{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod C-Mol *For evigt elsket <3* [Himmelhest] 1992

24.472 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

* Joseph *
Kvinde | 40 år | Oprettet: 2. maj 2005


Dansk Varmblod C-Mol *For evigt elsket <3*

Fødselsår:
1992
Højde:
Rimelig høj, omkring 177, har vi så lige målt ham til. Han har bare et utrolig højt målepunkt, derfor virker han ikke så stor når man sidder på ham :D
Temperament
Stille og rolig (engang imellem) Men på tur er han en rigtig lille kanon kugle, der ikke ved hvad ordet "skridt" betyder. Man kan sige jo ældre han bliver jo mere vild bliver han. Ved ikke hvorfor, men han er en rigtig lille bombe at ride, når man skal springe.
Gangarter
Tja, det er vel som man tager det.

Skridt: Under middel (Han går stort set pasgang evig og altid når han skridter)
Trav: Middel
Galop: over middel
Stævner
Vi har efterhånden været til en del stævner sammen, dog mest i spring, da dressur ikke lige er vores kop te. Springer i øjeblikket LD pga et voldsomt styr vi havde, så vi tager den lidt me ro nu. Har dog sprunget LB (LA i omspringning) på distrikt plan og redet en LA1 dressur på klubplan. Vi vandt! (Der var godt nok kun tre deltagere, men pyt med det)
Bedste placering dressur: 1. plads LA1
Bedste placering spring: 1. plads LB
Klubmester to år, 2002 & 2004
Stamtavle
Far: A-Dur
FF: Argentinus
FM: Revue Girl
FFF: Argentan
FFM: ST.PR. Dorle
FMF: Romador II
FMM: Ursulinerin

Mor: Lady Colorlux
MF: Ibsen
MM: Sonita
MFF: Brabant (F.5)
MFM: Efrodite (23)
MMF: Marcellus
MMM: Sonett
Far:
A-dur
Farfar:
Argentinus
Farfars far:
Argentan
Farfars mor:
Dorle
Farmor:
Revue girl
Farmors far:
Romadour ii
Farmors mor:
Ursulinerin
Mor:
Lady colorlux
Morfar:
Ibsen
Morfars far:
Brabant (f.5)
Morfars mor:
Efrodite (23)
Mormor:
Sonita


Køn
Vallak
Bemærkninger
Molle er en dejlig stor hest, som jeg har haft i hel ti år nu. Han er min trofaste partner til konkurrencer og vi både træner seriøst og hygger os.

Første gang jeg så Molle var han kun 4, og jeg synes han var en fantastisk dejlig hest. Kan huske at jeg sagde til mine forældre at den måtte jeg have på et tidspunkt. Selvfølgelig var jeg kun pony rytter på det tidspunkt, og det var mest sagt i spøg. Selvom jeg aldrig havde været mere fascineret af en hest.

Da jeg fik min første hest Ditte og kemien ikke rigtigt passede mellem os, var jeg nødt til at få en anden, for ville gerne starte nogle konkurrencer. Til gengæld ville jeg også have en god ven, som jeg kunne have det sjovt med og samtidig være helt tryg ved.

Jeg ledte land og rige rundt, men der var ingen jeg rigtigt klikkede med, indtil min træner fortalte mig om en hest, jeg kendte som netop var blevet sat til salg. Da jeg hørte det var Molle, var jeg ved at gå ud af mit gode skind, for det var jo min drømmehest.

Har været utrolig glad for at jeg fik Molle, for kemien er bare helt rigtig. det er så selvfølgelig ikke ensbetydende med at vi altid er enige :)

Havde et voldsomt styr på ham, hvor jeg fik trykket ryggen, så vi holdt pause med stævnerne et stykke tid. Dog startede jeg så småt igen, men har været meget uheldig det sidste års tid.

Først blev jeg slået omkuld af kyssesyge, fik senere hjernerystelse og dernæst spændings hovedpine, så vi har været sat ud af spillet et stykke tid. Og bedst som jeg er blevet rask, fik Molle bronkitis, så vi er inde i en lidt uheldig periode.

Så er vi begyndt at træne spring igen efter næsten et halvt års pause. Havde endnu et styrt på ham, hvor jeg ikke kunne gå i to uger efter det, hvilket skræmte mig, så er bare pænt uheldig, når jeg falder af ham. Heldigvis er vi på vej i gang igen og han springer allerede med stor kræft, selvom han er lidt ude af form.

I stald: Rimelig urolig, står som regel og skraber i jorden, fordi han er utålmodig.

Dressur: Han er blevet redet forkert ned som ung, så han knækker i halsen i stedet for at have den rigtige holdning. Men ellers kan han de fleste øvelser i dressur. Schenkelvigning. Versader både i skridt trav og galop. Og kan lave en halv galop pirouette :)

Spring: En rigtig engel. Springer alt hvad man beder ham om og kigger sjældent på fyld. Er aldrig blevet disket i en konkurrence, fordi han går på alting. Til gengæld har han en vane med at trække hovedet ned, når man springer, og siden han er så stærk, er det ret svært at komme tilbage i sadlen.

På tur: Hmm det skal vi vist ikke snakke om :D Hvis jeg kunne red jeg gerne på tur med ham, så han kunne få nogle gode galopper og komme i bedre form, men siden han er umulig på tur, gider jeg ikke bøvle med det. Sidste gang blev han så bange for køerne på den modsatte side af vejen, at han stak af hjemad, og stejlede ude på vejen, hvor der kom biler fra begge sider. Vi var heldige ikke at blive kørt ned, men fra den dag af besluttede jeg aldrig at ride tur på ham mere, for der står altid køer på den anden side, og han hader dem.

Han er ikke den kønneste hest i verden, da han er lang og underlig bygget (han har et meget højt manke punkt og en spids ryg) men pyt med det, jeg elsker ham alligevel :)

Ja, så er den gal med Molle igen. Han har hostet i lidt over en måned, hvor det er gået op og ned, men havde på fornemmelsen at der var noget seriøst galt, så fik dyrlægen ud og han sagde at Molle havde en mislyd på lungerne, og anbefalede en kikkert undersøgelse af halsen på Ansager dyrehospital.

Han var så deroppe igår (mandag d.8/1 2008) og dyrlægen sagde at han sjældent havde set så meget slim i luftrøret :( Så de tog nogle prøver, som vi ikke har fået svar på endnu.

Molle har fået konstateret voldsom allergi overfor støvhusmider, så derfor skal han være i stalden så lidt så muligt. Vi gør i øjeblikket alt hvad vi kan for ham.

Og så skal han stå stille i 3-4 måneder, så ingen nye ridebilleder foreløbig desværre. Men er ligeglad, bare han bliver rask igen.

Molle har haft en rigtig god sommer, hvor vi slet ikke har hørt ham hoste, så så længe han står ude er han faktisk i fin form, og der er også blevet tid og mulighed for lidt dressur træning. Nu er hestene så kommet på stald igen, og heldigvis hoster han stadigvæk ikke, så lad os håbe det holder.

Hele stalden er blevet gjort ren, og der er blevet malet og kalket. Samtidig står de to piger nu på spåner, og han på noget tørvestrøelse, som fungere ret godt. De har også fået nyt foder, og Molle får mucolyt, som skulle være vildt godt for lungerne, så jeg håber virkelig at det gode resultat fortsætter :)

Så er min Molle mand fyldt 17 år i dag d.23/3 2009. Han er ved at være en ældre herre, men holder sig stadigvæk godt, og i nu skal vi snart i gang med træningen igen :)

NYT...........................................................

Min gamle dreng er nu 18 år og i år har vi også 10 års jubilæum. Henriette og ham har haft mange rigtig gode måneder, men nu kommer den store dreng snart hjem igen, og håber virkelig på at vi kan fortsætte vores gode samarbejde...og uoverenstemmelser :D De skal jo til. Glæder mig i hvert fald til at se ham igen efter så lang tid :)

Så er Molle kommet hjem igen :'D

NYT..............................................................

Så ar afgørelsen desværre kommet. I dag d.20/7 2010 er Molle blevet erklæret uegnet som ridehest :'( Har grædt så mange tårer over dette og mit hjerte bløder ved tanken om at det aldrig bliver os to igen. Men han bliver ved mig til han ikke kan mere og står nu hjemme ved mine forældre og hygger sig sammen med Ib. Håber de to kan holde humøret oppe på hinanden.

Sidste Nyt..............................................

Det er nu blevet besluttet at Molle skal aflives på torsdag d.9/9 2010. Han har ikke rigtig lyst til livet mere, og mister både muskler og bliver mere og mere tynd. Og jeg synes at det synd at han skal gå, indtil dagen hvor han måske ikke kan mere. Så hellere sige stop nu, mens legen er god.

Men Molle du skal vide, at jeg gør dette for din skyld, kommer aldrig til at glemme dig og jeg vil græde over dig hver eneste dag. Du har været min bedste ven og partner igennem ti år, og gjort alt for mig. Ville ønske jeg kunne gøre det samme for dig, for du har givet mig så meget i mit liv. Elsker dig min skat, og ved at vi ses på den anden side :'(

..........................................................

Så er Molle blevet sendt til anden side af regnbuen. Han blev dagen i dag d.9/9 2010 aflivet kl.10.15, en dag som altid vil stå for evigt klart i mit sind :'( Fik ham flettet fint og puslet om ham, og sagt farvel inden min far kørte med ham.

Min elskede Molle, du er den hest, som har gjort mit liv så meget bedre. Du har fortjent det bedste, og det håber jeg at jeg har givet dig. Du vil aldrig blive glemt, men for evigt være i mine tanker, og jeg kan ikke vente med at blive forenet med dig, som jeg ved vi vil :')

........................................................

Der er i morgen d.30/9 2010 gået tre uger siden Molle kom herfra :'( Selvom jeg udadtil er smilende og prøver at være glad, er mit sind altid trist. Det giver ikke mening for mig mere at være omkring heste som før, og det er som om Molle tog min glæde til at ride med sig. Jeg har for tiden ikke en hest at ride på, og det passer mig egentlig fint, da jeg slet ikke føler for at sidde i en sadel :( Molle var min makker og min bedste ven. Han har stort set lært mig alt hvad jeg kan i dag, og at ride, uden han er i min verden, virker ikke rigtigt for mig :( Ville sådan ønske at han stadig var en del af min hverdag, og tårerne triller, mens jeg skriver dette. Men jeg ved også at han er et sted hvor han er glad og tilfreds, og det er hvad der betyder allermest for mig.
..................................................

I dag d.9/2 2011 er det fem måneder siden min Molle blev taget fra mig :'( Kan slet ikke forstå hvor tiden er blevet af og husker det som var det igår at vi sagde farvel til hinanden. Jeg græder stadig mange tårer over dig og ser dig stort set hver nat i mine drømme. Men du har nu også givet mig modet til at kæmpe videre. Kæmpe for dine venner, som jeg nok synes, det var bedst at komme af med. Men uden dem, bliver mindet om dig heller ikke holdt i live. Og jeg ved nu, hvad jeg vil. Din ånd og dine minder holder mig i live og gør at jeg har lyst til at stå op hver dag og beskæftige mig med de andre dejlige heste, vis liv du helt klart også har påvirket og bragt lys til. Så min elskede Molle, jeg kæmper, både for din skyld men også min egen, og jeg ønsker at det lykkes. Igen er mine kinder fyldt med tårer, men jeg ved at du ser ned på os og ønsker det bedste for os alle. Du er min støtte, min engel, og jeg stoler på at du vil være hos mig igennem alle de fremtidige beslutninger jeg må tage i mit liv. Jeg vil til evig tid elske dig, og du er gemt i mit hjerte hver eneste dag og med mig uanset, hvor jeg er henne :')

..........................................

D.9/9 2011: Et år! Min elskede Molle, du er for evigt husket. Mange tror at når man får nye heste og kommer videre, heler hjertet med tiden. Men ikke i dette tilfælde. Selvom jeg elsker alle mine heste, ejer du en del af mit hjerte, som ingen andre får. Du har været min bedste og mest trofaste ven, og jeg er stolt over alt, hvad du har gjort for mig :') Hjertet glemmer aldrig og vores minder er stadig gemt i dybt inde i mig. Ingen bliver som dig, og ingen skal være som dig. For du er en del af min person og mit liv, selvom du ikke er her i fysisk form. Jeg tænker meget ofte på dig, men ved at du ser ned på mig hver eneste dag og ønsker mig det bedste :') Du var enestående...unik. Og jeg græder tårer, for dig, for mig og for os, og for alt det vi ikke nåede. Men vi har også oplevet så utrolig meget sammen, og på denne dato, vil jeg hvert eneste år mindes, alt det vi havde sammen :') Molle min elskede, du vil altid være MIN :')

....................................................

D.9/9 2012: Hvordan kan to år føles som så kort tid? Husker stadig denne dag så tydeligt som var det igår, da jeg tilbragte morgenen med at gøre dig fin, så du var klar til at tage ud på din sidste rejse. En rejse som jeg vidste ville gøre dit liv bedre, men mit liv så meget sværere. Nogle gange kan jeg stadig se ud over marken og forestille mig at du stadig er der. Ligesom før, ligesom du plejede. Det gør endnu stadig for ondt at se billeder eller film af dig og vores minder sammen, og mine tårer får frit løb, når jeg prøver.

Forstår stadigvæk ikke at du skulle tages fra mig, når jeg lige havde fået dig hjem igen. Du havde været væk 8 måneder. 8 lange måneder hvor min sjæl på ingen måde hang ordentligt sammen. Jeg kunne ikke klare det uden dig, og da du kom tilbage til mig, var det den lykkeligste dag i mit liv. Hvorfor skulle du rives væk, kun tre måneder efter???

Jeg fik aldrig muligheden for at styrke vores venskab som jeg havde håbet på, og i dag, bebrejder jeg mig selv 100% over at jeg lånte dig ud, for det blev din døds skæbne.

Tænker stadig at hvis jeg nu havde beholdt dig hjemme, var dette måske aldrig sket. Alt kunne måske være undgået hvis jeg havde mandet mig op og taget ansvaret for dig og dit liv. I stedet opgav jeg for hurtigt uden at tage kampen op, og jeg vil for evigt vide at det var min skyld.

Du vil altid være en af de mest betydningsfulde ting i mit liv, og hver eneste øjeblik jeg har med mine heste, er takket være dig. Du giver mig modet til at kæmpe, til ikke at give op over for dem, på samme måde som jeg gjorde overfor dig, og det vil jeg altid huske på. Hvor end jeg går hen, bærer jeg dig i mit hjerte. Du er mine minder, mit lys, min kærlighed og bedste ven, og jeg vil huske og elske dig til jeg dør, og også længere...

........................................................

D.9/9 2013: 3 år i dag :'( Forstår ikke hvordan alle de år er gået så hurtigt. Denne dag er stadig et utrolig ømt punkt for mig, og jeg kigger på hver eneste dato når vi når til september, fordi jeg ved at denne dag kommer. Vil nok aldrig forstå at vi aldrig kommer til at ses igen, og i mine drømme ser jeg dig stadig for mig så klart som i virkeligheden. Du var og vil altid være min stjerne og stolthed, en hest som dig tvivler jeg på at man finder igen.

Husker så mange af vores minder som var de igår, og jeg glemmer aldrig suset det gav, når vi galoperede rundt på springbanen og fløj over forhindringer over en meter. Du bragte mig til stjernerne og tilbage igen. Et helt fantastisk årti med dig ved min side. Du var min stolthed, min glæde og vil altid være i mine tanker og mine drømme som den der holdt mig oppe igennem alle årene, både i medgang og modgang <3

D.9/9 2014: 4 år uden min bedste ven :'( Tiden er gået så stærkt og alligevel føles det som igår at jeg kyssede dig farvel. Jeg mindes dig hver eneste dag. Du var den som gav mig styrken og modet til at blive den bedste. Vi var helt fantastiske sammen; dig og mig. Jeg kunne ikke have forestillet mig nogen anden ved min side i de 10 år, og du er stadig min stolthed og glæde.

At sige farvel er noget af det hårdeste jeg har prøvet i mit liv, og derfor mindes jeg dig og skriver mine følelser ned hvert år på denne dag. Du vil altid være noget helt specielt, og jeg er utrolig stolt over at du var min. Du var mit liv, mit lys, min kærlighed <3 Jeg beder til at du har det godt på den anden side, og passer på alle de dejlige heste jeg har sagt farvel til igennem årerne. Må du lede dem, indtil jeg igen ser jer og kan være sammen med jer <3
Kommentér på:
Dansk Varmblod C-Mol *For evigt elsket <3*
Annonce