{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race : Soulmate (Perle) 1997

3.818 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anden særlig race : Soulmate (Perle)

Fødselsår:
1997
Højde:
130 cm, så en bette pony. Max. kat. 3
Temperament
Soulmate - i daglig tale Perle er meget speciel, bestemt ikke en pony for folk og fæ. Hun går meget på og kan finde på at bukke og stejler, hvis noget går hende imod. Hun er pænt kold i trafikken og kan rides alene og med andre.

Hun elsker at springe og gør det med maner! Derudover er hun mægtig sjov at rider stærkt på og changerer på! :)

I det daglige er hun ekstrem nem at håndtere. Hun er blevet meget bedre og nemmere! :)
Gangarter
Perle/Soulmate kan ikke bevæger sig! Hun kan springer og løbe stærkt! Det hvad hun kan! Hun er meget stivbenet i sine bevægelser, men fejler intet. Men det betyder jo intet! Hun går mest som tur pony og hygger springer på hende, hvilket hun går op i med fyr og flamme. :)

Hun er også ved at være en ældre dame, så selvfølgelig er hun lidt stiv i leddene. :)
Stævner
Jeg har redet et enkelt stævne på hende i Broløkke, hvor hun sprang rigtigt fint og var meget upåvirket af støj og larm.

Vi sprang vist nok 50-60 cm og kom hjem på en stor flot Clearround roset. Derudover har vi mest bare hygget! :)
Stamtavle
nej.
Køn
En smuk hoppe.
Bemærkninger
Soulmate (perle)

Ja, hvad skal jeg siger om perle? En mere spøjs pony har jeg aldrig haft! Hun blev købt som et redningsforsøg og fordi vi ikke nænnede at hun skulle sælges til en grum hestehandler.

Hun er en welsh blanding, tror vi, da hun har mange træk som en Welsh har...

Da jeg fik hende var hun omkring 13 år gammel og en mere misforstået pony har vi aldrig været udenfor. Hun er hurtigt til bens, og var meget nervøst anlagt, hun kastede sig rundt i kæderne på staldgangen, var sky i boksen og nægtede at komme hen til en på folden. Under rytter var der kun et gear - Fremad. Tog man i bremsen (tøjlerne og benene) stejlende hun voldsomt. Hun kunne ikke går lige på hov slaget og kunne næsten ikke kender forskel på trav og galop. Hun sprang med meget potentiale og det var derfor jeg blev bedt om at ride hende. Jeg kunne sagtens får hende til at springer over kryds og små lodretter, men oxere var hun rædselsslagen for. Hun var ikke styre bar på en bane, og var generelt ikke særlig nem at håndtere. På min første tur i skoven stejlende hun intet mindre end 12 gange.

Jeg havde en fornemmelse af at det var håbløst, men ganske langsomt fik hun tillid til mig, hun kastede sig ikke længere rundt i kæderne, jeg blev mere forsigtig i mine bevægelser og hun blev tvangsfodret med godbidder. Langsomt, men sikkert begyndte at hun stoler på at det der ridning faktisk ikke var så slemt. Hun blev modigere og fik langt om længe modet på at begynde på at springe over okser og små baner, da hun fandt ud af at jeg nok skulle hjælpe hende og ikke sætter hende af inden i springet. Hun begyndte så småt at viser små bidder af et uopdaget springtalent.

En dag jeg sprang på hende, var hun simpelthen flyvende og vi sprang 105-110 cm.

På ture i skoven fortog vi mange og langsomt, men ligeledes sikkert begyndte hun at synes at det var sjovt. En dag, fandt vi en lang strækning, hvor der blev gav los. Der galopperede hun som aldrig før! Fik tårer i øjerne af hastigheden og af glæde.

Denne lille misforstået pony var med kærlighed, omtanke og tålmodighed blev til en velbalanceret og glad pony! Der var blevet lagt rigtigt mange timer i hende og rigtigt mange gulerødder blev hende givet.

Så da ejeren snakkede om at ville sælge hende, kunne vi ikke får det over vores hjerter, så der blevet givet et bud og hun blev vores!

Siden da har hun været en fast del af familien! Og nu hvor hun nærmere sig de 16 år, er hun gået på pension, fra den regelmæssige ridning og går mest som selskabspony nu.

Hun bliver dog stadigvæk taget ud og striglet og redet et par gange om ugen, simpelthen fordi hun nyder det og fordi hun ikke skal bliver alt for tyk. ;) Og så elsker hun en god, gammeldags galoptur samt at springer lidt på banen.. Det det bedste hun ved! :)

Jeg elsker den lille pony, den forvandling hun har gennemgået er enorm og er så glad for at jeg sagde ja til at ride hende. Jeg har lært ligeså meget af hende, som hun har lært af mig.

Jeg lærte at bedømme afstand på hende, og at tilpasser galoppen, så den passer til afstanden, simpelthen fordi hun ikke turde stole på sig selv, og det tvang mig til at prøve. Det har givet mig en enorm ballast til andre heste og hun er den dag i dag, stadig den pony som jeg er absolut bedst til at bedømme afstand på. Jeg lærte hvordan jeg skulle forholde mig til en nervøs og vild pony og jeg lærte at hænge på, når det gik vildt for sig. ;)

Hun lærte at stole på mennesker igen og jeg vil hellere dør end at sender hende nogle andre steder hen! Hun bliver her ved mig, til hun ikke kan mere (7-9-13 - forhåbentligt først om laaaang tid)

Jeg elsker den lille pony!! <3


Op til flere har sprugt om "har den pony ikke været elev pony her og der" - JEG VED DET IKKE!!! jeg ved kun at ponyen blev solgt til erritsøgård som Elevpony, men hun var alt for temperamentsfuld så fik jeg hende..

Men det kan sikkert godt passer at hun har været elev pony nogen steder, men nu bliver hun her hos mig! :)

Kommentér på:
Anden særlig race : Soulmate (Perle)
Annonce