{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Tyroler Haflinger Suesette SOLGT ! pr 14-8-2014 2008

4.310 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

joan l
Kvinde | 64 år | Oprettet: 25. mar 2008


Tyroler Haflinger Suesette SOLGT ! pr 14-8-2014

Fødselsår:
2008
Højde:
forventet stang 148 , en antagelse taget fra farens stg mål.
Temperament
dejlig rolig , nysgerrig , reagere kun kortvarigt på nye ting.
Gangarter
skridt over middel
trav over middel
galop over middel
Stævner
ingen
Stamtavle
MOR : L 18208 Sonata
MM :14061 Siena
MF : 1514 Nabucco
FAR : liz.150/T Alpenstein
FF : 1509 Archimedes
FM : 13391/T Akelei
Køn
hoppe
Bemærkninger
Suesette er tyrolerhaflinger, avlet i Østrig, og importeret til Danmark i 2008. Hun er en rigtig lille charmetrold,med et godt temperament, og er nem at håndtere .Hun holder meget af at blive børstet og nusset om . Jeg øver med hende i at lære , at få løftet ben, flytte sig på kommando og den slags elementære småting . Hun har endnu ikke vist hun kan være stædig , som haflingere jo ellers siges at være : )
Jeg har i de senere år læst en del om hesteadfærd, som i sin enkelhed går ud på at kommunikere via kropssproget .
Det er rigtig sjovt at prøve det i praksis, og et privilegium at få
lov til at arbejde (samarbejde) med en så dejlig hest fra den er ganske ung.

Opd.23-2-10 Jeg har givet udtryk for at Suesette ikke er stædig , det er ikke rigtigt , hun er meget stædig , meeen ejeren er ligeså stædig / tålmodig så vi passer vist meget godt sammen . Det ender altid med at jeg vinder ´kampen` det KAN tage lang tid , men tid har vi nok af. Det har også givet resultater, da hun nu har lært mange tricks . Bl a skal jeg bare vise hende en hovrenser og straks løfter hun et forben , både højre og venstre afhængigt af hvilken side jeg står på :) Når smeden er der der bliver hun bedt om at ´gi pote´og så løfter hun et ben for ham . Han griner lidt af os , men synes vist alligevel det er lidt sjovt og ikke mindst ganske harmløst :D I starten masede hun ud af sin boks i samme sekund boksdøren blev åbnet , hvilket ikke er særlig heldigt , så jeg har lært hende at gå et par skridt tilbage når jeg går ind i boksen til hende med hø el lign og det fungere fint.

Opdateret 22 - 9 -2010 Så er vi begyndt at træne med hovedtøj og bid . Hun gnasker meget på det , men fra dag til dag bliver det mindre og mindre . Står fint med dækken , da hun jo skal til kåring i marts og skal tabe lidt pels inden , skal hun lære dækkenet at kende , Også et sadelunderlag med geleovertræk (som vejer lidt) og en elastikgjord ( som strammer lidt), har jeg udsat hende for . Hun tager det hele med ophøjet ro . MEN hun hader vandspiltovet !!! Hun er ikke bange for det , men har ikke tålmodighed til at stå der ret længe ad gangen , så det er svært at få vasket hale , hvis jeg er alene om det og der ikke står en i " den anden ende " og underholder hende imens :) Det ender som regel med at jeg bliver meget våd , når vi har forsøgt halevask :-) Men det er besværet værd , da en nyvasket Haflingerhale , er en fryd for øjet , så længe det varer ...

Opd 13-10-10 . Selvom jeg er sammen med min hest hver eneste dag , kan jeg næsten se den vokse fra uge til uge . Mange har kommenteret den hastige vækst . Jeg ejer ikke en rigtig stangmål at måle hende med , men bruger jævnligt en tommestok , som ganske vist ikke giver et helt pålideligt resultat , men vi mener at det må være ca 147-148 cm i stg . Hun er kun 2 1/2 år og kan vel vokse et års tid endnu , så gad vide hvad det ender med ??

Opdateret 28-1-2011 .
Måske er Suesette meget klog , meget dum , meget nysgerrig ,
meget selskabelig , eller en kombination af det hele :) Sikkert er det , at hver dag når hun skal på mark , har det ingen hastværk . Går stille gennem staldgangen , hilser på enhver , både heste og mennesker vi møder på vejen ud , " læser "
nye opslag på opslagstavlen , tjekker om dækkener , som hænger til tørre er af ordenlig kvalitet , stikker hovedet ud af døren , tjekker vejrliget , for så til sidst at følge med ned på marken . Står pænt mens jeg lukker leddet efter hende , viser
tænder ( griner ) får lidt gulerødder , vender sig og går ned til de andre heste :) alt dette er fast rutine HVER dag . En lang proces , men ganske hyggeligt , når man ( som jeg ) har tiden til det :)

Opdateret 22-3-11
Så er vi flyttet til en ny stald med gode faciliteter , såsom store bokse og folde , ridehal , strøm i hegnet , hvilket vi ikke er vant til . Jeg var lidt nervøs for om hun ville gå op i traileren , men hun gik pænt op efter en smule overtalelse og et par gulerødder , og under transporten stod hun stille . Kom ind i sin nye boks , som for en lille hest må være den optimale
bolig :) Tror Suesette var en smule overvældet over al den plads . Næste dag kom hun på fold , med 2 andre hopper . Som altid når man lukker nye heste på mark sammmen skaber
det uro , men efterhånden faldt de til ro og accepterede hinanden. Suesette er utallige gange rendt under hegnet og gjorde det altså også på sin nye mark , men heldigvis fik hun stød , blev selfølgelig forskrækket , men har ikke forsøgt sig siden , så det havde den ønskede effekt .
Kommentér på:
Tyroler Haflinger Suesette SOLGT ! pr 14-8-2014
Annonce