køn
Utrolig køn vallak (:
Bemærkninger
Jeg har haft Linaro siden den 21. december 2008 (:

DER KOMMER MERE SENERE!!!
Jeg har ikke lige tid til at skrive det hele ind på én gang, så jeg tager det lidt i bidder.
Kommentér på:
Tysk Oldenburger Linaro-L
Annonce