{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Nordsvensk Skovhest Ohm [Min part] 2008

2.866 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Eva Isabella B
Kvinde | 47 år | Oprettet: 22. maj 2009


Nordsvensk Skovhest Ohm

Fødselsår:
2008
Højde:
Forventet 1.55
Temperament
Ohm er meget tillidsfuld, men kan ligne en skræmt kylling når han præsenteres overfor noget nyt. Så når vi er ude at gå, kan han gå helt i knæ og blive en halv meter mindre over fx en postkasse, men hvis alle vi andre ikke kan se det farlige, så overtager nysgerrigheden og modet til at undersøge med det samme. Han nåede at blive rigtig hingstet her tidligt på foråret, det er dog helt væk nu, og i hans nye vallak-liv går alting mere roligt.. Han er en nussetrold af rang, og vil næsten kravle op i dit skød for at blive kløet det helt rigtige sted.. Skønt temperament!
Gangarter
Jf. Sommerkåring som etårs 1.september 2009 med svensk dommer Morgan Johnsson
8 i Skridt: Fremåtgripande, energisk (fremadgribende og energisk)
8 i Trav: Lätt, bogfri (let med god skulderfrihed)

Resten af beskrivelsen:
7 i Type: Racetypisk, normalt udviklet, af mindre model.
7 i Hoved, hals og kryds: Racetypisk hoved, noget kort hals, racetypisk kryds.
8 i benstilling: Retstillet

I alt 38 point (1.klasse)
Stævner
Nej, han er født til hyggeridning og kørsel, det er ihvertfald planen :)
Stamtavle
Ja renstammet Nordsvensk Brugshest

F: Odar 1859
MF: Järpe 1801

Den fulde version kan ses på dette link:

http://www.allbreedpedigree.com/ohm2

Køn
Vallak (Gik som hingst i 2 år)
Bemærkninger
En sød lille dreng, der gerne følger halvbroderen Tobak's mindste bevægelse, han er dog alligevel den første af de to der kommer, hvis der er foder/hesteguf i syne ;)
Det er min kæreste Allan der primært arbejder med ham.

Nyt:

Der skete det tragiske for os alle, og ikke mindst for Ohm, at hans halvbror Tobak kun nåede at leve her i 14 dage. Tobak blev ramt af herpeslammelse, og blev efter et langt og sejt døgn med overlevelseskamp aflivet 15/6-09.

Ohm overværede det meste på tæt hold, og var dybt frustreret. De 2 var nærmest uadskillelige, og havde gået sammen fra de var føl. Mens sygdommen rasede, stod Ohm i sin boks og nåede at skrabe et hul i jorden på ca. 70 cm.! Det var SÅ frygteligt, især afmagten over ikke at kunne stille noget som helst op.

Vi kontaktede avleren, som med det samme foreslog, at de kunne komme fra nordsjælland (her til varde!) med en lånehest til Ohm. Det var bare så flot, og vi er utrolig taknemmelige for den hurtige indsats og gestus derfra. Vi selv var nærmest handlingslammede efter den rystende oplevelse og ingen søvn i det foregående døgn. Vi er stadig meget på tæerne, over den mindste uregelmæssighed i adfærd fra stalden/folden.

Dagen efter stod Plette her, og Ohm blev glad, for de 2 kendte hinanden i forvejen, og der var ingen problemer. De travede bare rundt og hilste fint på hinanden. Det var bare så dejligt at se.

Nu har Plette (4-års knabstrubber-hoppe) været her et par dage, og hun er simpelthen den BEDSTE "støttepædagog" vi kunne have fået til Ohm. Hun er SÅ stabil, og går modigt og nysgerrigt hen mod hvad som helst der måtte komme forbi, for at undersøge det nærmere, hun følger alle vores bevægelser, og går vi på marken, går hun hele tiden 10 cm ved siden af! Hun er en rigtig rar selskabshest med stort S ;) Hun er næsten mere kold end en koldblodshest ;) Jeg har aldrig haft med knabstruppere at gøre før, men hvis hun er repræsentant for racen i almindelighed, så har de da et fantastisk temperament!

I sidste ende er det rigtig godt for Ohm, som jo nu ser, at han ikke behøver være bange for noget som helst her i verden :)

Igår gik jeg fx ind på marken med en kæmpe orange pressening.. Min tanke var at der måske ville gå et par dage med tilvænning til "monsteret" men næ nej.. Plette gik lige efter den, stilte sig op på den og begyndte at undersøge den hihi .. Ohm havde flagret lidt, men kunne jo se på Plette hvordan man gjorde så 1-2-3, så stod han der også, og trampede rundt på den.. indenfor maks 5 minutter... Det kalder jeg succes! Det var faktisk lige før jeg ikke kunne få den med ud af folden igen, fordi den var så sjov ;)

Sidste nyt (1.juli 2009):

Jeg har tiltrængt ferie! Og der er ikke planlagt noget udover selvfølgelig hygge med hestene, kombineret med sol/strand og og lange lyse grillaftener.. SKØNT!

Ohm har været ude og gå tur alene de sidste par dage.. Hvilket går bedre og bedre. Hver gang han er ude, går det en lille smule mere i retning af rolig tillidsfuld hest.. Fra at være lettere afhængig af først Tobak, siden Plette, og let nervøs anlagt. Det er da noget af det skønneste man kan lave - at se den positive udvikling.
Den store udfordring i dag var at se/høre viadukten under jernbanen. Det er også et meget "lille mørkt hul" Alle lydene forstærkes jo en del, og Ohm lignede en der var klar til at vende rundt på en femøre... Vi kiggede lidt på sagerne, og vendte så om og gik stille og roligt derfra..ingen panik eller løb. Plette vrinskede efter Ohm.. Jeg er sikker på hun sagde "Hvis du går ned i det hul, bliver du spist!" ;) hi hi

NYT Marts 2010:

Plette er flyttet. Og Ohm fylder snart 2 år. Han var i roundpennen den anden dag, for første gang siden efteråret (og der var energi på! Se video taget med min mobil)

Sidst i maj 2010 får Ohm's mor Rila føl igen. Det bliver en helsøster eller helbror til Ohm, og den flytter herover så snart den er fravænnet. Det bliver superspændende :)

Juni 2010:
Endnu engang er der vendt lidt op og ned på det forventede og det der er sket. Rila viste sig ar være i fol med tvillinger.. og desværre gik det ikke godt. Midt i maj kastede hun begge føl, der var et brunt og et sort hingsteføl.. :(... Men ejeren tilbød nu at vi måtte få hoppen Rila, og efter lidt overvejelser frem og tilbage sagde vi ja tak til det. Så her midt i juni bliver Ohm genforenet med sin mor i det jyske. Ohm blev kastreret tidligere på foråret.

14.November 2011:
Allan rider Ohm selv for første gang idag efter Tine har hjulpet med at ride ham til.. Det er så stort, og det går godt!
Kommentér på:
Nordsvensk Skovhest Ohm
Annonce