{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Reloir [Himmelhest] 2009

2.857 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Jannike Borg
Kvinde | 32 år | Oprettet: 23. sep 2006


Dansk Varmblod Reloir

Fødselsår:
2009
Højde:
160 cm. i stg.
Temperament
Opmærksom, super lærenem og medgørlig.
Vågen på dage, hvor det blæser meget.

Han var verdens gladeste dreng, med et ernomt mod på livet.
Gangarter
Dejlig skridt, med masser af rygsving.
Middel trav, yderst gode bagben.
Dejlig rummelig gallop.
Stævner
Det nåede han desværre ikke.
Stamtavle
M: RACHELLA
MF: METALL
MMF: HAVIDOFF
MFF: FERRO

F: DE NOIR
FF: DE NIRO
FMF: MATCHO AA
FFF: DONNERHALL
Køn
Vallak

Kastreret d. 23/3-2011
Bemærkninger
Reloir er født d. 16. Maj 2009, og skulle gerne engang i fremtiden blive min ridehest.
Lillemand, er jo praktisk talt gået hen og blevet mine forældres lille guldklump, eftersom der ikke er flere børn i huset længere. Han er en forkælet lille dreng, som får mere kos end min lillesøster og jeg. Til gengæld opfører han sig eksemplarisk, og har altid været meget lærenem. Han løfter (for det meste) forbenene, når man siger "fus", bagbenene skal man dog have en hånd på.
E rigtigt nysgerrigt nussehovede med masser af lyst til livet.
Hvis jeg f.eks. gik og fejede i stalden, da han var føl; kunne det sagtens tage en time for ham at spise op, da han liiiige skal se hvad jeg har gang i.

Tilridning:
Jeg har under ingen omstændigheder haft problemer med tilridningen af dengsen. Han har bare været SÅ flink hele vejen igennem. Han har bukket med mig en enkelt gang, fordi han blev bange for mig fod, der ramte en halmballe, der står langs barrieren i ridehallen. Han bliver primært rede på udendørsbane, hvilket han klarer til UG, lader sig ikke skræmme af noget - bortset fra halmballer!
Vi er nu så langt, at vi (så småt) har lært at stoppe, og vi gallopperer ca. 3 omgange på ridebanen på hver volte. Stadig ret ukontrolleret, men så længe vi kan holde galloppen er det fint. Der er ingen tvivl om, at dengsen er dressurhest =) Han går selv til biddet, kommer rigtig godt ind under sig, med sin gode bagmotor og går allerede nu meget stabilt i forhold til hvad jeg havde regnet med. Jeg er rigtig stolt af min lille dreng: Jeg tror på, at han nok skal komme rigtig langt inden for dressuren og håber på, at han bliver ved med, at synes, det er rigtig sjovt, at lege i sandkassen og at han får muligheden for at starte en masse stævner, når han bliver gammel nok =)


Det var egentlig meningen at Reloir skulle have været hos en låner i Randers sidst i august, men pigen, som jeg troede havde rent mel i posen, bakkede ud dagen før det var aftalt, at vi skulle levere ham - eller dvs. hun har ikke svaret mig siden..

Siden dette er det bare gået ritig hurtigt. Reloir stod halt en fredag med et hævet bagben. Vi troede det var det største problem, men for 1½ uges tid siden udviklede det hele sig til noget meget værre.
Jeg rejste til Norge første uge i september, men tog hjem pga. en forværring af Reloirs halthed. Da jeg så ham fik jeg praktisk takt et chok. Han kunne knap stå på sine ben, gik som om han var fuld og havde tabt sig rigtig meget på bare en uges tid. Dyrlægen blev tilkaldt, vi fik taget røngten, og der var ingen tvivl. Billederne viste et brud på et af halsvirvlerne, og derved var han altså blevet slinger. Dyrlægen vurderede at han var på for højt et stadie til at vi kunne oparerer ham. Så Reloir fik fred tirsdag d. 18 september kl. 19, mens en regnbue stod højt på himlen.

Han er et utroligt stort tab for mig. Jeg har aldrig mødt så fantastisk glad og lærenem en hest før, og jeg er super taknemmelig for, at jeg var den der fik lov at eje en hest med så dejlig mildt et sind. Han bliver svær at erstatte, og jeg vil også tro, der kommer til at gå nogle år før jeg får hest igen.

Sov sødt min dreng <3 Vi ses på den anden side.
Kommentér på:
Dansk Varmblod Reloir
Annonce