{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Pura Raza Española Cara Mia 1 R.I.P. [Himmelhest] 2001

2.325 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Irmelin F
Kvinde | 48 år | Oprettet: 4. dec 2008


Pura Raza Española Cara Mia 1 R.I.P.

Fødselsår:
2001
Højde:
151 cm
Temperament
Meget rolig men nem at tænde når hun skal lave noget. Har stor personlighed og er meget klog og udspekuleret.
Gangarter
Middel, men har en god elastisk skridt.
Stævner
Ingen
Stamtavle
Far: Gorrion X
Cod: 190101002006116

Mor: Piconera XIII
Cod. 190101002101596
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Super avls hoppe der avler store langbenede føl trods hendes egen højde. Hun er sjov at arbejde med da hun har et ægte spansk temperament som skal kontrolleres ellers vil hun gerne overtage selv. Hun er meget klog og ikke bange for noget som helst. Hun går hvor ingen andre heste tør gå.

Opdatering:
Cara Mia mistede i 2008 sit føl da den lå forkert. Det ene forben var trukket lidt tilbage hvorved skulderen lå "åben". Derfor var der ikke plads nok i hende og føllet sad fast i hendes bækken. Inden dyrlægen fik rettet føllet var den klemt ihjel af hendes veer så vi mistede føllet. Det var ellers et stort flot hingste¨føl efter Legionario.

Igen i år gik det galt. Bare meget mere galt. Vi havde holdt godt øje med hende og da hun gik i sved var vi ved hende med det samme. Hun fik veer men der var ikke nogen forben at se så dyrlægen blev tilkaldt. Han stak en hånd i hende og måtte igen konstatere at føllet lå forkert. Denne gang bare værre. Forben og hoved lå under føllet. Den havde simpelthen ikke foldet sig ud i fødekanalen men lå stadig i fosterstilling. Han fik hovedet rettet ud og derefter benene, men med det samme smuttede hovedet ned under igen. Han knoklede i 4 timer for at rette føllet ud der dog efterhånden var død. Til sidst måtte han finde værktøjet frem til at partere føllet inde i hoppen for at have en chance for at få det ud og redde hoppen. Han skar hovedet af og fik efter store anstrengelser hoved og derefter kroppen trukket ud.

Cara Mia var meget medtaget. Det havde været hårdt for hende og hun havde været i store smerter hvilket bevirkede at hun flere gange havde kaster sig hårdt til jorden. Hun blev dækket ind med penicillin og masser af smertestillende og vi krydsede fingre for at hun overlevede. Der var efterhånden gået 5 timer, hvor hun bare havde kæmpet uafbrudt så det så ikke godt ud.

Næste dag kom dyrlægen for at trække efterbyrden ud som heller ikke ville komme af sig selv. Hun fik igen penicilling og ekstra meget smertestillende. Hun var svulmet op i hele hovedet af alle de slag hun havde fået hver gang hun slog hovedet i jorden af smerte. Alle muskler i hele kroppen sitrede af overanstrengelse og hun var smurt ind i blod. Vi gav hende et varmt bad og fik hende gjort i stand hvilket hun nød.
Dagen efter havde hun det bedre. Hævelserne var faldet og musklerne mere afslappede. Hun blev igen sprøjtet af dyrlægen med penicillin og smertestillende.

MEN til aften gik det galt. Hun var kommet på fold til middag og jeg ville gå ud og fodre til aften kl 21.30. Jeg fandt hende på folden med en meget høj puls samt en temperatur på godt 40 grader. Jeg ringede straks til dyrlægen og tog hende ind i boksen hvor hun lagde sig ned. Det rendte ud af hende med en klar gul væske enten fra blæren eller fra børen. Dyrlægen kom kl 22.15. Hun rejste sig op men var meget slinger. Han stak en hånd i tarmen for at mærke hende men der var ikke noget at mærke. Pludselig væltede hun omkuld og lå bare med en puls på 140. Hun var gået i chok. Der var ikke mere at gøre. Noget er muligvis sprunget i hende efter den hårde behandling hun havde været under for at få føllet ud.

Hun fik to sprøjter med aflivningsvæske men der skete intet. Hun fik en mere, stadig ingen respons. Der var ikke noget blodtryk. Til sidst måtte vi bede dyrlægen om at finde en boltpistol og skyde hende. Så fik hun endelig fred!!!
Det var en meget hård omgang at komme igennem og når man så i sidste ende også mister hoppen står man med den største tomhedsfornemmelse man overhovedet kan have. Vi havde besluttet at hun ikke skulle ifol igen da der nok ikke var plads nok i hende til at de store føl hun avlede kunne folde sig ud. Hun skulle derfor bare være ridehest. Men hun skulle åbenbart ikke være her mere. Nu havde vi ellers købt hendes gamle kæreste hjem fra spanien så de kunne lave flere gode føl sammen. De har sammen Campanere der står på sjælland og netop er sendt i tilridning hvor han får rigtig meget ros.

Kære Cara Mia
Du har nu fået fred efter at have været alt for meget igennem. Det var åbenbart ikke meningen du skulle være her mere. Vi vil savne dig for altid for dit sjove væsen. Der var altid udfordringer i dig. Du var meget speciel og den klogeste hest jeg nogensinde har kendt eller haft. Det var ikke uden grund at du havde to virvler i panden.
Du er elsket og savnet. Nu har du det godt og ikke flere smerter og skal ikke risikere at gå mere ondt igennem. Vi savner dig. R.I.P.
Kommentér på:
Pura Raza Española Cara Mia 1 R.I.P.
Annonce